[Başarılı Kurulum] Asus X550JK High Sierra 10.13

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
Ok teşekkürler, şimdi ona bakıyorum. Sabrın için ayrıca teşekkür ederim :)

Bu arada Realtek çalıştı fakat WiFi çalışmadı. Sesi hallettikten sonra onunla uğraşırım artık

Ekleme: Ses sorunu da halloldu. Geriye sadece wifi kaldı onu da hallederim diye düşünüyorum. Bazı adımlarda gereksiz işlem yaptığımı farkettim. 5.denemeden sonra yardımlarınla sorun kalmadı. Bundan önce farklı sitelerden farklı iso lar ile denemeler yapmıştım. Hep hata aldığımdan fazla uğraşmamıştım. Bu siteye çok emek verilmiş ve çok değerli bilgiler var gerçekten. Fakat henüz google aramalarında çıkmıyor bu yüzden siteyi keşfim biraz tesadüf eseri oldu.

Bilgi olarak , windows-ubuntu-macos üçlü sistem oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım kextler haricinde, onlarda bilgisizliğimden yaşandı.

Emeği geçen herkese teşekkürler.
Sierra kategorisi altında acmış olduğun konuda çözümünü paylaşmalısın. Amacımız hackintosh konusunda benzer sorunları yaşayan üyelerimize yardımcı olmak.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

karsli

APPRENTICE
20 Eki 2017
57
2
21
Ekli dosyayı görüntüle 3389

Ürün Özellikleri

- Intel Core i5-4200H İşlemci
-NVIDIA GeForce GTX 850M
-120GB SSD
-Intel HD Graphics 4600
- 4 GB 1600 MHZ Ram
- Qualcomm Atheros AR5B95 Wifi
- Realtek RTL8168E Ethernet
- Conexant CX20751/2 Ses

Düzenlemeler
DSDT ve SSDT düzenlemeleri yapılmıştır.
İşlemci güç yönetimi yapılmıştır.
Nvidia Ekran kartı kapatılmıştır.
Batarya için yama yapılmıştır.
Uyku vs. için gerekli diğer yamalar yapılmıştır.
-Oto parlaklık için yama yapılmıştır.
Evet arkadaşlar. Montezuma hocamızın rehberini dikkatlice okuduğumuz taktirde bu model laptopa hatasız kurulum gerçekleştirebiliyoruz. High Sierra 10.13 Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Ben Windows yanına kurulum yaptım. Sierra da ki gibi gayet stabil ve tüm fonksiyonları kullanmaya devam ediyorum. Tüm dosyalarımı 'DSDT-SSDT' dahil paylaşıyorum. Clover klasörünü, imajı usb ye yazdırdıktan sonra benim verdiğim ile değiştirirseniz kurulumda hata almazsınız.

aRkO-gX_v0gR9Ch3zo4AzjYhOHbui-Bh.png ASUS X550JK için bu kextler sorun çıkarmaz dimi seninkileri de ekledim.

Laptop Modeli
Asus X550JK-0012D
İşlemci Modeli
İ5 4200H
Grafik Kartı
HD Graphics 4600

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Kingston 240 GB SSD & Gskill 8 GB Ram

urbanlife

APPRENTICE
16 Kas 2017
11
0
0
31
Merhaba,

Öncelikle konuya yeterince hakim olmadığımı ancak elimden geldiğince bilgi edinmeye çalıştığımı belirtmek isterim. Gösterilen adımları, sizin dediklerinizi yapmaya çalıştım ancak Clover boot menüsünde VOLUME UUID'yi almak için MacOS' yükle dediğimde bilgisayar kendi kendine format atıyor ve hiçbir sonuca ulaşamıyorum. BIOS'ta ayarlamaları yaparken denilen tüm ayarları kendi bios'umda bulamadım. Siz bios'unuz hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Bir de High sierra konusundaki laptop imajını USB'ye yazdırdım. Ardından da sizin paylaştığınız Clover klasörünü USB'de oluşan EFI'deki Clover ile değiştirdim.

Yaptığım bir yanlış ya da yapmayı atladığım bir adım varsa, belirtirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Bilgisayar kendi kendine nasıl format atıyor ?

Dsdt/Ssdt dosyalarını silip öyle kuruluma geçiniz.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

urbanlife

APPRENTICE
16 Kas 2017
11
0
0
31
Gece geç saate fazlasıyla uğraşıp öyle yazdım format yanlış olmuş. Kapanıp tekrar açılıyor bilgisayar. Dsdt/Ssdt dosyaları dediğiniz USB'nin EFI kısmında Clover'ın içindekiler mi oluyor acaba?

