1. hizliresim.com üzerinden resim paylaşımlarınızda resim silinir ve uyarı alırsınız. Bu yüzden farklı kaynaklara resim yükleyin.
    Uyarıyı kapat
Uyarıyı kapat
PROFİL MESAJINDAN YARDIM TALEPLERİ, BUNDAN BÖYLE İSTİSNASIZ SİLİNECEKTİR!!

MacOS Sierra, Siyah Ekran Hatası Çözümü

'OS X INFO KÜTÜPHANESİ' forumunda montezuma tarafından 16 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

Bu Sayfayı Paylaş

  1. Bu küçük betik ile MacPro 6,1 ve iMac 17,1 Sistem kimliği ile NVIDIA kullanıldığında ortaya çıkan boot sonrası sistemin siyah ekranda kalma hatası düzeltilir. Peki betik ne yapıyor? Betik “/System/Library/Extensions/AppleGraphicsControl.kext/Contents/PlugIns/AppleGraphicsDevicePolicy.kext/Contents/Info.plist" içinde board ID düzenlemesi yapar.
    Ayrıca her ihtimale karşı AppleGraphicsControl.kext bir yedeğini masa üstüne çıkartır.
    Kullanım;
    1. Config.plist dosyanızı açın ve şu düzenlemeleri yapın;
    2. Boot--> nv_disable=1 komutunu girin.

      nv_disable.png

    3. RT Variables--> Booter Config= 0x028 CsrActiveConfig=0x67
    4. Kaydedin ve sistemi başlatın
    5. Sistem açıldığında betiği çalıştırın.
    6. Ardından Config dosyanızı açın ve Boot--> nv_disable=1 komutunu silin.
    7. RT Variables--> Booter Config= 0x028 CsrActiveConfig=0x3 olarak ayarlayın.
    8. System Parameters--> NvidiaWeb işaretleyin. (Sierra için)

      nvidiaweb.png
    9. System Parameters-->Boot--> nvda_drv=1 işaretleyin ( El Capitan ve öncesi için)

      Screen Shot 2016-11-16 at 13.12.18.png

    10. ve sistemi yeniden başlatın.
    İndirme Linki:
    Dropbox - AGDPfix.app (1).zip
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
    #1 montezuma, 16 Kasım 2016
    Son düzenleme: 23 Kasım 2016
    zamirpolen ve Sin0w bunu beğendi.
  2. @montezuma

    Merhaba
    Sierra kurulu sistemimde, rehberi harfiyen uyguluyorum ancak yine siyah ekrana düşüyor.
    Burada yazılanlardan başka deneyebileceğim bir şey var mı ?
    Ekran kartım El capitan da sorunsuz çalışıyor.

    Nvidia gt 420 asus marka.
    " Nvidia driver kurmadım" Sanırım nvidia bu kart için driver yayınlamadı zaten.

    Bir de şu var, imac 2011 ortası vs olarak görüyor. Onu değiştirmem sorunu çözer mi
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  3. SMBIOS kimliğini iMac 14,1 olarak değiştir ve Config içinde Inject NVIDIA işaretli olarak dene. Ve farklı portları kullanarak dene.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  4. Çok teşekkürler RC Scripti yüklemeye gerek kalmadan sistem Nvidia Web Driver ile boot etti. Hemen benzer sistemi olanlar için detaylı bir [Başarılı Kurulum] rehberi hazırlayayım yardımlarınız için çok teşekkürler.
     
  5. Mevcut konuna bu çözümü yazarsan konuyu çözüldü olarak işaretleyebiliriz. Rehberi de bekliyorum. ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  6. Cihaza kurulum yaptığın sürücü hala elinde mi?
     
  7. Bende de siyah ekran hatası veriyor, boot ekranında default olarak seçili -v verbose ve nvidia ya ilave olarak safe mode u işaretleyeek açabiliyorum, bu sefer de masaüstünü gördüğümde usb belleğin EFI bölümünü mount etmiyor (usb siz açma kısmına geçemiyorum), ayrıca grafiklerde atlama yapıyor. Bir çok kombinasyon denedim ama safe mode dışında siyah ekrandan kurtulamadım.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  8. benim intel hd4400 grafik kartım var kurulum aşamasında siyah ekrana düşüyor bu ayarları yaparsam siyah ekran sorunum çözülür mü? Masaüstü bilgisayarım var
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  9. sorunun cevabını bilmiyorum, sanırım onun için yeni bir başlıkta sistem bilgilerini vererek sorunu sorarsan yardımcı olabilirler. Ama mesela benim örneğimde herşey doğru yapılırken hata alıyordum, meğerse sorun hdmi kablosuyla tv'ye bağlı olmasıymış. mümkünse gereksiz bağlantıları çıkararak kurulum yapın. hdmi kablosunu çıkartınca kurulum siyah ekrana düşmedi.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
Yükleniyor...
Yükleniyor...