MacOS Monterey Nvidia Patch Kurulum Hatası

SmartFace

APPRENTICE
5 Şub 2021
67
20
71
Selamlar,

Virtual box üzerinden NVidia Patch'ini (Daha önceki konumda belirtmiştim https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/uxz95u ) yapılan işlemleri yaptım. Bir hocamız sağolsun patchli halini de paylaştı. EFI'yi sistemime göre düzenledim ama aşağıdaki hatayı alıyorum bootloader bile gelmiyor. Nasıl aşarım bunu? Config Dosyam ektedir:

1659995490606.png

Not: Secure boot kapalı bios ayarları yapılı
config2 olanda da bir takım düzeltmeler yaptım fakat yine aynı hatayı aldım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
MSI MAG B550 Tomahawk
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3600
Grafik Kartı
NVidia GTX 1060 6 GB
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC1200 / ALC1220P Codec
Ağ Aygıtları
1x Realtek® RTL8125B 2.5G LAN + 1x Realtek® RTL8111H 1G LAN
Disk ve RAM
3TB HDD, 1TB SSD 16GB DDR4 RAM

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Olmayacak duaya neden hala amin demeye çalışıyorsunuz ?
Nvidia kartlar artık tarihi eser. Eğer Nvidia kart kullanacaksanız macOS High Sierra kullanmalısınız.
Güncel bir işletim sistemi kullanmak istiyorsanız da hem Nvidia kartlardan çok daha kaliteli hemde daha ucuz AMD ekran kartı kullanmalısınız.
Piyasadaki influserlerin dediklerine inanıp Nvidia kart alıyorsunuz ama unuttuğunuz şey onlar para kazanıyor siz kaybediyorsunuz ve aldığınız ürünler işe yaramıyor.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,685
9,476
4,401
fakat yine aynı hatayı aldım.
Misc -> Security -> SecureBootModel/Disabled yaparsanız o hatayı almayacağınızı düşünüyorum. (OC Grabbed zero system id for SB this is not allowed...)
Diğerleri hata değil bir anlamda uyarı kullanılan OpenCore sürümü ile ilgili.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

SmartFace

APPRENTICE
5 Şub 2021
67
20
71
Olmayacak duaya neden hala amin demeye çalışıyorsunuz ?
Nvidia kartlar artık tarihi eser. Eğer Nvidia kart kullanacaksanız macOS High Sierra kullanmalısınız.
Güncel bir işletim sistemi kullanmak istiyorsanız da hem Nvidia kartlardan çok daha kaliteli hemde daha ucuz AMD ekran kartı kullanmalısınız.
Piyasadaki influserlerin dediklerine inanıp Nvidia kart alıyorsunuz ama unuttuğunuz şey onlar para kazanıyor siz kaybediyorsunuz ve aldığınız ürünler işe yaramıyor.
İşte bu anlayış yüzünden bir şeyleri biz keşfedemiyoruz. Size yabancı forumlarda Redditte özellikle insanların patchler ile bunu başardıklarını söylüyorum başarılı kurulum örnekleri var siz ise burada bu mümkün değil HS kurun demekten öteye geçmiyorsunuz. Amacım bunu Türkiyede yapanlardan biri olup diğer kişilere de duyurmak. Lütfen yardımcı olmayacaksanız yorum yazmayın.

Misc -> Security -> SecureBootModel/Disabled yaparsanız o hatayı almayacağınızı düşünüyorum. (OC Grabbed zero system id for SB this is not allowed...)
Diğerleri hata değil bir anlamda uyarı kullanılan OpenCore sürümü ile ilgili.

Hocam teşekkürler bunu yapınca bootloader açıldı fakat install macos opsiyonu görünmüyordu sadece Windows seçeneği çıkıyordu bununla alakalı bir fikriniz var mı acaba? Macos Monterey yamaları yapılmıştı config dosyasına.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
MSI MAG B550 Tomahawk
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3600
Grafik Kartı
NVidia GTX 1060 6 GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,685
9,476
4,401
fakat install macos opsiyonu görünmüyordu
UEFI sekmesinde mindate ve minversion değerini -1 olarak deneyin. Olmazsa CtlnaAHCIPort.kexti OC/kexts klasörüne atın ve plistinize kaydedin deneyin.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: SmartFace

SmartFace

APPRENTICE
5 Şub 2021
67
20
71
UEFI sekmesinde mindate ve minversion değerini -1 olarak deneyin. Olmazsa CtlnaAHCIPort.kexti OC/kexts klasörüne atın ve plistinize kaydedin deneyin.
Yaptım ama maalesef olmadı. Geçen de bi config dosyasıyla denediğimde olmamıştı farklı bir config deneyince görünmüştü sanırım config dosyamla alakalı bir durum bu

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
MSI MAG B550 Tomahawk
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3600
Grafik Kartı
NVidia GTX 1060 6 GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,685
9,476
4,401
Değişikliklerden sonra OpenCore ekranında önce NVRam reset yaptınız mı? Yapmamışsanız sistem yeni değişiklikler üzerinden işlem yapmaz.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

SmartFace

APPRENTICE
5 Şub 2021
67
20
71
Değişikliklerden sonra OpenCore ekranında önce NVRam reset yaptınız mı? Yapmamışsanız sistem yeni değişiklikler üzerinden işlem yapmaz.
ResetNvram yapamadım çünkü o opsiyon hiç çıkmadı çıkan ekran şu şekilde:

1660044104843.png

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
MSI MAG B550 Tomahawk
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3600
Grafik Kartı
NVidia GTX 1060 6 GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,685
9,476
4,401
O ekranda boşluk tuşuna bir defa basın bakalım değişiklik olacak mı?
Bir de OpenCore sürümünüz 0.7.9 onu 0.8.3 yapmak gerekebilir Efi dosyanızı ekleyin de değiştirelim.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

SmartFace

APPRENTICE
5 Şub 2021
67
20
71
O ekranda boşluk tuşuna bir defa basın bakalım değişiklik olacak mı?
Bir de OpenCore sürümünüz 0.7.9 onu 0.8.3 yapmak gerekebilir Efi dosyanızı ekleyin de değiştirelim.
Hocam bir hata olmuş ekran aynı sadece sürüm numrası 0.8.3 diye gidiyor. OC güncelledim sonuç aynı boşluk tuşuna basınca da bir şey olmuyor.
Boot ekranına install opsiyonunu getirdim efi'de yaptığım nvram değişiklikleriyle fakat boot ekranındayken klavye girişlerim algılanmıyor bunu nasıl düzeltirim?

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
MSI MAG B550 Tomahawk
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3600
Grafik Kartı
NVidia GTX 1060 6 GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
İşte bu anlayış yüzünden bir şeyleri biz keşfedemiyoruz. Size yabancı forumlarda Redditte özellikle insanların patchler ile bunu başardıklarını söylüyorum başarılı kurulum örnekleri var siz ise burada bu mümkün değil HS kurun demekten öteye geçmiyorsunuz.
Benim dediklerimi nereye çekersen oraya gider bu senin düşüncen.

Ben sana daha derin anlatayım o zaman.

macOS un en büyük avantajı güvenliktir ve macOS grafik performans işletim sistemidir.

macOS Big Sur ve sonrasında sistemde büyük değişiklikler olmuştu hatırlarsan.

Bunların en başında sistem snapshoot dediğimiz sistem dosyalarının değiştirilmesini engelleyen sistem görüntüleri gelmekte.

Sen patch yapacağın zaman (eski bir işletim sistemine ait kextii yeni sisteme enjekte etmek) sistemin önce SIP ve Full SIP özelliklerini açman gerekiyor bundan sonra ise sistem snapshootlarını silmen daha sonrasında sisteme enjekte etmen gerekiyor bu da güvenlik sorununa yol açıyor. Bu açıktan o Mac bir zombi ağının içine çok rahat düşüyor. Bu patchleri yapanlar nvdia kartı olanlara hayır olsun diye yapıyor dimi.

Şimdi söyle bana sen bunu yaptığın zaman macOS kullanmanın ne anlamı kalıyor ?
Hocam bir hata olmuş ekran aynı sadece sürüm numrası 0.8.3 diye gidiyor. OC güncelledim sonuç aynı boşluk tuşuna basınca da bir şey olmuyor.
Boot ekranına install opsiyonunu getirdim efi'de yaptığım nvram değişiklikleriyle fakat boot ekranındayken klavye girişlerim algılanmıyor bunu nasıl düzeltirim?
0.8.3 için ResetNvram için ayrı EFI/OC/Toolls içerisine ResetNvramEntry.efi ekle daha sonra config.plist -> UEFI -> Drivers -> ResetNvramEntry.efi ekleyip arguments kısmına --preserve-boot yaz kaydedip kullan. 0.8.3 te çok fazla değişiklik yapıldı.

Screenshot 2022-08-09 at 19.06.38.png

Aşağıda paylaştığım 0.8.3 sürümü için olan OCValidate dosyasını kullan işletim sistemine göre.
Kullanımı
macOS için terminal aç ve önce ocvalidate sürükle bırak terminal içine sonra da config.plist sürükler ve çalıştır.
Sana tüm hatalarını gösterecek tüm hataları tek tek düzelt.

Config.plist düzenlemek için kesinlikle OpenCore Configurator kullanma şu anki güncel sürüm 0.8.2 destekliyor ve bu soruna yol açıyor.
Amacım bunu Türkiyede yapanlardan biri olup diğer kişilere de duyurmak. Lütfen yardımcı olmayacaksanız yorum yazmayın.
Böyle bir amaç yok bunu da unutma. Zaten bu şekilde bir amaç olsa bu kayda değer bir şey olsa bil ki biz yapar bunu size bakın bunu yapabilirsiniz derdik. Biz yapmıyorsak bunu paylaşmıyor hatta yapılmasının önüne geçiyorsak inan bir bildiğimiz var.

Sana şimdi saatlerce bunları açıklamın hiçbir anlamı yok. İlk mesajımda basitçe dile getirdim.

Nvidia ekran kartı için HS kullan yada yeni bir AMD ekran kartı al.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like

SmartFace

APPRENTICE
5 Şub 2021
67
20
71
Benim dediklerimi nereye çekersen oraya gider bu senin düşüncen.

Ben sana daha derin anlatayım o zaman.

macOS un en büyük avantajı güvenliktir ve macOS grafik performans işletim sistemidir.

macOS Big Sur ve sonrasında sistemde büyük değişiklikler olmuştu hatırlarsan.

Bunların en başında sistem snapshoot dediğimiz sistem dosyalarının değiştirilmesini engelleyen sistem görüntüleri gelmekte.

Sen patch yapacağın zaman (eski bir işletim sistemine ait kextii yeni sisteme enjekte etmek) sistemin önce SIP ve Full SIP özelliklerini açman gerekiyor bundan sonra ise sistem snapshootlarını silmen daha sonrasında sisteme enjekte etmen gerekiyor bu da güvenlik sorununa yol açıyor. Bu açıktan o Mac bir zombi ağının içine çok rahat düşüyor. Bu patchleri yapanlar nvdia kartı olanlara hayır olsun diye yapıyor dimi.

Şimdi söyle bana sen bunu yaptığın zaman macOS kullanmanın ne anlamı kalıyor ?

0.8.3 için ResetNvram için ayrı EFI/OC/Toolls içerisine ResetNvramEntry.efi ekle daha sonra config.plist -> UEFI -> Drivers -> ResetNvramEntry.efi ekleyip arguments kısmına --preserve-boot yaz kaydedip kullan. 0.8.3 te çok fazla değişiklik yapıldı.

Ekli dosyayı görüntüle 46107

Aşağıda paylaştığım 0.8.3 sürümü için olan OCValidate dosyasını kullan işletim sistemine göre.
Kullanımı
macOS için terminal aç ve önce ocvalidate sürükle bırak terminal içine sonra da config.plist sürükler ve çalıştır.
Sana tüm hatalarını gösterecek tüm hataları tek tek düzelt.

Config.plist düzenlemek için kesinlikle OpenCore Configurator kullanma şu anki güncel sürüm 0.8.2 destekliyor ve bu soruna yol açıyor.

Böyle bir amaç yok bunu da unutma. Zaten bu şekilde bir amaç olsa bu kayda değer bir şey olsa bil ki biz yapar bunu size bakın bunu yapabilirsiniz derdik. Biz yapmıyorsak bunu paylaşmıyor hatta yapılmasının önüne geçiyorsak inan bir bildiğimiz var.

Sana şimdi saatlerce bunları açıklamın hiçbir anlamı yok. İlk mesajımda basitçe dile getirdim.

Nvidia ekran kartı için HS kullan yada yeni bir AMD ekran kartı al.
Hocam öncelikle açıklamanız için teşekkür ederim. Evet bu tür risklerin farkındayım. MacOS'u kodlama öğrenirken bir de not çıkarmaya kullanmak istiyorum çok önemli işler yapmayacağım ve gün içerisinde çok aktif kullanmayacağım için bu dedikleriniz benim için engel değil. Gönül ister ki sistemin yanına bir de AMD ekran kartı takıp macOS'u öyle çalıştırmak ama takabileceğim en ucuz kart bile bir dünya para. Eğer sizin bildiğiniz bu son sürümlerde kullanabileceğim sadece görüntü vermeye yarayacak bir AMD ekran kartı varsa belirtmeniz halinde alabilirim. Zaten bootloaderdaki tüm sorunları çözdüm ama reset nvram yapmama rağmen install macos u seçtiğimde Mag B550 tomahawk'a kurulamaz hatası alıyorum :) Dediğim gibi uygun fiyatlı sadece bana görüntü verecek bir kart biliyorsanız söylemeniz halinde alır daha sağlıklı kullanırım.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
MSI MAG B550 Tomahawk
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3600
Grafik Kartı
NVidia GTX 1060 6 GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Bütçeni bilmediğim için yorum yapmam zor ama en basitinden (günümüz ekonomisinde basit ucuz kavramı değişti) RX570 işini görebilir. Şahsen ben RX570VR kullanıyorum uzun seneler önce sıfır aldım. Geçenlerde (6 ay kadar önce) bir arkadaşıma böyle bir sistem kurmaya karar verdik RX570 ikinci el aldık 2-3 gün araştırıp 950 TL ye bulduk bir uygulama üstünden hemen aldık. Kart minningde kullanılmıştı ama görüntü veriyordu ve macOS üzerinde sorunsuz çalışmaktaydı.

macOS kodlama demişsin zira macOS kodlama diye bir şey yok ya kodlama öğrenirsin ki bunu her işletim sistemi üzerinde yaparsın yada swift öğrenirsin bunun için ise Xcode ve macOS gereklidir (son gördüğüm kadarı ile windows üzerinde de yapılıyor artık). macOS için ise sana zorla illa Monterey çalıştıracaksın diye bir dayatma yok High Sierra ile de Xcode kullanmayı öğrenebilir güncel uygulamalar yazabilirsin. Sonuçta kütüphaneler belli ikisi de aynı kütüphaneyi kullanıyor şimdi dersin ki metal desteği zaten senin Nvidia ekran kartının bir metal desteği yok ki Monterey metal 2 kütüphanesini kullanıyor. Sen HS sonraki bir sürüm ile elindeki ekran kartı ile meral desteğini kullanamayacaksın zaten by durumda moterey yanına bir de VM üzerinden çalışman gerekecek. Bunu böyle yapana kadar HS kurup VM ile çalışman daha mantıklı değil mi sence ?

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

SmartFace

APPRENTICE
5 Şub 2021
67
20
71
Bütçeni bilmediğim için yorum yapmam zor ama en basitinden (günümüz ekonomisinde basit ucuz kavramı değişti) RX570 işini görebilir. Şahsen ben RX570VR kullanıyorum uzun seneler önce sıfır aldım. Geçenlerde (6 ay kadar önce) bir arkadaşıma böyle bir sistem kurmaya karar verdik RX570 ikinci el aldık 2-3 gün araştırıp 950 TL ye bulduk bir uygulama üstünden hemen aldık. Kart minningde kullanılmıştı ama görüntü veriyordu ve macOS üzerinde sorunsuz çalışmaktaydı.

macOS kodlama demişsin zira macOS kodlama diye bir şey yok ya kodlama öğrenirsin ki bunu her işletim sistemi üzerinde yaparsın yada swift öğrenirsin bunun için ise Xcode ve macOS gereklidir (son gördüğüm kadarı ile windows üzerinde de yapılıyor artık). macOS için ise sana zorla illa Monterey çalıştıracaksın diye bir dayatma yok High Sierra ile de Xcode kullanmayı öğrenebilir güncel uygulamalar yazabilirsin. Sonuçta kütüphaneler belli ikisi de aynı kütüphaneyi kullanıyor şimdi dersin ki metal desteği zaten senin Nvidia ekran kartının bir metal desteği yok ki Monterey metal 2 kütüphanesini kullanıyor. Sen HS sonraki bir sürüm ile elindeki ekran kartı ile meral desteğini kullanamayacaksın zaten by durumda moterey yanına bir de VM üzerinden çalışman gerekecek. Bunu böyle yapana kadar HS kurup VM ile çalışman daha mantıklı değil mi sence ?
Kodlama öğreniyorum aynı zamanda ders notu çıkartıyorum. Windows çok dikkatimi dağıtıyor. High Sierra kurabilirim evet ama Word gibi birçok programın güncel sürümü artık çıkmıyor ve dark mode yok. Hala çalışan bir sistem evet ama bu sefer de beklentimi karşılamıyor. Bir de cihazlarım ipad ve iphone dosya transferi paylaşım vb. kısaca ekosistem açısından düşünüyorum bir de MacOS kurmayı. Yoksa söylediğiniz daha mantıklı. Hatta asıl isteğim bir laptopu hackintos yapmak ama malum laptop fiyatları da uçmuş vaziyette.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
-
Anakart Modeli
MSI MAG B550 Tomahawk
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3600
Grafik Kartı
NVidia GTX 1060 6 GB
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Konuyu fazla uzatmak istemiyorum, zira konu gereksiz yerlere kayıyor asıl konunun dışına çıkıyor. Son sözlerine istinaden şöyle bir açıklama yapma gereksinimi duydum.
Şahsen ben hiçbir bilgisayarıma office programlarını kurmadım kurmuyorum Vr kurmayacağımda. Neden diyecek olursan hem uygulamaların bilgisayarımda yer kaplaması hem güncel sürüm durumu hemde lisans fiyatları. Bunun yerine ücretsiz OneDrive kullanıyorum ve tüm office uygulamalarını online olarak ücretsiz kullanıyorum İşletim sistemi veya cihaz bağımlılığı olmadan. Ek olarak benzer hizmeti Google da vermekte office programlarının isimleri farklı ama işlev ve formülleri aynı, bir başka benzer ekosistem apple tarafında da var.
İphone iPad dosya aktarımı için demişsin tamam uzun zamandır High Sierra kullanmıyorum ama dosya aktarımını destekliyor diye hatırlıyorum.
Tavsiyem office uygulamaları için online method kullanman olacaktır.
Mevcut soruna dönecek olursak ekran katını tanıtsan dahi grafik hızlandırmanın hiçbir şekilde çalışmayacağını ve sistemin çok yavaş çalışacağını biliyorsun değil mi ?

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like