SasVOdc_kD3aHa2SbunEhnaZEE7RwDgZ.jpeg

Bir başka denememde de bu sorunun aynısını yaşadım. Bu aşamadan öteye geçemedim bir türlü.

Bu arada Wireless olarak Ralink 802.11n Wireless LAN Card yazıyor. Bu konu hakkında ne yapmam gerekir? Donanım detaylarımı nasıl öğrenebilirim?

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Windows üzerinden Aida64 programıyla detaylı bilgilere erişebilirsin. Benim verdiğim Clover klasörünün içerisindeki ACPI > Pached içerisinde dediğim dosyalar. Onları silmeden önce Atheros Wifi injector isimli kexti yine Clover > Kext > Other içerisinden sil. Hata devam ederse Dsdt Dosyalarını silersin. Tahminimce Dsdt dosyaları sıkıntı çıkarıyor senin bilgisayarında.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

urbanlife

APPRENTICE
16 Kas 2017
11
0
0
31
Windows üzerinden Aida64 programıyla detaylı bilgilere erişebilirsin. Benim verdiğim Clover klasörünün içerisindeki ACPI > Pached içerisinde dediğim dosyalar. Onları silmeden önce Atheros Wifi injector isimli kexti yine Clover > Kext > Other içerisinden sil. Hata devam ederse Dsdt Dosyalarını silersin. Tahminimce Dsdt dosyaları sıkıntı çıkarıyor senin bilgisayarında.
Dediğinizi yaptım. İlk dediginiz olmadı. Dsdt uzantılı tek bir dosya vardı onu silip tekrar denedim. Bu sefer yükleme sırasında takıldı. Bu arada dün ilk önce 13.1 imajını kullanarak denedim fakat sonuc alamadım. Su an sizin verdiğiniz linkteki 13.0 imajını kullanıyorum.

H-0dak3m_RSES6oXtYktlKg9OIlNqrEK.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
Dediğinizi yaptım. İlk dediginiz olmadı. Dsdt uzantılı tek bir dosya vardı onu silip tekrar denedim. Bu sefer yükleme sırasında takıldı. Bu arada dün ilk önce 13.1 imajını kullanarak denedim fakat sonuc alamadım. Su an sizin verdiğiniz linkteki 13.0 imajını kullanıyorum.
Bu konu altında mesaj atıyorsun ancak sistem bilgilerini paylaşmıyorsun. Eğer doğru bir şekilde yardım edilmesini istiyorsan sistem bilgilerini paylaşmalısın. Yakında zaten donanım bilgileri girilmeden konu açma sınırlaması gelecek.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

urbanlife

APPRENTICE
16 Kas 2017
11
0
0
31
Bu konu altında mesaj atıyorsun ancak sistem bilgilerini paylaşmıyorsun. Eğer doğru bir şekilde yardım edilmesini istiyorsan sistem bilgilerini paylaşmalısın. Yakında zaten donanım bilgileri girilmeden konu açma sınırlaması gelecek.
Sistem bilgilerim konuyu açan arkadaş ile wi-fi hariç aynı olduğu için yazmamıştım. Ancak onu da belirtmiştim. Kusura bakmayın. Her türlü yardımınızı bekliyorum.

- Intel Core i5-4200H İşlemci
-NVIDIA GeForce GTX 850M
-250 Samsung Evo 850 SSD
-Intel HD Graphics 4600
- 12 GB 1600 MHZ Ram
- Ralink RT3290 802.11n Wireless
- Realtek RTL8168E Ethernet
- Conexant CX20751/2 Ses

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
İlk olarak cihazlar donanım olarak benzerlik gösterse de çoğu zaman başka bir cihazın ACPı tablosu bir diğeri ile aynı olmuyor. Dolayısıyla konu sahibinin DSDT / SSDT dosyaları senin için uygun değildir. #27 mesajda paylaştığın resimdeki hata High Sierra ile karşılaşılan grafik hatası. Sebebi, System VESA sürücülerinin harici ekran kartına bağlanmaya çalışmasından kaynaklıdır. Bu da sistem boot ederken boot sürecinin takılmasına neden olur. Bunun çözümünü iki farklı rehberde anlatılan yöntemleri deneyerek çözmeye çalış.
High Sierra Kurulumda "Window Server Service only ran for 0 seconds" Çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
"Window Server Service only ran for 0 seconds" Kext ile Çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
SOn paylaştığın resimdeki hatada mesajın başında belirttiğim üzere DSDT / SSDT dosyaları hata veriyordur. Bu dosyaları USB / EFı 7 CLOVER / ACPI / PATCHED klasörü içinden sil.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301

Ekli dosyayı görüntüle 3589
Patched içerisinde yaklaşık 10 adet dosya var sen nasıl bir tane buldun ki ?

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

urbanlife

APPRENTICE
16 Kas 2017
11
0
0
31
İlk olarak cihazlar donanım olarak benzerlik gösterse de çoğu zaman başka bir cihazın ACPı tablosu bir diğeri ile aynı olmuyor. Dolayısıyla konu sahibinin DSDT / SSDT dosyaları senin için uygun değildir. #27 mesajda paylaştığın resimdeki hata High Sierra ile karşılaşılan grafik hatası. Sebebi, System VESA sürücülerinin harici ekran kartına bağlanmaya çalışmasından kaynaklıdır. Bu da sistem boot ederken boot sürecinin takılmasına neden olur. Bunun çözümünü iki farklı rehberde anlatılan yöntemleri deneyerek çözmeye çalış.
High Sierra Kurulumda "Window Server Service only ran for 0 seconds" Çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
"Window Server Service only ran for 0 seconds" Kext ile Çözümü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
SOn paylaştığın resimdeki hatada mesajın başında belirttiğim üzere DSDT / SSDT dosyaları hata veriyordur. Bu dosyaları USB / EFı 7 CLOVER / ACPI / PATCHED klasörü içinden sil.
Dediklerinizi yaptım. Dosyaları sildim. Attığınız yöntemlerden de ikincisini denedim ancak bu sefer de kurulumun farklı bir noktasında takılıyor. Sierra kurulumunu daha kolay yapacaksam onu denemeyi düşünüyorum. Önerir misiniz ?
UE37IupsMWibESJUexvkS2uhQChjozag.jpeg

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Sierrayı öneririm. Sen benim verdiğim Dosyaları kullanma High Sierra yüklerken. Hatta Sierrada da kullanma. Sıkıntı çıkarıyor belli ki.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

urbanlife

APPRENTICE
16 Kas 2017
11
0
0
31
Sierrayı öneririm. Sen benim verdiğim Dosyaları kullanma High Sierra yüklerken. Hatta Sierrada da kullanma. Sıkıntı çıkarıyor belli ki.
pekala, bir de sierra'yı deneyeyim o halde. Sadece linkteki rehberi kullanarak yüklemeyi başarabilir miyim yoksa sizin sierra kurarken yaptığınız ekstra işlemler var mıydı? DSDT / SSDT - kext olaylarını sistem kurulduktan sonra halledebilir miyim bir de?
Saçma sapan sorular soruyor olabilirim kusura bakmayın. İşlemleri bir türlü kafamda sıraya oturtamıyorum.
Adım adım MacOS Hackintosh Kurulum Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Moderatörün son düzenlenenleri:

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Forumdaki imajla Sierra kurulumu yap. Dsdt olayına sonra girersin.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM

emrebozkurt99

APPRENTICE
15 May 2017
77
9
71
Forumdaki imajla Sierra kurulumu yap. Dsdt olayına sonra girersin.
Merhaba Kardeşim MSI GL62 6QC Laptopa sahibim başarılı bir şekilde high sierra kurulumu yaptım fakat wifi kartım intel olduğu için(Dual Band AC 3165) wifi kullanamıyorum şuanda fakat senin yaptıpın gibi bir wifi kartı değişikliğine gitmeyi düşünüyorum. Kullandığın wifi kartını biraz araştırdım fakat türkiye üzerinden satışını bulamadam sen bu kartı nasıl temin ettin ve high sierra ile sorunsuz çalışıyormu performansı nasıl bu konuda bana yardımcı olabilirsen sevinirim.

Laptop Modeli
MSI GL62 6QC & HP Omen 15 (2020)
Anakart Modeli
GIGABYTE Z390-UD
İşlemci Modeli
i3 8100
Grafik Kartı
GTX 660 OC & UHD 630
Ses Kartı Modeli
ALC887
Ağ Aygıtları
RTL 8111 & Atheros AR9287
Disk ve RAM
256 GB NVMe SSD & 8 GB DDR4 3200MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler