OpenCore ile iMessage ve Apple Servislerini Aktif Etmek

PsYcHoPePPeR

APPRENTICE
19 Nis 2021
8
4
21
Arkadaşlar big Surda.. seri nurması olmayanı sececeksiniz....MacPro7,1 seçin arıca...diyer metodlar bigsurda calısmıyor....
Bu bilgi can kurtardı. Bende de aynı sıkıntı vardı imessage sürekli giriş yaptıktan sonra atıyordu. MacPro7,1 e alınca düzeldi. Fakat benim pc'de 32GB ram olduğu için ramle ilgil uyarı verdi. Onuda opencore dokumanlarından çözdüm. Teşekkürler.

Not: Apple canlı destek ile görüştüğümde, imessage ve facetime aktivasyonu için telefonun yurt dışına sms atması gerektiğini söyledi. Bunun için operatörden yurtdışı kullanımını teyit etmemi istemişlerdi.

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Ekremx ve wtc

Ekremx

PADAVAN
2 Nis 2020
121
52
151
Bu bilgi can kurtardı. Bende de aynı sıkıntı vardı imessage sürekli giriş yaptıktan sonra atıyordu. MacPro7,1 e alınca düzeldi. Fakat benim pc'de 32GB ram olduğu için ramle ilgil uyarı verdi. Onuda opencore dokumanlarından çözdüm. Teşekkürler.

Not: Apple canlı destek ile görüştüğümde, imessage ve facetime aktivasyonu için telefonun yurt dışına sms atması gerektiğini söyledi. Bunun için operatörden yurtdışı kullanımını teyit etmemi istemişlerdi.
Bende senin sayende memory haritası yaptım tskler kardeşim...

BootLoader
Opencore 1.0.5
Anakart Modeli
B840-GAMING-PLUS-WIFI
İşlemci Modeli
Amd 7900x
Grafik Kartı
Amd 570x ekran kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek Audio Driver
Ağ Aygıtları
Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
Disk ve RAM
32 Gb ddr5 6000 mhz ram 240 SSd
  • Like
Tepkiler: PsYcHoPePPeR

qwerty61

APPRENTICE
2 Ocak 2021
71
4
21
Daha önce macbookpro 14,1 ve geçersiz olanını kullanmıştım FaceTime ve iMessage çalışmamıştı. Şimdi yeniden Big Sur kurdum şuan ne kullanmalıyım aynısını mı? Apple kimliğim de iPhone ve iPad var kullandığım korkuyorum banlanacak diye.Bu arada intel wifi kartı ile çalışır mı?

BootLoader
opencore 1.0.5
Anakart Modeli
Gigabyte b450m k
İşlemci Modeli
5700x3d
Grafik Kartı
6600xt
Ağ Aygıtları
8111
Disk ve RAM
kingston v300

atak6898

JEDI
14 Şub 2021
251
55
251
Daha önce macbookpro 14,1 ve geçersiz olanını kullanmıştım FaceTime ve iMessage çalışmamıştı. Şimdi yeniden Big Sur kurdum şuan ne kullanmalıyım aynısını mı? Apple kimliğim de iPhone ve iPad var kullandığım korkuyorum banlanacak diye.Bu arada intel wifi kartı ile çalışır mı?
Deneyin birşey olmaz bende burada çok yazdım. Olmadı sonunda original Apple ID ile çalışıyor. Iphone'da çalışıyor olması önemli. İsterseniz çalışmayan Apple idinizi iPhone'da deneyerek de çalıştırmayı deneyebilirsiniz. yani bir iPhone'dan geçsin

BootLoader
Open Core 0.6.6
Laptop Modeli
Lenovo V330-15IKB
Anakart Modeli
Intel Kaby Lake-U + iHDCP 2.2 Premium PCH
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8250U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 3165 & RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Disk ve RAM
1-SanDisk SDSSDH3 500G 2-WDC WDS240G2G0B-00EPW0 3- 8GB RAM

qwerty61

APPRENTICE
2 Ocak 2021
71
4
21
Deneyin birşey olmaz bende burada çok yazdım. Olmadı sonunda original Apple ID ile çalışıyor. Iphone'da çalışıyor olması önemli. İsterseniz çalışmayan Apple idinizi iPhone'da deneyerek de çalıştırmayı deneyebilirsiniz. yani bir iPhone'dan geçsin
İphone da nasıl deneyeceğim?

BootLoader
opencore 1.0.5
Anakart Modeli
Gigabyte b450m k
İşlemci Modeli
5700x3d
Grafik Kartı
6600xt
Ağ Aygıtları
8111
Disk ve RAM
kingston v300

atak6898

JEDI
14 Şub 2021
251
55
251
Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
Open Core 0.6.6
Laptop Modeli
Lenovo V330-15IKB
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8250U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Intel Dual Band Wireless-AC 3165 & RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Disk ve RAM

qwerty61

APPRENTICE
2 Ocak 2021
71
4
21
mevcut apple idnizden çıkıp yenisini girerek. Sign out olman lazım ayarlar kısmından

Bilmiyorsanız denemeyin.
Yaparım da başka bir apple kimliğim yok benim. Yeni bir tane açarken de numara istiyor başka numaram da yok.

BootLoader
opencore 1.0.5
Anakart Modeli
Gigabyte b450m k
İşlemci Modeli
5700x3d
Grafik Kartı
6600xt
Ağ Aygıtları
8111
Disk ve RAM
kingston v300

atak6898

JEDI
14 Şub 2021
251
55
251
Yaparım da başka bir apple kimliğim yok benim. Yeni bir tane açarken de numara istiyor başka numaram da yok.
O zaman mevcut iphone'daki apple kimliğin ile deneyebilirsin. Dikkatlice yaptığın sürece bir sorun olmaz. Iphone'da iMessage ve FaceTime çalıştığından emin ol.

BootLoader
Open Core 0.6.6
Laptop Modeli
Lenovo V330-15IKB
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Intel Core i5 8250U
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant SmartAudio HD
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

qwerty61

APPRENTICE
2 Ocak 2021
71
4
21
O zaman mevcut iphone'daki apple kimliğin ile deneyebilirsin. Dikkatlice yaptığın sürece bir sorun olmaz. Iphone'da iMessage ve FaceTime çalıştığından emin ol.
Şimdi denedim olmadı. Acaba intel wifi kartı var diye mi? iPhone ve iPad'de iMessage ve FaceTime çalışıyor.

BootLoader
opencore 1.0.5
Anakart Modeli
Gigabyte b450m k
İşlemci Modeli
5700x3d
Grafik Kartı
6600xt
Ağ Aygıtları
8111
Disk ve RAM
kingston v300

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Hayır ondan değil hocam. Rehberi uyguladınız mı? en0 olan giriş tik ile işaretlenmiş mi?

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,973
2,519
4,401
Tam olarak aldığınız hata nedir? Confiğinizde SMBIOS da mac adresiniz tanımlı dimi?

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Laptop Modeli
Lenovo ThinkPad E570
İşlemci Modeli
i5 7200U
Grafik Kartı
HD Graphics 620
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20753/4
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111/8168/8411 & Dell Wireless 1820A
Disk ve RAM
Samsung 860 EVO 256GB SSD & 8GB DDR3

qwerty61

APPRENTICE
2 Ocak 2021
71
4
21
BootLoader
opencore 1.0.5
Anakart Modeli
Gigabyte b450m k
İşlemci Modeli
5700x3d
Grafik Kartı
6600xt
Ağ Aygıtları
8111
Disk ve RAM
kingston v300

uisik34

JEDI
20 Nis 2018
269
51
301
45
Bende de aşağıdaki ekran geldi kullandığım notebook da, şimdi Müşteri hizmetlerini arasam sorun olmaz mı?

Sistem Catalina 10.15.7 + OpenCore

Ekran Resmi 2021-05-22 01.45.53.png

Enteresan şekilde Mac Pro 7,1 BigSur olan masaüstü kasada hiç bir kullanıcı adı şifre istemeden servislerin tamamı aktif bir şekilde çalışıyor. Diğer çocuğun kullandığı Mini Pc BigSur ile FaceTime ve iMessage hariç tüm servisler aktif çalışıyor. Hatta ilk kullanıcı adı şifre girişinde iMessage açılıyor ama 10 sn sonra dışarı atıp tekrar kullanıcı adı şifre giriş ekranı geliyor.
Bende de aşağıdaki ekran geldi kullandığım notebook da, şimdi Müşteri hizmetlerini arasam sorun olmaz mı?

Sistem Catalina 10.15.7 + OpenCore

Ekran Resmi 2021-05-22 01.45.53.png

Enteresan şekilde Mac Pro 7,1 BigSur olan masaüstü kasada hiç bir kullanıcı adı şifre istemeden servislerin tamamı aktif bir şekilde çalışıyor. Diğer çocuğun kullandığı Mini Pc BigSur ile FaceTime ve iMessage hariç tüm servisler aktif çalışıyor. Hatta ilk kullanıcı adı şifre girişinde iMessage açılıyor ama 10 sn sonra dışarı atıp tekrar kullanıcı adı şifre giriş ekranı geliyor.
Müşteri hizmetleri blokeyi kaldırdı ama sorun devam ediyor. Enteresan

Son düzenleme:

emirefek

APPRENTICE
5 Haz 2021
1
2
21
Arkadaşlar tek önemli faktör Apple ID'niz bu aktif etme işleminde. Eğer iPhone, iPad, Airpods, Apple Watch gibi ürünleriniz varsa aktif oluyor. Kurulum sırasında sakın AppleID'yi girmeyin. Ana başlıkta belirtilen Fix'leri yaptıktan sonra yeniden başlatın. Açılınca GenSMBIOS ile bir kez daha Serial ve UUID gibi bilgileri değiştirin ardından 1 kere daha yeniden başlatın ve ondan sonra Apple ID'nizi girin. Ben bu şekilde Ryzen1200 pc'mde Invalid Serial olmasına rağmen aktif ettim. Ek olarak AppleID'nizi girmeden önce Siri'nin çalışıp çalışmadığını kontrol edin, eğer çalışıyorsa ve fixleri yaptıysanız girebilirsiniz.

BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Mobo: Gigabyte B450M S2h
İşlemci Modeli
AMD Ryzen 1200
Grafik Kartı
GT 730DE(Kepler Version-Dell OEM)
Ağ Aygıtları
RT8118(subversion of RT8111)
Disk ve RAM
240GB Sata SSD & 8GB DDR4 RAM
  • Like
Tepkiler: montezuma ve kindo

sokrat

APPRENTICE
21 Tem 2020
44
22
21
Ekli dosyayı görüntüle 23526
BU rehber ile OpenCore kurulumu sonrası iMessage gibi Apple servislerini aktif edebilmek mümkün.

ADIM 1: Yeni Seri Numarası Üretmek
  1. İlk olarak amazımız kayıtlı satın alma tarihi olmayan geçerli bir seri numarası üretmek.
  2. Bunun için GenSMBIOS indirin.
  3. İnen klasör içinde GenSMBIOS.command dosyasına çift tıklayıp çalıştırın ve gelen ekranda ilk olarak 1. nolu Install/Update MacSerial çalıştırın.
  4. Ardından 3. seçenek olan Generate SMBIOS seçerek yeni seri numarası üretilmesini sağlayacağız.
    Ekli dosyayı görüntüle 23508
  5. Burada önemli olan 3.numaralı seçeceği seçtikten sonra gelen ekranda kullandığımız sistem kimliği ne ise bunu girmek. Bu sayede sistem kimliğimize uygun olarak bize en doğru seri numaraları betik tarafından gösterilmiş olacak. Burada Örnek olarak iMacPro1,1 10 (burada iMacPro1,1 sonrasında gelen 10 üretmek istediğimiz seri numarası miktarı. Yani biz bu komutla iMacPro1,1 sürümü için 10 tane seri numarası üretiyoruz) kullanıyoruz.
    Ekli dosyayı görüntüle 23510
  6. Bundan sonra Betik bize bu sistem kimliğine dair 10 adet seri numarası üretmiş olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 23513
  7. Seri numaralarımızı aldıktan sonra yapılacak olan Apple Check Coverage page, girip bu seri numaralarının hangisinin kullanılabilir olduğunu tespit etmek. Bu sayfada denemeler yaptığımızda bize üç farklı sonuç çıkacaktır. Bunlar:
  8. Bizim buradaki önceliğimiz kimsenin kullanmadığı ama gerçek bir mac cihaza ait, üçüncü seçenek olan Purchase Date not Validated (Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı) olacak.
  9. Bundan sonra config.plist -> PlatformInfo -> Generic içine girmemiz gerekenler şunlar olacak.
    • Cihaz Modeli = SystemProductName
    • Seri Numarası = SystemSerialNumber
    • Board Seri Numarası = MLB
    • SmUUID = SystemUUID
Not: Purchase Date not Validated (Satın Alma Tarihi Doğrulanmadı) seçeneği her ne kadar garanti seçim olsa da buradaki risk bu sistem kimliğine ait gerçek mac ile giriş yapılırsa bu sorun yaratabilir. Bu bağlamda ilk olarak tavsiyem We’re sorry, but this serial number isn’t valid (Üzgünüz ama bu seri numarası geçerli değil) seçeneği ile varolmayan bir cihaza ait seri numarası ile deneme yapmanız. Zira bu da çoğu zaman işe yaramakta. Elbette sonuç alamazsınız o zaman Purchase Date not Validated deneyin.

ADIM 2: En0= Network Düzeltmek

Hackintool açın ve ilk ekranda Sistem / Çeşitli seçeneği altında Network altındaki aygıtları kontrol edin. Buradaki Network altında listelenen aygıtlarda BSD kolonunda en0 olarak işaretlenmiş aygıtın, yerleşik kolonunda da aktif olup olmadığını kontrol edin. Eğer burada en0 işaretli ise bu rehberdeki ROM düzeltme başlığını geçin. Eğer değilse rehberi okumaya devam edin.
Not: en0 Wİ-Fi, ethernet veya Thunderbolt olabilir.
Peki hiç bir şekilde network aygıtlarım en0 olarak tanımlanmamışsa ne yapmam lazım? Bunun için yapılması gereken aşağıdaki terminal komutunu kullanarak iki dosyanın silinmesini sağlamak.
Kod:
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist
Bundan sonra sistemi yeniden başlatın ve network ayarlarını Hackintool ile tekrar kontrol edin.

Eğer bu adımlar işe yaramazsa NullEthernet.kext ve ssdt-rmne.aml indirin ve Nullethernet EFI / Kext içine koyup ardından config / Kernel / Browse.. ile kexti config dosyanıza ekleyin. Aynı şekilde ssdt-rmne.aml dosyasını EFI / ACPI içine koyup ardından Config / ACPI / Browse... ile dosyayı config dosyanıza ekleyin.

Ekli dosyayı görüntüle 23517

Bundan sonra Config dosyanızı openCore Configurator ile açın ve DeviceProperties / devices altında List of PCI devices içinde ethernet aygıtınızı seçin. Bu genelde PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x6) olur (Sizde farklı ise buna dikkat edin). Burada bun seçtikten sonra key: built-in, TYPE= DATA ve Value <01> değerlerini girin.

Ekli dosyayı görüntüle 23522

ADIM 3: ROM ID Düzeltmek

Apple servislerini kullanabilmek için bir diğer önemli adım ROM kimliğinin doğru ayarlanması gerekliliğidir. Bu config içinde Platform / Generic / ROM içinde bulunur.
Gerçek MAC Adresinizi / ROM değerinizi bir kaç yöntemle bulabilirsiniz. Bunlar:
  • BIOS
  • macOS: System Preferences -> Network -> Ethernet -> Advanced -> MAC Address
  • Windows: Settings -> Network & Internet -> Ethernet -> Ethernet -> Physical MAC Address
Genel olarak mac adresi bu örnekteki gibi c0:7e:bf:c3:af:ff şeklinde görünür (Dikkat: Bu sadece örnek bir MAC adresidir. Sizde farklı olacaktır). Bunu config dosyamıza eklerken c07ebfc3afff olarak kullanmamız ve Type olarak DATA olarak ayarlamamız gerekli. Örnek:

Ekli dosyayı görüntüle 23523

ADIM 4: NVRAM

Bir çoğumuzun Apple servisleri hakkında unuttuğu şey, Apple servislerinin çalışması için NVRAM'ın düzgün çalışmasının önemi. Zira iMessage anahtarlarının vs NVRAM'de depolanmaktadır. NVRAM olmadan, iMessage anahtarları göremez ve saklayamaz. Bu bağlamda eğer NVRAM çalışmazsa Apple servisleri çalışmayacaktır.

Bu yüzden ilk olarak yapmamız gereken şey NVRAM'in çalışıp çalışmadığını kontrol etmek olmalı.
Bu başlık altında anlatılacak olan yöntemler NVRAM uyumu olmayan cihazlar içindir. Bunu unutmayın.
Genel olarak Hackintosh ile NVRAM uyumsuzluğu olan anakartlar X99 be X299 yonga setine sahip anakartlar. B360, B365, H310, H370, Z390 kullanıcılarının SSDT-PMC kullanmaları gerekli ( EFI/OC/ACPI ve config.plist -> ACPI -> Add).
Not: 10. Jenerasyon CPU'lar için SSDT gerekmiyor.

Eğer Clover'dan OpenCore geçiş yaptıysanız ve NVRAM sorunu varsa şu dosyaları sisteminizde varsa silin.
  • /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/drivers64UEFI/EmuVariableUefi-64.efi
  • /Volumes/EFI/nvram.plist
  • /etc/rc.clover.lib
  • /etc/rc.boot.d/10.save_and_rotate_boot_log.local
  • /etc/rc.boot.d/20.mount_ESP.local
  • /etc/rc.boot.d/70.disable_sleep_proxy_client.local.disabled
  • /etc/rc.shutdown.d/80.save_nvram_plist.local
Eğer bazı klasörler boşsa bunları da silin:
  • /etc/rc.boot.d
  • /etc/rc.shutdown.d

ADIM 4/a: NVRAM Kontrolü

Terminal açın ve aşağıdaki kodları tek tek girin.
Kod:
sudo -s
sudo nvram -c
sudo nvram myvar=osxinfo
exit
Şimdi sistemi yeniden başlatın ve aşağıdaki komutu girin.
Kod:
nvram -p | grep -i myvar
Eğer bu kodu girdikten sonra osxinfo sonucu gelmiyorsa NVRAM çalışmıyor demektir. Eğer osxinfo sonucu geliyorsa NVRAM çalışıyordur.
Not: nvram -c komutunun çalışması için SIP kapalı olması gerekli. Zira bu komut NVRAM bilgilerini sıfırlar. Alternatif olarak NVRAM sıfırlamayı OC boot menüden de yapabilirsiniz. Ayrıca Config-> Misc -> Security -> AllowNvramReset -> YES olarak ayarlı olması gerektiğini unutmayın.

Adım 4/b: nvram.plist ile NVRAM Taklit Etmek

NVRAM taklit edebilmek için üç ayar gerekli.
Ekli dosyayı görüntüle 23524
Config içinde:
  • Booter:
    • DisableVariableWrite: NO
  • Misc -> Security:
    • ExposeSensitiveData: 0x3
  • NVRAM:
    • LegacyEnable: YES
    • LegacyOverwrite YES
    • LegacySchema: NVRAM değişkenleri (OpenCore bunları nvram.plist'te bulunan değişkenlerle karşılaştırır)
    • WriteFlash: YES
EFI içinde
  • OpenRuntime.efi driver (uygun uyku, kapatma ve diğer hizmetlerin düzgün çalışması için gereklidir)
Şimdi OpenCore-0 /Utilities/LogoutHook/ içindeki 'LogoutHook.command' dosyayı güvenli bir yere koyun (Kök dizin / Kullanıcı klasörü gibi.
/Users/(kullanıcı ismin/LogoutHook/LogoutHook.command
Şimdi Terminal açın ve aşağıdaki komutla LogoutHook.command betiğini çalıştırılmasını sağlayın.
Kod:
sudo defaults write com.apple.loginwindow LogoutHook /Users/(kullanıcı ismin)/LogoutHook/LogoutHook.command
Bu işlem sonrası artık NVRAM aktif edilmiş olacaktır.

Not: macOS 10.12 ve öncesi sürümlerde nvram komutu sadece -x boot argümanı ile çalışır. Eğer 10.12 ve öncesi bir macOS kuruyorsanız nvram.mojave dosyasının da LogoutHook.command dosyası ile aynı komumda olması gerekli. Zira bu sayede nvram komut yerine bu dosya çalıştırılır ve hata alınmasını engeller.

ADIM 5: Eski Apple Servis Girişlerini Silmek

Eğer birden çok kere apple servislerine bağlanmayı deneyip sonuç alamazsak yeni bir denemeden önce daha önceki denediğimiz tüm ayarların NVRAM ve sistem içinden temizlenmesi gerekli. Eğer bu yapılmazsa denemelerimiz yine sonuçsuz kalabilir. Bunun için ilk olarak yine config.plist -> Misc -> Security -> içinde AllowNvramReset seçeceğinin aktif olması gerekli. Bundan sonra Terminal açıp aşağıdaki komutları tek tek girip sistem içindeki bütün iMessage dosyalarının silinmesini sağlayalım.
Kod:
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.iCloudHelper*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.Messages*
sudo rm -rf ~/Library/Caches/com.apple.imfoundation.IMRemoteURLConnectionAgent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.iChat*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.icloud*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imagent*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imservice*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.madrid.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.imessage.bag.plist*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.identityserviced*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.ids.service*
sudo rm -rf ~/Library/Preferences/com.apple.security*
sudo rm -rf ~/Library/Messages
ADIM 6: Son Doğrulama
macserial indirin ve klasör içindeki macserial dosyasını Terminal içine sürükleyip bırakın ve ardına -s komutunu ekleyip dosyayı çalıştırın.
Kod:
path/to/macserial -s
BU bize sistemin tam bir bilgisini verecek ve yaptığımız düzenlemelerin doğru olup olmadığını konfirme etmemizi sağlayacak.

ADIM 7: Apple Kimliğini Temizlemek

Apple hesabınızdan gereksiz aygıtları kaldırın. Manage your devices
2 faktörlü doğrulamayı aktif edin.
Keychain'de Apple servislerini kaldırın. Örnekler:
Kod:
ids: identity-rsa-key-pair-signature-v1
ids: identity-rsa-private-key
ids: identity-rsa-public-key
ids: message-protection-key
ids: message-protection-public-data-registered
ids: personal-public-key-cache
iMessage Encryption Key
iMessage Signing Key
com.apple.facetime: registrationV1
ve bazıları ...
Son olarak tavsiyem bu işlemleri her zaman kullandığınız Apple kimliğiniz ile denemeyin. Zira bu sayede olası bir sorunda gerçek kimliğinizin banlanmasını engellemiş olursunuz. Mümkünse oluşturacağınız bir kimlikle deneyin.

ADIM 8: Müşteri Kodu Hatası

Geçmiş olsun. Apple kullanıcı kimliğiniz kara listeye alınmış demektir. BUrada yapacağınız şey Apple servisini aramak hesabınız üzerindeki kısıtlamayı kaldırmalarını istemek. Aramyı yaptığınızda cihazın bir Hackintosh olduğunu belirtmeden sorununuzu anlatırsanız kısıtlamayı kaldıracaklardır.
Ekli dosyayı görüntüle 23525
Kaynak: https://dortania.github.io
Bunu karışık geldı yenısını yapsa bılen bır arkadaş

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
lenovo x240
Anakart Modeli
intel Lynx Point-LP intel haswell
İşlemci Modeli
mobile dualcore intel i5 4300U
Grafik Kartı
intel hd graphics 4400
Ses Kartı Modeli
realtek ALC292
Ağ Aygıtları
İntel R Dual band wireles n7260
Disk ve RAM
500GB HDD 8GB RAM

hideonbush

APPRENTICE
14 Ağu 2020
30
4
21
Big sur' da bu rehber ile şu an apple servislerini sorunsuz kullanan var mı? iCloud bile açılmıyor bende.

BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
ASUS Vivobook 15 X540UBR
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i5-8250U CPU @ 1.60GHz
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620 & Nvidia MX110
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC256 @ Intel Sunrise Point-LP PCH - High Definition Audio Controller
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E Network Adapter PCI
Disk ve RAM
Sandisk SSD Plus 480 GB & 8GB DDR4 2400MHz

hideonbush

APPRENTICE
14 Ağu 2020
30
4
21
hocam açıklamamdaki laptop için macbookpro 14.1 uygun mudur seri numarası icin yoksa 13.3 felan mı yazmam gerek
listeyi en az 3-4 kere uyguladım eksiksiz oldugunu düsünüyorum ama hala sunucuya bağlanırken hata uyarısı alıyorum.
icould'u kullanmaya başla dediğim anda çıkıyor kendi kendine ve asla kullanamıyorum icloud u

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
ASUS Vivobook 15 X540UBR
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i5-8250U CPU @ 1.60GHz
Grafik Kartı
Intel UHD Graphics 620 & Nvidia MX110
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC256 @ Intel Sunrise Point-LP PCH - High Definition Audio Controller
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E Network Adapter PCI
Disk ve RAM
Sandisk SSD Plus 480 GB & 8GB DDR4 2400MHz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler