OpenCore BootCamp Windows Kurulumu

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,941
4,401
OC to WIN.png

Bilindiği üzere OpenCore çok daha verimli ve stabil çalışan bootloader bunun yanı sıra BootCamp ile windows kurulumunu da mümkün kılmakta. Fakat gördüğüm kadarı ile ister Türk olsun ister yabancı kişiler olsun bunu yapmakta büyük sorunlar yaşamakta.

OpenCore ile macOS kurulumuzu yaptıktan ve cihazınız için tüm sürücüleri kurup ayarlarınızı yaptıktan sonra ilk olarak yapmak istediğiniz şey büyük ihtimal windows kurmaktır. Bunun için diski bölüntülersiniz yada başka bir diske USB kurulum medyası ile kurulum yaparsınız ama bu yanlıştır. Bunun yerine aşağıda verdiğim yolu izlemeniz sisteminizin daha stabil çalışması açısından gereklidir.

BootCamp ile kurulama başlamadan önce OpenCore üzerinde ufak bir değişiklik yapmamız gerekmekte. Bunun sebebi OpenCore Bootloader'in ExFAT dosya sistemini native olarak desteklememesinden kaynaklı.

Config dosyamızı OpenCore Configurator ile açıyoruz ve UEFI sekmesine geliyoruz burada Driver bölümüne geliyoruz. Aşağıdaki resme benzer bir ekran karşılaması gerekmekte.
Ekran Resmi 2022-03-20 12.26.51.png

Şimdi Download/Update drivers seçeceğini seçiyoruz ve aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılayacak.

Ekran Resmi 2022-03-20 12.27.18.png

Burada dikkat etmemiz gereken ufak detay bulunmakta, eğer kullandığımız işlemci Sandy Bridge (2. Nesil) veya daha önceki bir işlemci modeli ise ExFatDxeLegacy seçmemiz gerekmekte, kullandığımız işlemci modeli Ivy Bridge (3. Nesil) veya daha yeni bir işlemci modeli ise ExFatDxe seçmemiz gerekmektedir. İşlemci modelimize göre seçimimizi yaptıktan sonra alt kısımdan Download tuşuna basıyoruz ve aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran bizi karışılıyor.

Ekran Resmi 2022-03-20 12.27.24.png

Artık bu pencereyi kapatabilir ve config dosyamısın son durumuna bakabiliriz.

Ekran Resmi 2022-03-20 12.34.26.png

Görmüş olduğunuz gibi yeni Driver config içerisine eklendi ve kullanıma hazır bu adımdan sonra config dosyamızı kaydedip kapatıyoruz.

BootCamp ile windows yüklemek için iki farklı yöntem bulunmakta, bu yöntemleri biz seçemiyoruz tabii ki bunun seçimini SMBIOS yapmakta.

Bu yöntemlerden birincisi USB flash sürücü ile olmakta diğerinde ise USB belleğe ihtiyaç duyulmamaktadır.

Aşağıdaki belirtilen özelliklerlerdi bir cihaz SMBIOS'unu kullanıyorsanız BootCamp ile windows kurmak için bir USB belleğe ihtiyacınız yoktur. Eğer cihazınız için kullandığınız SMBOS bilgisi aşağıda listelenen cihaz bilgilerinden daha eski ise USB bellek ile kurulum yapılmaktadır.
  • 2015 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook
  • 2017 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook Air
  • 2015 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook Pro
  • 2015 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan iMac
  • iMac Pro (tüm modeller)
  • 2013 sonunda kullanıma sunulan Mac Pro
BootCamp yarımcısını açtığımızda biri şu şekilde bir ekran karşılar.

