MSI AEGIS TI3 8700K+1080TI+1TB M2 SSD RAID Kullanımı

Aummega

APPRENTICE
16 Ara 2020
1
0
1
Arkadaslar merhaba,
Oncelikle OSXINFO platformuna tesekkur ederim.

Sistemim su sekilde:
i7-8700K+MSI Z370 ANAKART+GTX1080 TI+M2 SSD RAID0 INTEL RST 2 X 512GB+3TB HDD

Sitenizdeki yonergeleri takip ederek ekran kartimin maks. musaade ettigi surum olan High Sierra kurulumunu gerceklestirdim.
Fakat hikaye bu kadar basit olmadi.
Oncelikle RAID0 SSD den apple uyumlu disk boluntusu yaptigimda bunu kurulum tanimadi.
Sonra intel rst mod SSD lerin Hackintosh ta sorun yasattigini ogrendim.Bu yuzden HDD ye boluntu yaptim ve kurulum gerceklesti.

SSD ile sitenizde arama yaparken cevap olarak paylasilmis bi CONFIG.PLIST dosyasi buldum ve kurulumu bununla yeniledigimde
Sistemimdeki 1TB m2 SSD yi 2 adet 512gb INTEL SSD olarak goruyo.
Bolum ayirip apple olarak formatlasam da bunlari sadece 512gb lik bos diskler olarak algiliyor ve
Sadece 1. diskte Microsoft a ayrilmis 128mb alani goruyo (ki bu da bildigim kadariyla RST den oturu ayrilmis alan)

Ben genel capli oneri istiycem sizden.
Windowsa zarar vermeden RST RAID0 ayirma teknigi var YouTUBE da
SSD lerimin bir arada olmasi ya da ayri olmasinin benim acimdan hicbi sikintisi yok.
Fakat performans anlaminda alehime olur mu,
Sonra tekrar bilesebiliyor mu ya da bu zor mu ?
RAID0 boldugumde Hackintosh kurulum icin baska engel kalir mi ?

Aklimda deli sorular :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
RAID ile SSD kullanılmasının gerek yok. Ayrıca RAID macOS ile desteklenmiyor. Bu bağlamda disklerini bağımsız olarak kullanman daha faydalı olacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Aummega

speedstarrr

APPRENTICE
4 Eki 2019
47
15
21
Raid sistemleri mac te yer almıyor maalesef zira macos hiçbirzaman outer hardware ile direk işleme izin vermedi
Şöyle anlatmak gerekir ise bir mac cihazında bios setup yoktur sadece boot screen ve bootcamp vardır(static hardware)
Yani mac cihazlarını raid bir sunucu yada bir web sistemi olarak asla tasarlamamıştır o yüzden destek yok

Öyle olsa biz elimizdeki her ekran kartı veya hardware yi mac üzerinde sorunsuz kullanırdıkki çok yeni ddr6 ekran kartlarının %90 ı mac tarafından hala desteklenmemekte.

Yani kısacası Osx size ne verebiliyorsa o

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
X58
İşlemci Modeli
X5670
Grafik Kartı
Ati HD4350
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler