ÇÖZÜLDÜ Asus n551vw Monterey Kurulum Sorunu

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
Öncelikle merhaba asus n551vw cn007t bilgisayarıma osx monterey kurmaya çalışıyorum fakat ilk sefer denememde kurulum ekranı tıkandı.
daha önceki n551vw kurulumlarını incelediğimde bir arkadasimiz
- OpenCore için SSDT Oluşturucu ile Donanıma Özel ACPI - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu oluşturan arkadaşa tşk.lerimi borç bilirim
Bu rehberi takip ederek windows 10 yüklü işletim sistemimde kendi makinama özel DSDT ve SSDT leri oluşturdum ve bu yamaları OSXINFO sitemizden indirdiğim image USB si içerisinden eskileri silip OC-ACPI klasörüne koydum yükleme işlemine geçdiğimde sorunsuz bir kurulum gerçekleşti

şeklinde kurulumu tamamladığını belirtmiş. Ben de dsdt dosyamı oluşturdum fakat hangi fix'leri uygulayacağımı anlayamadım. 3 ve 8'i denedim ardından config dosyama işledim aşağıdaki gibi garip bir şekilde sistem açıldı. yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden çok sağolun

çeşitli config ve efi'ler deneyerek kurulumu yaptim fakat bilgisayar kapanıp tekrar açılırken kurulum bu şekilde başlıyor ve ilerlemiyor ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,780
4,401
Monterey kurulum konusunda paylaşılan opencore 0.7.5 EFI dosyaları ile birlikte gelen Laptop Skylake olan config dosyası ile denediniz mi?
Son paylaştığınız görselde gönünen Firmware yüklenemedi hatasını kurulum sonrası güncelleme aldığınızda mı yaşıyorsunuz?
Eğer kurulum ekranına kavuşuyorsanız temiz kurulum deneyin. Kurulum kendini bir kaç sefer yeniden başlatabilir. Kurulum yeniden başladığında Machintosh HD diski görünür opencore ekranında eğer bu girdi varsa bununla devam ederek ileleyin. Kullandığınız opencore sürümünü 0.7.5 ve üzeri olmasına dikkat edin.
Bootlader güncellemek için bu konuya bakın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: maliturkcan

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
Monterey kurulum konusunda paylaşılan opencore 0.7.5 EFI dosyaları ile birlikte gelen Laptop Skylake olan config dosyası ile denediniz mi?
Son paylaştığınız görselde gönünen Firmware yüklenemedi hatasını kurulum sonrası güncelleme aldığınızda mı yaşıyorsunuz?
Eğer kurulum ekranına kavuşuyorsanız temiz kurulum deneyin. Kurulum kendini bir kaç sefer yeniden başlatabilir. Kurulum yeniden başladığında Machintosh HD diski görünür opencore ekranında eğer bu girdi varsa bununla devam ederek ileleyin. Kullandığınız opencore sürümünü 0.7.5 ve üzeri olmasına dikkat edin.
Bootlader güncellemek için bu konuya bakın.
Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim, ben temiz kurulum yapmaya çalışıyorum baştaki iki resim monterey kurulum efi'sini denediğimde geliyor bende bu olmadı diyip başka efi aradım forumda başka bir arkadaşın efisini denedim. Kurulumu sorunsuz yaptım ama sanırım o big sur kurmuş sisteminde. Onun efisi ile de en son resimde attığım güncelleme sorununu verdi.

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,780
4,401
Resimdeki güncelleme sorununu Smbios değişmediğiniz için alıyor olabilirsiniz. Siz güncelleme yaptınız mı kurulum sonrası? Şu anda ne aşamadasınız?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
Resimdeki güncelleme sorununu Smbios değişmediğiniz için alıyor olabilirsiniz. Siz güncelleme yaptınız mı kurulum sonrası? Şu anda ne aşamadasınız?
Şuan aynı hata devam ediyor ilerleme kaydedemedim. İlk olarak forumda verilen 0.7.5 efi'sini denedim. Dediğiniz gibi skylake olan config dosyasını değiştirip kurulum ekranına girmeye çalışıyorum. Kendi ssdt dosyamı da windows üzerinde oluşturup acpi kısmına ekledim. 0.7.5 olan efi'de kurulum ekranına geçemeden tıkanıyor. bu linkteki arkadaşın OC dosyası ile denedim ben de. Burada kurulumu yaptım ama güncelleme hatasını burada veriyor. Ben halbuki temiz kurulum yapiyorum. Smbios değiştiremiyorum online editörde nasil değişecek anlayamadım

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,780
4,401
forum EFI ile aldığınız hatayı paylaşabilirsiniz. En azından nerde neden sıkıştığı anlaşılabilir. Monterey için güncel Opencore gerekiyor. Sizin kullandığınız yani referans konuda bulunan bootlader 0.6.3 sanırım. Buradan güncellenmiş halini indirip deneyin birde. KExtler dışında bootlader dosyaları ve configi 0.7.6 olarak güncelledim. Hata verirse bir de monterey konusundan anlatılan ile deneyin ve hatanın görselini paylaşın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
  • Like

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
forum EFI ile aldığınız hatayı paylaşabilirsiniz. En azından nerde neden sıkıştığı anlaşılabilir. Monterey için güncel Opencore gerekiyor. Sizin kullandığınız yani referans konuda bulunan bootlader 0.6.3 sanırım. Buradan güncellenmiş halini indirip deneyin birde. KExtler dışında bootlader dosyaları ve configi 0.7.6 olarak güncelledim. Hata verirse bir de monterey konusundan anlatılan ile deneyin ve hatanın görselini paylaşın.
Verdiğiniz dosya ile kurulum devam etti çok teşekkür ederim 🙏🏻 ben de güncellemeyi denedim ama nerde hata yaptim bilemedim rehbere göre yapmistim halbuki
Kurulumu tamamladım fakat bilgisayarı bir süre kullanıyorum masaüstü kendiliğinden kilitleniyor bir süre sonra. Ayrıca sistemi kapat veya yeniden başlat dediğimde de bilgisayar kilitleniyor mouse hareket etmiyor. Ne yapabilirim ?

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kindo