@abayaz61
Merhaba. Size bir şey sorsam? Burdaki rehberleri ve youtube kanalındaki videoları da izledim ancak bir kaç sıkıntıyı çözemedim.
Bende de GTX 970 var. USB belleği takmadan boot ettiremedim bir türlü.
Ayrıca kurulumu yaparken ekran kartını pcden söktüm de kurabildim. Ekran kartı takılı degilken ve USB bellek takılıyken açabiliyorum. Örneğin ethernet kartımı tanitabildim. Ancak ekran kartımı tanıtamadım. Ekran kartı normalde Windows 10 kullanırken olmazsa olmaz. macOS da da lazım aynı şekilde. Kart takılıyken boot etmiyor, takılıyor.
Hadi USB bellek sürekli takılı kalsın, o sorunu çözemezsem de bu ekran kartını sürekli söküp takamam.
Zahmet olmazsa rica etsem nasıl cozdugunuzu anlatır mısınız?
Merhaba,
Bahsettiğin sorunların benzerini daha önceki kurulumlarımda yaşamıştım hatta iatkos ve diğer dağıtımlarda bile yaşadım.
Forumda High Sierra başlığı altından
@montezuma anın paylaştığı son kurulum imajını indir kurulum yap.
Ben bu versiyonda ve öncekisinde USB 3.0 üzerinden boot ettiremedim fakat USB 2.0'a alınca sorun yaşamadım.
Eğer GTX ekran kartın takılıyken boot edip kurulum işlemlerine başlayabiliyorsan muhtemelen kart ile ilgili sorun yaşamıyorsun demektir.
Eğer boot edip kuruluma başlayamıyorsan bios üzerinden gtx ekran kartını devre dışı bak ve internalgpu seçeneği ile dahili ekran kartını aktif et. HDMI kablosuyla kurulumu dene. Ekran kartını çıkarman gerekmeyebilir.
Ben 1080Ti ekran kartımı kurulumdan sonra tanıtmak için ilk zamanlar epey çetrefilli yollardan halletmeye çalışmıştım ve çok sorun yaşadım.
Son çözümde NVdia web Driver sürücüsünü indirdim kurdum.
Daha sonra Clover üzerinde boot kısmında nv_disable=1 ve nida_drv=1 seçeneklerini kaldırdım.(işaretli olmaması lazım)
SMBIOS kısmında iMac16,2 olanı seçtim, fakat yinede sorun çözülmedi.
En son Instal Drivers kısmında EmuVariableUefi seçeceğini işaretledim ve sistemi yeniden başlatınca ekran kartı tüm özellikleriyle tanındı.
Yinede başarılı olması için Boot ve SMBIOS kısmında yaptım değişikleri yapman gerekecektir. imac16,2 olmazsa farklı deneyebilirsin.
Eğer bu işlemleri başarıyla yaparsan usb olmadan boot etmek için sistemine Clover yükle.
ve usb üzerinde başarılı olan config dosyasına yeni yüklediğin EFI içne kopyala başarıyla boot edecektir. Şahsen ben bu şekilde hallettim.
Son olarak wireless kullandığım için ethernet kartıyla ilgilenmedim sistem onu görmedi doğal olarak.