ÇÖZÜLDÜ Sierra Kernel Panic hatası

AVC

APPRENTICE
16 Eyl 2018
23
2
0
34
Merhaba sayın üyeler,

Rehberleriniz sayesinde Sierra başarılı bir şekilde kurmayı başardım. Herkese teşekkürler. Ancak sürükle-bırak bir kext installer ile (easy kext değildi, adını unuttum ancak osxinfo kurulum paketinden çıkıyor, büyücü şapkası iconu olan :)) bir kaç kext kurmaya çalıştım driverlar için. Kextleri bu linkten indirmiştim. Kurulumlar tamamlandıktan sonra yeniden başlattım ve ekteki ekranı alıyorum. Anladığım kadarıyla kurduğum/kurmaya çalıştığım kextlerden kaynaklı. Ne denediysem düzeltemedim, bu ekranı geçemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
7RnJxbF85EdpKS9_c5jlk1d-CSn2UE5X.jpeg

Sistem bilgisi:
hp EliteBook 2570p 3rd Generation Intel Core i5-3320M, SanDisk SSD, Solo kurulum yaptım Partition, dual OS vs yok.
Kurulumu bu rehber eşliğinde yaptım
Sistem yalnızca UEFI with CSM ile boot a izin veriyor. Öbür türlü USBsiz açılmıyordu.

Bu vesileyle kurmam gereken kextleri bu bilgisayar için toplu bir şekilde bulabileceğim bir konu var mı acaba? Tıpkı yukarıdaki linke paylaştığım şekilde? Yada en azından bana lazım olan kextleri bilsem kendim arayıp bulabilirim. Aradım ancak anladığım kadarıyla sanırım kextlerin çoğu universal. Ancak ben kurulumdan sonra böyle bir problemle karşılaştım.

Teşekkürler,

AVC

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Windows üzerinden Transmac ile macOS kurulu bölüntüye erişip hata veren kextleri silebilirsin. Eğer olmaz ise yeniden kurulum yapıp hangi donanımı tanıtmak istiyorsan bunları yonga seti modelleri ile paylaşırsan seni yönlendiririz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AVC

APPRENTICE
16 Eyl 2018
23
2
0
34
Merhaba Montezuma,

Tekrardan kurulum yapmak daha kolay geldi ve saatlerdir ses için çözüm arıyordum. Denemediğim kext, multibeast versiyonu kalmadı. Ta ki senin bu rehberini deneyene kadar. Daha önce de onlarca voodooHDA denememe rağmen bu esrarengiz bir şekilde çalıştı :) İlk defa deniyorum o yüzden teknik terimlere aşina değilim, haliyle tonymacx86'deki hp 2570p rehberi oldukça karışık geliyor.
VoodooHDA rehberi için çok teşekkürler!

Anladığım kadarıyla benim wifi adaptörüm (Atheros AR9485) herhangi bir OS da desteklenmiyor. Bir konu var bununla ilgili, çalıştırdığını söyleyenler var ancak ben sonuç alamadım. Sanırım ona cihaz almam gerekecek.:pensive:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Anladığım kadarıyla benim wifi adaptörüm (Atheros AR9485) herhangi bir OS da desteklenmiyor. Bir konu var bununla ilgili, çalıştırdığını söyleyenler var ancak ben sonuç alamadım. Sanırım ona cihaz almam gerekecek.:pensive:
AR5WB222,AR946x,AR9485,AR9565 için kext | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
ya da;
Atheros AR9004WB-1NG (AR9485) High Sierra 10.13
ya da;
Atheros AR9485 Kext | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AVC

APPRENTICE
16 Eyl 2018
23
2
0
34
Rehberleri paylaştığın için teşekkürler. Hepsini de denedim ancak sonuç alamadım. İlkinde sadece AR9485i denedim. Açıkcası bende kablosuz ağ tanıları hiç açılmıyor. açılacak gibi bir pencere geliyor ancak hemen kayboluyor. İlgisi var mı bilmiyorum. Sistem bigilerine baktığımda yalnızca Yazılım sürümleri kısmı var. Ağ ve ya Airport İzlencesine girdiğimde herhangi bir şey yok.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Windows üzerinden AIDA64 ile Wi-Fi yonga setini ve DEV& VEN ID öğrenip bunu paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

AVC

APPRENTICE
16 Eyl 2018
23
2
0
34
Windows üzerinden AIDA64 ile Wi-Fi yonga setini ve DEV& VEN ID öğrenip bunu paylaş.
Sormana çok sevindim çünkü çok yanlış bir yolda olduğumu anladım. Kurulum şuan kullandığım windows pc de değil ayrı bir laptop ve ayrı bir SSD. Kuruluma Hpnin sitesindeki spec'lerden yola çıkarak başlamıştım ancak laptopun kapağını açıp baktığımda wifi yongasının üzerinde yazan kodu arattım ve broadcom bcm943228hm4l olduğunu gördüm. Anladığım kadarıyla vendor ID: HP.

Bu yonga için arama yaptığımda forumlarda donanımın uyumsuz olduğunu gördüm. Siz de onaylarsanız artık peşinden koşmayı bırakacağım. :pensive:

İlginiz için çok teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu yonga için arama yaptığımda forumlarda donanımın uyumsuz olduğunu gördüm. Siz de onaylarsanız artık peşinden koşmayı bırakacağım.
Bunun için yapacak bir şey yok. Wi-Fi USB adaptör satın alarak Wi-Fi kullanmayı denemelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları