Big Sur Kurulumuna Geçememe Sorunu

txtt

APPRENTICE
21 Ocak 2020
97
19
21
1.Aynı diskte windows kurulu ise yanına Big Sur kurmak sağlıklı bir yol değildir, disk ya da boot bozulabilir.
2.Big Sur kurulacaksa önce diskin tamamı apfs olarak formatlanmalıdır bir bölümü değil.
3.Eklediğim efi dosyası ile MSI GP73-8RE i7 8750H sisteme başarılı Big Sur kurulumu yapılmıştır.
Bu durumda bios ayarlarınızı yapıp bir daha deneyin. Kolay gelsin.
Yok hocam windows C sürücüsünde SSD'de yüklü HDD de yani D sürücüsünde ise mac Mojave kurulu olan alan APFS olarak formatlandmıştır. Yani Mojave HDD'de windowssuz alana kurulabildi. Bu gönderdiğiniz efi yeni sanırım bunu flasha muadilini silip yerleştirip tekrardan deneyeceğim değil mi hocam? (Bios ayarları kurulu hocam (y))

Laptop Modeli
MSI GP73 Leopard 8RE
Anakart Modeli
MSI, MS-17C5, REV:1.0
İşlemci Modeli
Intel core i7-8750H CPU @ 2.20 GHz
Grafik Kartı
Nvidia 1060 gtx ve Intel UHD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
Realtek, RTKVHD64.sys
Ağ Aygıtları
Wifi: Intel(R) Wireless-AC 9560
Disk ve RAM
256 GB SSD, 1 TB HDD, 16 GB RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,676
9,469
4,401
Windows kurulu diski Mac kurulumu bitene kadar çıkarmanız mümkün mü?
Evet usb'deki efi ile değiştirip deneyin.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

txtt

APPRENTICE
21 Ocak 2020
97
19
21
Windows kurulu diski Mac kurulumu bitene kadar çıkarmanız mümkün mü?
Evet usb'deki efi ile değiştirip deneyin.
Maalesef hocam geri toparlamam çok zor, hiç anlamadığım bi alan, hocam efiyle değiştirdim aynı yerde takılı kalıyor maalesef

Laptop Modeli
MSI GP73 Leopard 8RE
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek, RTKVHD64.sys
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,676
9,469
4,401
Ben anlayamıyorum sanırım. Bu eklediğiniz fotoda GPT formatlı 1TB'lık diskte Windows kurulu ve aynı disk üzerinde bir New Volume ve Mac bölümü görünüyor. Yani bir disk üçe bölünmüş görünüyor. Siz New Volume yazan yere bir Sur kuracağınızı yazmışsınız. Bilemiyorum.

5.png

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

txtt

APPRENTICE
21 Ocak 2020
97
19
21
hocam tekrardan açıklayayım evet D sürücüsü için windows yazıyor ancak C için de yazıyor ve windows un kurulum dosyaları vs. C sürücüsünde. Ben iki yıl önce burda yine bir başka hocamızın yardımlarıyla D sürücüsü içerisine o Mac yazan yere Mojave kurulumu yaptım. Şuanda da yine aynı sürücü içerisinde New Volume isimli bir alan oluşturdum ve buraya da BigSur kurmak istiyorum. Ha siz bana derseniz ki mojave yi sil o engelliyor tamam ama windows u silemem ki hocam ki ayrıca o zamanda konuşmuştuk windows dediğim gibi C sürücüsüne kurulu D sürücüsünü harddisk olarak kullanıyorum pc yi yavaşlatmasın diye dosyları atıyorum vs. fotoları da tekrar ekleyeyim C sürücüsü de fotoda gözüktüğü gibi.
WhatsApp Image 2021-09-24 at 22.02.17.jpeg

Ben anlayamıyorum sanırım. Bu eklediğiniz fotoda GPT formatlı 1TB'lık diskte Windows kurulu ve aynı disk üzerinde bir New Volume ve Mac bölümü görünüyor. Yani bir disk üçe bölünmüş görünüyor. Siz New Volume yazan yere bir Sur kuracağınızı yazmışsınız. Bilemiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 40500
hocam yani windows kurulu

hocam pardon geçmiş konuları kontrol ettim iki adet windows kuruluymuş sistemimde KaoS Hocamız yardım etmişti bir dönem mojavedeki sorunlarım için, o zaman sıkıntı olmamıştı bende zaten windows un içinde yer almayan ayrı formatlanmış new volume kurmak istiyorum geçmişte sorduğumda olur demişti hocalarımız ancak o dönem işlerimden dolayı uğraşamamıştım sürece başlamamıştım. Şimdi tekrardan diskutil list yaptım terminalden hocam ekran görüntüsünü paylaşıyorum. ayrıca sistemde bulunan sabit disklerin görüntüsünü atıyorum size.

Ekran Resmi 2021-09-24 22.25.55.png

1632512403424.png

Hocam peki mojaveyi silsem aynı yere BigSur u kuramaz mıyız? siz bu efi ile kesin kurulumu yapılabileceğinizi söylediğiniz için sormak istedim eğer bu kadar netsek silebilirim ben aslına bakarsanız stabil çalışan mojavemden olmak istemiyorum birde, mojaveyi silersem kesinlikle cloverdan da kurtulmuş olur muyum onu bilmek istiyorum. Direk opencore ile bigsur'a geçmek istiyorum malumunuz clover'da sorun çıkarabilir diyordu hocalarımız tamamen silinmesi gerektiğiyle alakalı

Moderatörün son düzenlenenleri:
Laptop Modeli
MSI GP73 Leopard 8RE
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek, RTKVHD64.sys
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Sizin BigSur sonrası Mojave ile bir işiniz olmayacak.
Kuruluma şöyle devam edin. Buradan bigsur imajını indirin ve konuda anlatıldığı gibi majı USB belleğe yazdırın. Daha sonra USB belleğin EFI kısmının içeriğini silin ve yerine @strangerone sizinle paylaştığı EFI dosyalarını buraya kopylayaın. Bios ayarlarınızı gösterildiği gibi yapın ve cihazı boot tuşu ile hazırladığınız USB belleği seçerek başlatın.
USB belleği seçtiğinizde doğrudan Opencore ekranına gelmeniz gerekir. Bu ekranda İnstall MacOs seçeneği ile ilerleyin ve kurulum ekranına geldiğinde disk izlencesi ile bigsur kuracağınız diski apfs olarak biçimlendirip kuruluma geçin.
Önce bigsur kurulumunuzu yapın ve daha sonra bunu nasıl kararlı hale getireceğinizi tartışalım.
Mojaveyi kaybetmemek için harcadığınız zamanda bigsuru kararlı hale getirmiş olabilirdiniz. Her ihtimale karşı mojave için kulandığınız Clover EFI dosyalarını yedekleyin. En kötü senaryoda bile bu EFI ile kullandığınız mojave sürümüne dönebilirsiniz. Ki zaten buna ihtiyacınız olmayacağını düşünüyorum. @strangerone paylaştığı EFI ile BigSur için ilerleyin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: txtt

txtt

APPRENTICE
21 Ocak 2020
97
19
21
Sizin BigSur sonrası Mojave ile bir işiniz olmayacak.
Kuruluma şöyle devam edin. Buradan bigsur imajını indirin ve konuda anlatıldığı gibi majı USB belleğe yazdırın. Daha sonra USB belleğin EFI kısmının içeriğini silin ve yerine @strangerone sizinle paylaştığı EFI dosyalarını buraya kopylayaın. Bios ayarlarınızı gösterildiği gibi yapın ve cihazı boot tuşu ile hazırladığınız USB belleği seçerek başlatın.
USB belleği seçtiğinizde doğrudan Opencore ekranına gelmeniz gerekir. Bu ekranda İnstall MacOs seçeneği ile ilerleyin ve kurulum ekranına geldiğinde disk izlencesi ile bigsur kuracağınız diski apfs olarak biçimlendirip kuruluma geçin.
Önce bigsur kurulumunuzu yapın ve daha sonra bunu nasıl kararlı hale getireceğinizi tartışalım.
Mojaveyi kaybetmemek için harcadığınız zamanda bigsuru kararlı hale getirmiş olabilirdiniz. Her ihtimale karşı mojave için kulandığınız Clover EFI dosyalarını yedekleyin. En kötü senaryoda bile bu EFI ile kullandığınız mojave sürümüne dönebilirsiniz. Ki zaten buna ihtiyacınız olmayacağını düşünüyorum. @strangerone paylaştığı EFI ile BigSur için ilerleyin.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim hocam cevabınız için öyle yapacağım peki mojaveyi kaldırmak için paragondan ilgili apfs kısmını delete mi etmem gerekiyor ve ikinci sorumda böylelikle kesinlikle cloverdan kurtulmuş olurum değil mi?

Laptop Modeli
MSI GP73 Leopard 8RE
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek, RTKVHD64.sys
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: kindo

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Cloverdan kurtulmuş olursunuz. Mojave yüklü diski komple silin ve APFS olarak biçimlendirerek devam edin.
Sorun yaşlamanız durumunda ilerlediğiniz aşamaları ve uyguladığınız yöntemleri buradan paylaşın. Mümkünse hata görseli kullanın.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Sad
Tepkiler: txtt

txtt

APPRENTICE
21 Ocak 2020
97
19
21
Cloverdan kurtulmuş olursunuz. Mojave yüklü diski komple silin ve APFS olarak biçimlendirerek devam edin.
Sorun yaşlamanız durumunda ilerlediğiniz aşamaları ve uyguladığınız yöntemleri buradan paylaşın. Mümkünse hata görseli kullanın.
Tamamdır çok teşekkür ederim hocam 👍🏻👍🏻
Hocam Mojaveyi paragon partition manager ile sildim ancak
WhatsApp Image 2021-10-16 at 02.53.55 (1).jpeg
maalesef cloverdan
WhatsApp Image 2021-10-16 at 02.53.55.jpeg
kurtulamadım ve hocamızın paylaştığı efi dosyasıyla kurulumda da install macos bölümü gelmedi hata görsellerini paylaşıyorum.

Ek görseller paylaşıyorum

ilki macos i silmeden önce cloverdan mount efi yapabildiğim iki ayrı efi dosyası vardı ben macos mojaveyi silerek birini silmiş olabilirim??

WhatsApp Image 2021-10-16 at 03.53.44.jpeg

İkinci olarak hocam windows dan disk yöneticisinden drive ları paylaşıyorum, windows görüldüğü üzere C ye kurulu ancak sağlam efi diye bölümü var disk0s1 SYSTEM on Windows da bu C içerisinde 0. disk 1. bölüm oluyor?

WhatsApp Image 2021-10-16 at 03.50.15 (1).jpeg

Son güncelleme:

3-4 saat aradım taradım hocam disk1s1 de efi bölümünü silmeye karar verdim, bunu kaldırdım ve clover ekranıma gelmiyor artık hocam yalnız strangerone hocamızın paylaştığı efi ile maalesef install macos bölümü ekranıma gelmiyor sadece windows, openshell ve reset nvram bölümü geliyor.
Ayrıca Windows D sürücüsünü formatladım yani HDD yi burada apple hfs bölümü oluşturdum denedim olmadı, NTFS oluşturdum denedim olmadı, APFS ye çeviremiyorum eğer onu yapmam gerekiyorsa bildiğim kadarıyla önce install menüsünde yapabiliyorum? o aşamaya gelemedim maalesef acilen yardımlarınızı bekliyorum hocalarım mac siz kaldım :((

Son düzenleme:
Laptop Modeli
MSI GP73 Leopard 8RE
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek, RTKVHD64.sys
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,232
3,779
4,401
Mesajı güncellediğinizi görmemişim. Kontrol sağladığımı düşşünüyordum.
Şu anda ne aşamadasınız?

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli