Herkese Merhaba,
Öncelikle sorunum OpenCore High Sierra üzerinde Ekran Kartını bir türlü tanıtamadım. Kurulumda Mac'teki sürüm daha güncel diyordu, SMBIOS değiştirerek bu sorunu düzelttim. iMacPro 1,1 ve iMac18,5 olarak değerler girdiğimde kurulum yapabiliyorum. MacPro7,1 yapınca da kuruluma başlamıyor. Bu sorunu atlattıktan sonra kurulum başarıyla gerçekleşti.
Forumda bulunan Web Driver Kurulumu yapmaya çalıştığımda hata ile karşılaştım. Uyumlu değil kurulamaz hatasıyla. Sonrasında aşağıdaki kod ile Nvidia Web Driver'ını kurabildim.
Kurulumda "sistem tam bilinmedi ama kurulum yapmak ister misiniz" diye çıkıyor (Dikkatimi çekti). Sonrasında yeniden başlatıyorum ve Web Driver ayarlarda gözüküyor fakat sistem tercihlerinde hala Ekran Kartı 8 MB olarak gözüküyor ve ekran titriyor, kasarak çalışıyor. Forumda araştırdığım Nvidia Web Driver Kurulum ve Sorunlarında nvidia_disable=1 komutu zaten config dosyamda yok. Config dosyama nvda_drv=1 ekledim ve çıkardım sonuç değişmedi. Ayrıca dikkatimi çeken diğer bir konuda -v komutunu eklememe rağmen OpenCore hiçbir şekilde Verbose modda açılmadı. Sorunu bir türlü çözemedim. Yardımlarınızı beklemekteyim.
Sistem başlarken bir iki saniyeliğine USB yenilemesinden sonra Mouse devreye girmiyor. Çıkartıp takınca çalışıyor. Bu da diğer sorunum.
Config Dosyam Ektedir.
Sistemim.
Öncelikle sorunum OpenCore High Sierra üzerinde Ekran Kartını bir türlü tanıtamadım. Kurulumda Mac'teki sürüm daha güncel diyordu, SMBIOS değiştirerek bu sorunu düzelttim. iMacPro 1,1 ve iMac18,5 olarak değerler girdiğimde kurulum yapabiliyorum. MacPro7,1 yapınca da kuruluma başlamıyor. Bu sorunu atlattıktan sonra kurulum başarıyla gerçekleşti.
Forumda bulunan Web Driver Kurulumu yapmaya çalıştığımda hata ile karşılaştım. Uyumlu değil kurulamaz hatasıyla. Sonrasında aşağıdaki kod ile Nvidia Web Driver'ını kurabildim.
Bash:
bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update/master/nvidia-update.sh)
Sistem başlarken bir iki saniyeliğine USB yenilemesinden sonra Mouse devreye girmiyor. Çıkartıp takınca çalışıyor. Bu da diğer sorunum.
Config Dosyam Ektedir.
Sistemim.
Kod:
Çift Ekran - Asus 23' HDMI Monitör - HP S2231a VGA >> |
AMD Ryzen 7 5700X |
MSI Nvidia GTX 750 Ti |
MSI X570 Pro Carbon Anakart |
32 GB Corsair CL 17 3600Mhz RAM |
JamesDonkey 512 GB M2.SSD |
750W GamePower 80+ Bronz |
Monster Pusat K3 Mekanik Klavye |
Steelseries Rival 3 Mouse
Ekli dosyalar
-
60.2 KB Görüntüleme: 197
- BootLoader
- OpenCore
- Anakart Modeli
- ASUS ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI
- İşlemci Modeli
- AMD Ryzen 9 7950X3D
- Grafik Kartı
- MSI RX 6900 XT Gaming Z Trio Navi21 XTXH
- Ses Kartı Modeli
- Realtek
- Ağ Aygıtları
- Intel Ethernet Controller I225-V Ethernet & MediaTek Wi-Fi 6E MT7922 (RZ616) 160MHz Wireless
- Disk ve RAM
- Kingston SKC3000D 2 TB NVMe SSD & 32 GB Kingston KF560C36-16 DDR5-6000