Huawei Matebook 14 2020 AMD Big Sur kurmak

• Konuyu başlatan Silinen üye 7762
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

Silinen üye 7762

Guest
Huawei Matebook 14 2020 AMD model bir dizüstü bilgisayar satın aldım işlemcisi Ryzen 5 4600H, harici ekran kartı yok dahili var. Big Sur ile APU desteği geldi sanırım tam bilmiyorum, kurulumu denemek istedim fakat boot etmedi bir yerde takılı kaldı. Aslında doğru config bulamadım, rastgele Ryzen configlerini denedim.

Şimdiden teşekkürler.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
AMD diz Üstü cihazlarda macOS veya OS X kurulmaz.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
1- Asus TUF H310-Plus Gaming 2-Asus P8H61
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
1- Realtek ALC887 2- Realtek ALC888B
Ağ Aygıtları
1- İntel L211 2- Realtek RTL8169
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: Silinen üye 7762
S

Silinen üye 7762

Guest
AMD diz Üstü cihazlarda macOS veya OS X kurulmaz.
Bu üzdü işte, iade edip aynısının Intel modelini almaya değer mi?

I5 veya I7 8. nesil sanırım, ama 4. nesil Ryzen çok performanslı attan eşeğe binmek gibi olur. :(

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Eğer imkanın var ise hiç düşünme intele geç. AMD işlemci gördün mü şeytan görmüş gibi kaç.
I5 veya I7 8. nesil sanırım, ama 4. nesil Ryzen çok performanslı attan eşeğe binmek gibi olur.
Bu bilgi neye göre kime göre ?
Eğer internette baktığın AMD reklam stratejisi üzerine olan testlere ve AMD reklam gelirli youtuberlere göre ise evet doğru.
Ama gerçek bilgi istersen tamamen yanlış. İntel 6. nesil bile o işlemciden çok ama çok daha iyi.
Sana burada sayfalar dolusu veri sunardım ama gerek yok. İntelden asla şaşma 2. nesil işlemciyi AMD ryzen 5'e tercih ederim hem macOS hemde windows üzerinde.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
1- 240 GB SSD & 1000 GB HDD & 16 GB DDR4 2- 240 GB SSD & 500 GB HDD & 16 GB DDR3
  • Like
Tepkiler: mehmetyuksel

HakkiAlkan

APPRENTICE
13 Mar 2018
33
13
21
Eğer imkanın var ise hiç düşünme intele geç. AMD işlemci gördün mü şeytan görmüş gibi kaç.

Bu bilgi neye göre kime göre ?
Eğer internette baktığın AMD reklam stratejisi üzerine olan testlere ve AMD reklam gelirli youtuberlere göre ise evet doğru.
Ama gerçek bilgi istersen tamamen yanlış. İntel 6. nesil bile o işlemciden çok ama çok daha iyi.
Sana burada sayfalar dolusu veri sunardım ama gerek yok. İntelden asla şaşma 2. nesil işlemciyi AMD ryzen 5'e tercih ederim hem macOS hemde windows üzerinde.

O veriyi bana sunun hocam. Merak ediyorum hangi 6. nesil geçiyor R5 4600H'yu. Mac'i seviyoruz oda Intel'i seviyor diye fanboyluk yapmaya gerek yok. i7 10. nesil ile kafa kafaya bir işlemci.

Edit: İmla.

Laptop Modeli
HomeWork - Catalina 10.15.4
Anakart Modeli
MSI B450M Mortar Max
İşlemci Modeli
Ryzen 7 3700X @4.3 Ghz
Grafik Kartı
MSI 5700 XT Nitro Plus
Ses Kartı Modeli
Creative SoundBlaster Omni
Ağ Aygıtları
Realtek® GbE LAN
Disk ve RAM
1 TB S40G Nvme SSD / 2TB Toshiba P300 HDD - GSkill TridentZ Neo 2x8GB 3600 Mhz CL16
  • Like
Tepkiler: VycMajoris ve 9003

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Sevgili dostum bunun macOS ile yada Apple ile hiçbir alakası yok.
Seninle burada sabaha kadar tartışırım, birçok şeyi ispatlarım ama bunlara inanmazsın bunun için hiç kendimi yormayacağım. Sen iki üç AMD reklam geliri ile yaşayan youtuber bilgisine göre inanmaya devam et. Zira dünyadaki tüm büyük firmalar aptal o yüzden hiçbir amiral gemisine AMD işlemci sokmuyorlar ve hiçbir server amd işlemci ile çalışmıyor çünkü aptallar daha ucuzu varken niye daha fazla paraya daha düşük verim alsınlar değil mi ?
Öncelinle AMD'nin neden İntel gibi reklam yapamadığını, sosyal medya ile reklam yaptığını düşünmek gerekir. AMD'nin işlemcilerini nasıl ürettiğini bilmek gerekir hangi intel işlemcisine ters mühendislik yaparak işlemci geliştirdiklerini ve inteli neden geçemediklerini bu durumda anlamak daha kolaydır. Biraz sıkı araştırma yaparsan AMD'nin işlemci verileri ile nasıl yalanlar söylediğini ne konularda insanları kandırdığını da çok daha net görebilir gerçek veriler ile karşılaştırma yapabilirsin. Ben bir donanımcıyım ve çıkan arızaya bakarım diyorsan, yetkili servis hizmeti verdiğim 5 yıl boyunca gelen 100 cihazdan 95'inin AMD olduğuna kalıbımı basarım. Servise AMD işlemci girdiğinde aramızdaki diyalog şöyle olurdu intelin yan sanayisi geldi. Bu bir şaka espri konusu olsa da çok gerçekti adamlar intel işlemciyi alıp ters mühendislik ile işlemci üretmeye çalışıyordu. Yapıyormuydu evet yapıyordu. İntelden tek farkı intel OC izin vermezken (zaten verilmemesi lazım) AMD OC izin veriyordu. Buda şuna benziyor Şahin araba çıkartıyorsun 180 kadran var sen bununla 250 basmaya çalışıyorsun ne kadar dayanır bu araba ? Neyse bunların konuyla alakası yok. Gerçekler internette gizli biraz sağlam şekilde ararsan çok rahat şekilde bulacağına eminim, ne kadar inanırsın ne kadar inanmazsın bilemem. Ben tecrübe ettiğim için bana kimse AMD işlemci İntel işlemci ile kafa kafaya diyemez.
Ayrıca bana FanBoy demişsin benim ne intelden nede amd den bir gelirim yok FanBoyluk yapmak için de yaşım baya bir geçti. Ben kendi deneyimlerimi bildiğim bilgileri söylüyorum.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

HakkiAlkan

APPRENTICE
13 Mar 2018
33
13
21
Seninle burada sabaha kadar tartışırım, birçok şeyi ispatlarım ama bunlara inanmazsın bunun için hiç kendimi yormayacağım. Sen iki üç AMD reklam geliri ile yaşayan youtuber bilgisine göre inanmaya devam et. Zira dünyadaki tüm büyük firmalar aptal o yüzden hiçbir amiral gemisine AMD işlemci sokmuyorlar ve hiçbir server amd işlemci ile çalışmıyor çünkü aptallar daha ucuzu varken niye daha fazla paraya daha düşük verim alsınlar değil mi ?
Öncelinle AMD'nin neden İntel gibi reklam yapamadığını, sosyal medya ile reklam yaptığını düşünmek gerekir. AMD'nin işlemcilerini nasıl ürettiğini bilmek gerekir hangi intel işlemcisine ters mühendislik yaparak işlemci geliştirdiklerini ve inteli neden geçemediklerini bu durumda anlamak daha kolaydır. Biraz sıkı araştırma yaparsan AMD'nin işlemci verileri ile nasıl yalanlar söylediğini ne konularda insanları kandırdığını da çok daha net görebilir gerçek veriler ile karşılaştırma yapabilirsin. Ben bir donanımcıyım ve çıkan arızaya bakarım diyorsan, yetkili servis hizmeti verdiğim 5 yıl boyunca gelen 100 cihazdan 95'inin AMD olduğuna kalıbımı basarım. Servise AMD işlemci girdiğinde aramızdaki diyalog şöyle olurdu intelin yan sanayisi geldi. Bu bir şaka espri konusu olsa da çok gerçekti adamlar intel işlemciyi alıp ters mühendislik ile işlemci üretmeye çalışıyordu. Yapıyormuydu evet yapıyordu. İntelden tek farkı intel OC izin vermezken (zaten verilmemesi lazım) AMD OC izin veriyordu. Buda şuna benziyor Şahin araba çıkartıyorsun 180 kadran var sen bununla 250 basmaya çalışıyorsun ne kadar dayanır bu araba ? Neyse bunların konuyla alakası yok. Gerçekler internette gizli biraz sağlam şekilde ararsan çok rahat şekilde bulacağına eminim, ne kadar inanırsın ne kadar inanmazsın bilemem. Ben tecrübe ettiğim için bana kimse AMD işlemci İntel işlemci ile kafa kafaya diyemez.
Ayrıca bana FanBoy demişsin benim ne intelden nede amd den bir gelirim yok FanBoyluk yapmak için de yaşım baya bir geçti. Ben kendi deneyimlerimi bildiğim bilgileri söylüyorum.

Dostum bana veriyi sunar mısın? Bi paragraf cümle yazacağına Youtuber değilde gerçek testleri paylaşsana? Tekli ve Çoklu çekirdek performanslarını herhangi bi Intel i7 6/7/8/9 ve 10. nesil olarak Geekbench olabilir Cinebench olabilir oyun testleri olabilir hatta video codec çözümleme testleri olabilir.

Hocam yorum yapma testle gel lafını yutma iki dakkada. " Sana burada sayfalar dolusu veri sunardım ama gerek yok. "

Laptop Modeli
Anakart Modeli
MSI B450M Mortar Max
İşlemci Modeli
Ryzen 7 3700X @4.3 Ghz
Grafik Kartı
MSI 5700 XT Nitro Plus
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Realtek® GbE LAN
Disk ve RAM
1 TB S40G Nvme SSD / 2TB Toshiba P300 HDD - GSkill TridentZ Neo 2x8GB 3600 Mhz CL16
  • Like

kuk

APPRENTICE
13 Tem 2020
39
15
21
Hocam siz çok çok eskide kalmışsınız maalesef yani dediğiniz 8086 dönemi filan. Amd tersine mühendislik yapıyor demişsiniz. Bu tamamen yanlış çünkü amd x86-64 lisansını vermese intel işlemci yapamazdı. İntel işlemci temelinde x86-64 olan bir Amd mimarisi vardır. Devrimleri amd yapmıştır. İntelin avantajı kendi fabrikası olduğu için daha kaliteli üretim yapıyordu. Amd fabrikasını satsada onlara bağımlı kalmıştı ama 3 sene önce TSMC(Apple bile bu firmaya işlemcilerini üretiyor) ye geçince şuan nm de üretim kalitesinde inteli biraz geçti diyebiliriz. Servise gelince doğrudur Eskiden sadece amd modeller genellikle ucuz laptoplarda kullanılıyordu laptopta geri kalıyordu ama 4. nesil ile onu da atlattı. İntel hegemonyası olsada pazarda gene de kalite malzeme kullanılmış modeller çıkıyor. Lenovo Thinkpad modelinde bile güveniyor. Saf işlemci gücünde amd öndedir mimari olarak şuan öndedir. Isınan intel işlemcileri seviyorsanız bilemem. Bazı programlarda intel kütüphaneleri kullandığı için geri düşüyor olabilir bu doğrudur ama işlemci saf güç olarak intel işlemcilere ryzen serisinden beri geçiyor. Sunucularda kullanılmıyor diyorsunuz EPYC işlemcilerle satış miktarları inanılmaz arttı Google, Amazon , Microsoft büyük miktarlarda sipariş geçiyor. Süper bilgisayar ihalelerini de kazanmaya başladı burada . Maalesef o görüşünüzün de pek bir doğruluğu yok. Linux un kurucusu amd işlemciye geçti. Şu an her yerde amd işlemci çok satanlar listesinde. Apple bile amdye geçmek çok istedi çünkü apularının grafik performansı intel graphics çöpünden iyi olduğu için ama amdnin yeterince üretim kapasitesi maalesef yok apple da kendini riske atamaz bu konuda. Şimdi neden diyebilirsiniz macos işletim sitemi gpuyu işlemciden daha fazla kullanıyor. Bütün animasyonlarında hızlandırma var. Sonrada apple kendi işlemcisini geliştirmeye başlayınca bu geçişi tamamen rafa kaldırdı. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
O çok skorlu Dandik işlemcinle şunu çalıştır göreyim. Download NATIVE ACCESS
Hayat Geekbench skorlarından ibaret değil bunu anladığın zaman yanıt verirsen (verebilirsen?) :D
Al Sana Veri
Verileri senin yada benim vermemin hiçbir anlamı yok. Zira kullanıcı kendisi arayıp bulmalı gerçekleri.
Hocam siz çok çok eskide kalmışsınız maalesef yani dediğiniz 8086 dönemi filan. Amd tersine mühendislik yapıyor demişsiniz. Bu tamamen yanlış çünkü amd x86-64 lisansını vermese intel işlemci yapamazdı. İntel işlemci temelinde x86-64 olan bir Amd mimarisi vardır. Devrimleri amd yapmıştır. İntelin avantajı kendi fabrikası olduğu için daha kaliteli üretim yapıyordu. Amd fabrikasını satsada onlara bağımlı kalmıştı ama 3 sene önce TSMC(Apple bile bu firmaya işlemcilerini üretiyor) ye geçince şuan nm de üretim kalitesinde inteli biraz geçti diyebiliriz. Servise gelince doğrudur Eskiden sadece amd modeller genellikle ucuz laptoplarda kullanılıyordu laptopta geri kalıyordu ama 4. nesil ile onu da atlattı. İntel hegemonyası olsada pazarda gene de kalite malzeme kullanılmış modeller çıkıyor. Lenovo Thinkpad modelinde bile güveniyor. Saf işlemci gücünde amd öndedir mimari olarak şuan öndedir. Isınan intel işlemcileri seviyorsanız bilemem. Bazı programlarda intel kütüphaneleri kullandığı için geri düşüyor olabilir bu doğrudur ama işlemci saf güç olarak intel işlemcilere ryzen serisinden beri geçiyor. Sunucularda kullanılmıyor diyorsunuz EPYC işlemcilerle satış miktarları inanılmaz arttı Google, Amazon , Microsoft büyük miktarlarda sipariş geçiyor. Süper bilgisayar ihalelerini de kazanmaya başladı burada . Maalesef o görüşünüzün de pek bir doğruluğu yok. Linux un kurucusu amd işlemciye geçti. Şu an her yerde amd işlemci çok satanlar listesinde. Apple bile amdye geçmek çok istedi çünkü apularının grafik performansı intel graphics çöpünden iyi olduğu için ama amdnin yeterince üretim kapasitesi maalesef yok apple da kendini riske atamaz bu konuda. Şimdi neden diyebilirsiniz macos işletim sitemi gpuyu işlemciden daha fazla kullanıyor. Bütün animasyonlarında hızlandırma var. Sonrada apple kendi işlemcisini geliştirmeye başlayınca bu geçişi tamamen rafa kaldırdı. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.
Sevgili dostum yukarıda yazdığım bir genellemeydi. Ben tarih vererek konuşmadım zira tarihlerle de konuşabilirim. Yazdığın bilgilerden bazıları doğru bazıları ise yanlış. İntel-AMD lisans işi öyle bilindiği gibi yada Mesut'un anlattığı gibi değil daha derin mevzuları var. Ek olarak Apple AMD işlemciyi hiçbir zaman kullanmayı düşünmedi, AMD işlemcisini kullanması için Apple'a sürekli talepte bulundu ve Apple işlemci denemelerini yaptı (S/L/E içerisinde AMD APU bilgilerinin olmasının sebebi) ve AMD işlemcinin Apple ürünlerinde kullanılmayacağını çünkü intele göre performansının düşük olduğunu söyledi, bu testler neredeyse her yıl oldu ve apple sonunda ARM işlemciye geçti.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

HakkiAlkan

APPRENTICE
13 Mar 2018
33
13
21
O çok skorlu Dandik işlemcinle şunu çalıştır göreyim. Download NATIVE ACCESS
Hayat Geekbench skorlarından ibaret değil bunu anladığın zaman yanıt verirsen (verebilirsen?) :D
Al Sana Veri

Traktor Control S2 MK2 controllerim için Native Instruments zaten kurulu nedir bu? Hayat Geekbench skorlarından ibaret değil evet peki neyden ibaret? Sentetik testleri boşver genel kullanım testleri paylaşın o zaman kardeşim oyunları, video render ve 3d render ve testlerini? Neyin ısrarı hala bu anlamış değilim. Aç göster bana kanıtla konuşmayın kardeşim elinizde veri yoksa. Ben bu bilgisayara sahip değilim zaten, sadece gerçekleri göz ardı etmeyin. Bunu git yukarıda ki bu müzik programıyla hayatında işi olmayacak adama anlat aç diye umursar mı?

Laptop Modeli
Anakart Modeli
MSI B450M Mortar Max
İşlemci Modeli
Ryzen 7 3700X @4.3 Ghz
Grafik Kartı
MSI 5700 XT Nitro Plus
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Realtek® GbE LAN
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,821
7,595
4,401
Elbette her iki mimarinin de avantajları, dezavantajları var. Bu forumun içeriğine uygun olarak önemli olan Hackintosh için en doğru donanımın ne olması gerekliliği. Intel Hackintosh için en uygun ve sorunsuz çözümü sunmakta. AMD sistemlerde de artık bu uyumsuzluk kapatılmakla beraber hala kernel yamalarının güncellenmesiyle ancak Hackintosh mümkün. Kernel yamalarını geliştirenler bu yamaları kestiklerinde AMD sistemler için güncel hackintosh'un gideceği bir yer yok. Kaldı ki güncel kernel yamaları da artık CLOVER ile desteklenmiyor.
Sonuç olarak bu noktalar bizim için önemli. Bu iki mimarinin Windows üzerinde verdiği performans bizi ilgilendirmemeli. Bizim için önemli olan Hackintosh üzerinde bu iki mimari neler yapabiliri, neler yapamaz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: 9003

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Burada konuyu uzatmanın hiç mi hiç anlamı yok. Sonuçta burası bu iki platformun ne temsilcisi nede satıcısı.
Eğer kendin bilgi edinmek istiyorsan internet üzerinde direkt olarak "Oyun performansında hangi işlemci" v.b. gibi türevlerde arama yapabilir ve sonuçları kendi istediğin şekilde yorumlayabilirsin. Sonuçta bu bir bütçe meselesi. Nasıl ki herkes iPhone kullanamıyor, orijinal Apple Bilgisayarı alamıyor ise herkes intel işlemci kullanacak diye bir kaide yok.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

HakkiAlkan

APPRENTICE
13 Mar 2018
33
13
21
Şuanda atıyorsun çünkü bu program AMD işlemcin ile uyumsuz Benimde AMD Hackintosh'um ve Intel'im var denedim biliyorum
Dostum ben bu bilgisayara sahip değilim okuduğunu anlamıyor musun? Ayrıca burada kıyas M1 ile değil. M1 tabi hepsinden iyi MacOS ile mükemmel çalışıyor. Adam diyor ki i7 6. Nesil bile R5 4600H'den iyidir. Bende diyorum ki R5 4600H, i7 10. Nesilin biraz gerisinde. Kanıtlasın.

Laptop Modeli
Anakart Modeli
MSI B450M Mortar Max
İşlemci Modeli
Ryzen 7 3700X @4.3 Ghz
Grafik Kartı
MSI 5700 XT Nitro Plus
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Realtek® GbE LAN
Disk ve RAM
  • Like

kuk

APPRENTICE
13 Tem 2020
39
15
21
Verileri senin yada benim vermemin hiçbir anlamı yok. Zira kullanıcı kendisi arayıp bulmalı gerçekleri.

Sevgili dostum yukarıda yazdığım bir genellemeydi. Ben tarih vererek konuşmadım zira tarihlerle de konuşabilirim. Yazdığın bilgilerden bazıları doğru bazıları ise yanlış. İntel-AMD lisans işi öyle bilindiği gibi yada Mesut'un anlattığı gibi değil daha derin mevzuları var. Ek olarak Apple AMD işlemciyi hiçbir zaman kullanmayı düşünmedi, AMD işlemcisini kullanması için Apple'a sürekli talepte bulundu ve Apple işlemci denemelerini yaptı (S/L/E içerisinde AMD APU bilgilerinin olmasının sebebi) ve AMD işlemcinin Apple ürünlerinde kullanılmayacağını çünkü intele göre performansının düşük olduğunu söyledi, bu testler neredeyse her yıl oldu ve apple sonunda ARM işlemciye geçti.
Hocam lisans işbirliğini bende biliyorum intel amdye x86-32 kullanma hakkı verdi amdye karşılık olarak ve ayrıca komut seti paylaşımı yaptılar kendileri arasında. Bu amdnin de işine geldi. İntelin daha çok işine geldi çünkü daha güçlü komut setleri elde etti. Amd nin 3DNow çok güçlüydü desteği yoktu intelin çöp SSE güçsüzdü ama desteği çok fazlaydı. Bu anlaşmadan sonra 3DNow ile SSE birileşti SSE2 diye ortak komut seti çıkardılar. Bu anlaşmadan sonra intel AES ve AVX konut setlerini geliştirdi. Amd ise ABM, F16C, CVT-XOP, FMA4 , BMI1-TBM , FMA3, BMI2 komut setlerini geliştirdi. 6.nesilde daha yeni bir komutseti tanıtabildi intel avx-512. İntelin bir ilerlemesi söz konusu değil intel core serisi aynı mimarinin ısıtılmışı her sene nm yada zarlar arasında hafif boşluklar oluşturup ısıyı düşürüp frekans arttırıyor. Bu arada mesut filan demişsiniz de kusura bakmayın onlar pek bilgi sahibi olduklarını söyleyemem. İzlemenizide pek tavsiye etmem. İzleyicilerine vitaminsiz diyen bir salak kendisi.

• Like
Tepkiler: HakkiAlkan

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,821
7,595
4,401
Herkese fikirleri için teşekkürler. Ancak konuyu uzatmaya gerek yok. #12 mesajda bizim için önemli olan noktaları paylaştım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Hocam lisans işbirliğini bende biliyorum intel amdye x86-32 kullanma hakkı verdi amdye karşılık olarak ve ayrıca komut seti paylaşımı yaptılar kendileri arasında. Bu amdnin de işine geldi. İntelin daha çok işine geldi çünkü daha güçlü komut setleri elde etti. Amd nin 3DNow çok güçlüydü desteği yoktu intelin çöp SSE güçsüzdü ama desteği çok fazlaydı. Bu anlaşmadan sonra 3DNow ile SSE birileşti SSE2 diye ortak komut seti çıkardılar. Bu anlaşmadan sonra intel AES ve AVX konut setlerini geliştirdi. Amd ise ABM, F16C, CVT-XOP, FMA4 , BMI1-TBM , FMA3, BMI2 komut setlerini geliştirdi. 6.nesilde daha yeni bir komutseti tanıtabildi intel avx-512. İntelin bir ilerlemesi söz konusu değil intel core serisi aynı mimarinin ısıtılmışı her sene nm yada zarlar arasında hafif boşluklar oluşturup ısıyı düşürüp frekans arttırıyor. Bu arada mesut filan demişsiniz de kusura bakmayın onlar pek bilgi sahibi olduklarını söyleyemem. İzlemenizide pek tavsiye etmem. İzleyicilerine vitaminsiz diyen bir salak kendisi.
Hangi konuda olursa olsun karşı tarafın bildiğini ondan daha iyi bilmek gerekir. Bu yüzden her türlü düşünceyi bilgiyi öğrenmek en güzelidir. Konu dışı bir örnek vereyim burada kimse dini konuşma olarak düşünmesin yada bir kesimi ayırmak gibi ben bir hristiyansam ve atesist ile bir konu hakkında konuşacaksam önce ateistin bilgisi kadar ateistliği bilmem gerekir. Benim bakış açım budur.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

HakkiAlkan

APPRENTICE
13 Mar 2018
33
13
21
Agacım @Turan Ul arkadaşıma selam olsun bir adet desktop iki adet laptop'um var arkadaş Native Access nasıl çalıştırdığımı anlayamayınca yalan falan demiş kendi profile ss bıraktım incelesin.

Konuya dönersek Matebook 14 fiyatına göre Intel muadillerinin önünde ancak gel gelelim hackintosh için imkansız bir cihaz konunun özeti budur.

Laptop Modeli
Anakart Modeli
MSI B450M Mortar Max
İşlemci Modeli
Ryzen 7 3700X @4.3 Ghz
Grafik Kartı
MSI 5700 XT Nitro Plus
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Realtek® GbE LAN
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: montezuma

KaoS

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
1 Eki 2017
13,766
3,944
4,401
Konu bilgi kirliliğine neden olmamak, şu zor günlerde insan olarak birbirimizi kırmamak ve konunun forumumuzla doğrudan alakası olmaması sebebiyle kilitlenmiştir. Herkese yorumları ve bilgilerini paylaştığı için teşekkür ediyorum.

BootLoader
Opencore 0.8.4
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad 300-15isk
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
1- i5 9400F 2- i5-2400
Grafik Kartı
1- RX 570VR 2- 9600GT
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: HakkiAlkan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...