@ismozy Allah sizden razı olsun. Ben daha bişey demiyorum. Nasıl başardınız lütfen anlatın hocam. Çok sağolun gerçekten çok sağolun.
Moderatörün son düzenlenenleri:
_INI metodun SSDT-8 de rehberde anlatıldığı gibi buraya gerekli kod eklendi._OFF methodun Ssdt-9 da. Farklı olan rehberde detayı anlatılmayan burası. EC0 a erişim yok gibi görünüyor ama _OFF ile bitmesi gerekirken SGOF ile bittiğinden SSDT-8 deki Method (SGOF) a bağlanıyor. Burayı incelersen başına // koyarak işlevsiz kalan kısmı görebilirsin.@ismozy Allah sizden razı olsun. Ben daha bişey demiyorum. Nasıl başardınız lütfen anlatın hocam. Çok sağolun gerçekten çok sağolun.
Ekli dosyayı görüntüle 3145
Sizin sistem özellikleri neydi.@ismozy Allah sizden razı olsun. Ben daha bişey demiyorum. Nasıl başardınız lütfen anlatın hocam. Çok sağolun gerçekten çok sağolun.
Ekli dosyayı görüntüle 3145
@ismozy hocam benim dosyaları paylaşsam bunlarada bir el atabilirmisiniz bir zahmet._INI metodun SSDT-8 de rehberde anlatıldığı gibi buraya gerekli kod eklendi._OFF methodun Ssdt-9 da. Farklı olan rehberde detayı anlatılmayan burası. EC0 a erişim yok gibi görünüyor ama _OFF ile bitmesi gerekirken SGOF ile bittiğinden SSDT-8 deki Method (SGOF) a bağlanıyor. Burayı incelersen başına // koyarak işlevsiz kalan kısmı görebilirsin.
Bu kısmıda rehberde anlatıldığı gibi DSDT deki Method (_REG) e taşıdığında işlem bitmiş oluyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
öncelikle yüklediğin dosyanın içindeki refs.txt hatalı.@ismozy hocam bende sizden yardım istiyecektim vaktiniz olursa.
DSDT (1).zip - Google Drive
MSI GT70 2QD DSDT ile Harici Ekran Kartı Devre Dışı Bırakmak. | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Akşam deneyip sonucu paylaşırım üstad Teşekkür Ederim!öncelikle yüklediğin dosyanın içindeki refs.txt hatalı.
sadece yüklediğim dosyadaki dsdt ve ssdtleri Efi/ACPI/patched klasörüne kopyalayıp bunların haricindekileri silebilirsin. (Güç yönetimi için oluşturduğun SSSDT ve ekran parlaklığı için oluşturduğun SSDT-PNLF varsa silme)
Config.plist ini de düzgün ayarladıysan muhtemelen işe yarayacaktır.
cvtlms.zip - Google Drive
@ismozy hocam bende sizden yardım istiyecektim vaktiniz olursa.
DSDT (1).zip - Google Drive
MSI GT70 2QD DSDT ile Harici Ekran Kartı Devre Dışı Bırakmak. | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
@Ediko kusura pakma alıntı yapmadığım için hata benim. SOn paylaşım senin için değildi. Senin origin içindeki aml uzantılı dosyalarını yüklemeni bekliyorum.Akşam deneyip sonucu paylaşırım üstad Teşekkür Ederim!
Olmadı aml uzantılı dosyaları ve config’i yüklerim.
Ref.txt dosyasını rehberden uygulayarak oluşturmuştum hocam problem neymiş acaba.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tamam üstad akşam ilk işim bu olacak. Şimdiden Teşekkür Ederim!@Ediko kusura pakma alıntı yapmadığım için hata benim. SOn paylaşım senin için değildi. Senin origin içindeki aml uzantılı dosyalarını yüklemeni bekliyorum.