Ekran Resmi 2020-11-04 22.10.54.png


Bu ekrana sürdür diyerek devam edelim.
Eğer kullandığını SMIOS bilgisi yukarıda listelediğim cihazlardan biri ile aynı veya daha yeni ise cihazısınızda USB bellek varsa çıkarılmasını isteyecektir. Eğer eski ise USB bellek takmanızı isteyecektir. Bu ekranı sürdür diyerek geçiyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. (Bu aşamada windows yükleme isosu inmiş vaziyette olup benim cihazımda kullandığım SMBIOS MacPro6.1 olduğu için USB'siz kurulum yapılacaktır.) USB kurulumunda aşağıdaki ekran öncesi USB belleğinizi bağlamanız istenecektir ve ekranda sadece disk bölüntüleme kısmı olacaktır. Başka bir cihaz üzerinde kurulum yaparsam resimlerini ekleyeceğim.

Ekran Resmi 2020-11-04 22.12.31.png

Görüldüğü üzere bootcamp windows yükleme iso dosyasını otomatik buldu, eğer sisteminizde birden fazla iso dosyası var ise ve siz farklı bir iso dosyasını kullanmak istiyorsanız seç bölümünden iso dosyanızı kendiniz seçebilirsiniz. Ayrıca bu aşamada windows yüklenecek diskin büyüklüğünü belirlememiz gerekmektedir. Ben eşit olarak bölüntülemek istiyorum.

Ekran Resmi 2020-11-04 22.12.52.png

Gördüğünüz gibi diskimi istediğim şekilde ayarladım bu adımdan sonra Yükle düğmesine basıp işlemlerin bitmesini bekleyeceğim.

Ekran Resmi 2020-11-04 22.13.22.png

İşlemlerin hepsi bittikten sonra sistem yeniden başlayacak ve OpenCore Boot Menüde Windows isimli bir girdi göreceksiniz. Eğer sisteminizde NVRAM düzgün çalışıyor ise otomatik bu bölümden başlayacaktır. Eğer otomatik başlamaz ise manuel olarak bu bölümü seçip windows yüklemesinin bitmesini bekleyebilirsiniz.

W10-Installer.jpg

Temsili Resim (Orijinal Resim Sonra eklenecektir)​

Kurulumda disk seçimi ekranında BOOTCAMP isimli diski seçerek ileri demeniz yeterlidir. Hiçbir silme işlemi yapmanıza gerek yoktur. OSXRESERVED isimli diski seçmemeniz gerekmektedir.

Not : Eğer sistem yeniden başladığında windows bölüntüsünü seçmez ve macOS olarak sistemi başlatırsanız windows yüklemesi için ayrılan OSXRESERVED bölümü silinecek olup bu işlemleri en başından yapmanız gerekmektedir.

Not 2 : İlk windows yükleme aşaması bittikten sonra sistem yeniden başladığında OpenCore Boot Menüde 2 Adet Windows girişi göreceksiniz NVRAM düzgün çalışan bir sisteminiz var ise otomatik yükleme devam edecektir fakat NVRAM düzgün çalışmıyor ise hangi girişten başladığına dikkat edin eğer kurulumu yeniden başlatan girişi seçerseniz sistemi yeniden başlatıp diğer girişle boot edin.

Not 3 : Windows yüklemesi sorunsuz bittikten sonra BootCamp kurulumunun bitmesini bekleyin. Sonrasında sisteminizi yeniden başlatıp sistemi macOS olarak açın. Bu sayede macOS içerisinde bulunan windows kurulum dosyaları sistemden kaldırılacaktır. Hiçbir şekilde manuel dosya silme işlemi yapmayın.

Not 4 : Windows üzerinde bootcamp denetim masasını açtığınızda macOS kurulu diskiniz gözükmüyor veya sistemi windows üzerinden bootcamp ile macOS olarak başlatmak istediğinizde bölüm bulunamadı hatası alıyorsanız Windows üzerinde Apple Software Update programını kullanarak BootCamp yazılımının güncellemesini sağlayın.

Not 5 : Eğer BootCamp açıp sürdür dediğinizde "Dahili Bir Hata Oluştu" uyarısını alıyorsanız sisteminizde bulunan ikinci diski fiziksel olarak sistemden çıkartın veya bağlantısını kesin.

 

Ekli dosyalar

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

mehmetyuksel

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
22 Ocak 2020
7,887
2,862
4,401
Emeğinize sağlık, TEBRİKLER.
 
BootLoader
OpenCore 0.7.5
Laptop Modeli
HP 6MQ75EAQ ProBook 450 G6
Anakart Modeli
From Big Sur 11.2.2 to Monterey 12.0.1 (By KaoS from Osxinfo)
İşlemci Modeli
i7-8565U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC236
Ağ Aygıtları
Intel® Wireless-AC 9560 (Native with AirportItlwm)
Disk ve RAM
8GB 2400 Mhz Ram, ADATA 240GB SU650 Sata3 2.5" SSD (macOS Big Sur)+Samsung PM981A 256GB( Win10)

iDogukan

APPRENTICE
18 Tem 2018
38
9
21
38
elinize sağlık, bir şey sormak istiyorum, macos yüklü bir hackintosh'a windows da sonradan yüklemek / dahil etmek için en doğru verimli yöntem bootcamp midir, yoksa disk izlencesinde partition ayırıp harici şekilde usb ile ayrıca yüklemek midir? karşılıklı kıyaslarsak artıları eksileri nelerdir iki yöntemin?

ben ilk, opencore usb bootloader kullanarak tüm harddiski kurulumda apfs formatlayıp, temiz sıfırdan catalina yükledim kullanıyorum ve windows da kurmam lazım, yabancı forum vs araştırıyorum bootcamp için gereksiz yanlış diyen var (apple macbook donanım sürücülerini yüklüyor, temiz windows gibi optimum stabil çalışmıyor diye vs), bootcamp ile rehberler var (hackintoshlarda gereksiz ise neden rehberler olsun birileri ihtiyaç duymuş diyorum).

Kaldım öyle zar zor temiz kurduğum macos'u bozmak istemiyorum ama acil windowsa da ihtiyacım var, aynı tek diske, opencore ile macos catalina kurulmuş hackintosh laptop (uefi / i5-8ci nesil) yanına windows da eklemek ve açılışta opencore menüde macos ya da windows seçip başlatabilecek şekilde dualboot kullanım için hangi yöntemi önerirsiniz, bootcamp ile bu şekilde değilse (ya da artı eksilerine göre bootcamp kullanmak istemesek) optimum çalışacak önereceğiniz rehber var mıdır? (özellikle ilk macosta kext config opencoreda vs ayarlar hazırlama ve windowsu kurma biçimi ve sonda dualboot için efi ayarlarını tarif edecek)

tekrar teşekkürler, hazır pazar günü erkenden halletmek isterim dönüşünüzü bekliyorum..
***
eklemek istedim, tek diskte ve opencore ile (cihazıma uygun rehber vs bu loader ile var ve opencore şart) hem macos (catalina da olur mojave de) hem de windows 10 kurup girişte boot edebilmek istiyorum ve eğer en stabil işlem önce win10 kurmaksa hazır pcde düzen kurmamışken onu da yaparım, "aslında önce win10 kur sonra macos derseniz" bu senaryoyu da gözönüne alarak söyleyebilirsiniz..
 
Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: çılgınstevejobs

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Hocam bu konuda da benim sormak istediğim sorun şu, ben triple boot bir şekilde clover kullanıyordum. ubuntu windows hdd'de macos ise kendi ssd'sinde idi. hatta kurulum yaparken ne olur ne olmaz diye hdd'yi felan çıkarıyordum. şimdi ben opencore'a geçmeyi düşünürsem bootcamp yoluna mı gitmeliyim ? yoksa clover'daki gibi ayrı ayrı rahatça kullanabilir miyim ?
 
Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM
  • Like
Tepkiler: çılgınstevejobs

iDogukan

APPRENTICE
18 Tem 2018
38
9
21
38
Hocam bu konuda da benim sormak istediğim sorun şu, ben triple boot bir şekilde clover kullanıyordum. ubuntu windows hdd'de macos ise kendi ssd'sinde idi. hatta kurulum yaparken ne olur ne olmaz diye hdd'yi felan çıkarıyordum. şimdi ben opencore'a geçmeyi düşünürsem bootcamp yoluna mı gitmeliyim ? yoksa clover'daki gibi ayrı ayrı rahatça kullanabilir miyim ?
sanırım opencore ile dualboot menu de mi bir sorun var gibi, o yüzden mi bootcamp öne sürülüyor yoksa bootcampin zaten artıları mı var anlayamadım bir bilirkişi / deneyimli sayesinde öğreneceğiz.. senin senaryoda amatör tahminim sadece efi ve bootloader'a ayar çekmek olacak win10 silip yeniden bootcamp ile kurmaya gerek yoktur herhalde..
 

