benim gibi beta6'da beta8 'e güncelleyip ekran çözünürlük sıkıntısı çekenler için araştırmalar sonuçu çözmüş bulunmaktayım
benim ekran kartım Nvidia Gtx 650
öncelik beta 8 yükledikten sonra artık tam ekran gelmiyordu ve ekran özeliğine baktığımda 7 mb bişey yazıyordu
kendim yapıp ve başarılı sonucu yazıyorum
, oc configurator ve Opencore'u da Developmentte aynı şekilde 7.4 'e güncellemeniz lazım .
nvidia ekran kartını tanıtmak için nvidia kepler patcheri yüklemeliyiz bu kepler sadece beta7 ve sonrası için çalışır buna dikkat edin
not: nvidia kepleri çalıştımadan önce yapacak işlemlerimiz olacak kesinlikle aşağıdaki işlemleri yapmadan çalıştırmayınız nvidia keepleri
burdan indirebilirsiniz
şimdi gelelim kepleri kurmadan önce yapılcak işlemler öncelikle macimize restart atıp recovery moda açıyoruz ben öyle yaptım maciniz recovery modda açıldıktan sonra yeni yükleme yapıyormuş gibi yükleme ekranı gelecek ve oradan terminali açıp şu kodu giriyoruz
csrutil disable ( bunun amacı SIP devre dışı kalması )
ardından macimizi normal modda açıyoruz ve opencore ile hddnin efisini çıkartıyoruz sırasıyla efi - oce-config.plist opencore (7.4 güncel olması lazım dikkat ediyoruz ) açıyoruz ve
sırasıyla
- NVRM- Add- (csr-active-config -> EF0F0000 yapıyoruz
-Misc -security - securebootmodeli disable yapıyoruz
son olarak open core simbiosu iMac17.1 ayarlıyoruz ve kaydediyoruz
terminali açıyoruz : son olarak bu kodu giriyoruz sudo spctl --master-disable
bundan sonrası nvidia kepleeri masaüstüne alıyoruz ve çalıştırıyoruz
gerisini buradan izleyip yükleme yapıyoruz artık macimiz açıldığında normal bir şekilde açılıp ekran kartınız otmatik tanımlanmış olacak
umarım faydalı olur