Sorted order a benim gönderdiklerimi ve sonrasında varsa SSDT.aml yi ve SSDT-PNLF.aml yi eklemen yeterli olur. DSDT.aml de doğru.resimdeki bölümleri elle girmem yeterli mi yoksa text editör kullanarak mı yapmalıyım son olarak benim donanım için en uygun smbios macbook pro 11,2 mi?
İçi boştu, içinde bunların olması lazm.Ref.txt dosyasını rehberden uygulayarak oluşturmuştum hocam problem neymiş acaba.
External(MDBG, MethodObj, 1)
External(_GPE.MMTB, MethodObj, 0)
External(_SB_.PCI0.LPCB.H_EC.ECWT, MethodObj, 2)
External(_SB_.PCI0.LPCB.H_EC.ECRD, MethodObj, 1)
External(_SB.PCI0.LPCB.H_EC.ECMD, MethodObj, 1)
External(_SB_.PCI0.PEG0.PEGP.SGPO, MethodObj, 2)
External(_SB.PCI0.GFX0.DD02._BCM, MethodObj, 1)
External(_SB.PCI0.SAT0.SDSM, MethodObj, 4)
External(_SB.PCI0.SAT1.SDSM, MethodObj, 4)
External(_GPE.VHOV, MethodObj, 3)
External(_SB.PCI0.XHC.RHUB.TPLD, MethodObj, 2)
@ismozy üstad dediklerinizi uyguladım yalnız sizin verdiğiniz DSDT, SSDT-8 ve DSDT-9 ve SSDT-PNLF eklediğimde ekran kartı kapanmadı bunların yanına SSDT-7 ekledğimde ekran kartı kapandı ancak dediğim gibi fan notebook çok ısındığında devreye girer gibi sürekli dönüyor normalde turbo fan işlemci ve ekran kartı soğuduktan sonra susması gerekir fakat işlemci çok ısınmıyor. SSDT-7 olmadan da sizin yama çalışmıyor.Ayrıca Sorted order kısmında aml dosya sırasıSorted order a benim gönderdiklerimi ve sonrasında varsa SSDT.aml yi ve SSDT-PNLF.aml yi eklemen yeterli olur. DSDT.aml de doğru.
Fan konusunda da şimdilik yorum yapamayacağım.
SMBIOS konusunda çok bilgim yok.
İçi boştu, içinde bunların olması lazm.
Kod:External(MDBG, MethodObj, 1) External(_GPE.MMTB, MethodObj, 0) External(_SB_.PCI0.LPCB.H_EC.ECWT, MethodObj, 2) External(_SB_.PCI0.LPCB.H_EC.ECRD, MethodObj, 1) External(_SB.PCI0.LPCB.H_EC.ECMD, MethodObj, 1) External(_SB_.PCI0.PEG0.PEGP.SGPO, MethodObj, 2) External(_SB.PCI0.GFX0.DD02._BCM, MethodObj, 1) External(_SB.PCI0.SAT0.SDSM, MethodObj, 4) External(_SB.PCI0.SAT1.SDSM, MethodObj, 4) External(_GPE.VHOV, MethodObj, 3) External(_SB.PCI0.XHC.RHUB.TPLD, MethodObj, 2)
SSDT-7 yi ben unutmuşum tabi onunda olması lzm. Ona GFX0 to IGPU yaması yapılmış mı? Kontrol edersen iyi olur.@ismozy üstad dediklerinizi uyguladım yalnız sizin verdiğiniz DSDT, SSDT-8 ve DSDT-9 ve SSDT-PNLF eklediğimde ekran kartı kapanmadı bunların yanına SSDT-7 ekledğimde ekran kartı kapandı ancak dediğim gibi fan notebook çok ısındığında devreye girer gibi sürekli dönüyor normalde turbo fan işlemci ve ekran kartı soğuduktan sonra susması gerekir fakat işlemci çok ısınmıyor. SSDT-7 olmadan da sizin yama çalışmıyor.Ayrıca Sorted order kısmında aml dosya sırası
1-DSDT
2-SSDT-7
3-SSDT-8
4-SSDT-9
5-SSDT
6-SSDT-PNLF doğru mu?
Forumda yeni konu açıp konu kalabalığı yapmak istemediğimden buraya yazdım.Bu konuda yardım alabilirsem hackintosh olayı sistemimle tamamen uyumlu hale gelecek szin yardımlarınızla
Sizin sistem özellikleri neydi.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
@ismozy hocam;@Ediko kusura pakma alıntı yapmadığım için hata benim. SOn paylaşım senin için değildi. Senin origin içindeki aml uzantılı dosyalarını yüklemeni bekliyorum.
Evet @erdemozk doğru söylüyorsunuz imzanızda yazıyormuş, ancak ben sizin paylaşımınızı cep telefonundan ve Tapatalk programından bakmıştım. O programda imza bölümünü göstermiyormuş şimdi fark ettim.İmzamda yazıyor. Monster Abra A5 V5.1.1, özellikleri: İşlemci: Intel i7 4720HQ RAM: 8 GB DDR3 1600 MHz Ekran Kartı: Nvidia GTX 960M Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4600
Düzenlediğim dosyaları linkte bulabilirsin.@ismozy hocam;
Dosyaları ekte gönderiyorum, ben Clover ekranından F4 tuşu ile origin klasörüne çıkartılan tüm dosyaları size gönderiyorum. Yanlışlıkla bir dosya kontrol dışı kalmasın diye. Ayrıca config dosyasını da aynı klasörün içerisine kopyalayıp zip yaparak size yolluyorum.
Sizdem bir ricam daha olacak yaptığınız işlemleri ekran kaydına alma şansınız olursa çok memnun olurum, bu iş çok kafa yordu gerçekten merak ediyorum. Gayretleriniz için Teşekkür Ederim!
Asus K555UQ-DM028DC, i5-6200U, Intel(R) HD Graphics 520 (1 GB), Nvidia Geforce 940MX, 1900x1080
Evet @erdemozk doğru söylüyorsunuz imzanızda yazıyormuş, ancak ben sizin paylaşımınızı cep telefonundan ve Tapatalk programından bakmıştım. O programda imza bölümünü göstermiyormuş şimdi fark ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 3164
@ismozy üstad dediklerinizi uyguladım yalnız sizin verdiğiniz DSDT, SSDT-8 ve DSDT-9 ve SSDT-PNLF eklediğimde ekran kartı kapanmadı bunların yanına SSDT-7 ekledğimde ekran kartı kapandı ancak dediğim gibi fan notebook çok ısındığında devreye girer gibi sürekli dönüyor normalde turbo fan işlemci ve ekran kartı soğuduktan sonra susması gerekir fakat işlemci çok ısınmıyor. SSDT-7 olmadan da sizin yama çalışmıyor.Ayrıca Sorted order kısmında aml dosya sırası
1-DSDT
2-SSDT-7
3-SSDT-8
4-SSDT-9
5-SSDT
6-SSDT-PNLF doğru mu?
Forumda yeni konu açıp konu kalabalığı yapmak istemediğimden buraya yazdım.Bu konuda yardım alabilirsem hackintosh olayı sistemimle tamamen uyumlu hale gelecek szin yardımlarınızla
@ismozy üstad fan konusunda uğraşıp bakacam. Güç yönetimini yapmıştım parlaklık bazen sıkıntı çıkarsa da çalışıyor pil yamasını yapmadım henüz ama sizden bilgi almak için benim dsdt dosyalarımda ki sıkıntı sadece refs.txt den kaynaklı mıydı?SSDT-7 yi ben unutmuşum tabi onunda olması lzm. Ona GFX0 to IGPU yaması yapılmış mı? Kontrol edersen iyi olur.
Sorted order kısmında DSDT olmayacak. Diğerlerinin sırası doğru. DSDT.aml yi DSDT name kısmına yazmalısın.
Fan konusunda inan bilgi sahibi değilim.
Tam Hachkintosh demişsin. Bunun için gerekli bazı konular var bunları tamamladın mı?
- Güç yönetimi
- Monitör Backlight
- vb
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.