[Başarılı Kurulum] Big Sur / Acer Nitro 5 AN515-51 - OpenCore

emincskn2003

APPRENTICE
21 Şub 2021
2
3
21
ANKARA 06
Arkadaşlar merhaba, forumda daha yeniyim ama yaklaşık 3 yıldır hackintosh kullanmaktayım.

SSD diskimde Windows 10 kuruluydu. Harddiskime de Big Sur dual boot olarak kurdum. Muhtemelen ayrı bir diske kurulum yaptığım için OpenCore Dualboot da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Kurulumu ilk yapamadım. AHCI disk hatası verdi ben de forumda araştırma yaparak kurulum dosyama AHCIPortInjector.kext'ini yükledim. Sonra kuruluma başladım kurulumu güzelce tamamladı başka bir sıkıntı yaşamadım.

• Kurulumu ilk yapamadım. Installer yüklenirken yeniden başlatıyordu. Bu da FastBoot'u kapatmadığım içinmiş. Bir de AHCI disk hatası verdi ben de forumda araştırma yaparak kurulum dosyama AHCIPortInjector.kext'ini yükledim. Sonra kuruluma başladım kurulumu güzelce tamamladı başka bir sıkıntı yaşamadım.

• Kurulum bittikten sonra Wi-Fi kartım destekli olmadığı için Ethernet kartımın donanımını tanıttım ve internete şöyle çözüm buldum: USB Tethering. Horndis.kext'ini yükledim ve android telefonumu - ios'u denemedim - binevi bir modem gibi kullanabiliyorum. Bağlantı hızında çok bir azalma olmadı.

• Onboard GPU'mu sevgili @KaoS 'un
    videosunu izleyerek tanıttım.

• Diğer donanımlarımı da videodan izleyerek tanıttım.

• Ses kısmında; IORegistryExplorer'da benim HDEF'im gözüküyordu. Hackintool'da layoutları denedim ve en optimal 71. layout'ta karar kıldım. Bunu da yine videodan destek aldım.

• Windows'ta Dolby Audio'nun hazır ayarları olduğu için ses, bas ve tiz konusunda daha kararlıydı. MacOS'de ön ayar olmadığı için ses güzel gelmiyordu. Bu uygulamayı kurdum ve kendim deneyerek kulak zevkime hitap eden bir ön ayar hazırladım.

• AppleID'mi girerken sürekli "sunucuya erişilemedi" şeklinde hatalar alıyordum. Sevgili @montezuma 'nın paylaştığı bu konudaki 2.Adım'ı uygulayarak çözdüm.

• Pil göstergesini, bu linkteki dosyanın içinde olan SMCBattery.kext'ini uygulayarak çözdüm.

• Sistemim Dualboot olduğu için Macintosh ve Windows arasında saat farkı vardı. Windows'ta linkteki reg dosyasını uyguladım daha sonra Mac'ten saati ayarladım.

Daha önce High Sierra ve Mojave kullandım onlar da güzeldi ama Big Sur daha güzel ve biraz daha stabil geldi bana. Şu anlık bir sıkıntım yok. Bu konuyu da Big Sur'den açtım. Aynı model cihazı kullanan arkadaşlar, takıldığınız bir yer olursa bilgim yettiğince cevaplamaya çalışırım. Bir kusurum oldu ise affola forum kurallarını tam bilmiyorum daha yeniyim.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Acer Nitro AN515-51-73HG
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ Kaby Lake
Grafik Kartı
HD Graphics 630 & Nvidia GTX1050 Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
RT8411B & Qualcomm Atheros QCA6174
Disk ve RAM
120GB M.2SSD & 1TB HDD & 16GB DDR4 2133MHz
W

wtc

Guest
Arkadaşlar merhaba, forumda daha yeniyim ama yaklaşık 3 yıldır hackintosh kullanmaktayım.

SSD diskimde Windows 10 kuruluydu. Harddiskime de Big Sur dual boot olarak kurdum. Muhtemelen ayrı bir diske kurulum yaptığım için OpenCore Dualboot da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Kurulumu ilk yapamadım. AHCI disk hatası verdi ben de forumda araştırma yaparak kurulum dosyama AHCIPortInjector.kext'ini yükledim. Sonra kuruluma başladım kurulumu güzelce tamamladı başka bir sıkıntı yaşamadım.

• Kurulumu ilk yapamadım. Installer yüklenirken yeniden başlatıyordu. Bu da FastBoot'u kapatmadığım içinmiş. Bir de AHCI disk hatası verdi ben de forumda araştırma yaparak kurulum dosyama AHCIPortInjector.kext'ini yükledim. Sonra kuruluma başladım kurulumu güzelce tamamladı başka bir sıkıntı yaşamadım.

• Kurulum bittikten sonra Wi-Fi kartım destekli olmadığı için Ethernet kartımın donanımını tanıttım ve internete şöyle çözüm buldum: USB Tethering. Horndis.kext'ini yükledim ve android telefonumu - ios'u denemedim - binevi bir modem gibi kullanabiliyorum. Bağlantı hızında çok bir azalma olmadı.

• Onboard GPU'mu sevgili @KaoS 'un
    videosunu izleyerek tanıttım.

• Diğer donanımlarımı da videodan izleyerek tanıttım.

• Ses kısmında; IORegistryExplorer'da benim HDEF'im gözüküyordu. Hackintool'da layoutları denedim ve en optimal 71. layout'ta karar kıldım. Bunu da yine videodan destek aldım.

• Windows'ta Dolby Audio'nun hazır ayarları olduğu için ses, bas ve tiz konusunda daha kararlıydı. MacOS'de ön ayar olmadığı için ses güzel gelmiyordu. Bu uygulamayı kurdum ve kendim deneyerek kulak zevkime hitap eden bir ön ayar hazırladım.

• AppleID'mi girerken sürekli "sunucuya erişilemedi" şeklinde hatalar alıyordum. Sevgili @montezuma 'nın paylaştığı bu konudaki 2.Adım'ı uygulayarak çözdüm.

• Pil göstergesini, bu linkteki dosyanın içinde olan SMCBattery.kext'ini uygulayarak çözdüm.

• Sistemim Dualboot olduğu için Macintosh ve Windows arasında saat farkı vardı. Windows'ta linkteki reg dosyasını uyguladım daha sonra Mac'ten saati ayarladım.

Daha önce High Sierra ve Mojave kullandım onlar da güzeldi ama Big Sur daha güzel ve biraz daha stabil geldi bana. Şu anlık bir sıkıntım yok. Bu konuyu da Big Sur'den açtım. Aynı model cihazı kullanan arkadaşlar, takıldığınız bir yer olursa bilgim yettiğince cevaplamaya çalışırım. Bir kusurum oldu ise affola forum kurallarını tam bilmiyorum daha yeniyim.
Ah Hocam niye bu raya açtınız ki şimdi ceza yiceksiniz.

TheGambid

PADAVAN
5 Ocak 2017
186
41
221
Dostum bende de aynı sistem var, M.2 SSD'de Windows 10 kurulu SATA SSD'ye de Big Sur kurarak Dual Boot kurmak istiyorum. Kurulum, opencore biçimlendirme vb. kısmını nasıl yapacağımı birazcık açıklama şansın var mı? Windows'u silmeden kurmak istiyorum.

BootLoader
-
Laptop Modeli
Monster Tulpar T7 20.3.2
Anakart Modeli
Intel HM470
İşlemci Modeli
Intel Core i7 10875H
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics & RTX 3060 Max-P
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC274
Ağ Aygıtları
RTL8125BG & Intel® Wi-Fi 6 AX201
Disk ve RAM
Samsung 970 Evo 500GB & CRUCIAL P5 500GB & 16GB DDR4 2933MHz

emincskn2003

APPRENTICE
21 Şub 2021
2
3
21
ANKARA 06
Dostum bende de aynı sistem var, M.2 SSD'de Windows 10 kurulu SATA SSD'ye de Big Sur kurarak Dual Boot kurmak istiyorum. Kurulum, opencore biçimlendirme vb. kısmını nasıl yapacağımı birazcık açıklama şansın var mı? Windows'u silmeden kurmak istiyorum.
Ben kurulum yaparken Windows'a hiç ellemedim. Big Sur'u kurulum yapacağım diske kurdum. Kurulum USB'sindeki EFI klasörünün içindekileri direk Mount Parition yapıp EFI klasörüne kendi config.plist dosyam ile kopyaladım. Windows'um zaten hazır kuruluydu. USB'yi çekip yeniden başlattığımda direk OpenCore Bootloader ekranı gelmekte.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Acer Nitro AN515-51-73HG
İşlemci Modeli
Intel Core i7-7700HQ Kaby Lake
Grafik Kartı
HD Graphics 630 & Nvidia GTX1050 Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC255
Ağ Aygıtları
RT8411B & Qualcomm Atheros QCA6174
Disk ve RAM
120GB M.2SSD & 1TB HDD & 16GB DDR4 2133MHz

robbinnn

APPRENTICE
26 Ocak 2021
20
0
1
Aynı sistemi kullanıyoruz rica etsem efi dosyanı atarmısın?

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Acer Nitro 5
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ
Grafik Kartı
Nvidia 1050Tİ & HD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
Realtek High Definition Audio(SST)
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros QCA61x4A Wireless Network Adapter
Disk ve RAM
1TB HDD& 256GB SSD 16GB DDR4 3200MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler