MacOS Monterey Isınma Sorunu

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
Merhabalar, windows kullanırken cpu ısısı boşta 40-45 derecelerde internette gezinirken maksimum 60 derecelerde olan cpu ısısı şuan boşta 60 derece ve zaman zaman 90 derecelere kadar çıkıyor. Harici ekran kartımı devre dışı bırakmak adına config dosyamın device properties kısmına disable-external-gpu komutunu işlemiştim. Güç yönetimi için de IORegistryExplorer programından baktığımda tanınmış olarak görünüyor. Bu cpu ısısını düşürmenin bir yolu varmıdır ? şimdiden teşekkür ederim
Ekran Resmi 2022-01-07 15.00.13.png

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,898
9,622
4,401
Harici ekran kartını devre dışı bırakmak için konuyu incelediniz mi?

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: maliturkcan

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401

Buradaki yöntem ile bir güç yapılandırması oluşturun (CPUFrienDataProvider.kext). Bu güç yapılandırmasında cihazına en uygunu bulmak için denemeler yapman gerekebilir şahsen ben belli değer aralıklarında 10 civarı deneme yaptım. Her ayar ısıyı ve performansı etkiliyordu. Performansa bakmak içinde geekbench kullandım. Bu arada cihazına uygun SMBIOS kullandığından emin ol. Benim kullandığım değerler ilki 0A (1000MHz idi sanırım) 40 ve 05 değerleri oldu şu an tam sırasını hatırlamıyorum.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
Harici ekran kartını devre dışı bırakmak için konuyu incelediniz mi?
teşekkür ederim bunu deneyeceğim

Buradaki yöntem ile bir güç yapılandırması oluşturun (CPUFrienDataProvider.kext). Bu güç yapılandırmasında cihazına en uygunu bulmak için denemeler yapman gerekebilir şahsen ben belli değer aralıklarında 10 civarı deneme yaptım. Her ayar ısıyı ve performansı etkiliyordu. Performansa bakmak içinde geekbench kullandım. Bu arada cihazına uygun SMBIOS kullandığından emin ol. Benim kullandığım değerler ilki 0A (1000MHz idi sanırım) 40 ve 05 değerleri oldu şu an tam sırasını hatırlamıyorum.
Bu rehberi inceleyip CPUFriendDataProvider dosyasını denemiştim ama cpu ısısında bir değişim gözlemlememiştim. Dediğiniz gibi farklı değerler deneyeceğim teşekkür ederim

Bu yöntemi denedim az önce ama güç yönetimi aktif / aktif değil yazan kısmı denediğimde güç yönetimi aktif değil anlamına gelen <"CPU0"> değeri yazıyor bende. @montezuma 'nın verdiği ssdt dosyasını da ekleyip denedim ama yüklü değil olarak görünüyor. Başka ne yapabilirim bir fikriniz varmı

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: yusufklncc