ÇÖZÜLDÜ AMD Sierra kurulum hatası

kralsensin98

APPRENTICE
14 Nis 2017
81
1
21
28
Sen hepsini uyguladım tekrardan kerneli attıktan sonra bi sürü kod giriliyor. Sonda bir 3 koduda gireceksin. Extra yazanı sileceksin sadece abinin dediği gibi.

Batuakn

APPRENTICE
2 Haz 2017
43
3
0
28
Öyle yaptım zaten sende bütün iconlar tammı yukarda bende çoğu bozuk.

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
49
Anladığım kadarı ile MacPro4,1 veya MacPro 5,1 gibi ECC RAM kullanan bir sistem bilgisi seçmişsiniz. Bunu çözmenin iki yolu var. Sadece bir yolu deneyin. Benim tavsiyem ilk yol.
1. SMBIOS makine bilgisi olarak ECC RAM olmayan bir bilgi seçin iMac 14,2 mesela. Bunu Clover Configurator ile yapabilirsiniz.
2. AppleTyMCEDriver kext i silin

kralsensin98

APPRENTICE
14 Nis 2017
81
1
21
28
Ekran kartı driverında sorun var. Ekran kartı algılamıyor.

Tosbaha amd sistemler yalnız montezuma abi kerneli değiştirdi. Boot edebilmesi için.
Belli bir müddetten sonra bilgisayar yeniden başlıyor 1.sorun
Şimdi abi ekran kartını görmüyor 2. Sorun
Usbsiz boot nasıl yapılıyor 3. Sorun
Diğer tüm fonksiyonlar çalışıyor ethernet olsun her şey olsun.
Bu sorunlara çözüm getirebilirsek sorun çözülür. Smbios bilgileriyle mesela benim ekran kartı hd 6770 çözebilir miyim bu durumu ?

Batuakn

APPRENTICE
2 Haz 2017
43
3
0
28
USBsiz boot etmrk için normalde USB deki EFI kopyalanıp HDD ye atılır Clover Configurator le ama bizim USBde EFI yok :confused:

Anladığım kadarı ile MacPro4,1 veya MacPro 5,1 gibi ECC RAM kullanan bir sistem bilgisi seçmişsiniz. Bunu çözmenin iki yolu var. Sadece bir yolu deneyin. Benim tavsiyem ilk yol.
1. SMBIOS makine bilgisi olarak ECC RAM olmayan bir bilgi seçin iMac 14,2 mesela. Bunu Clover Configurator ile yapabilirsiniz.
2. AppleTyMCEDriver kext i silin
Hocam hangi config ile değiştiriceğim ayarı ?

4TPwhvr99XKrihOEbUr6xXHDq3MaZr--.jpeg

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
Kurulum yaptığın HDD kök dizini içinde Exxtra klasörü oluşmuş olması lazım. Aşağıda paylaştığım SMBios.plist dosyasını Bu dosyayı bunun içine koyup dene. Eğer bu klasör yoksa. USB / EFI / Extra içine koy.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

kralsensin98

APPRENTICE
14 Nis 2017
81
1
21
28
Clover Config diye bir uygulama var sitede var indir kur.

Araçlar - Clover Configurator (Config Dosyası Düzenleme Aracı) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Kurulum yaptığın HDD kök dizini içinde Exxtra klasörü oluşmuş olması lazım. Aşağıda paylaştığım SMBios.plist dosyasını Bu dosyayı bunun içine koyup dene. Eğer bu klasör yoksa. USB / EFI / Extra içine koy.
Belli bir müddetten sonra bilgisayar yeniden başlıyor 1.sorun
Şimdi abi ekran kartını görmüyor 2. Sorun
Usbsiz boot nasıl yapılıyor 3. Sorun
Diğer tüm fonksiyonlar çalışıyor ethernet olsun her şey olsun.
Bu sorunlara çözüm getirebilirsek sorun çözülür. Smbios bilgileriyle mesela benim ekran kartı hd 6770 çözebilir miyim bu durumu ? Abi bu sorunları mı çözer mi ?

Batu senin sistemde yeniden başlıyor mu ? bende başlıyor belli bir müddetten sonra

Batuakn

APPRENTICE
2 Haz 2017
43
3
0
28
HDD nin içinden yoktu USB nin içerisindeki extraya attım dosyayı. Ne ise yarayacak bu bir şey farkedemedim gözle görülür.

@kralsensin98 bende yeniden başlatma sıkıntısı yok sadece bazı küçük iconlar bozuk gözüküyor
USB siz boot edemiyorum
Birde ekran kartını tanıtamadım.

kralsensin98

APPRENTICE
14 Nis 2017
81
1
21
28
işlemci sıcaklığı 55 derece filan acaba o yüzden kapanıp tak diye yeniden başlıyor. O yüzden olabilir mi ki ?

Sanırsam Clover Config'den boot dosyasını hddye atacaksın gibi geliyor.

Clover Config zaten bu işlemi kendisi yapıyor diye biliyorum.

Batuakn

APPRENTICE
2 Haz 2017
43
3
0
28
Bizim Mac ler kendini Mac Pro olarak gösteriyor iMac yapmamız gerek.

kralsensin98

APPRENTICE
14 Nis 2017
81
1
21
28
şuan Mac'den yazıyorumda nasıl yapıcaz usbsiz başlatma ve ekran kartını ?

Bende yeniden başlıyor biraz kurcalayınca 5 dk sonra filan nedeni nedir ?

Ben değiştiremiyorum smbiosu :(

kralsensin98

APPRENTICE
14 Nis 2017
81
1
21
28
Yok evet.

Eğer çözüm bulamassak ben ubuntuya geçicem. 5 gündür bir düzgünce yapamadık tamam boot etti fakat sorunlar çok.

kralsensin98

APPRENTICE
14 Nis 2017
81
1
21
28
İntelde sorun yokta Amd fx işlemcilerde stabil değil galiba. İntelde hemence kuruluyor. Bunda bir sürü hata bir sürü sıkıntı var. Çözemiyoruzda
:(

Sen bir şeyler bulabildin mi?

Multibeast diye bir program var onla nvidia driver yüklemeyi bir dener misin o birde boot dosyasıda oluşturuyor aynı zamanda.

Usbsiz boot etmeyi yaptım. :) usbnin içinde enoch diye bir program var onu masaüstüne atın. Sonra çalıştırın her şeyi kabul edin yükleyin oldu boot oluyor usbsiz.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler