Apple Store Üzerinden High Sierra Kurulum Problemi

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
27
Şimdi güncel dosyaları attıysan config.plist dosyası da değişmiştir. Daha önce kullandığın config.plist dosyasının yedeği varsa şayet bir yerde, onu kullanırsan sorunun ortadan kalkacaktır. Değilse osxinfo.net in Config Düzenleme aracı ile gerekli düzenlemeleri yapabilirsin.
Config dosyasını tabiki attım. Şuan sorunum bambaşka. Mac bölümü hiç görünmüyor. Eski clover'ı tekrar yükledim artık o da görmüyor. SuperDuper ile aldığım yedeği nasıl yükleyeceğim şuan onun derdindeyim açıkcası. Mac'te birçok bilgim var. Kesinlikle gitmemesi gerekiyor Sierra'nın. Sizin bir fikriniz var mı?

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
İlk mesajından anlayabildiğim kadarıyla APFS dönüşümü yapmışsın. Bu dönüşüm sırasında kurulu olan sistem silinmiş olabilir. Detaylı bilgim yok, araştır istersen bu konuyu. APFS'nin Mac'ler için oluşturulmuş bir dosya sistemi olmasından dolayı hackintosh sistemlerde bazı sorunlar çıkarabileceğini okumuştum bir yerde, o nedenle AHFS+ ile devam etmiştim ben.

Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Montezuma bir sorum olacak. Ben superduper ile mac os çalışırken yedek almıştım. Şu an sisteme erişim sağlayamıyorum. İmajı tekrardan nasıl kurabilirim?
Eğer Super Duper yedeğin harici bir HDD üzerinde DMG vs formatlı değilse, yani HDD içinde kök dizini içinde ise, USB üzerinden Clover Bootloader ile bu yedeği direk olarak çalıştırabilirsin. Zira o kadar çok testler yaparken elbette sistemim bazen açılmaz hale geldiğinde kullandığım yöntemdir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
27
Eğer Super Duper yedeğin harici bir HDD üzerinde DMG vs formatlı değilse, yani HDD içinde kök dizini içinde ise, USB üzerinden Clover Bootloader ile bu yedeği direk olarak çalıştırabilirsin. Zira o kadar çok testler yaparken elbette sistemim bazen açılmaz hale geldiğinde kullandığım yöntemdir.
Peki clover 'a nasıl göstereceğim yedeği?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
HDD'ni sisteme takıyorsun. Clover boot dosyası içeren USB diskin üzerinden sistemini başlatıp Boot menü içinden bu yedek diskini seçiyorsun.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
27
HDD'ni sisteme takıyorsun. Clover boot dosyası içeren USB diskin üzerinden sistemini başlatıp Boot menü içinden bu yedek diskini seçiyorsun.
Bu yöntemi deneyeceğim. Bir sorum daha olacak. Belki de yedeğe geri dönmeme gerek kalmadan güncellemeyi yapabilirim. Şuanda clover ekranında mac'in kurulu olduğu bölümü göremiyor. Bunu düzeltmenin bir yöntemi var mıdır?

6nzUl9C-A6vYSuyjZtITfx-VExA605SU.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Clover kurulumunu APFS formatlı yaptıysan görmez. Aşağıdaki dosyayı EFI / CLOVER / Drivers64UEFI ve Drivers64 içine koyup dene,

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
27
Clover kurulumunu APFS formatlı yaptıysan görmez. Aşağıdaki dosyayı EFI / CLOVER / Drivers64UEFI ve Drivers64 içine koyup dene,
Maalesef görmedi. Yedeğe geri dönmem gerekiyor şuan. Fakat disk üzerinden boot etmek istediğimde de boot etmiyor. Yedek dosyalar ise şu şekilde alınmış.
jkdCF1lY8Zn7R9JZPmfkHld8_gUom5Mg.png

Resim 2;
jkdCF1lY8Zn7R9JZPmfkHld8_gUom5Mg.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
MAalesef bu şekilde çalışmaz bu yedek. Sen yedeği imaj olarak almışsın. Bunu açabilmen yine bir Mac lazım. Bu arada eski mesajlarına baktım. Kullandığın CLover Güncel değil. Kullanman gereken güncel sürüm 4268 olmalı. Aşağıdaki rehberi takip ederek yeni Clover Bootloader oluşturup dene.
Windows ile Clover Bootloader USB oluşturmak

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
27
MAalesef bu şekilde çalışmaz bu yedek. Sen yedeği imaj olarak almışsın. Bunu açabilmen yine bir Mac lazım. Bu arada eski mesajlarına baktım. Kullandığın CLover Güncel değil. Kullanman gereken güncel sürüm 4268 olmalı. Aşağıdaki rehberi takip ederek yeni Clover Bootloader oluşturup dene.
Öncelikle yardımların için teşekkür ederim. O zaman ben boş bir harddiske sierrayı kurayım sonra da ssd ye aldığım imajı geri geçireyim. Daha sonra clover ı güncelleyeyim ve (umarım) high sierra'yı sorunsuz bir şekilde kurayım. Bir işe giriştiğim zaman o işi yapmadan rahat uyku uyuyamıyorum. Yazılım da olsa gerçek hayatta da olsa :) Yapacağım adımlara eklemem gereken bir şey var mı? Hani yedeği ssd ye kurduktan sonra şu dosyayı kopyala veya şunu yapsan da olur tarzında?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Super Duper yedek alırken sadece bunun için kullanacağın bir HDD kullan. Eğer içinde ExFAT formatlı bir diske yedek almaya çalışırsan, bu diske normal yedek almaz ve sana ilk olarak sorar; "bu diski formatlamak için Disk İzlencelerini kullan" gibi. Bunu yapmazsan yedeği DMG imaj dosyası olarak alır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
27
Super Duper yedek alırken sadece bunun için kullanacağın bir HDD kullan. Eğer içinde ExFAT formatlı bir dike yedek almaya çalışırsan, bu diske normal yedek almaz, sana ilk olarak sorar "bu diski formatlamak için Disk İzlencelerini kullan" gibi. Bunu yapmazsan yedeği DMG imaj dosyası olarak alır.
Win 7 kurulu 160gb disk var elimde. Acronis ile 1 tb diskime imajını alıp sierra kurmayı düşündüm. Daha sonra 1 tb diskime aldığım mac os yedeğimi ssd ye kurup 160 lık diski tekrar eski haline çevirmeyi düşündüm. Super duper aldığı yedeği görür diye düşünüyorum. Yani umut ediyorum. Görmezse bittim heralde :(

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Dedidiğim gibi, kurulumu yaptıktan sonra dmg ile açıp yedeği yükleyebilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ogulcangoktas60

ogulcangoktas60

PADAVAN
2 Nis 2017
140
11
71
27
Dedidiğim gibi, kurulumu yaptıktan sonra dmg ile açıp yedeği yükleyebilirsin.
Şuan mac'e geri döndüm.(Çok şükür) Efi bölümündeki dosyalar silinmişti onları da yedekten kendim yükledim ve eski haline geldi sistem. Öncelikle şunu anladım ki inanılmaz derecede mac'e alışmışım :) Windows'tan sonra ilaç gibi geldi. Windows'u oyunlar için kullanıyorum. O yüzden arkada kurulu olacak windows her zaman. Mac Os'un yedeğini windows üzerinden almanın bir yöntemi yok mudur? Ben şimdi tekrar High Sierra update'i için uğraşacağım. Umarım onu da halledebilirim.

Flash belleğime güncel clover'ı yazdırdım. Config dosyamıda attım içine. Fakat boot etmeye çalışırken bir süre sonra çubuk ilerlemiyor ve apple logosunda kalıyor. Defalarca reset attım pcye durum aynı. Bilgisayar açılıyor orası belli çünkü wireless adaptörün ışığı yanıp sönüyor sürekli data indiriyor yani ama masaüstüne ulaşamıyorum. Ne yapmalıyım?

kextd stall hatası alıyorsun. Ben de High Sierra kurulumundan önce bu hatayı alıyordum. Sistemi nereden boot ediyorsan oranın clover bootloaderini en güncel sürüm ile güncellemelisin. Ben garanti olsun diye manuel olarak güncel clover dosyalarını efi/clover içine atmıştım, sonra baya vermedi.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dostum update'i yaptığın clover'ı bende yüklersem olacaktır diye düşünüyorum. Rica etsem efi bölümündeki tüm dosyaları bir yere yükleyip bana linkini verir misin? En kesin sonuç bu olacak gibi.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Flash belleğime güncel clover'ı yazdırdım. Config dosyamıda attım içine. Fakat boot etmeye çalışırken bir süre sonra çubuk ilerlemiyor ve apple logosunda kalıyor. Defalarca reset attım pcye durum aynı. Bilgisayar açılıyor orası belli çünkü wireless adaptörün ışığı yanıp sönüyor sürekli data indiriyor yani ama masaüstüne ulaşamıyorum. Ne yapmalıyım?
Sistemi -verbose mod ile başlatıp hatanın ekran görüntüsünü paylaşmadan bir şey diyemem.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Windows üzerinden bir bilgim yok maalesef.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları