Arkadaşlar merhaba, forumda daha yeniyim ama yaklaşık 3 yıldır hackintosh kullanmaktayım.
SSD diskimde Windows 10 kuruluydu. Harddiskime de Big Sur dual boot olarak kurdum. Muhtemelen ayrı bir diske kurulum yaptığım için OpenCore Dualboot da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Kurulumu ilk yapamadım. AHCI disk hatası verdi ben de forumda araştırma yaparak kurulum dosyama AHCIPortInjector.kext'ini yükledim. Sonra kuruluma başladım kurulumu güzelce tamamladı başka bir sıkıntı yaşamadım.
Daha önce High Sierra ve Mojave kullandım onlar da güzeldi ama Big Sur daha güzel ve biraz daha stabil geldi bana. Şu anlık bir sıkıntım yok. Bu konuyu da Big Sur'den açtım. Aynı model cihazı kullanan arkadaşlar, takıldığınız bir yer olursa bilgim yettiğince cevaplamaya çalışırım. Bir kusurum oldu ise affola forum kurallarını tam bilmiyorum daha yeniyim.
SSD diskimde Windows 10 kuruluydu. Harddiskime de Big Sur dual boot olarak kurdum. Muhtemelen ayrı bir diske kurulum yaptığım için OpenCore Dualboot da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Kurulumu ilk yapamadım. AHCI disk hatası verdi ben de forumda araştırma yaparak kurulum dosyama AHCIPortInjector.kext'ini yükledim. Sonra kuruluma başladım kurulumu güzelce tamamladı başka bir sıkıntı yaşamadım.
- Kurulumu ilk yapamadım. Installer yüklenirken yeniden başlatıyordu. Bu da FastBoot'u kapatmadığım içinmiş. Bir de AHCI disk hatası verdi ben de forumda araştırma yaparak kurulum dosyama AHCIPortInjector.kext'ini yükledim. Sonra kuruluma başladım kurulumu güzelce tamamladı başka bir sıkıntı yaşamadım.
- Kurulum bittikten sonra Wi-Fi kartım destekli olmadığı için Ethernet kartımın donanımını tanıttım ve internete şöyle çözüm buldum: USB Tethering. Horndis.kext'ini yükledim ve android telefonumu - ios'u denemedim - binevi bir modem gibi kullanabiliyorum. Bağlantı hızında çok bir azalma olmadı.
- Onboard GPU'mu sevgili @KaoS 'un videosunu izleyerek tanıttım.
- Diğer donanımlarımı da videodan izleyerek tanıttım.
- Ses kısmında; IORegistryExplorer'da benim HDEF'im gözüküyordu. Hackintool'da layoutları denedim ve en optimal 71. layout'ta karar kıldım. Bunu da yine videodan destek aldım.
- Windows'ta Dolby Audio'nun hazır ayarları olduğu için ses, bas ve tiz konusunda daha kararlıydı. MacOS'de ön ayar olmadığı için ses güzel gelmiyordu. Bu uygulamayı kurdum ve kendim deneyerek kulak zevkime hitap eden bir ön ayar hazırladım.
- AppleID'mi girerken sürekli "sunucuya erişilemedi" şeklinde hatalar alıyordum. Sevgili @montezuma 'nın paylaştığı bu konudaki 2.Adım'ı uygulayarak çözdüm.
- Pil göstergesini, bu linkteki dosyanın içinde olan SMCBattery.kext'ini uygulayarak çözdüm.
- Sistemim Dualboot olduğu için Macintosh ve Windows arasında saat farkı vardı. Windows'ta linkteki reg dosyasını uyguladım daha sonra Mac'ten saati ayarladım.
Daha önce High Sierra ve Mojave kullandım onlar da güzeldi ama Big Sur daha güzel ve biraz daha stabil geldi bana. Şu anlık bir sıkıntım yok. Bu konuyu da Big Sur'den açtım. Aynı model cihazı kullanan arkadaşlar, takıldığınız bir yer olursa bilgim yettiğince cevaplamaya çalışırım. Bir kusurum oldu ise affola forum kurallarını tam bilmiyorum daha yeniyim.
- BootLoader
- OpenCore
- Laptop Modeli
- Acer Nitro AN515-51-73HG
- İşlemci Modeli
- Intel Core i7-7700HQ Kaby Lake
- Grafik Kartı
- HD Graphics 630 & Nvidia GTX1050 Ti
- Ses Kartı Modeli
- Realtek ALC255
- Ağ Aygıtları
- RT8411B & Qualcomm Atheros QCA6174