Megarevma

APPRENTICE
20 Eki 2020
61
9
21
Hocam iyi akşamlar dilerim. sorum şu. Ben usb den boot etmiyorum. Biligsayarımda kullandığım efi dosyası nerededir bulamadım. usb içindeki config dosyasını open core configürator ile açınca HfsPlusLegacy.efi şeklinde sizde gözüken config dosyası bende HfsPlus.efi şeklinde gözüküyor.
Dolayısı ile ne yapmam gerekir teşekkür ederim.
Hocam tekrar iyi akşamlar. Ben temi catalina kurulumdan son bootcamp ile windows kurmak istiyorum.
Si"in ilk adımınızda yaptığınız gibi config.plist dosyasını open configurator ile açtığımda karşıma gelen ekran ekteki gibi. Dolayısı ile daha sonra Update drivers seçeceğini seçtiğimide extfat legacy seçildiğinde uptade etmiyor. Ben bu işlemi yapmadan bootcanmp ile adımları izlediğimde restart tan sonra windows seçeneği gözükmüyor. Teşekkür ederim şimdiden.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Anakart Modeli
HP EliteDesk 800 G1 TWR
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz (8 CPUs), ~3.6GHz
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 4600
Ses Kartı Modeli
Hoparlör (3- USB Audio) USB\VID_0D8C&PID_0001&REV_0010&MI_00
Disk ve RAM
8 gb Ram 500 gb sabit disk

sinanyolci

APPRENTICE
5 Mar 2019
88
28
21
Bir kaç tane iso dosyası indirip denedim hep resimde ki hatayı alıyorum daha önce dual boot kısmını eski yollar ile yapmıştım bir sorun yoktu fakat dün yanlışlıkla işletim sistemlerini silmiştim yeniden kurulum yaptım bu sefer sizin yöntemi denemek istedim ama kurulum başlatamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran Resmi 2020-11-12 22.15.09.png
 
BootLoader
Monterey 12.5 with OpenCore 0.8.3 & Windows 11 Pro with BootCamp
Laptop Modeli
1) Dell Inspiron15 5558 BIOS:A18 & 2)Asus X64JA BIOS:212 - 3)HP 250 G8
İşlemci Modeli
1) Intel i5-5200U - 2) Intel i7-720QM - 3) Intel i5-1135G7
Grafik Kartı
1) HD 5500 & Nvidia GT920M - 2)ATI HD 5730 - 3)Intel Xe
Ses Kartı Modeli
1) Realtek ALC 255 - 2)SRS Sound - 3)
Ağ Aygıtları
1) Dell Wireless 1820A (DW1820A) & Intel 3160 WiFi - Realtek RTL8106E - 2) Atheros AR9485 - Realtek RTL8106E - 3)Realtek RTL8821CE
Disk ve RAM
1) Samsung 850 EVO 250GB & 2x4 GB DDR3L 1600MHz - 2) Kingston Hyper X 3K 250 GB & 2x4GB DDR3 1066MHz - 3)PM991 & 2x4GB DDR 4 3200Mhz
  • Like
Tepkiler: çılgınstevejobs

alabal

PADAVAN
20 Kas 2019
153
34
271

Bilindiği üzere OpenCore çok daha verimli ve stabil çalışan bootloader bunun yanı sıra BootCamp ile windows kurulumunu da mümkün kılmakta. Fakat gördüğüm kadarı ile ister Türk olsun ister yabancı kişiler olsun bunu yapmakta büyük sorunlar yaşamakta.

OpenCore ile macOS kurulumuzu yaptıktan ve cihazınız için tüm sürücüleri kurup ayarlarınızı yaptıktan sonra ilk olarak yapmak istediğiniz şey büyük ihtimal windows kurmaktır. Bunun için diski bölüntülersiniz yada başka bir diske USB kurulum medyası ile kurulum yaparsınız ama bu yanlıştır. Bunun yerine aşağıda verdiğim yolu izlemeniz sisteminizin daha stabil çalışması açısından gereklidir.

BootCamp ile kurulama başlamadan önce OpenCore üzerinde ufak bir değişiklik yapmamız gerekmekte. Bunun sebebi OpenCore Bootloader'in ExFAT dosya sistemini native olarak desteklememesinden kaynaklı.

Config dosyamızı OpenCore Configurator ile açıyoruz ve UEFI sekmesine geliyoruz burada Driver bölümüne geliyoruz. Aşağıdaki resme benzer bir ekran karşılaması gerekmekte.
Ekli dosyayı görüntüle 25663
Şimdi Download/Update drivers seçeceğini seçiyoruz ve aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılayacak.

Ekli dosyayı görüntüle 25664
Burada dikkat etmemiz gereken ufak detay bulunmakta, eğer kullandığımız işlemci Sandy Bridge (2. Nesil) veya daha önceki bir işlemci modeli ise ExFatDxeLegacy seçmemiz gerekmekte, kullandığımız işlemci modeli Ivy Bridge (3. Nesil) veya daha yeni bir işlemci modeli ise ExFatDxe seçmemiz gerekmektedir. İşlemci modelimize göre seçimimizi yaptıktan sonra alt kısımdan Download tuşuna basıyoruz ve aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran bizi karışılıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 25665
Artık bu pencereyi kapatabilir ve config dosyamısın son durumuna bakabiliriz.

Ekli dosyayı görüntüle 25666
Görmüş olduğunuz gibi yeni Driver config içerisine eklendi ve kullanıma hazır bu adımdan sonra config dosyamızı kaydedip kapatıyoruz.

BootCamp ile windows yüklemek için iki farklı yöntem bulunmakta, bu yöntemleri biz seçemiyoruz tabii ki bunun seçimini SMBIOS yapmakta.

Bu yöntemlerden birincisi USB flash sürücü ile olmakta diğerinde ise USB belleğe ihtiyaç duyulmamaktadır.

Aşağıdaki belirtilen özelliklerlerdi bir cihaz SMBIOS'unu kullanıyorsanız BootCamp ile windows kurmak için bir USB belleğe ihtiyacınız yoktur. Eğer cihazınız için kullandığınız SMBOS bilgisi aşağıda listelenen cihaz bilgilerinden daha eski ise USB bellek ile kurulum yapılmaktadır.
  • 2015 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook
  • 2017 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook Air
  • 2015 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan MacBook Pro
  • 2015 yılında veya daha sonra kullanıma sunulan iMac
  • iMac Pro (tüm modeller)
  • 2013 sonunda kullanıma sunulan Mac Pro
BootCamp yarımcısını açtığımızda biri şu şekilde bir ekran karşılar.

Ekli dosyayı görüntüle 25668

Bu ekrana sürdür diyerek devam edelim.
Eğer kullandığını SMIOS bilgisi yukarıda listelediğim cihazlardan biri ile aynı veya daha yeni ise cihazısınızda USB bellek varsa çıkarılmasını isteyecektir. Eğer eski ise USB bellek takmanızı isteyecektir. Bu ekranı sürdür diyerek geçiyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. (Bu aşamada windows yükleme isosu inmiş vaziyette olup benim cihazımda kullandığım SMBIOS MacPro6.1 olduğu için USB'siz kurulum yapılacaktır.) USB kurulumunda aşağıdaki ekran öncesi USB belleğinizi bağlamanız istenecektir ve ekranda sadece disk bölüntüleme kısmı olacaktır. Başka bir cihaz üzerinde kurulum yaparsam resimlerini ekleyeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 25669
Görüldüğü üzere bootcamp windows yükleme iso dosyasını otomatik buldu, eğer sisteminizde birden fazla iso dosyası var ise ve siz farklı bir iso dosyasını kullanmak istiyorsanız seç bölümünden iso dosyanızı kendiniz seçebilirsiniz. Ayrıca bu aşamada windows yüklenecek diskin büyüklüğünü belirlememiz gerekmektedir. Ben eşit olarak bölüntülemek istiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 25670
Gördüğünüz gibi diskimi istediğim şekilde ayarladım bu adımdan sonra Yükle düğmesine basıp işlemlerin bitmesini bekleyeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 25671
İşlemlerin hepsi bittikten sonra sistem yeniden başlayacak ve OpenCore Boot Menüde Windows isimli bir girdi göreceksiniz. Eğer sisteminizde NVRAM düzgün çalışıyor ise otomatik bu bölümden başlayacaktır. Eğer otomatik başlamaz ise manuel olarak bu bölümü seçip windows yüklemesinin bitmesini bekleyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 25725
Temsili Resim (Orijinal Resim Sonra eklenecektir)​

Kurulumda disk seçimi ekranında BOOTCAMP isimli diski seçerek ileri demeniz yeterlidir. Hiçbir silme işlemi yapmanıza gerek yoktur. OSXRESERVED isimli diski seçmemeniz gerekmektedir.

Not : Eğer sistem yeniden başladığında windows bölüntüsünü seçmez ve macOS olarak sistemi başlatırsanız windows yüklemesi için ayrılan OSXRESERVED bölümü silinecek olup bu işlemleri en başından yapmanız gerekmektedir.

Not 2 : İlk windows yükleme aşaması bittikten sonra sistem yeniden başladığında OpenCore Boot Menüde 2 Adet Windows girişi göreceksiniz NVRAM düzgün çalışan bir sisteminiz var ise otomatik yükleme devam edecektir fakat NVRAM düzgün çalışmıyor ise hangi girişten başladığına dikkat edin eğer kurulumu yeniden başlatan girişi seçerseniz sistemi yeniden başlatıp diğer girişle boot edin.

Not 3 : Windows yüklemesi sorunsuz bittikten sonra BootCamp kurulumunun bitmesini bekleyin. Sonrasında sisteminizi yeniden başlatıp sistemi macOS olarak açın. Bu sayede macOS içerisinde bulunan windows kurulum dosyaları sistemden kaldırılacaktır. Hiçbir şekilde manuel dosya silme işlemi yapmayın.

Not 4 : Windows üzerinde bootcamp denetim masasını açtığınızda macOS kurulu diskiniz gözükmüyor veya sistemi windows üzerinden bootcamp ile macOS olarak başlatmak istediğinizde bölüm bulunamadı hatası alıyorsanız Windows üzerinde Apple Software Update programını kullanarak BootCamp yazılımının güncellemesini sağlayın.

Not 5 : Eğer BootCamp açıp sürdür dediğinizde "Dahili Bir Hata Oluştu" uyarısını alıyorsanız sisteminizde bulunan ikinci diski fiziksel olarak sistemden çıkartın veya bağlantısını kesin.

Hocam benim 2 ayrı ssd diskim var. Biri win, diğeri mac. Mac kullanıp bir süre sonra diğerine geçtiğimde sistemde bariz yavaşlama hissediyorum. Bu şekilde kurulum yaparsam yavaşlama sorununu çözer miyim ?
 

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,941
4,401
Bir kaç tane iso dosyası indirip denedim hep resimde ki hatayı alıyorum daha önce dual boot kısmını eski yollar ile yapmıştım bir sorun yoktu fakat dün yanlışlıkla işletim sistemlerini silmiştim yeniden kurulum yaptım bu sefer sizin yöntemi denemek istedim ama kurulum başlatamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 26214
Kullanacağın İSO dosyasını Microsoft’un sitesinden indirip dener misin.
Hocam benim 2 ayrı ssd diskim var. Biri win, diğeri mac. Mac kullanıp bir süre sonra diğerine geçtiğimde sistemde bariz yavaşlama hissediyorum. Bu şekilde kurulum yaparsam yavaşlama sorununu çözer miyim ?
Bu sorunu çözmez büyük ihtimalle. Sorunun sebebi opencore ile dadt kullanman olabilir. Dadt yerine ssdt kullanmalı yada cihazı komple kapatıp sonra işletim sistemi değiştirmelisin.
 
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: sinanyolci

sinanyolci

APPRENTICE
5 Mar 2019
88
28
21
Kullanacağın İSO dosyasını Microsoft’un sitesinden indirip dener misin.

Bu sorunu çözmez büyük ihtimalle. Sorunun sebebi opencore ile dadt kullanman olabilir. Dadt yerine ssdt kullanmalı yada cihazı komple kapatıp sonra işletim sistemi değiştirmelisin.
microsoft sitesinden indiriyorum şuan fakat indirme hızı çok düşük farklı bir alternatif var mı ? internet servis sağlayacım superonline 200 mb desteği var ama microsfttan niye bu kadar yavaş indiriyor anlamadım.
Ekran Resmi 2020-11-13 16.49.29.png

güncelleme:
microsoft sitesinden indirip kurulumu başarıyla gerçekleştirdim fakat, disklerim arasında windows reserved diye bi disk vardı onu silmek istedim sistemi tekrar silindi :) şimdi tekrar uğraşıyorum kurmak için :)
 
Son düzenleme:
BootLoader
Monterey 12.5 with OpenCore 0.8.3 & Windows 11 Pro with BootCamp
Laptop Modeli
1) Dell Inspiron15 5558 BIOS:A18 & 2)Asus X64JA BIOS:212 - 3)HP 250 G8
İşlemci Modeli
1) Intel i5-5200U - 2) Intel i7-720QM - 3) Intel i5-1135G7
Grafik Kartı
1) HD 5500 & Nvidia GT920M - 2)ATI HD 5730 - 3)Intel Xe
Ses Kartı Modeli
1) Realtek ALC 255 - 2)SRS Sound - 3)
Ağ Aygıtları
1) Dell Wireless 1820A (DW1820A) & Intel 3160 WiFi - Realtek RTL8106E - 2) Atheros AR9485 - Realtek RTL8106E - 3)Realtek RTL8821CE
Disk ve RAM
1) Samsung 850 EVO 250GB & 2x4 GB DDR3L 1600MHz - 2) Kingston Hyper X 3K 250 GB & 2x4GB DDR3 1066MHz - 3)PM991 & 2x4GB DDR 4 3200Mhz

TolgaSonn

JEDI
15 Ocak 2020
257
98
301
@KaoS Hocam Merhaba Az önce final Big Sur'u kurup yanına bootcamp ile windows kurayım dedim Smbios 13.1 ya da 13.3 seçili configte USB'siz kurulum olmuyor bir türlü bootcamp üzerinde. Bildiğim kadarıyla bu smbios'lar 2016 ve sonrası bi fikriniz var mı acaba?
 
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Idepad 300-15isk
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & AMD R5 M330
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 & Realtek PCIe GBE Family Controller
Disk ve RAM
240GB SSD & 1TB HDD & 8GB DDR3 1600Mhz

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,941
4,401
Bunu bende farkettim. Apple resmi açıklamasına uymuyor USB ile kurulum yaptırıyor bu modellere.
 
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: TolgaSonn

TolgaSonn

JEDI
15 Ocak 2020
257
98
301
Tamam hocam bende bi problem var sandım USB ile kurulum yapayım.
Ekran Resmi 2020-11-16 06.58.54.png
Hocam bu hatayı veriyor Apple ile mi alakalı yoksa çözüm öneriniz var mı?
 
Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Idepad 300-15isk
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & AMD R5 M330
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 & Realtek PCIe GBE Family Controller
Disk ve RAM
240GB SSD & 1TB HDD & 8GB DDR3 1600Mhz
  • Like
Tepkiler: KaoS

sinanyolci

APPRENTICE
5 Mar 2019
88
28
21
arkadaşlar selamlar
bir önce ki mesajda belirtiğim gibi o yeri silince mecbur komple sıfırdan kuruluma başladım bir türlü olmuyordu. neyse ki forumda ki son dmg ile macos bir sur kurulumu ile temiz kurulum yaptım akabinde config ayarlarını tamamladım smbios olarak macbookpro12,1 seçtim daha sonra konuyu tekrar okudum notlarda gözümden kaçan yer varmış onu tespit ettim. ilgili yer notlarda yazıyor windows kurulumu bittikten sonra mac tarafında geçince bir önce ki mesajda bahsettiğim reserved adlı yeri seri otomatik sildi. şuan bu konuda adımlarla düzgün çalışan bootcampli sistemim stabil olarak çalışıyor. emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
 
BootLoader
Monterey 12.5 with OpenCore 0.8.3 & Windows 11 Pro with BootCamp
Laptop Modeli
1) Dell Inspiron15 5558 BIOS:A18 & 2)Asus X64JA BIOS:212 - 3)HP 250 G8
İşlemci Modeli
1) Intel i5-5200U - 2) Intel i7-720QM - 3) Intel i5-1135G7
Grafik Kartı
1) HD 5500 & Nvidia GT920M - 2)ATI HD 5730 - 3)Intel Xe
Ses Kartı Modeli
1) Realtek ALC 255 - 2)SRS Sound - 3)
Ağ Aygıtları
1) Dell Wireless 1820A (DW1820A) & Intel 3160 WiFi - Realtek RTL8106E - 2) Atheros AR9485 - Realtek RTL8106E - 3)Realtek RTL8821CE
Disk ve RAM
1) Samsung 850 EVO 250GB & 2x4 GB DDR3L 1600MHz - 2) Kingston Hyper X 3K 250 GB & 2x4GB DDR3 1066MHz - 3)PM991 & 2x4GB DDR 4 3200Mhz
  • Like
Tepkiler: KaoS

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,941
4,401
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: TolgaSonn

TolgaSonn

JEDI
15 Ocak 2020
257
98
301
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Lenovo Idepad 300-15isk
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i5-6200U CPU @ 2.30GHz
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & AMD R5 M330
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 & Realtek PCIe GBE Family Controller
Disk ve RAM
240GB SSD & 1TB HDD & 8GB DDR3 1600Mhz

ertan

JEDI
9 Kas 2017
200
100
301
Ben 2 ayrı diske kurup Windows'a Boot Camp kurdum. Gayet güzel çalışıyor.
Ekran1.PNG
 
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Pro WS C246-ACE
İşlemci Modeli
Intel Core i9 9900K
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Boardcom Wi-Fi
Disk ve RAM
Samsung Evo 500 SSD & 64GB DDR4 3200Mhz

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,941
4,401
BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3

ertan

JEDI
9 Kas 2017
200
100
301
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Pro WS C246-ACE
İşlemci Modeli
Intel Core i9 9900K
Grafik Kartı
AMD Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Boardcom Wi-Fi
Disk ve RAM
Samsung Evo 500 SSD & 64GB DDR4 3200Mhz
  • Like
Tepkiler: KaoS

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Hocam bu konuda da benim sormak istediğim sorun şu, ben triple boot bir şekilde clover kullanıyordum. ubuntu windows hdd'de macos ise kendi ssd'sinde idi. hatta kurulum yaparken ne olur ne olmaz diye hdd'yi felan çıkarıyordum. şimdi ben opencore'a geçmeyi düşünürsem bootcamp yoluna mı gitmeliyim ? yoksa clover'daki gibi ayrı ayrı rahatça kullanabilir miyim ?
Bu soruma kendim cevap vereyim, clover'daki gibi ayrı disklere standalone kurulum yapabiliyoruz. Open Core özellik eksiltmiyor clover'da ne yapabiliyorsak Open Core üzerinde de yapabiliyoruz ek olarak bootcamp desteği ve çeşitli özelliklere sahibiz.
 
Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM
  • Like
Tepkiler: KaoS
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler