Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
@ismozy Allah sizden razı olsun. Ben daha bişey demiyorum. Nasıl başardınız lütfen anlatın hocam. Çok sağolun gerçekten çok sağolun.
Ekli dosyayı görüntüle 3145
_INI metodun SSDT-8 de rehberde anlatıldığı gibi buraya gerekli kod eklendi._OFF methodun Ssdt-9 da. Farklı olan rehberde detayı anlatılmayan burası. EC0 a erişim yok gibi görünüyor ama _OFF ile bitmesi gerekirken SGOF ile bittiğinden SSDT-8 deki Method (SGOF) a bağlanıyor. Burayı incelersen başına // koyarak işlevsiz kalan kısmı görebilirsin.
Bu kısmıda rehberde anlatıldığı gibi DSDT deki Method (_REG) e taşıdığında işlem bitmiş oluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933
  • Like
Tepkiler: Ediko ve montezuma

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
_INI metodun SSDT-8 de rehberde anlatıldığı gibi buraya gerekli kod eklendi._OFF methodun Ssdt-9 da. Farklı olan rehberde detayı anlatılmayan burası. EC0 a erişim yok gibi görünüyor ama _OFF ile bitmesi gerekirken SGOF ile bittiğinden SSDT-8 deki Method (SGOF) a bağlanıyor. Burayı incelersen başına // koyarak işlevsiz kalan kısmı görebilirsin.
Bu kısmıda rehberde anlatıldığı gibi DSDT deki Method (_REG) e taşıdığında işlem bitmiş oluyor.

@ismozy hocam benim dosyaları paylaşsam bunlarada bir el atabilirmisiniz bir zahmet.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Dosyalarım ektedir, yardım bekliyorum, lütfen.
Asus K555UQ-DM028DC

BootLoader
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
origin klasöründekileri (aml uzantılı olarak) ve de config dosyanı yükleyebilirmisin.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
öncelikle yüklediğin dosyanın içindeki refs.txt hatalı.
sadece yüklediğim dosyadaki dsdt ve ssdtleri Efi/ACPI/patched klasörüne kopyalayıp bunların haricindekileri silebilirsin. (Güç yönetimi için oluşturduğun SSSDT ve ekran parlaklığı için oluşturduğun SSDT-PNLF varsa silme)
Config.plist ini de düzgün ayarladıysan muhtemelen işe yarayacaktır.

Son düzenleme:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933
  • Like
Tepkiler: Ediko

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
öncelikle yüklediğin dosyanın içindeki refs.txt hatalı.
sadece yüklediğim dosyadaki dsdt ve ssdtleri Efi/ACPI/patched klasörüne kopyalayıp bunların haricindekileri silebilirsin. (Güç yönetimi için oluşturduğun SSSDT ve ekran parlaklığı için oluşturduğun SSDT-PNLF varsa silme)
Config.plist ini de düzgün ayarladıysan muhtemelen işe yarayacaktır.
cvtlms.zip - Google Drive
Akşam deneyip sonucu paylaşırım üstad Teşekkür Ederim!
Olmadı aml uzantılı dosyaları ve config’i yüklerim.
Ref.txt dosyasını rehberden uygulayarak oluşturmuştum hocam problem neymiş acaba.

BootLoader
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
Akşam deneyip sonucu paylaşırım üstad Teşekkür Ederim!
Olmadı aml uzantılı dosyaları ve config’i yüklerim.
Ref.txt dosyasını rehberden uygulayarak oluşturmuştum hocam problem neymiş acaba.

@Ediko kusura pakma alıntı yapmadığım için hata benim. SOn paylaşım senin için değildi. Senin origin içindeki aml uzantılı dosyalarını yüklemeni bekliyorum.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933
  • Like

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
@Ediko kusura pakma alıntı yapmadığım için hata benim. SOn paylaşım senin için değildi. Senin origin içindeki aml uzantılı dosyalarını yüklemeni bekliyorum.
Tamam üstad akşam ilk işim bu olacak. Şimdiden Teşekkür Ederim!

BootLoader
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

cvtlms

APPRENTICE
9 Haz 2017
34
2
0
44
Resimdeki bölümleri elle girmem yeterli mi yoksa text editör kullanarak mı yapmalıyım son olarak benim donanım için en uygun smbios macbook pro 11,2 mi?
config.jpeg

@ismozy hocam helal olsun ekran kartı kapandı yalnız şimdi nur topu gibi bir sorunum var. :)
Ekran kartım kapandı ama turbo fan çalışıyor deli gibi.

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
resimdeki bölümleri elle girmem yeterli mi yoksa text editör kullanarak mı yapmalıyım son olarak benim donanım için en uygun smbios macbook pro 11,2 mi?
Sorted order a benim gönderdiklerimi ve sonrasında varsa SSDT.aml yi ve SSDT-PNLF.aml yi eklemen yeterli olur. DSDT.aml de doğru.
Fan konusunda da şimdilik yorum yapamayacağım.
SMBIOS konusunda çok bilgim yok.
İçi boştu, içinde bunların olması lazm.
Kod:
External(MDBG, MethodObj, 1)
External(_GPE.MMTB, MethodObj, 0)
External(_SB_.PCI0.LPCB.H_EC.ECWT, MethodObj, 2)
External(_SB_.PCI0.LPCB.H_EC.ECRD, MethodObj, 1)
External(_SB.PCI0.LPCB.H_EC.ECMD, MethodObj, 1)
External(_SB_.PCI0.PEG0.PEGP.SGPO, MethodObj, 2)
External(_SB.PCI0.GFX0.DD02._BCM, MethodObj, 1)
External(_SB.PCI0.SAT0.SDSM, MethodObj, 4)
External(_SB.PCI0.SAT1.SDSM, MethodObj, 4)
External(_GPE.VHOV, MethodObj, 3)
External(_SB.PCI0.XHC.RHUB.TPLD, MethodObj, 2)

Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933
  • Like

tulipa

APPRENTICE
26 Ağu 2017
87
51
51
@ismozy hocam MaciASL programı açılmıyor bende. Daha önce açılıyordu, güncel sürümü ve 2016 sürümünü denedim durum aynı. Simge durumunda açılıyor, ekran gelmiyor. Bana da yardımcı olabilir.

cvtlms

APPRENTICE
9 Haz 2017
34
2
0
44
Sorted order a benim gönderdiklerimi ve sonrasında varsa SSDT.aml yi ve SSDT-PNLF.aml yi eklemen yeterli olur. DSDT.aml de doğru.
Fan konusunda da şimdilik yorum yapamayacağım.
SMBIOS konusunda çok bilgim yok.

İçi boştu, içinde bunların olması lazm.
Kod:
External(MDBG, MethodObj, 1)
External(_GPE.MMTB, MethodObj, 0)
External(_SB_.PCI0.LPCB.H_EC.ECWT, MethodObj, 2)
External(_SB_.PCI0.LPCB.H_EC.ECRD, MethodObj, 1)
External(_SB.PCI0.LPCB.H_EC.ECMD, MethodObj, 1)
External(_SB_.PCI0.PEG0.PEGP.SGPO, MethodObj, 2)
External(_SB.PCI0.GFX0.DD02._BCM, MethodObj, 1)
External(_SB.PCI0.SAT0.SDSM, MethodObj, 4)
External(_SB.PCI0.SAT1.SDSM, MethodObj, 4)
External(_GPE.VHOV, MethodObj, 3)
External(_SB.PCI0.XHC.RHUB.TPLD, MethodObj, 2)
@ismozy üstad dediklerinizi uyguladım yalnız sizin verdiğiniz DSDT, SSDT-8 ve DSDT-9 ve SSDT-PNLF eklediğimde ekran kartı kapanmadı bunların yanına SSDT-7 ekledğimde ekran kartı kapandı ancak dediğim gibi fan notebook çok ısındığında devreye girer gibi sürekli dönüyor normalde turbo fan işlemci ve ekran kartı soğuduktan sonra susması gerekir fakat işlemci çok ısınmıyor. SSDT-7 olmadan da sizin yama çalışmıyor.Ayrıca Sorted order kısmında aml dosya sırası
1-DSDT
2-SSDT-7
3-SSDT-8
4-SSDT-9
5-SSDT
6-SSDT-PNLF doğru mu?

Forumda yeni konu açıp konu kalabalığı yapmak istemediğimden buraya yazdım.Bu konuda yardım alabilirsem hackintosh olayı sistemimle tamamen uyumlu hale gelecek szin yardımlarınızla

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
@ismozy üstad dediklerinizi uyguladım yalnız sizin verdiğiniz DSDT, SSDT-8 ve DSDT-9 ve SSDT-PNLF eklediğimde ekran kartı kapanmadı bunların yanına SSDT-7 ekledğimde ekran kartı kapandı ancak dediğim gibi fan notebook çok ısındığında devreye girer gibi sürekli dönüyor normalde turbo fan işlemci ve ekran kartı soğuduktan sonra susması gerekir fakat işlemci çok ısınmıyor. SSDT-7 olmadan da sizin yama çalışmıyor.Ayrıca Sorted order kısmında aml dosya sırası
1-DSDT
2-SSDT-7
3-SSDT-8
4-SSDT-9
5-SSDT
6-SSDT-PNLF doğru mu?

Forumda yeni konu açıp konu kalabalığı yapmak istemediğimden buraya yazdım.Bu konuda yardım alabilirsem hackintosh olayı sistemimle tamamen uyumlu hale gelecek szin yardımlarınızla
SSDT-7 yi ben unutmuşum tabi onunda olması lzm. Ona GFX0 to IGPU yaması yapılmış mı? Kontrol edersen iyi olur.
Sorted order kısmında DSDT olmayacak. Diğerlerinin sırası doğru. DSDT.aml yi DSDT name kısmına yazmalısın.
Fan konusunda inan bilgi sahibi değilim.
Tam Hachkintosh demişsin. Bunun için gerekli bazı konular var bunları tamamladın mı?
  • Güç yönetimi
  • Monitör Backlight
  • vb

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
@ismozy hocam;
Dosyaları ekte gönderiyorum, ben Clover ekranından F4 tuşu ile origin klasörüne çıkartılan tüm dosyaları size gönderiyorum. Yanlışlıkla bir dosya kontrol dışı kalmasın diye. Ayrıca config dosyasını da aynı klasörün içerisine kopyalayıp zip yaparak size yolluyorum.

Sizdem bir ricam daha olacak yaptığınız işlemleri ekran kaydına alma şansınız olursa çok memnun olurum, bu iş çok kafa yordu gerçekten merak ediyorum. Gayretleriniz için Teşekkür Ederim!
Asus K555UQ-DM028DC, i5-6200U, Intel(R) HD Graphics 520 (1 GB), Nvidia Geforce 940MX, 1900x1080

İmzamda yazıyor. Monster Abra A5 V5.1.1, özellikleri: İşlemci: Intel i7 4720HQ RAM: 8 GB DDR3 1600 MHz Ekran Kartı: Nvidia GTX 960M Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4600
Evet @erdemozk doğru söylüyorsunuz imzanızda yazıyormuş, ancak ben sizin paylaşımınızı cep telefonundan ve Tapatalk programından bakmıştım. O programda imza bölümünü göstermiyormuş şimdi fark ettim.
vUCieQPHolt05N3WfLcMhBBkzlwCBMHi.jpeg

BootLoader
Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

ismozy

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
26 Haz 2017
203
57
301
@ismozy hocam;
Dosyaları ekte gönderiyorum, ben Clover ekranından F4 tuşu ile origin klasörüne çıkartılan tüm dosyaları size gönderiyorum. Yanlışlıkla bir dosya kontrol dışı kalmasın diye. Ayrıca config dosyasını da aynı klasörün içerisine kopyalayıp zip yaparak size yolluyorum.

Sizdem bir ricam daha olacak yaptığınız işlemleri ekran kaydına alma şansınız olursa çok memnun olurum, bu iş çok kafa yordu gerçekten merak ediyorum. Gayretleriniz için Teşekkür Ederim!
Asus K555UQ-DM028DC, i5-6200U, Intel(R) HD Graphics 520 (1 GB), Nvidia Geforce 940MX, 1900x1080

Evet @erdemozk doğru söylüyorsunuz imzanızda yazıyormuş, ancak ben sizin paylaşımınızı cep telefonundan ve Tapatalk programından bakmıştım. O programda imza bölümünü göstermiyormuş şimdi fark ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 3164
Düzenlediğim dosyaları linkte bulabilirsin.
Ediko.zip - Google Drive
Ayrıca dediğin gibi bir video kaydettim. Onuda aşağıdan izleyebilirsin. Bilgisayar modelini pil patchinin içinde uyumlu bilgisayarlar arasında bulamadım. o yüzden uygulamadım. Gerçekten yoksa da yine dene derim pil göstergenin çalışması için.

Bu arada videoyu izlerken farkettim. Sorted Order kısmında SSDT-PNLF yi eklerken aradaki çizgiyi alt çizgi(_) olarak girmişim onu normal çizgi(-) olarak düzelt lütfen.

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Asus FX506li-HN005t
İşlemci Modeli
Intel Core i5 10300H
Grafik Kartı
Nvidia GTX 1650Ti
Ses Kartı Modeli
ALC256/ALC3246
Disk ve RAM
16GB DDR4 2933
  • Like
Tepkiler: Ediko ve montezuma

cvtlms

APPRENTICE
9 Haz 2017
34
2
0
44
1-DSDT
2-SSDT-7
3-SSDT-8
4-SSDT-9
5-SSDT
6-SSDT-PNLF doğru mu?

SSDT-7 yi ben unutmuşum tabi onunda olması lzm. Ona GFX0 to IGPU yaması yapılmış mı? Kontrol edersen iyi olur.
Sorted order kısmında DSDT olmayacak. Diğerlerinin sırası doğru. DSDT.aml yi DSDT name kısmına yazmalısın.
Fan konusunda inan bilgi sahibi değilim.
Tam Hachkintosh demişsin. Bunun için gerekli bazı konular var bunları tamamladın mı?
  • Güç yönetimi
  • Monitör Backlight
  • vb
@ismozy üstad fan konusunda uğraşıp bakacam. Güç yönetimini yapmıştım parlaklık bazen sıkıntı çıkarsa da çalışıyor pil yamasını yapmadım henüz ama sizden bilgi almak için benim dsdt dosyalarımda ki sıkıntı sadece refs.txt den kaynaklı mıydı?
Rehberin dışında bir şey uyguladınız mı? yada benim dsdt dosyalarımda yaptığınız işlemleri bana da gösterebilir misiniz? video olması size kalmış

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler