ekran kartım tam görüyor bu mac hakkında kısmında ayriyetten fps degerlerimde iyi fakat anlık takılma oluyor
MSI GTX1050ti ekran kartı, 7600K olan sistemimde de var, bahsettiğin takılmaların %1'i dahi yok. Bu konuda mutlaka yanlış yaptığın bir şeyler olabilir. Çünkü 1050ti, macOS için gerçekten güzel bir karttır. Temiz bir kurulum yaptıktan sonra, vermiş olduğum rehberi edinerek ekran kartını tanıtabilirsin;
macOS Sierra 10.12.6 Nvidia Web Driver Sürücüsü | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
peki ram almam gereklimi aklımı kurcalar oldu bu boş mıktarın azalması
Ram almana kesinlikle gerek yok, çünkü DDR4 2133MHz macOS için fazlasıyla yeterli bir bileşendir..
harddisk test ettiğimde bu disk mükemmel yazıyor
İmkanın varsa, farklı bir harddisk'e kurulum yapabilirsin. Böylelikle sorunun harddiskten olup olmadığını görebilirsin. Normalde böylesi güncel olan sisteminde, SSD olması gerekirdi fakat elindeki harddisk yeni sıfır bir ürün ise, sorun yaşamaman gerekir..
Sana bu linkte, senin işlemcin ile benim kullanmakta olduğum sistemin işlemcisi ile bir kıyaslama gerçekleştirdim. Bir göz atıp tekrar konuya devam edebiliriz;
UserBenchmark: Intel Core2 Quad Q8200 vs Pentium G4560
macOS kullanmandaki amaç tam olarak nedir? Render mi yapıyorsun? veya profesyonel müzik uygulamaları mı kullanıyorsun? Workstation veya Desktop tadında mı kullanıyorsun sistemini?
Mevcuttaki kullanmış olduğum ve yedek bilgisayarımın sistemini de özetleyeyim;
- Gigabyte G31M Chipsetli Anakart
- Intel Q8200 Quad 2 İşlemci
- Evga Nvidia GT730 2GB Ekran Kartı
- Adata 2 + 2 = 4GB DDR2 800MHz Ram
- Seagate 500GB 7200Rpm Harddisk
Şimdi bu sistemimde,
macOS Sierra 10.12.6 kullanıyorum ve gündelik performansından gerçek manada memnunum. Chrome'a girer iki video izler, Gerektiğinde borsa ekranlarımı uzun sekmeler halinde açar ve sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Toplasan 300TL'yi aşmayan bu sistemde, macOS'un stabil değerlerde beni yeterince memnun etmesi gayet açık ve net bir olgudur. Bu eski donanımın beni tatmin etmesine rağmen, güncel donanımda performans alamaman tabii ki de normal değil. Kesinlikle bir yerlerde hata olmuştur, bunu detaylı bir şekilde araştırabilirsin
Sistemlerimiz arasındaki uçuruma rağmen, sistemin güncel olduğu halde performans kaybından bahsetmişsin. Aslında buradaki sorunun çözümü yazılımsal da olabilir, yeni işlemci almak sana ek masraf yaratacağı için bunu istemeyebilirsin. G4560'ın macOS uyumluluğu normal şartlarda yoktur fakat Fake CPUID ile tanıtıltığında, i5 olarak sistem bunu algılayabilir ve stabil çalışma frekansını sağlayabilir.
Hatta vermiş olduğum bu linkteki konuları inceleyebilirsin, G4560 ile yapılan başarılı kurulumlar;
Ek çözüm olarak önerilerim şunlardır;
- Fake CPUID
- Stabil SMBIOS
- Düzenli Rebuild Cache
- Forum içerisindeki konuları iyice inceleyerek ve deneyimleyerek uygulamak