ÇÖZÜLDÜ Asus K55VJ Kurulum Sonrası Sorunlar

Bu konudaki mesaj 6 en iyi cevap olarak seçildi.

DangerousRabbit

APPRENTICE
27 Ağu 2019
33
3
21
Emin olmak adına, bios boot bölümünün görüntüsünü çekip paylaş.
Tabii ki, hemen atıyorum. Ayrıca, attığınız videoda olan 2. seçeneği denedim. Disk mount oldu ama yeniden başlatınca tekardan BIOS'a attı. USB takmadan açılmıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Fast boot ayarını kapatıp dene. Clover uefi anakartlar için olan seçenği ile dene. Olmaz ise securty bölümünde administator ile şifre belirledikten sonra bios ayarlarını kaydedip, tekrar biosa girip boot bölümünde uefi ayarı çıkacak mı diye bak.

DangerousRabbit

APPRENTICE
27 Ağu 2019
33
3
21
Fast boot ayarını kapatıp dene. Clover uefi anakartlar için olan seçenği ile dene. Olmaz ise securty bölümünde administator ile şifre belirledikten sonra bios ayarlarını kaydedip, tekrar biosa girip boot bölümünde uefi ayarı çıkacak mı diye bak.
Merhaba, fastboot'u kapattım ancak bir sonuç alamadım. Dediğiniz şu cümleyi anlamadım.(bu işlerde çok yeniyim kusura bakmayın) "Olmaz ise securty bölümünde administator ile şifre belirledikten sonra bios ayarlarını kaydedip, tekrar biosa girip boot bölümünde uefi ayarı çıkacak mı diye bak"
Güncelleme: Sorunu Clover Configrator ile çözdüm. Yalnız Apple Store'da Mojave güncellemesi geldi. Yüklersem bir sorun olur mu?

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Clover Bootloader UEFI için özelleştirerek kurduktan sonra sistemi yeniden açıp Clover Boot Menü / Boot Options içinde "add clover boot options for all entries" seç. Ardından yeniden başlatıp BIOS / Boot Configuration içinde Clover boot seçeceğinin gelip gelmediğini kontrol et. Eğer görmüyorsan Add new Boot Option tıklayıp buradan Clover Boot dosyasını göster.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: DangerousRabbit

DangerousRabbit

APPRENTICE
27 Ağu 2019
33
3
21
Clover Bootloader UEFI için özelleştirerek kurduktan sonra sistemi yeniden açıp Clover Boot Menü / Boot Options içinde "add clover boot options for all entries" seç. Ardından yeniden başlatıp BIOS / Boot Configuration içinde Clover boot seçeceğinin gelip gelmediğini kontrol et. Eğer görmüyorsan Add new Boot Option tıklayıp buradan Clover Boot dosyasını göster.
Dediğinizi yaptım, USB'siz açabiliyorum. Çok teşekkür ederim. Beni hayallerime kavuşturdunuz. Yalnız bir sorum olacak. Sitenizi belirtirsem başka bir sitede başarılı kurulum konusu açabilir miyim? Osxinfo.net'de de açacağım ama size sormak istiyorum.

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Kaynak gösterdiğin sürece elbette açabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

DangerousRabbit

APPRENTICE
27 Ağu 2019
33
3
21
Kaynak gösterdiğin sürece elbette açabilirsin.
Çok teşekkür ederim. Bilgisayar süper çalışıyor. BIOS'da kontrol ettim, Clover Boot Configuration seçeneğinde ilk sırada.
Yalnız bir sorum daha olacak, internetten uygulama indirdiğimde sürekli ayarlardan izin vermek zorundayım. Bu izini sonsuza dek vermem için bir çözüm mevcut mu?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Çok teşekkür ederim. Bilgisayar süper çalışıyor. BIOS'da kontrol ettim, Clover Boot Configuration seçeneğinde ilk sırada.
Yalnız bir sorum daha olacak, internetten uygulama indirdiğimde sürekli ayarlardan izin vermek zorundayım. Bu izini sonsuza dek vermem için bir çözüm mevcut mu?
Terminal aç ve aşağıdaki komutu gir;
sudo spctl --master-disable

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

DangerousRabbit

APPRENTICE
27 Ağu 2019
33
3
21
Terminal aç ve aşağıdaki komutu gir;
sudo spctl --master-disable
Teşekkür ederim. Forumda daha önce başarılı kurum konusu açan olmuş. Ben de açarsam bir sorun olur mu? Ayrıca sizi sorularla çok meşgul ettim ama, Apple Store'dan Mojave'yi indirip kursam bir sorun olur mu? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
Forumda daha önce başarılı kurum konusu açan olmuş. Ben de açarsam bir sorun olur mu?
Olmaz.
Ayrıca sizi sorularla çok meşgul ettim ama, Apple Store'dan Mojave'yi indirip kursam bir sorun olur mu? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Direk olarak indirip kurmayı denersen hata alma olasılığın var. Denemeden önce tavsiyem super duper ile sistemin yedeğini alıp ondan sonra denemen.
Bu şekilde olmaz ise her zaman Mojave imajı ile deneme yapabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

DangerousRabbit

APPRENTICE
27 Ağu 2019
33
3
21
Olmaz.

Direk olarak indirip kurmayı denersen hata alma olasılığın var. Denemeden önce tavsiyem super duper ile sistemin yedeğini alıp ondan sonra denemen.
Bu şekilde olmaz ise her zaman Mojave imajı ile deneme yapabilirsin.
Çok teşekkürler. Artık sizi rahatsız etmemeyim. Konuyu açmaya hazırlık vakti. :)

• Like
Tepkiler: montezuma

saku

APPRENTICE
14 Haz 2018
27
9
71
Anakart Modeli
Gigabyte B450m S2H
İşlemci Modeli
Ryzen 5 1600 AF @4.0
Grafik Kartı
XFX RX 5500 XT 4 GB
Disk ve RAM
16 GB 3000 Mhz & 240 GB SSD

DangerousRabbit

APPRENTICE
27 Ağu 2019
33
3
21
Aynı model laptop kullanan biri olarak konunuzu dört gözle bekliyorum.
Merhabalar, biglisayarım bu konuyu açtıktan 1 hafta sonra şarjdayken bozuldu. Şu an açılıyor ama görüntü gelmiyor. Şarj aletimden dolayı bozulmuş, şarj aletim de orijinaldi oyda ki. Ancak Technopat Sosyalde bilgisayar çalışırken konuyu açmıştım.
Normalde kaynak olarak osxinfo.net'i belirtmiştim. Sağolsun Sosyal'in mükkemel moderatörleri kaynağı silmiş. Bu nedenle tüm osxinfo.net yöneticilerinden özür dilerim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

saku

APPRENTICE
14 Haz 2018
27
9
71
Merhabalar, biglisayarım bu konuyu açtıktan 1 hafta sonra şarjdayken bozuldu. Şu an açılıyor ama görüntü gelmiyor. Şarj aletimden dolayı bozulmuş, şarj aletim de orijinaldi oyda ki. Ancak Technopat Sosyalde bilgisayar çalışırken konuyu açmıştım.
Normalde kaynak olarak osxinfo.net'i belirtmiştim. Sağolsun Sosyal'in mükkemel moderatörleri kaynağı silmiş. Bu nedenle tüm osxinfo.net yöneticilerinden özür dilerim.
Çok geçmiş olsun :(

Konunuzu okudum ama sıfırdan kurulum için bana biraz karışık geldi. Acaba takip ettiğiniz güncel rehber, kaynak vs. varsa paylaşır mısınız?

Anakart Modeli
Gigabyte B450m S2H
İşlemci Modeli
Ryzen 5 1600 AF @4.0
Grafik Kartı
XFX RX 5500 XT 4 GB
Disk ve RAM

DangerousRabbit

APPRENTICE
27 Ağu 2019
33
3
21
Çok geçmiş olsun :(

Konunuzu okudum ama sıfırdan kurulum için bana biraz karışık geldi. Acaba takip ettiğiniz güncel rehber, kaynak vs. varsa paylaşır mısınız?
Karışık olduğu için özür dilerim. Ben direkt olarak osxinfo.net'in paylaştığı mojave kurulum rehberini uyguladım. Ardından benim verdiğim programları kurup çalıştırdım.

saku

APPRENTICE
14 Haz 2018
27
9
71
Karışık olduğu için özür dilerim. Ben direkt olarak osxinfo.net'in paylaştığı mojave kurulum rehberini uyguladım. Ardından benim verdiğim programları kurup çalıştırdım.
Estafurullah ne özrü. Ben de o rehbere bakayım bari. Teşekkürler paylaşım için.

Anakart Modeli
Gigabyte B450m S2H
İşlemci Modeli
Ryzen 5 1600 AF @4.0
Grafik Kartı
XFX RX 5500 XT 4 GB
Disk ve RAM
  • Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

DangerousRabbit

APPRENTICE
27 Ağu 2019
33
3
21
Herkese tekrardan selam.
Bu forumun yöneticileri ve modaretörleri gerçekten çok özel benim için. Hepinize tekrardan teşekkürler.
Bilgisayarımın neden bozulduğunu buldum. ASUS bu modelde bir hata yapmış. BIOS'u kurcalayınca BIOS çöküyor. Yani, kimseye yüklemesini tavsiye etmiyorum. Şu an BIOS bozuk, BIOS yazmak için programlayıcı bakmaktayım.
Özetle; K55VJ kullanıcıları mutlu mesut Windows kullanmalılar :).