Genel Pascal Mimarisi için NVIDIA Web Driver Güncellemesi Yayınlandı.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Yükledim ancak görmüyor.

Kartım Gigabyte G1 GAMING Nvidia GeForce GTX 1050 Ti Solving NVIDIA Driver Install & Loading Problems | tonymacx86.com burada 6. problem yapanlar çözmüş ancak ben beceremedim. @montezuma dan yardım bekliyorum ancak oda meşgül sanırım.
Buradayım yahu! :) Burada bir tek ben yokum. @emk arakadşımız doğru bir cevap verince cevap verme ihtiyacı hissetmedim. Zira burada herkes birbirine yardımcı olmalı değil mi? ;)
Sorununa gelelim; Kullandığın OS X sürümü nedir? Bunu belirtmelisin. Ek olarak sistem bilgilerini ayrıntılı paylaşmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

emk

APPRENTICE
17 Şub 2017
16
1
21
38
Buradayım yahu! :) Burada bir tek ben yokum. @emk arakadşımız doğru bir cevap verince cevap verme ihtiyacı hissetmedim. Zira burada herkes birbirine yardımcı olmalı değil mi? ;)
Sorununa gelelim; Kullandığın OS X sürümü nedir? Bunu belirtmelisin. Ek olarak sistem bilgilerini ayrıntılı paylaşmalısın.
Sierra 10.12.4 kurulu yaklaşık 2 ay önce ekran kartımı yenilediğim için kurulum yapamamıştım.Öncesinde sorunsuzca gtx550ti ile kullanmaktaydım.Web driveri aktif edince sistem açıırken belirli bir yerden sonra ekran görüntüsü gidiyor.Gönderdiğim linkde 6. problemde çözmüş birkaç kişi gigabyte marka ekran kartlarında.Ama ben çözemedim :p

Sierra 10.12.4
i5 2500K
gigabyte gtx 1050ti

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kullandığın sistem kimliği nedir?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

us3n

PADAVAN
21 Şub 2017
105
9
71
Eline sağlık. Anladığım kadarı ile TW ile kurulum yapılmış. Bu noktada, buranın bir paylaşım ve destek platformu olduğunu hatırlatır, en kısa zamanda başarılı kurulumlar bölümü altında rehberini hazırlamanı temeni ederim.
Rehber hazırlamak isterim öncelikle yardımcı olan arkadaşımızdan izin almalıyım çünkü tüm işlerleri o yaptı desem yeri var kendim yapmış gibi anlatmak istemem açıkcası

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
Msi Z270 Gaming Pro Carbon
İşlemci Modeli
i7 7700k
Grafik Kartı
HD 630
Disk ve RAM
256 GB SSD 16 GB DDR 3200MHZ

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Rehber hazırlamak isterim öncelikle yardımcı olan arkadaşımızdan izin almalıyım çünkü tüm işlerleri o yaptı desem yeri var kendim yapmış gibi anlatmak istemem açıkcası
Rehberi hazırlarsın, yardımcı olan üyemize teşekkürlerini ve desteğini belirtirsin.
Menü bar / Bu Mac hakkında içinde ekran görüntüsünü paylaşır mısın? Monitör bağlantısı olarak hangi portu kullanıyorsun?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Ek olarak; Config içinde nvidia_web komutunu aktif ettin mi?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

emk

APPRENTICE
17 Şub 2017
16
1
21
38
Rehberi hazırlarsın, yardımcı olan üyemize teşekkürlerini ve desteğini belirtirsin.

Menü bar / Bu Mac hakkında içinde ekran görüntüsünü paylaşır mısın? Monitör bağlantısı olarak hangi portu kullanıyorsun?
Screenshot by Lightshot ekran görüntüsü bu şekilde.Hdmi portundan bağlı monitöre

Ek olarak; Config içinde nvidia_web komutunu aktif ettin mi?
Evet aktif ediyorum.Aktif ettiğimde açılırken monitör devre dışı kalıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
@emk Ek olarak Öntanımlı olarak hangi Grafik sürücüsü başlatılıyor? Menü Bar solda ki nvidia ikonuna tıklayıp öntanımlı başlatılan grafik sürücüsünü belirle.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Sephiroth

APPRENTICE
19 Ocak 2017
23
14
0
36
Eğer cihazınız iMac 27" seçili ise veya kimi zaman bu tip hatalar alıyorsanız, Anakartınız NVRAM desteklemediğinden olabilir..

Eğer boot olduktan sonra ekran gidiyorsa lütfen EFI klasörünüzin içerisinde ki drivers64UEFI klasöründe EmuVariableUefi-64.efi olup olmadığını kontrol edin. Yoksa ekleyin birde öyle deneyin.

EmuVariableUefi-64.efi : EmuVariableUefi-64.efi - Google Drive
Üstteki mevzu sorununuzu çözmediyse KextBeast yardımı ile Lilu.kext ve NvidiaGraphicsFixup.kext i kurunuz.
Pascal Düzenleme.zip

• Like
Tepkiler: montezuma

emk

APPRENTICE
17 Şub 2017
16
1
21
38
@emk Ek olarak Öntanımlı olarak hangi Grafik sürücüsü başlatılıyor? Menü Bar solda ki nvidia ikonuna tıklayıp öntanımlı başlatılan grafik sürücüsünü belirle.
Nvidia ile başlattığımda açılırken monitör uyku moduna geçiyor. Bu nedenle os x ile başlatıyoeum işlem yapabilmek için.

Eğer cihazınız iMac 27" seçili ise veya kimi zaman bu tip hatalar alıyorsanız, Anakartınız NVRAM desteklemediğinden olabilir..

Eğer boot olduktan sonra ekran gidiyorsa lütfen EFI klasörünüzin içerisinde ki drivers64UEFI klasöründe EmuVariableUefi-64.efi olup olmadığını kontrol edin. Yoksa ekleyin birde öyle deneyin.

EmuVariableUefi-64.efi : EmuVariableUefi-64.efi - Google Drive
Üstteki mevzu sorununuzu çözmediyse KextBeast yardımı ile Lilu.kext ve NvidiaGraphicsFixup.kext i kurunuz.
Pascal Düzenleme.zip

Şuan işteyim akşam eve geçince bu söylediklernizi deneyeceğim.

us3n

PADAVAN
21 Şub 2017
105
9
71
Nvidia ile başlattığımda açılırken monitör uyku moduna geçiyor. Bu nedenle os x ile başlatıyoeum işlem yapabilmek için.

Dün benim anlatmak ve yapmak istediğim buydu ancak EFI'ye erişim olmadığı için yapmamamıştık

BootLoader
Opencore
Anakart Modeli
Msi Z270 Gaming Pro Carbon
İşlemci Modeli
i7 7700k
Grafik Kartı
HD 630
Disk ve RAM
256 GB SSD 16 GB DDR 3200MHZ

sungerbob

APPRENTICE
2 Şub 2017
26
6
0
35

Merhabalar
Öncelikle NVIDIA Announces 'Pascal' Graphics Drivers Coming to MacOS | Page 21 | tonymacx86.com
konudaki gibi bios ayarınızı 'BIOS - Disable Integrated graphics - PEG as Primary' şeklinde yapmanız gerekmekte.
Eğer Hackintosh'unuzu UEFI olarak kullanıyorsanız mutlaka bios ayarlarından 'CSM - disable' olmalıdır.
Sistem özelliğinizi 'MacPro 6,1 yada iMac 15 yada iMac 17' olarak görüyorsa mesajdaki
Şuraya bir Pascal Driver'ın Resmini Çizelim. | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
kext'i mutlaka bilgisayarınıza kurun.
Bu konuda önemli olan csm'yi iptal etmeniz ve öncelikle ekran kartını PEG yada iPEG şeklinde yapmanızdır.
Lütfen sonucu paylaşmaktan da çekinmeyin

• Like
Tepkiler: emk ve montezuma

emk

APPRENTICE
17 Şub 2017
16
1
21
38
Merhabalar
Öncelikle NVIDIA Announces 'Pascal' Graphics Drivers Coming to MacOS | Page 21 | tonymacx86.com
konudaki gibi bios ayarınızı 'BIOS - Disable Integrated graphics - PEG as Primary' şeklinde yapmanız gerekmekte.
Eğer Hackintosh'unuzu UEFI olarak kullanıyorsanız mutlaka bios ayarlarından 'CSM - disable' olmalıdır.
Sistem özelliğinizi 'MacPro 6,1 yada iMac 15 yada iMac 17' olarak görüyorsa mesajdaki
Şuraya bir Pascal Driver'ın Resmini Çizelim. | Sayfa 2 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
kext'i mutlaka bilgisayarınıza kurun.
Bu konuda önemli olan csm'yi iptal etmeniz ve öncelikle ekran kartını PEG yada iPEG şeklinde yapmanızdır.
Lütfen sonucu paylaşmaktan da çekinmeyin

Akşama birde bu dediklerinizi deneyeyim çok teşekkürler.

Malesef benim anakartımda Disable Integrated graphics - PEG as Primary alanı bulunmuyor.Anakart modelim asus p8z68 v lx . Söylenenlerin tamamını yaptım. ama hala sonuç aynı.

Çok rica ediyorum biri beni tw ile bağlanarak yada başka bir yolla bu dertden kurtulmama yardımcı olsun aksi halde kafayı yemek üzereyim :(

sungerbob

APPRENTICE
2 Şub 2017
26
6
0
35
Akşama birde bu dediklerinizi deneyeyim çok teşekkürler.

Malesef benim anakartımda Disable Integrated graphics - PEG as Primary alanı bulunmuyor.Anakart modelim asus p8z68 v lx . Söylenenlerin tamamını yaptım. ama hala sonuç aynı.

Çok rica ediyorum biri beni tw ile bağlanarak yada başka bir yolla bu dertden kurtulmama yardımcı olsun aksi halde kafayı yemek üzereyim :(
Csm iptal ettiniz mi?
Mac os yükleme ekranında monitöre giden kabloyu çekin ve geri takmayın deneyin.(Hotplug) (Monitörün power kablosu değil, HDMI)
Özellikler bakımından sistem bilgisayarınızı ne olarak görüyor (Smbios yani iMac (14,2) felan)

emk

APPRENTICE
17 Şub 2017
16
1
21
38
Csm iptal ettiniz mi?
Mac os yükleme ekranında monitöre giden kabloyu çekin ve geri takmayın deneyin.(Hotplug) (Monitörün power kablosu değil, HDMI)
Özellikler bakımından sistem bilgisayarınızı ne olarak görüyor (Smbios yani iMac (14,2) felan)
Selamlar,

evet csm disable durumda yüklenirken hdmı kablosunu ekran kartından çıkartarakda 2-3 sefer denedim ancak sonuç yine aynı :( 14.1 14.2 neredeyse hepsini deneyerek yaptım ancak sonuç yine hüsran

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli