OpenCore Ryzentosh MSI B450 Tomahawk Max Ryzen 3600 Asus Rog Strix 8GB GPU Kurulum

DavidGilmour

APPRENTICE
1 Haz 2017
50
7
21
34
İstanbul
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 5 gün önce yeni bir sistem toparladım Hackintosh kurulumuna en uygun donanımları seçtim özellikle. Kurulum işleyişi gayet basit Hackintosh sisteme geçiş sürecinde olan arkadaşlar için biraz bilgi vereyim. Anakartımın ilk önce BIOS'unu güncelledim daha sonra OpenCore imajını "etcher" ile USB'ye yazdım 32 GB'lık bir USB bellek kullandım bunun için. Gelelim BIOS ayarlarına (her Anakart'ın kendine ait ayarları vardır) referans olsun diye koyuyorum resimleri. Ben başka bir sitenin imajını kurdum fakat "osxinfo" da ki linkler ile de kurulum yapabilirsiniz. Yıllardır @montezuma 'nın başını ağrıttım farklı masaüstü pcler olsun notebooklar olsun. Her seferinde usanmadan yardımcı oldu yeri geldi donanımlarıma uygun .plist yazdı yeri geldi kextler araştırıp buldu benim için. Tüm emeği için çok teşekkür ederim. :)

screenshot_2020-05-08-ryzen-5-3600-rx-580-opencore-catalina-10-15-4-technopat-sosyal-2-png.556798

screenshot_2020-05-08-ryzen-5-3600-rx-580-opencore-catalina-10-15-4-technopat-sosyal-png.556799

screenshot_2020-05-08-ryzen-5-3600-rx-580-opencore-catalina-10-15-4-technopat-sosyal-1-png.556797

Bu ayarları yaptıktan sonra ise kuruluma başladım Samsung 970 Evo Plus 500GB M.2 üzerine yaptım ben kurulumumu. Gayet stabil ve sorunsuz bir kurulum evresi yaşadım aşağıda ki eklediğim linklerden kurulum rehberi konusuna ulaşabilirsiniz. İmaj'daki kextleri kullandım farklı bir kext eklemedim tüm donanımlarımı sorunsuz bir şekilde tanıdı. Fakat bende m-Audio Fast track ses kartı mevcut bu ses kartını da otomatik olarak tanımladı fakat YouTube vb yerlerden müzik dinlerken bazen kötü bir dalga frekansı alıyorum. Ses kartı üreticisinin macOS driverlarını denedim fakat uyumsuz hatası aldım devam edemedim yüklemeye. OpenCore macOS X kurulumu tamamladıktan sonra Clover ile EFI'yi mount edip USB'siz başlangıcı da hallettim. Windows 10 kurulumu yaptım farklı bir SATA SSD'ye bu kurulumu yaparken ise F11'i kullanarak Boot edebildim Windows kurulumunu ve başarılı bir şekilde kurdum. Windows 10 kendi efi yüklemesini de Samsung 970 Evo M.2'ye yapmış Windows 10 neden olduğunu bende anlayamadım. :) Ben de fazla uğraşmamak için Windows'a geçeceğim zaman F11'e basıp Windows Boot'u seçiyorum sizler bunu Clover'dan OpenCore menüsüne de ekleyebilirsiniz. Ben macOS X içinde sıcaklık değerlerimi maalesef göremiyorum onun araştırması içindeyim ne yapabilirim diye.

Sistem:

• Işlemci: AMD Ryzen 5 3600.
  • Anakart (BIOS v3.5): MSI B450 Tomahawk Max.
  • RAM: Corsair RGB Pro 2x8 GB 3200MHz.
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RX 580 8 GB TOP Edition.
  • Diskler: Western Digital 128 GB SATA SSD (Windows 10), Samsung 970 Evo Plus M.2 500GB (ocatalina)
  • Kullandığım USB: SanDisk Cruzer Force 32 GB (aynı zamanda 3.2 portunda kurdum)
  • İşlemci soğutucusu: Arctic Freezer 13.
  • Termal macun: Cooler Master MasterGel Maker Nano Elmas Partiküllü Macun R2.
  • Kasa: Sharkoon RGB Flow.
  • Fanlar: Sharkoon stock fan 1x Corsair RGB fan 1x Xigmatek RGB fan 1x Thermaltake fan x1 Dark RGB x2.
  • PSU: Corsair VS600 80plus Bronze

• Like
Tepkiler: montezuma

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Öncelikle tebrikler.
Yalnız bir konuda müdahale etmez isem içim rahat etmez.
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 5 gün önce yeni bir sistem toparladım Hackintosh kurulumuna en uygun donanımları seçtim özellikle.
Burada kullandığın cümle tamamen yanlış bir bilgi içermekte. AMD işlemci bırak hackintoshu windows için bile uygun bir işlemci değil. Zira AMD işlemciyi Hackintosh üzerinde kullanabilmek için 50 ton ayar yapman lazım bunun üstüne birde güncelleme geldiği anda tekrar o ayarları yapman lazım eğer işlemcin için güncelleme yamaları çıkmadıysa o güncellemeyi asla alamazsın. Kısacası AMD Hackintosh için kesinlikle uyumlu değil ve en son artık başka imkan yok ise tercih edilmesi gereken bir işlemci. Aynı durumun biraz benzeri windows için de geçerli yani windowsta hani her yerde gördüğün o mavi ekran hataları var ya onun temel sebebi AMD işlemci çünkü adından da anlaşılacağı gibi İntel işlemciye alternatif yapılan bir işlemci ve intel kadar performanslı değil ve asla olamaz, olamayacakta. Sakın bana şurada karşılaştırma var şöyle AMD daha iyi deme çünkü öyle bir veri yok ve olamazda AMD ve intel kıyaslanamaz bile yalan veriler ile AMD işlemcisini sattırma politikası. Nasıl ki iPhone ile Samsung kıyaslanamaz iPhone her zaman 5 beden üstündür samsunga aynı olay Intel ve AMD arasında da geçerli. AMD fiyat ekonomisi açısından tercih edilebilen bir işlemci. Verdiğin paraya oran ile alabileceğin en iyi verimi alırsın olay bu kadar basit.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

DavidGilmour

APPRENTICE
1 Haz 2017
50
7
21
34
İstanbul
Öncelikle tebrikler.
Yalnız bir konuda müdahale etmez isem içim rahat etmez.

Burada kullandığın cümle tamamen yanlış bir bilgi içermekte. AMD işlemci bırak hackintoshu windows için bile uygun bir işlemci değil. Zira AMD işlemciyi Hackintosh üzerinde kullanabilmek için 50 ton ayar yapman lazım bunun üstüne birde güncelleme geldiği anda tekrar o ayarları yapman lazım eğer işlemcin için güncelleme yamaları çıkmadıysa o güncellemeyi asla alamazsın. Kısacası AMD Hackintosh için kesinlikle uyumlu değil ve en son artık başka imkan yok ise tercih edilmesi gereken bir işlemci. Aynı durumun biraz benzeri windows için de geçerli yani windowsta hani her yerde gördüğün o mavi ekran hataları var ya onun temel sebebi AMD işlemci çünkü adından da anlaşılacağı gibi İntel işlemciye alternatif yapılan bir işlemci ve intel kadar performanslı değil ve asla olamaz, olamayacakta. Sakın bana şurada karşılaştırma var şöyle AMD daha iyi deme çünkü öyle bir veri yok ve olamazda AMD ve intel kıyaslanamaz bile yalan veriler ile AMD işlemcisini sattırma politikası. Nasıl ki iPhone ile Samsung kıyaslanamaz iPhone her zaman 5 beden üstündür samsunga aynı olay Intel ve AMD arasında da geçerli. AMD fiyat ekonomisi açısından tercih edilebilen bir işlemci. Verdiğin paraya oran ile alabileceğin en iyi verimi alırsın olay bu kadar basit.
Ben de şuna müdahale etmezsem içim rahat etmez.

Burada bir fanboy konuşması yapılmadı intel kötü amd iyi de denmedi. Mac OS'un amd işlemciye destek vermediğini zaten biliyoruz hepimiz ve ben şu zamana kadar yaptığım logic x testlerinde bir problem veya bir çökme yaşamadım. Yaşayabilirmiyim? Tabi ki de evet zaman gösterecek. Yıllardır AMD kullanıcısıyım ve gayet iyi bir Windows kullanıcısıyım disketle kurulan windows 95 zamanlarına kadar bilirim. Sizin söylediğiniz o mavi ekranları siyah ekranları geçmişte tek bir gün bile yaşamadım benim kendi tecrübem bu yönde. Burada baya AMD firmasını karalamak adına ateş püskürmüşsünüz. AMD ve intel kıyaslanamaz demek nedir size kalsa AMD kapatsın adamlar zaten boşa çalışıyor boşa üretiyor. İki firmadan birisi gitse kalan diğer firma tek oldukları için ne yeni teknoloji üretirler ne de rekabet edecekleri bir firma olur tıpkı amd'nin bir dönem işlemci çıkaramayıp o ara dönemde intel'in bir ton gereksiz işlemciler çıkarması gibi. O halde intel'e bıraksın piyasayı intel de i3 işlemciyi 700$ dolar yapsın sonrada vaaaoov intel muhteşem diyelim. Sizinle bu konuda asla aynı fikirde değilim. Ayrıca bir dönem intel'in amd ile de çalıştığını unutmayalım. Şurada burada karşılaştırma var dememe gerek yok çünkü düşünceleriniz ve fikriniz bana göre tamamen saçma. Siz koyu bir intel fanısınız yazdıklarınızın her kelimesi ile bunu vurgulamışsınız zaten. Çıkan verilere de inanmayacaksak o halde intel'in çıkardığı verilere de inanmayalım? Ne gerek var satma politikası.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Burada bir fanboy konuşması yapılmadı intel kötü amd iyi de denmedi
Evet denmedi ama şu cümle tamamen yanlış, "Hackintosh kurulumuna en uygun donanımları seçtim" bu donanım Hackintosh kurulumuna en uyumsuz donanım cümlesi doğru olacaktı. Ben işlemci için her zaman Intel dedim ve Intel diyeceğim ama iş ekran kartına geldiği an ise Nvidia değil AMD diyeceğim. Ben markacı bir tutum içerisinde değilim ve olmayacağımda. Bu arada disketler ile kurulum yapılan sistem en son windows sürüm 3.1 idi windows 95 CD olarak piyasaya sürüldü ve CD ile kurulum yapıldı bilgin olsun. Senin AMD işlemci tercih etmendeki tek sebep fiyat buna sonsuz saygım var fakat bana tutupta asla diyemezsin benim AMD işlemcim imtel işlemciden iyi çünkü bu kesinlikle doğru değil olma imkanı da yok. Benim yazdıklarımı fanboyluk olarak nitelendirebilirsin bu senin görüşün ama yıllardır bu sektörün içerisindeki birisiyim ve markası belli birçok model cihazda imzam bulunmakta. Sana sayfalar dolusu veri gösterebilirim AMD işlemcinin ne kadar sorunlu olduğunu ispatlayan ama bu diyaloglara gerek bile yok. Yukarıda bahsettiğim verilerin yalan olduğu konusu ise yanlış anlaşılmış sanırım, eşit olmayan ortamlarda alınan verilerin asla kıyaslanamayacağını belirtmek istedim. Tabi ki sen neye inanmak istiyorsan inanabilirsin ama bu gerçeği asla değiştirmez.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

DavidGilmour

APPRENTICE
1 Haz 2017
50
7
21
34
İstanbul
Evet denmedi ama şu cümle tamamen yanlış, "Hackintosh kurulumuna en uygun donanımları seçtim" bu donanım Hackintosh kurulumuna en uyumsuz donanım cümlesi doğru olacaktı. Ben işlemci için her zaman Intel dedim ve Intel diyeceğim ama iş ekran kartına geldiği an ise Nvidia değil AMD diyeceğim. Ben markacı bir tutum içerisinde değilim ve olmayacağımda. Bu arada disketler ile kurulum yapılan sistem en son windows sürüm 3.1 idi windows 95 CD olarak piyasaya sürüldü ve CD ile kurulum yapıldı bilgin olsun. Senin AMD işlemci tercih etmendeki tek sebep fiyat buna sonsuz saygım var fakat bana tutupta asla diyemezsin benim AMD işlemcim imtel işlemciden iyi çünkü bu kesinlikle doğru değil olma imkanı da yok. Benim yazdıklarımı fanboyluk olarak nitelendirebilirsin bu senin görüşün ama yıllardır bu sektörün içerisindeki birisiyim ve markası belli birçok model cihazda imzam bulunmakta. Sana sayfalar dolusu veri gösterebilirim AMD işlemcinin ne kadar sorunlu olduğunu ispatlayan ama bu diyaloglara gerek bile yok. Yukarıda bahsettiğim verilerin yalan olduğu konusu ise yanlış anlaşılmış sanırım, eşit olmayan ortamlarda alınan verilerin asla kıyaslanamayacağını belirtmek istedim. Tabi ki sen neye inanmak istiyorsan inanabilirsin ama bu gerçeği asla değiştirmez.
Windows 95 - Vikipedi
Yukarıda ki linke bakarsanız eğer hem Disket hem CD versionu olarak piyasaya sürüldü disket versionunda internet explorer vb ekstralar yoktu. Wikipedia ise bunu doğruluyor gördüğüm kadarıyla. Yukarıda dediğim (Hackintosh kurulumuna en uygun donanımlar seçildi) ifadesi de MSI B450 Tomahawk ile ilgili bir sorun yaşamadığımı ifade ettim daha da uzatmak istemedim. AMD işlemcim intel işlemciden iyi diye bir kelime kullanmadım asla. Ki İntel platformuna sahip olan alienware r4 de kullandım. Yıllardır sektör içinde olabilirsiniz sektör de benden eski de olabilirsiniz bununla ilgili hiç bir şey söylemiyorum. "Sana sayfalar dolusu veri gösterebilirim AMD işlemcinin ne kadar sorunlu olduğunu ispatlayan ama bu diyaloglara gerek bile yok.". Az önce yukarıda ki postunuzda ise "Sakın bana şurada karşılaştırma var şöyle AMD daha iyi deme çünkü öyle bir veri yok ve olamazda AMD ve intel kıyaslanamaz bile yalan veriler ile AMD işlemcisini sattırma politikası. " Diyorsunuz sunulan veriler yanlış ise o halde intel'i destekleyen verilere neden inanmalıyız? Dünyada bir çok farklı kullanıcı eşit şartlarda aynı marka ve model anakartların intel chipsetlerinde intel amd chipsetlerinde amd karşılaştırmaları bol miktarda mevcut onları saymayalım. Fakat o fuarlarda yapılan testlere ne demeli. Kısacası bana göre iki işlemci firmasıda kendi kurvarlarında başarılı. Burada bizler hackintosh kullanıyorsak ise mac sistemlere daha çok para vermek istemediğimiz içindir. Farklı görüşler ve farklı fikirler her zaman oldu dünya üzerinde. Önemli olan şey farklı fikirler içinde çatışsak bile birbirimizin fikirlerine saygılı olmamız gerektiğidir. Sonuçta iki firmanında temsilcileri değiliz.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: DavidGilmour

engineerbey

APPRENTICE
14 Ara 2019
49
15
21
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 5 gün önce yeni bir sistem toparladım Hackintosh kurulumuna en uygun donanımları seçtim özellikle. Kurulum işleyişi gayet basit Hackintosh sisteme geçiş sürecinde olan arkadaşlar için biraz bilgi vereyim. Anakartımın ilk önce BIOS'unu güncelledim daha sonra OpenCore imajını "etcher" ile USB'ye yazdım 32 GB'lık bir USB bellek kullandım bunun için. Gelelim BIOS ayarlarına (her Anakart'ın kendine ait ayarları vardır) referans olsun diye koyuyorum resimleri. Ben başka bir sitenin imajını kurdum fakat "osxinfo" da ki linkler ile de kurulum yapabilirsiniz. Yıllardır @montezuma 'nın başını ağrıttım farklı masaüstü pcler olsun notebooklar olsun. Her seferinde usanmadan yardımcı oldu yeri geldi donanımlarıma uygun .plist yazdı yeri geldi kextler araştırıp buldu benim için. Tüm emeği için çok teşekkür ederim. :)

screenshot_2020-05-08-ryzen-5-3600-rx-580-opencore-catalina-10-15-4-technopat-sosyal-2-png.556798

screenshot_2020-05-08-ryzen-5-3600-rx-580-opencore-catalina-10-15-4-technopat-sosyal-png.556799

screenshot_2020-05-08-ryzen-5-3600-rx-580-opencore-catalina-10-15-4-technopat-sosyal-1-png.556797

Bu ayarları yaptıktan sonra ise kuruluma başladım Samsung 970 Evo Plus 500GB M.2 üzerine yaptım ben kurulumumu. Gayet stabil ve sorunsuz bir kurulum evresi yaşadım aşağıda ki eklediğim linklerden kurulum rehberi konusuna ulaşabilirsiniz. İmaj'daki kextleri kullandım farklı bir kext eklemedim tüm donanımlarımı sorunsuz bir şekilde tanıdı. Fakat bende m-Audio Fast track ses kartı mevcut bu ses kartını da otomatik olarak tanımladı fakat YouTube vb yerlerden müzik dinlerken bazen kötü bir dalga frekansı alıyorum. Ses kartı üreticisinin macOS driverlarını denedim fakat uyumsuz hatası aldım devam edemedim yüklemeye. OpenCore macOS X kurulumu tamamladıktan sonra Clover ile EFI'yi mount edip USB'siz başlangıcı da hallettim. Windows 10 kurulumu yaptım farklı bir SATA SSD'ye bu kurulumu yaparken ise F11'i kullanarak Boot edebildim Windows kurulumunu ve başarılı bir şekilde kurdum. Windows 10 kendi efi yüklemesini de Samsung 970 Evo M.2'ye yapmış Windows 10 neden olduğunu bende anlayamadım. :) Ben de fazla uğraşmamak için Windows'a geçeceğim zaman F11'e basıp Windows Boot'u seçiyorum sizler bunu Clover'dan OpenCore menüsüne de ekleyebilirsiniz. Ben macOS X içinde sıcaklık değerlerimi maalesef göremiyorum onun araştırması içindeyim ne yapabilirim diye.

Sistem:

• Işlemci: AMD Ryzen 5 3600.
  • Anakart (BIOS v3.5): MSI B450 Tomahawk Max.
  • RAM: Corsair RGB Pro 2x8 GB 3200MHz.
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RX 580 8 GB TOP Edition.
  • Diskler: Western Digital 128 GB SATA SSD (Windows 10), Samsung 970 Evo Plus M.2 500GB (ocatalina)
  • Kullandığım USB: SanDisk Cruzer Force 32 GB (aynı zamanda 3.2 portunda kurdum)
  • İşlemci soğutucusu: Arctic Freezer 13.
  • Termal macun: Cooler Master MasterGel Maker Nano Elmas Partiküllü Macun R2.
  • Kasa: Sharkoon RGB Flow.
  • Fanlar: Sharkoon stock fan 1x Corsair RGB fan 1x Xigmatek RGB fan 1x Thermaltake fan x1 Dark RGB x2.
  • PSU: Corsair VS600 80plus Bronze
Merhaba sizin sistemin aynısının lacivertinin rx 5500 xt olanını topladım. Bios ayarları sadece nu kadar değil mi? Svm de kapatmaya gerek var mı?
Ben maalesef siyah ekranda kalıyorum :( pikera da ekledim. Bazen keyfî eserse boot oluyor.

BootLoader
OpenCore 0.8.7
Anakart Modeli
Msi Mag z590 Tomahawk Wifi & Msi B450 Tomahawk AM4 Ryzen
İşlemci Modeli
Intel i5 11600k & Ryzen 5 3600
Grafik Kartı
XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6900 XT Black RX-69XTATBD9 16GB GDDR6 256Bit
Disk ve RAM
240 SATA SSD & 64GB DDR4