macOS High Sierra 10.13.2 Güncel Kurulum İmajı

ariky

APPRENTICE
11 Ara 2017
5
2
0
32

abayaz61

APPRENTICE
25 Nis 2017
11
7
21
40
Başarıyla kurdum hiç sorun çıkmadı sadece ekran kartı için ekstra işlem yaptım. Hakkınız ödenmez teşekkür ederim.
i7 6700K
32GB Ram
LG 4K UHD Display Port
512GB NVME
ASUS ROG-STRIX 1080Ti

• Like
Tepkiler: montezuma

ariky

APPRENTICE
11 Ara 2017
5
2
0
32
Başarıyla kurdum hiç sorun çıkmadı sadece ekran kartı için ekstra işlem yaptım. Hakkınız ödenmez teşekkür ederim.
i7 6700K
32GB Ram
LG 4K UHD Display Port
512GB NVME
ASUS ROG-STRIX 1080Ti
@abayaz61

Merhaba. Size bir şey sorsam? Burdaki rehberleri ve youtube kanalındaki videoları da izledim ancak bir kaç sıkıntıyı çözemedim.

Bende de GTX 970 var. USB belleği takmadan boot ettiremedim bir türlü.

Ayrıca kurulumu yaparken ekran kartını pcden söktüm de kurabildim. Ekran kartı takılı degilken ve USB bellek takılıyken açabiliyorum. Örneğin ethernet kartımı tanitabildim. Ancak ekran kartımı tanıtamadım. Ekran kartı normalde Windows 10 kullanırken olmazsa olmaz. macOS da da lazım aynı şekilde. Kart takılıyken boot etmiyor, takılıyor.

Hadi USB bellek sürekli takılı kalsın, o sorunu çözemezsem de bu ekran kartını sürekli söküp takamam.

Zahmet olmazsa rica etsem nasıl cozdugunuzu anlatır mısınız?

abayaz61

APPRENTICE
25 Nis 2017
11
7
21
40
@abayaz61

Merhaba. Size bir şey sorsam? Burdaki rehberleri ve youtube kanalındaki videoları da izledim ancak bir kaç sıkıntıyı çözemedim.

Bende de GTX 970 var. USB belleği takmadan boot ettiremedim bir türlü.

Ayrıca kurulumu yaparken ekran kartını pcden söktüm de kurabildim. Ekran kartı takılı degilken ve USB bellek takılıyken açabiliyorum. Örneğin ethernet kartımı tanitabildim. Ancak ekran kartımı tanıtamadım. Ekran kartı normalde Windows 10 kullanırken olmazsa olmaz. macOS da da lazım aynı şekilde. Kart takılıyken boot etmiyor, takılıyor.

Hadi USB bellek sürekli takılı kalsın, o sorunu çözemezsem de bu ekran kartını sürekli söküp takamam.

Zahmet olmazsa rica etsem nasıl cozdugunuzu anlatır mısınız?
Merhaba,
Bahsettiğin sorunların benzerini daha önceki kurulumlarımda yaşamıştım hatta iatkos ve diğer dağıtımlarda bile yaşadım.
Forumda High Sierra başlığı altından @montezuma anın paylaştığı son kurulum imajını indir kurulum yap.
Ben bu versiyonda ve öncekisinde USB 3.0 üzerinden boot ettiremedim fakat USB 2.0'a alınca sorun yaşamadım.
Eğer GTX ekran kartın takılıyken boot edip kurulum işlemlerine başlayabiliyorsan muhtemelen kart ile ilgili sorun yaşamıyorsun demektir.
Eğer boot edip kuruluma başlayamıyorsan bios üzerinden gtx ekran kartını devre dışı bak ve internalgpu seçeneği ile dahili ekran kartını aktif et. HDMI kablosuyla kurulumu dene. Ekran kartını çıkarman gerekmeyebilir.
Ben 1080Ti ekran kartımı kurulumdan sonra tanıtmak için ilk zamanlar epey çetrefilli yollardan halletmeye çalışmıştım ve çok sorun yaşadım.
Son çözümde NVdia web Driver sürücüsünü indirdim kurdum.
Daha sonra Clover üzerinde boot kısmında nv_disable=1 ve nida_drv=1 seçeneklerini kaldırdım.(işaretli olmaması lazım)
SMBIOS kısmında iMac16,2 olanı seçtim, fakat yinede sorun çözülmedi.
En son Instal Drivers kısmında EmuVariableUefi seçeceğini işaretledim ve sistemi yeniden başlatınca ekran kartı tüm özellikleriyle tanındı.
Yinede başarılı olması için Boot ve SMBIOS kısmında yaptım değişikleri yapman gerekecektir. imac16,2 olmazsa farklı deneyebilirsin.

Eğer bu işlemleri başarıyla yaparsan usb olmadan boot etmek için sistemine Clover yükle.
ve usb üzerinde başarılı olan config dosyasına yeni yüklediğin EFI içne kopyala başarıyla boot edecektir. Şahsen ben bu şekilde hallettim.
Son olarak wireless kullandığım için ethernet kartıyla ilgilenmedim sistem onu görmedi doğal olarak.

• Like
Tepkiler: ariky

Cibril

APPRENTICE
14 Eyl 2017
13
1
0
25
Hocam Wifi'yi çalışıramadıysanız eve geçince size bir sürücü yollayım. Kendimde o sürücü ile Edup wifi ve Tp-Link wifi adaptörlerini kullanabiliyorum. Nasıl kurulacağınıda anlatırım. Akşam konu açıp linkini yollarım oradan indirebilirsiniz.
Mesajınızı yeni fark ettim. Sürücüleri ve kurulum bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.

BLUEEYES

APPRENTICE
1 Haz 2017
3
0
1
44
Merhabalar, buradaki dosyayı sadece sıfır kurulumda kullanabilir miyim? Windows 10 dual boot falan uğraşmak istemiyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

eagle58

APPRENTICE
20 Ara 2017
11
0
1
46
Merhaba. Öncelikle emeklerinize sağlık. İlk kez kurum yapacağım için bu konular hakkında pek fazla tecrübem yok.

1- Windows yanına değil de sıfırdan bir diske kurmak istersek disk bölümleme/formatlama/kurulumu nasıl yapacağız?
2- Bilgisayarda kurulu bir windows olmayacağı için usb siz boot ayarlarını nerden/nasıl yapacağız?
3- Tüm kurulum bittikten sonra videonun sonunda donanımınıza uygun yüklemeler yapmamızın gerektiğini söylüyorsunuz. Bu kurulum nerden nasıl gerçekleştirilecek? Donanım kurulumu için dosya/ayar vs. ne yapmam gerekiyor?

Sistemim;
Anakart : Gigabyte Z97P-D3
İşlemci : i7 4790K
Ekran Kartı : GTX 680
(Diğer donanımları yazmam gerekli mi bilemiyorum...)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
1- Windows yanına değil de sıfırdan bir diske kurmak istersek disk bölümleme/formatlama/kurulumu nasıl yapacağız?
Sıfırdan kurulumda, kurulum ekranında Disk izlencelerini kullanarak diskini formatlayıp kuruluma geçeceksin.
2- Bilgisayarda kurulu bir windows olmayacağı için usb siz boot ayarlarını nerden/nasıl yapacağız?
Kurulum sonrası Clover bootloader kurulumu için şu video rehberi takip edebilirsin.
[Video Rehber] Hackintosh Kurulumu Sonrası Clover BootLoader Ayarları ( Tüm Yöntemler) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
3- Tüm kurulum bittikten sonra videonun sonunda donanımınıza uygun yüklemeler yapmamızın gerektiğini söylüyorsunuz. Bu kurulum nerden nasıl gerçekleştirilecek? Donanım kurulumu için dosya/ayar vs. ne yapmam gerekiyor?
Bunun için donanımın için uygun kexleri ( Sürücüleri )belirlemen ve bunların kurulumunu yapman gerekiyor. Hackintosh kurulumu hakkında daha fazla bilgi için;
Clover ile OS X Kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

VideoMaker

PADAVAN
20 Ara 2017
121
10
71
Tn8gRFZAuVXGotX0246ss67jGPXxKGjH.jpeg

Bu kisma kurulumdan sonra dede gelmesi lazim reboot yapıyorum tekrar bu bolume geliyorum ama dede yazan disk yok bu arada bende diskin ismini dede yaptım.

Ekli dosyalar

Laptop Modeli
MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)
İşlemci Modeli
2,5 GHz Dört Çekirdekli Intel Core i7
Grafik Kartı
AMD Radeon R9 M370X 2 GB
Disk ve RAM
512 GB SSD & 16 GB 1600 MHz DDR3

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
Ekli dosyayı görüntüle 4428

Bu kisma kurulumdan sonra dede gelmesi lazim reboot yapıyorum tekrar bu bolume geliyorum ama dede yazan disk yok bu arada bende diskin ismini dede yaptım.
İlk kurulum aşamasından sonra diskulity ile diskini formatladınmı (Hata verdiyse eğer). varsayalım formatladın ismini dede yaptın tekrar kurulumu başlat osxinfo betiğini çalıştır (Terminale Kodları girerek) volumes/dede(diskin İsmi) daha sonra betiğin diskine kopylaması / bitince tekrar kurulumu başlat yeniden "install" bu aşamalardan sonra hatasız diske kurman gerekiyor. (Bu aşamalarda diskin görünmez çünkü kurulu bir sistem yok )

Ayrıntılı Rehber
macOS High Sierra 10.13.2 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

VideoMaker

PADAVAN
20 Ara 2017
121
10
71
tamam herşeyi yapıyorum anlatıldığı şekilde amaq disk görünmüyor.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
AMD Radeon R9 M370X 2 GB
Disk ve RAM

VideoMaker

PADAVAN
20 Ara 2017
121
10
71
hocam olmuyor ya :(

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
AMD Radeon R9 M370X 2 GB
Disk ve RAM

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
Apfs dosyasi olmadığı için olabilir. Clover dosyani kontrol edebilirmisin. Apfs ve hfs varmı? Yok ise forumda bulabilirsin

eagle58

APPRENTICE
20 Ara 2017
11
0
1
46
Kurulumu başarı ile tamamladım. Ekran kartını gördü. Ses kartını ve wifi görmedi.

USB siz açılım için clover işlemine geçecektim ama bendeki disk yapısı videoda anlatılan 4 ihtimale de uymuyor. diskte EFI yok. Nasıl çıkacam bu işin içinden. Formatlamayı mı yanlış yaptım acaba...

wQeyWtx_ju239C--lBy_wdBx0mvwK0Vl.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
Kurulumu başarı ile tamamladım. Ekran kartını gördü. Ses kartını ve wifi görmedi.

USB siz açılım için clover işlemine geçecektim ama bendeki disk yapısı videoda anlatılan 4 ihtimale de uymuyor. diskte EFI yok. Nasıl çıkacam bu işin içinden. Formatlamayı mı yanlış yaptım acaba...
Ekli dosyayı görüntüle 4451
Soruların için konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

eagle58

APPRENTICE
20 Ara 2017
11
0
1
46
Ses ve Wifi yi de biraz önce tanıttım ve şu an tamamen sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. iphone de kullandığım icloud hesabım ile oturum açsam sıkıntı olur mu? Orjinal Mac olmadığı için hesabım ile alakalı bir problem yaşar mıyım?

@momtezuma hocam yardımlarınız için çok teşekkürler.