ÇÖZÜLDÜ Windows üzerinde EFI kısmını göremiyorum

Prilaniath

APPRENTICE
30 May 2020
66
32
21
Selam az önce Catalina'yı balenaEtcher aracılığıyla USB belleğime yazdım (16 GB). Şu an kext atmak istediğimde sadece USB Sürücüsü (D:) yani sanırsam Catalina'nın kendi dosyalarının olduğu sürücü var. herhangi bir EFI sürücüsü yok, eskiden vardı ama şimdi yok. Defalarca Catalina attım makineye.
1610739199389.png

++artık bu Disk Sürücüsünü bile göstermiyor, yardımlarınızı bekliyorum
ÇÖZÜM:

Sorunu kendim çözmeyi başardım, sadece Explorer++ ve MiniTool Partition Wizard yükleyip CLOVER EFI bölüntüsünü Z: olarak yerleştirdim ve şu an gayet hoş istediğim gibi. Bu sorunla karşılaşabilecek diğer arkadaşlar için konu kalabilir.

Son düzenleme:
Laptop Modeli
Asus Vivobook x515-EA
İşlemci Modeli
Intel Core i5 1135G7
Grafik Kartı
Intel Iris Xe Graphics 80EUs

DeathDance

APPRENTICE
18 Mar 2018
56
10
21
Sorunu çözdüğünüze sevindim.

Ek yöntem olarak EFI bölüntüsünü Windows üzerinde ek bir yazılım kullanmadan görüntüleyebilirsiniz.

Bunun için;
  • Windows üzerinden komut satırı uygulamasını (CMD) yönetici olarak çalıştırın.
  • Açılan ekrana diskpart yazıp entera basın.
  • list disk yazıp entera basın. Bu komut sisteminize bağlı olan disklerin listesini çıkaracaktır.
    diskpart.jpg
  • ardından sel disk x (x yerine seçeceğiniz diskin numaranızı yazın) yazarak üzerinde işlem yapacağınız diski seçin.
  • list partition yazıp entera basın. Bu komut seçtiğiniz disk üzerindeki bölüntüleri listeleyecektir.
  • sel partition x (x yerine EFI bölüntünüzün numarasını yazın) yazarak işlem yapacağınız bölüntüyü seçin.
  • assign ya da assign letter=x (x yerine istediğiniz sürücü harfini yazın) yazarak diskinizi Windows üzerinde görüntüleyebilirsiniz.

BootLoader
OpenCore & Big Sur
Laptop Modeli
MSI GE73VR-7RE
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ
Grafik Kartı
HD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC1220
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros Killer E2500 PCI Express
Disk ve RAM
256 GB NVMe SSD & 1 TB HDD & 32 GB DDR4 RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler