OC: Failed to load configuration! Hatası ya usb'nin 2.0 potunda olmamasından ya da sisteminizde adı "config.plist" olarak adlandırılmamış bir plistin kullanılmaya çalışılmasından oluşur...
"Insert boot media" hatası eğer hdd ya da connector sağlamsa UEFI bir efiyi legaycy boot etmeye çalışmakla oluşur. Dolayısıyla bios boot ayarlarıla çözülür.
Yok hocam legacy boot etmiyor veya "config.plist" dosyası bulunmakta. Şimdi temiz tekrar usb kurulum yaptım ve yeni EFI yi tekrar kopyaladım denedim yine aynı hata devam ediyor. Farkettiğim şey şu Reboot and select proper... yazısı çıkmadan önce milisaniyelik "OC: Failed to load configuration" hatası beliriyor. Ve eski config.plist le Opencore.efi yi yeni olana kopyalayınca normale döndü. Yani yeni config.plist benim pcide patlıyor. Eskisi de bu konunun açılma nedeni olan yükleme sırası gelen hatayı veriyor. Aynı donanımda iki bilgisayar aynı config le çalıştırıldığında neden birinde hata olur anlamıyorum. Arkadaşlar konunun özü kaçtı. Benim yaşadığım sorun şu: Benimle aynı laptopa sahip
@kemalsans bigSur'un 11.01 sürümünü benimle aynı imajı balenaEtcher ile kurup aynı EFI ile başarılı bir kurulum yapmayı başardı. Ben ise aynı işlemlerle giderken yükleme sırasında aldığım hataları konu başında paylaştım. Şimdi yeni güncellenen yeni EFI dosyasında ki config.plist bende failed to load configuration hatası ve hemen ardından Reboot and select proper yazısına dönüyor.
Not: Önceki efi dosyasında kurulum kısmında diskler gözükmüyordu. Sonrasında
@montezuma nın belirttiği değişiklikleri yapınca diskler gözüktü. Tabii sonrasında yükleme sırasında hata aldım
Yaptığım değişiklik şu idi:
# macOS Diskler Görünmüyor
Kontrol edilmesi gerekenler:
- ScanPolicy = 0 olarak ayarlı olması ( bütün sürücülerin gösterilmesini sağlar)
- HfsPlus gibi uyumlu sürücü kullanıldığından emin olun. (Not: ApfsDriverLoader 0.5.8'ten itibaren kullanılmamalı)
- config.plist -> UEFI -> Quirks içinde UnblockFsConnect = True olarak ayarlayın (Bazı HP sistemler için gerekli).
- BIOS içinde SATA Mode: AHCI olduğundan emin olun.
- APFS tabanlı sürücüleri görmek için Config -> UEFI -> APFSiçinde aşağıdaki düzenlemeleri yapın:
- EnableJumpstart: YES
- HideVerbose: NO
- Eğer High Sierra'nın eski sürümlerini çalıştırıyorsanız (10.13.5 veya daha eski), aşağıdaki ayarları yapın (Config -> UEFI -> APFS):
- MinDate: -1
- MinVersion: -1
Eski ve yeni config.plist ler: