Artık Sequoia'da İntel WİFİ çalışıyor!

p3p3

PADAVAN
2 Mar 2024
107
5
71
Stranger hocam bu yöntem ile konum bilgisi düzgün calisiyormnu bilgin varmi ?

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,667
9,457
4,401
konum bilgisi düzgün calisiyormnu bilgin varmi ?
Kullanmadığım için bilemiyorum.
io80211.awdl=0 Bu komutu boot komutları arasına ekleyip deneyin bakalım sonuç ne olacak? Yedek EFI bulundurun.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

p3p3

PADAVAN
2 Mar 2024
107
5
71
Bugünkü rehberimizde Airportitlwm kullanarak nasıl Sequoia da intel WİFİ çalıştırabiliceğinizden bahsedeceğim. Githubda gezinirken keşfettiğim ve denemezsem olmaz dediğim bir yöntemdir. Çalışınca da hemen paylaşmak istedim.

Sequoia'da Intel Wi-Fi kartını aktif hale getirmek için OCLP yöntemi iki bölümden oluşmaktadır. Biri OCLP Wi-Fi kök yaması, diğeri ise OCLP kök yamasının çalışmasını sağlamak için Intel Wi-Fi kartını BCM (Bradcom) kartı olarak taklitini içeriyor. Ayrıntılar aşağıda listelenmiştir.

Önce cihazınızın Device Path ini hackintooldan bulun. Kurulum rehberini incelediyseniz PCI aygıtlarını OpenCore a aktarmışsınız demektir. Bu adımı atlayabilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 56387

Config dosyanıza cihaz yolunuzu eklediyseniz. İkinci aşamaya geçebiliriz. Görsel temsilidir. Görseldeki cihaz yolunu değil kendi cihaz yolunuzu OpenCore a aktarın. Ayrıca # işaretini kullanmayın. Cihaz yolunu ekledikten sonra sağda bulunan IOName vs. hepsini değiştirmeden aynen ekleyin.
Solda kendi cihaz yolunuz ekli. Sağ kısımda hiç bir şeye oynamadan eklediniz. O zaman devam edelim.

Ekli dosyayı görüntüle 56388

Ardından benim verdiğim kext dosyalarını indirin ve OpenCore a işleyin. Burada kext sıralamalarının aşağıdaki gibi olduğuna dikkat etmekte fayda var. Aşağıdaki temsili görsel arasındaki tek fark şu FamilyLegacy kextinin plugini olarak AirportitlwmVentura.kext dosyası bulunmakta.

Ekli dosyayı görüntüle 56389

SIP yi devre dışı bırakın. OCLP kullanacaksınız o yüzden AMFIPass ın işli olması lazım. Bunun yanında da dikkat etmeniz gereken bir diğer husus kernel dan IOSkywalkFamily kextini Block kısmına eklemeniz gerekiyor. Fark ettiyseniz şu an yaptığımız işlemler BCM kartları OCLP de etkinleştirmek için yapılan işlemler.

Ekli dosyayı görüntüle 56390

Ardından OCLP ile yamanızı yapın. Modern Wireless olarak gözükecektir. Yamadan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. WIFI çalışmayacaktır. Fakat WIFI için gerekli işlemleri hallettik.

Ekli dosyayı görüntüle 56391

Yeninden başlattıktan sonra burada olduğu gibi cihaz yolunuza # işareti koyarak devre dışı bırakın ve tekrar yeniden başlattıktan sonra WIFI nız artık çalışmaktadır.

Ekli dosyayı görüntüle 56394

Ekli dosyayı görüntüle 56380
Ekli dosyayı görüntüle 56381

Ağ servisi etkin değil dediğine bakmayın. WIFI sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Aşağıya gerekli olan kext leri ve ihtiyaç duyarsınız diye de configimi bırakıyorum. Hangi ayarları nasıl yaptığımı görmeniz açısından. İyi forumlar.

TEST EDİLENLER:

Airplay ve İServices tamamıyla çalışıyor.
AirDrop ise tek yönlü çalışıyor.
İphone ekran yansıtma da sorunsuz çalışıyor.

Kaynakça: Please add AirportItlwm support for macOS 15 Sequoia · Issue #1009 · OpenIntelWireless/itlwm
Gardas attigin link de bir tane kext yok o nerde >?
IO80211fAMILYLEGACY birde IOSKYWALKFAMILY BIRDE AMFI VAR BI TANE YOK HANGISI

IO80211fAMILYLEGACY birde IOSKYWALKFAMILY BIRDE AMFI VAR BI TANE YOK OLMAYAN AIPORTITLMVENTURA MI>
Bugünkü rehberimizde Airportitlwm kullanarak nasıl Sequoia da intel WİFİ çalıştırabiliceğinizden bahsedeceğim. Githubda gezinirken keşfettiğim ve denemezsem olmaz dediğim bir yöntemdir. Çalışınca da hemen paylaşmak istedim.

Sequoia'da Intel Wi-Fi kartını aktif hale getirmek için OCLP yöntemi iki bölümden oluşmaktadır. Biri OCLP Wi-Fi kök yaması, diğeri ise OCLP kök yamasının çalışmasını sağlamak için Intel Wi-Fi kartını BCM (Bradcom) kartı olarak taklitini içeriyor. Ayrıntılar aşağıda listelenmiştir.

Önce cihazınızın Device Path ini hackintooldan bulun. Kurulum rehberini incelediyseniz PCI aygıtlarını OpenCore a aktarmışsınız demektir. Bu adımı atlayabilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 56387

Config dosyanıza cihaz yolunuzu eklediyseniz. İkinci aşamaya geçebiliriz. Görsel temsilidir. Görseldeki cihaz yolunu değil kendi cihaz yolunuzu OpenCore a aktarın. Ayrıca # işaretini kullanmayın. Cihaz yolunu ekledikten sonra sağda bulunan IOName vs. hepsini değiştirmeden aynen ekleyin.
Solda kendi cihaz yolunuz ekli. Sağ kısımda hiç bir şeye oynamadan eklediniz. O zaman devam edelim.

Ardından benim verdiğim kext dosyalarını indirin ve OpenCore a işleyin. Burada kext sıralamalarının aşağıdaki gibi olduğuna dikkat etmekte fayda var. Aşağıdaki temsili görsel arasındaki tek fark şu FamilyLegacy kextinin plugini olarak AirportitlwmVentura.kext dosyası bulunmakta.

SIP yi devre dışı bırakın. OCLP kullanacaksınız o yüzden AMFIPass ın işli olması lazım. Bunun yanında da dikkat etmeniz gereken bir diğer husus kernel dan IOSkywalkFamily kextini Block kısmına eklemeniz gerekiyor. Fark ettiyseniz şu an yaptığımız işlemler BCM kartları OCLP de etkinleştirmek için yapılan işlemler.

Ardından OCLP ile yamanızı yapın. Modern Wireless olarak gözükecektir. Yamadan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. WIFI çalışmayacaktır. Fakat WIFI için gerekli işlemleri hallettik.

Yeninden başlattıktan sonra burada olduğu gibi cihaz yolunuza # işareti koyarak devre dışı bırakın ve tekrar yeniden başlattıktan sonra WIFI nız artık çalışmaktadır.

Ağ servisi etkin değil dediğine bakmayın. WIFI sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Aşağıya gerekli olan kext leri ve ihtiyaç duyarsınız diye de configimi bırakıyorum. Hangi ayarları nasıl yaptığımı görmeniz açısından. İyi forumlar.

TEST EDİLENLER:

Kaynakça: Please add AirportItlwm support for macOS 15 Sequoia · Issue #1009 · OpenIntelWireless/itlwm
peki bu islemleri yapmadan once heliport ve itlwm kalkacakmi

Son düzenleme:

Serwintes

APPRENTICE
30 Nis 2025
9
2
21
Hocam, çok sağolun mükemmel çalıştı bu patch bende. Intel AC 7265 kullanmama rağmen şuanda bütün macbook özellikleri çalışıyor. Wi-Fi hızında ve pingde de sorun yok. Hackintosh sürümüm 15.4.1 şuan.
Hocam, çok sağolun mükemmel çalıştı bu patch bende. Intel AC 7265 kullanmama rağmen şuanda bütün macbook özellikleri çalışıyor. Wi-Fi hızında ve pingde de sorun yok. Hackintosh sürümüm 15.4.1 şuan.
Hocam şimdi farkettim Bluetooth bozulmuş .d nasil duzeltcez

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: strangerone

okartal

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
28 Eki 2021
679
94
301
Hocam bilgisayarı ilk açılışta otomatik bağlanıp kapatıyorum açıldıktan hemen sonra ben kendim elimle manuel Wi-Fi'yi bağlıyorum böyle yaptigimda mesajlar safari gibi veya anımsatıcıları gibi uygulamalar eşleşme sorunu yaşamıyorum bu sorunu başka türlü aşabilir miyim başınıza geliyorum ama öyle şeyler

Serwintes

APPRENTICE
30 Nis 2025
9
2
21
Tamam, bluetoothu internetten indirdigim Intel_BT_Sequoia.zip ile çözdüm. Harbili tam bir mac oldu sistem.
Stranger hocam bu yöntem ile konum bilgisi düzgün calisiyormnu bilgin varmi ?
Evet, tam çalışıyor. Haritalar uygulamasi konumumu nokta atışı buldu daha demin.

Son düzenleme:
  • Haha

Helsqanu

APPRENTICE
1 Mar 2024
14
4
21
Ben tüm adımları sorunsuz yaptım ama yinede tanıtamadım sistem raporunda wifi boş itlwm yi görmüyor yani kartım intel 3165

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,667
9,457
4,401
BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

makinist76

APPRENTICE
24 Ocak 2020
35
12
21
herkese selam macos sequoia 15.4.1 de hem ax211 wifi hemde bluetooth çalışıyor ancak ekran yansıtma ve airdrop çalışmıyor.ilk ekranda yazlılanları aynen uyguladım acaba gözden kaçırdığım bir şey mi var.Mesela nvram kısmında yada misc kısmında yapılması gereken bir şey varmı

BootLoader
opencore
Anakart Modeli
msi z790 plus wifi
İşlemci Modeli
i5 13400 F
Grafik Kartı
AMD RX 6800
Ses Kartı Modeli
UNİVARSAL HD
Ağ Aygıtları
İNTEL AX 211
Disk ve RAM
2+2 TB SSD

Kaya_2121

PADAVAN
18 Tem 2021
157
60
301
herkese selam macos sequoia 15.4.1 de hem ax211 wifi hemde bluetooth çalışıyor ancak ekran yansıtma ve airdrop çalışmıyor.ilk ekranda yazlılanları aynen uyguladım acaba gözden kaçırdığım bir şey mi var.Mesela nvram kısmında yada misc kısmında yapılması gereken bir şey varmı
Airdrop, Handoff ve Airplay gibi özellikleri kullanabilmek için Broadcom Bcm4350, Bcm4352 veya Bcm4360 chipsetli wifi bluetooth kartı lazım

BootLoader
1). Windows Boot 2). OpenCore 1.0.6
Laptop Modeli
1). Acer Travelmate P4 2). HP Prodesk 600 G4 DM
Anakart Modeli
1). RPL Piccolo RTU 2). HP 83EF
İşlemci Modeli
1). Intel Core i7 1355U 2). Intel Core i3 8100T
Grafik Kartı
1). Intel Iris Xe Graphics 2). Intel UHD 630
Ses Kartı Modeli
RealTek ALC256 / Coexant CX20632
Ağ Aygıtları
1). RealTek RTL8168/8111 & Intel AX211 2). intel I219LM & Broadcom Bcm4352z
Disk ve RAM
1). SK Hynix PC801 512gb SSD & 24gb 3200Mhz DDR4 2). 8gb Ddr4 ram & Kingston A2000 512gb M2 SSD
  • Like

makinist76

APPRENTICE
24 Ocak 2020
35
12
21
BootLoader
opencore
Anakart Modeli
msi z790 plus wifi
İşlemci Modeli
i5 13400 F
Grafik Kartı
AMD RX 6800
Ses Kartı Modeli
UNİVARSAL HD
Ağ Aygıtları
İNTEL AX 211
Disk ve RAM
2+2 TB SSD
  • Like

grknztk

APPRENTICE
25 Mar 2024
71
8
21
@Monster51
Sorunumu EFI bu efi dosyası ile çözdüm fakat sürümü sequoia sürümüne yükselttim ve linkini verdiğim konudaki her şeyi yaptım fakat hala intel wifi AX201 kartını çalıştıramadım. opencore legacy patcher ile yama yapmaya çalıştığım zaman direkt seçenek fotoğraftaki gibi kapalı oluyor.

Ekli dosyalar

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
Gigabyte B450M S2H
İşlemci Modeli
Ryzen 5 3500X 6 Core
Grafik Kartı
AMD Radreon RX6600

semh.yilmz

APPRENTICE
1 Eyl 2025
40
15
21

TEST EDİLENLER:

OCLP yapmama rağmen wifi'yi hala kullanamıyorum yardımcı olur musunuz ?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Monster Abra A7 V12.1
İşlemci Modeli
Intel i5-10300H-2,5GHz Turbo Boost ile 4,50GHz
Grafik Kartı
4GB GDDR6 Nvidia GTX1650 Refresh (2020 Sürümü)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC293
Ağ Aygıtları
Intel Wi-Fi 6 AX201 & Realtek RTL8168/8111
Disk ve RAM
16GB (2x8GB) DDR4 2933MHz, 240GB WD NVME2 SSD & 240GB CRUCİAL SATA SSD

mgenc

APPRENTICE
1 Şub 2019
34
24
71
Ben şu şekilde yaptım. Opcore simplify efi oluşturdum. Wifi seçerken Airportitlwm seçtim. Efi de hiç bir değişiklik yapmadım.Opcore Simplify yamaya uygun efi hazırlıyor. Kurduktan sonra Sadece Usb portları tanıttım.Bu efi ile sorunsuz kuruldu. Kurduktan sonra yama taptım. Mükemmel çalışıyor. Itlwm sık sık kesiliyordu. Kartım intel Ax-200
Ben şu şekilde yaptım. Opcore simplify efi oluşturdum. Wifi seçerken Airportitlwm seçtim. Efi de hiç bir değişiklik yapmadım.Opcore Simplify yamaya uygun efi hazırlıyor. Kurduktan sonra Sadece Usb portları tanıttım.Bu efi ile sorunsuz kuruldu. Kurduktan sonra yama taptım. Mükemmel çalışıyor. Itlwm sık sık kesiliyordu. Kartım intel Ax-200
Not: Efi yi Windows ta harladım

Son düzenleme:
  • Like

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,667
9,457
4,401

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler