ÇÖZÜLDÜ z270f - i7700k - NVIDIA 1070 Restart Problemi

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
43
shiki 2.2.6 sürümü yüklü. Bununla Config içinde shiki boot komutu kullanmana gerek yok. Bu yüzden bu komut olmadan bir kontrol yap. Güç yönetimi için hazırlanmış dosyanda sorun olacağını zannetmiyorum. DSDT dosyanda hangi düzenlemeler yapıldı bunu kontrol etmek zor. Monitör ile ilgili sorun monitör kimliğinin (EDID) macOS içinde doğru tanımlanmıyor oluşu olabilir. Bunun için aşağıdaki rehberi takip edebilirsin.
High Sierra Siyah Ekran Hatalarının Çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Bunun haricinde imaj içinde paylaştığım runme.app uygulamasını kullanıp çıkartılan klasörü paylaş. Bir de sistem açıldığında ki tanımları görelim.
Shikigva=60 komutunu kaldırınca, safari üzerinde netflix izlenmiyor. Osxinfo forumunda hazırlamış olduğunuz bütün fixleri yapmıştım. Buna rağmen restart problemi yaşıyordum. Bu arkadaşın hazırladığı hali ile de bu fixler yapılmış durumda ancak farklılıklar var. Örneğin FakeID kextlerini kullanmadan HEVC'i aktif hale getirmiş durumda. Sizin yönergeleriniz ile hazırladığım CLOVER klasörünüde paylaşırım isterseniz. Ama şu an kullandığım en son gönderdiğim CLOVER klasörü.

Runmeapp Çıktısı
Send me Musics-iMac.zip - Google Drive

Ioregde eskiden aklımda kalan bir applelpc vardı onu hiç bir şekilde aktif hale getiremedim. (Görünmüyor ioreg içerisinde)
Bu arkadaşın hazırladığı config'de de göremiyorum onu.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,598
4,401
Ioregde eskiden aklımda kalan bir applelpc vardı onu hiç bir şekilde aktif hale getiremedim. (Görünmüyor ioreg içerisinde)
Güncel sistemler için AppleLPC yüklenmesine gerek yok. Zaten x86platform plugin yüklenmiş. AGPM (apple graphic power Management) içinde nvidia için değer yanlış. Ancak çok önemli de olmayabilir. Ama eğer istersen aşağıdaki rehberi takip ederek bunun düzenlemesini yapabilirsin.
macOS, Harici Grafik Kartlarda Güç Yönetimini Aktif Etmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ayrıca önceki mesajlarımda verdiğim FCPX ve EDID düzenleme rehberlerini takip ederek denemeler yapabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
43
Dediğim gibi hazırladığınız tüm rehberleri uyguladım daha önceki config dosyam üzerinde. EDID editlemeyi de uyguladım ancak bunlardan bir sonuç alamadım nightshift için. AGPM içerisinde yanlış değerde dediğiniz şey sanırım şöyle olması gerekiyor. NVIDIA için önceden hazırladığım dAGPM.kext ini yüklemem yeterli oldu.

KG3ZJgr8dKXoyWuCrUVFY-geyNs6LJjr.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,598
4,401
Sorun senin de dediğin gibi Monitörünün TV olarak algılanıyor olması. Dolayısıyla macOS'in desteklemesi için EDID kullanıp bunun macOS uyumlu bir monitör gibi algılanması gerekiyor. Aşağıdaki programı kullanarak Windows üzerinden monitörün EDID'sini çıkartıp tekrarr deneme yap:
EnTech Taiwan | Utilities | Monitor Asset Manager

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
43
Sorun senin de dediğin gibi Monitörünün TV olarak algılanıyor olması. Dolayısıyla macOS'in desteklemesi için EDID kullanıp bunun macOS uyumlu bir monitör gibi algılanması gerekiyor. Aşağıdaki programı kullanarak Windows üzerinden monitörün EDID'sini çıkartıp tekrarr deneme yap:
EnTech Taiwan | Utilities | Monitor Asset Manager
Bu programla EDID çıkartmak için Windows'a ihtiyacım var. Hariciden çalıştırabileceğim bir usb sürüm var mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,598
4,401
Windows soruyorsan bilemiyorum, araştırmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
43
Merhaba, sistem aynı olduğu için yeni bir başlık açmak istemedim. Belli başlı problemler hala devam etmekle beraber kısmen azaldı fakat şöyle bir sorunum mevcut ve neden kaynaklandığına dair bir fikrim yok.

Bilgisayar normal çalışırken bir süre sonra (genellikle 10 saat ve üzerinde) youtube ve online videolar dahil olmak üzere bilgisayarda kayıtlı herhangi bir videosu oynatma tuşuna basıldığında on katı hızlandırılmış bir biçimde sonuna gidiyor ve izlenemiyor.

Yani youtube da bir video açtığınız anda anında sonuna gidiyor. Aynı şeyi bilgisayarda kayıtlı bir video da da yapıyor. herşey 10 katı hızında.

shiki ile ilgili olabileceğini düşündüm iptal ettim kapattım açtım bir çok şeyi değiştirdim bir ilerleme katedemedim.

Not: High Sierra 10.13.5 / 17F77 - Nvidia sürücüsü 387.10.10.35.106 ve tüm kextler son sürümde. Shiki-lilu-applealc-intelgraphicfixup-nvidiagraphicfixup vb..