Elimde şu anda bir bilgisayar yok, hatanın neden olduğunu biliyorum xcode ile düzenleme lazım. En kısa zamanda paylaşmaya çalışacağım.Opencore 0.6.1 güncellemesi yaptım fakat aşağıdaki hatayı veriyor başlangıçta. Bunu nasıl düzeltebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 23875
Değiştirdiğin dosyalar doğru.Manuel yaptım, elle dosyaları değiştirdim. Daha pratik yada doğru bir yöntemi var mı.
Bu arada sadece; BOOTx64.efi, OpenCore.efi ve Bootstrap.efi değiştirdiğimdede aynı hatayı aldım.
Hocam driverstaki openruntime ve openconopy de güncellemen lazım.Manuel yaptım, elle dosyaları değiştirdim. Daha pratik yada doğru bir yöntemi var mı.
Bu arada sadece; BOOTx64.efi, OpenCore.efi ve Bootstrap.efi değiştirdiğimdede aynı hatayı aldım.
OpenCore Configrator güncellendi ama config.plist dosyaları için hâlâ 0.6.0 olarak açıyor ve bazen config dosyalarını bozuyor bu yüzden config dosyalarını proper tree master ile açın ve düzenleyin. Beklemede kalın.Güncellemeyi farkettim şimdi opencore-configurator da güncellenmiş konuyu takipteyim.
Opencore bootloaderi güncelledim. GUI ekranı gitti.OpenCore Configrator güncellendi ama config.plist dosyaları için hâlâ 0.6.0 olarak açıyor ve bazen config dosyalarını bozuyor bu yüzden config dosyalarını proper tree master ile açın ve düzenleyin. Beklemede kalın.)
![]()
O ekran bir tema olarak geliyordu, OpenCore 0.6.1 için daha aynı tema geliştirilmedi, geliştirildiği anda bende forum üzerinde paylaşıcağım.Opencore bootloaderi güncelledim. GUI ekranı gitti.
Artık terminal şeklinde açılıyor.
> Preboot
Recorvery 11
.......
.............
Sistemi önyükleme yapıyor sorun yok ama simgelerin olduğu ekran gelmiyor artık.
bilgilendirme için teşekkürler. takipteyim.O ekran bir tema olarak geliyordu, OpenCore 0.6.1 için daha aynı tema geliştirilmedi, geliştirildiği anda bende forum üzerinde paylaşıcağım.
Bu Opencore 6.1 secureboot ile alakalıymış.Opencore 0.6.1 güncellemesi yaptım fakat aşağıdaki hatayı veriyor başlangıçta. Bunu nasıl düzeltebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 23875
Since 0.6.1 is AppleSecureBoot implemented. Add in your config.plist into Misc-Security string key named SecureBootModel with value Disabled. (Page 45 of official manual)
LINK:0.6.1 AppleSecureBoot uygulandığından. Config.plist'inizi, Değeri Devre Dışı Bırakılmış SecureBootModel adlı Misc-Security dize anahtarına ekleyin. (Resmi kılavuz Sayfa 45)
Sanity checker ile kontrol edersen daha kolay. eksik ve eklenecek strinleri gösteriyor.
Bazı zamanlarda program sıkıntı çıkartabiliyor hocam bende daha önce yaşanan bir durum tavsiye etmem @montezuma nın gelmesini bekleseniz daha iyidir benceSanity checker ile kontrol edersen daha kolay. eksik ve eklenecek strinleri gösteriyor.
Linkten İşlemci ve OPCORE sürümünü ayarlayıp config.plistini sürükle bırak yada finderdan yükle.
öncelikle security kısmına git eksik stringleri ekle. varsa eger başka eksik string istegine göre eklersin.
Sanity checker:
Üstelik OpenCore neredeyse yeni bir bootloader olacağından bu tarz programların çok doğru göstereceğine inanmıyorum.
Bu şekilde Config.plist güncelledim. yanlız güncelemeden de boot edebiliyordum onu ekleyeyim. sorun yaşanmaması adına.Bazı zamanlarda program sıkıntı çıkartabiliyor hocam bende daha önce yaşanan bir durum tavsiye etmem @montezuma nın gelmesini bekleseniz daha iyidir bence
Videodaki hatanın sebebi OpenCore 0.6.1 sürümünün beta yani kararlı bir sürüm olmamasıdır.Bu şekilde Config.plist güncelledim. yanlız güncelemeden de boot edebiliyordum onu ekleyeyim. sorun yaşanmaması adına.
Ek olarak aşagıdakine benzer açılışta hata alıyordum sürekli. config güncellemesinden sonra düzeldi gibi tam test edemedim henüz.
Sabah ses sürücüsü için boot argümanına şöyle bir kombinasyon denedim. alcid=0x100003 layoutid=1 buna yeşil tik verdi o yüzden değişiklik yaparken dikkatli olmakta yarar var.
Başlangıçta aldığım benzer hata:
https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/io9lfv
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.