ÇÖZÜLDÜ Monster Abra A7v6.1 Güncelleme yüklenirken hata oluştu

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
Arkadaşlar merhaba,
Bilgisayarım Monster Abra A7 V6.1

EFI: EFI.zip

Bu sorundan önce diskler gözükmüyordu o sorunu sağolsunlar yardımlarınız sayesinde çözdük

Ama yeni bir sorunum var. ( Güncelleme hazırlanırken hata oluştu tarzı yükleme sırası hataları )

Diski aşağıdaki gibi sıfırladım. Pek gözükmediği için Bicim->APFS Düzen->GUID Bölüntü Haritası
deleting.jpeg

sonrasında diske kopyalama işlemini başarıyla yaptı. Kendini restleyip install bigsur kısmına geçince şu hata ile karşılaştım
updateFail.jpeg

Bu hatadan sonra usb ye tekrar baştan imaj yükleme işlemini yaptıktan sonra bu sefer de daha diske kopyalama kısmında hatayı aldım. Hata:
setupfail.jpeg

İmaj dosyamda sıkıntı yok çünkü sizin de aldığınız yerden, burdan aldım:
macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

efi dosyamı da benle aynı bilgisayara sahip olan monster notebook linkinde (sağolsun) olan EFI'yi aldım.
[Başarılı Kurulum] Monster Abra A7 V6 | macOS Big Sur OC - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Çözmek için denediklerim:

-Open Core Kullanıcı Alanı Sorunları Ve Çözümleri - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

-Usb değiştirmek ( 2 farklı usb kullandım. Biri Sandisk diğeri markasını bile bilmediğim farklı bir usb)

-Sorun belki SSD den dolayıdır diye SSD ve HDD ikinise de yüklemeyi denedim. İkisi de dahili depolama

En son Monsterdan son çıkam XMP destekli biosu temin etmek için mail attım. Yolladıklarında biosu güncelleyeceğim.

Bir de kimi videolarda EFI harici dosyaları siliyorlar. Ben hem silip hem silmeden denedim bir şey değişmedi de . Yine de doğrusu nedir. Aşağıdaki şekilde bir usb sorun olur mu? EFI ve Kurulum dosyaları harici diğerlerini sildim
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Hocam Efi son sürüme uyumlu değil bir kaç gün içerisinde konusunu açacağım ve düzeltmeye çalışacağım kusura bakmayın

Laptop Modeli
Monster Abra A7 V6.1 / Clevo N170SD
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
120GB M.2 SSD, 500 GB HDD & 12 GB RAM
  • Like
Tepkiler: worldwidee

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Estafurullah. Big Suru kurabilmemi sağladığınız için ben teşekkür ederim. EFI nizi beklemekteyim. Istediğiniz zaman paylaşabilirsiniz
Yaşanılan sorun da şu, opencore sürekli değiştiği için Config güncellenince uyumlu olmadı. Ben de config’i güncelleyemediğim için direkt olarak işletim sistemini güncelledim ve güncelleme sonucunda USB’lerin hiçbir şekilde çalışmadığını deneyimledim. USBler çalışmadığı için kurulum başlamıyor bunun konusunu açacağım şimdi şehir dışındayım umarım en yakın zamanda olur.

Laptop Modeli
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
Yaşanılan sorun da şu, opencore sürekli değiştiği için Config güncellenince uyumlu olmadı. Ben de config’i güncelleyemediğim için direkt olarak işletim sistemini güncelledim ve güncelleme sonucunda USB’lerin hiçbir şekilde çalışmadığını deneyimledim. USBler çalışmadığı için kurulum başlamıyor bunun konusunu açacağım şimdi şehir dışındayım umarım en yakın zamanda olur.
Sorunu çözmek icin ne yapmam gerekiyor. Ben pek anlamasam da arastirip cozmeye calisirim. Ya da belki buradan yardimci olan çıkar.

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Sorunu çözmek icin ne yapmam gerekiyor. Ben pek anlamasam da arastirip cozmeye calisirim. Ya da belki buradan yardimci olan çıkar.
Ben senin yerinde olsam geçici bir süreliğine bu config ile eski bir sürüm kullanırdım, 3-4 ay önce sorun yoktu bu gün forumda konusunu da açar yardım isterim sen şimdilik eski bir sürüm dene eğer çalışmazsa ayrı bir sorun varsa onu tespit edelim

Laptop Modeli
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
  • Like

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
Ben senin yerinde olsam geçici bir süreliğine bu config ile eski bir sürüm kullanırdım, 3-4 ay önce sorun yoktu bu gün forumda konusunu da açar yardım isterim sen şimdilik eski bir sürüm dene eğer çalışmazsa ayrı bir sorun varsa onu tespit edelim
Eski sürümden kastınız eski işletim sistemi mi yoksa yüklediğim big sur zaten sizinkiyle aynı 11.0.1 .

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Eski sürümden kastınız eski işletim sistemi mi yoksa yüklediğim big sur zaten sizinkiyle aynı 11.0.1 .
11.01 gibi bir eski sürüm evet veya catalina da olabilir, ben konuyu açtım eğer bu işi çözebilirsek size de bildireceğim

Laptop Modeli
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
  • Like

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
11.01 gibi bir eski sürüm evet veya catalina da olabilir, ben konuyu açtım eğer bu işi çözebilirsek size de bildireceğim
Teşekkürler, açtığınız başlığı ben de takip edeceğim. Ama şöyle bir sorun var. Ben sizinle aynı big sur sürümünü kurmaya çalışırken bu resmini paylaştığım hataları aldım. Siz ise bu sürümü başarıyla kurmuş olup bunu güncellerken sorun yaşamışsınız. Sanırım benim sorunum farklı

• Like
Tepkiler: kemalsans

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Teşekkürler, açtığınız başlığı ben de takip edeceğim. Ama şöyle bir sorun var. Ben sizinle aynı big sur sürümünü kurmaya çalışırken bu resmini paylaştığım hataları aldım. Siz ise bu sürümü başarıyla kurmuş olup bunu güncellerken sorun yaşamışsınız. Sanırım benim sorunum farklı
@yusfklncc hocam sağolsun tüm sorunları çözdüm, USB’ler de sorunsuz çalışmakta bu güncelleme ile sorunlarınızın son bulacağını düşünüyorum. Ufak bir kaç rötuştan sonra efi klasörünü yükleyeceğim.

Laptop Modeli
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
  • Like

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Laptop Modeli
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
  • Like

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
Evet güncenllendi ^^
maalesef kopyaladigim zaman bunla karsilastim. Eski efiyi atinca görüyor ama.
IMG_20210825_174211.jpg

@kemalsans bilgisayarımın BIOS versiyonu : 1.03.06TFB . biosum güncel olmadığı için belkide olabilir bu sorun bilmiyorum. Monster sitesi->drivers kısmında bios kısmı boş olduğu için nereden bulabilirim bizim laptopun güncel bios versiyonunu.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kemalsans

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
maalesef kopyaladigim zaman bunla karsilastim. Eski efiyi atinca görüyor ama.
Ekli dosyayı görüntüle 39830
@kemalsans bilgisayarımın BIOS versiyonu : 1.03.06TFB . biosum güncel olmadığı için belkide olabilir bu sorun bilmiyorum. Monster sitesi->drivers kısmında bios kısmı boş olduğu için nereden bulabilirim bizim laptopun güncel bios versiyonunu.
Biostan kaynaklı olmayabilir ben şimdi tekrar denedim sorunsuz çalıştı flash belleğe atınca
Bu bios ayarlarını uygula:

Bir flash belleğe efi klasörü oluştur ve oc ve boot dosyalarını onun içine at

Laptop Modeli
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
  • Like

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
Biostan kaynaklı olmayabilir ben şimdi tekrar denedim sorunsuz çalıştı flash belleğe atınca
Bu bios ayarlarını uygula:

Bir flash belleğe efi klasörü oluştur ve oc ve boot dosyalarını onun içine at
Bios ayarlarini en basta yapmıştım. Ama advanced kisminda cpu configuration kismi olmadigi icin orayi degistiremedim.

IMG_20210825_182312.jpg

"Bir flash belleğe efi klasörü oluştur ve oc ve boot dosyalarını onun içine at"
Bunu derken boş bi usbye mi demek istediniz. Çünkü zaten imaj kurulu olan 2 farkli usb de denedim. Şimdi boş başka bir usb ye EFI dosyasi olusturup bu klasörleri kopyaladim. Calistirinca OC: Failed to load configuration! Hatasi ekrana geldi.
Usbye kurdugum imaj dosyasi : macOS Big Sur Intel ve AMD Kurulum İmajı - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
Bios ayarlarini en basta yapmıştım. Ama advanced kisminda cpu configuration kismi olmadigi icin orayi degistiremedim.

Ekli dosyayı görüntüle 39831
"Bir flash belleğe efi klasörü oluştur ve oc ve boot dosyalarını onun içine at"
Bunu derken boş bi usbye mi demek istediniz. Çünkü zaten imaj kurulu olan 2 farkli usb de denedim. Şimdi boş başka bir usb ye EFI dosyasi olusturup bu klasörleri kopyaladim. Calistirinca OC: Failed to load configuration! Hatasi ekrana geldi.
Hocam valla size verdiğim github linkinden indirip flash belleğin içindeki efi klasörüne dosyaları attım. Cihaz boot etti hatta ve hatta seri numarasını değiştirmiştim onlar felan patladı tekrar giriş yapmak durumunda kaldım.

Olur olur birşey eksiktir fazladır, bilemiyorum isterseniz çalışan efi klasörünüz içerisine benim verdiğim linkteki kextleri ve configi atıp deneyin. Birşey gözden kaçırıyor olma ihtimaliniz yüksek.

Laptop Modeli
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
  • Like

worldwidee

APPRENTICE
22 Ağu 2021
42
7
21
Hocam valla size verdiğim github linkinden indirip flash belleğin içindeki efi klasörüne dosyaları attım. Cihaz boot etti hatta ve hatta seri numarasını değiştirmiştim onlar felan patladı tekrar giriş yapmak durumunda kaldım.

Olur olur birşey eksiktir fazladır, bilemiyorum isterseniz çalışan efi klasörünüz içerisine benim verdiğim linkteki kextleri ve configi atıp deneyin. Birşey gözden kaçırıyor olma ihtimaliniz yüksek.
:( kusura bakmayın. Monster kullanicisi olarak bilirsiniz her monster özeldir ve sonsuz tripli sorunlari çıkar. Bilemiyorum belki de monsterlaniyorumdur yine. Karşılıksız yardimlariniz için cok teşekkür ederim. Eğer maci kurabilirsem, uygulamami yayinladigim zaman doktor bir tanıdığınız varsa ona uygulamamdan üyelik vermek isterim :D elimden bu gelir. Zamaninda bu bilgisayar beni çok yordu. Ben her seyi baştan tekrar deniyim. Bu sefer şaşırtsa bari şu bilgisayar.

kemalsans

JEDI
19 May 2019
490
226
301
:( kusura bakmayın. Monster kullanicisi olarak bilirsiniz her monster özeldir ve sonsuz tripli sorunlari çıkar. Bilemiyorum belki de monsterlaniyorumdur yine. Karşılıksız yardimlariniz için cok teşekkür ederim. Eğer maci kurabilirsem, uygulamami yayinladigim zaman doktor bir tanıdığınız varsa ona uygulamamdan üyelik vermek isterim :D elimden bu gelir. Zamaninda bu bilgisayar beni çok yordu. Ben her seyi baştan tekrar deniyim. Bu sefer şaşırtsa bari şu bilgisayar.
Hocam sorun yok, benim bilgisayarın kaç kere elimde öldüğünü sandım ama bir şekilde düzeliyor, bunu söylemek doğru değil ama cidden uğraştırıyor ama sonuçta iyi olacağını düşünüyorum 👍🏻

Laptop Modeli
Anakart Modeli
Intel HM87 (Lynx Point)
İşlemci Modeli
i7 4720HQ
Grafik Kartı
HD 4600, GTX 960M
Ses Kartı Modeli
ALC 269
Ağ Aygıtları
Intel AC-3160
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler