[Başarılı Kurulum] Lenovo Ideapad 510 15ISK Sierra 10.12.5

oguzhantasdemir

APPRENTICE
23 May 2017
77
17
21
Bizim kullandıımız model Lenovo Idepad 510-15ISK Skylake işlemcili,
Sizinki ise 15IKB yani Kabylake işlemcili,

Oğushan'ın vermiş olduğu clover dosyası DSDT yani ACPI dosyası içeriyor. ACPI çıktıları yani DSDT yada SSDT'ler farklı model bilgisayarlarda kullanılamaz. Aksi taktirde sisteminiz sorunlarla üretmeye başlayacak yada açılmayacaktır. Bu nedenle Clover/ ACPI / PATCHED içerisinden DSDT dosyasını siliniz.

Optimus mimarisine sahip bilgisayarlarda kullanılan NVIDIA harici ekran kartları OSX tarafından desteklenmiyor. Yani 940MX'i OSX üzerinde çalıştırmanızın imkanı yok. Bu nedenle pilden tasarruf etmek adına OSX kullanırken Bios'dan Graphic Device karşısında yazan Discrete'i Integrated ile değiştirin. Böylece 940MX'i kapatmış olursunuz.
Vermiş olduğum dosylar 510 15ikb nin kendi dosyaları ile yapılmış dosyalardır. Forımdan bir arakaşın laptop u da aynıydı ordan aldım. Bizim laptop un acpi dosyları düzenlerek yapılmış dosyalar değildir.

Laptop Modeli
lenovo ideapad 510 15ikb
İşlemci Modeli
intel core i5 7200u
Grafik Kartı
intel hd 620 & nvidia 940mx
Ağ Aygıtları
intel 3165ac
Disk ve RAM
250gb hdd & 1tb hdd & ddr4 8 gb

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Önümüzdeki HAFTA cihaz servisten gelince %100 çalışan, gerekli tüm ACPI yamaları uygulanmış, Elan TouchPad fonksiyonları çalışır halde bu model için detaylı bir rehber yayınlayacağım. Siz de sorunlarınıza yönelik gerekenleri oradan alabilirsiniz.

Wifi Kart olarak şuan en iyi seçenek : BCM94352Z olarak görünüyor (Benim de kullandığım)

Bu arada Safari güncelleme sonucu YouTube donma sorunu ortadan kalktı yani artık Shiki.kext kullanmanıza gerek yok.
BCM94352Z'yi Lenovo Z50-70 cihazimda (10.12.5 Sierra) kullandim, gayet memnundum. Hem bluetooth hem de wirelles olarak hic bir sikinti yasamadim

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: gsprodaslo

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
www.facebook.com
Peki konu başlığı neden Lenovo Ideapad 510-15ISK?
@gsprodaslo dostum arkadaş sağolsun tüm sorularıma cevap verdi. Kısaca idepad ile alakalı tüm pc ler için yüzeysel geçerli bir konu oldu. Bende kutlamaliyiz kendisini

Arkadaşlar bazen bu ekran geliyor açıp kapatınca düzeliyor bu sorunu nasıl halledebilirim. birde oguzhan dostum pil için dsdt yaması yapabildinmi?
eixzAYUKuCD-Qq5o9YvTZXNE_0CY2vTY.jpeg

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
37
@gsprodaslo dostum arkadaş sağolsun tüm sorularıma cevap verdi. Kısaca idepad ile alakalı tüm pc ler için yüzeysel geçerli bir konu oldu. Bende kutlamaliyiz kendisini

Arkadaşlar bazen bu ekran geliyor açıp kapatınca düzeliyor bu sorunu nasıl halledebilirim. birde oguzhan dostum pil için dsdt yaması yapabildinmi?
Ekli dosyayı görüntüle 3136
Rica ederim. Bu sorun bir kaç satır önce bahsettiğim Bios versiyonlarının farklı olmasından kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Aynı sorunu bios update yaptıktan sonra ben de yaşamıştım.

Eğer bilgisayar açılırken f4 komutu ile ACPI dosyalarını çıkartıp ( EFI/CLOVER/ACPI/orign ) buraya upload edersen yardımcı olabilirim. Yanlız dosyalar çıkartılmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta config.plist dosyanızda DSDT ve SSDT dosyalarının tanımlanmamış olması + Clover Configurator - ACPI - Fixes altında herhangi bir seçeneğin işaretli olmaması. Aksi taktirde dosyalar doğru çıkartılmayacaktır ve bende bu durumda Yardımcı Olamayacağım.

Lütfen tekrar soru sormadan önce yazılanları dikkatli şekilde okuyunuz.

BCM94352Z'yi Lenovo Z50-70 cihazimda (10.12.5 Sierra) kullandim, gayet memnundum. Hem bluetooth hem de wirelles olarak hic bir sikinti yasamadim
Sanırım tek sorun handoff kullanamıyor olmamız. Üzücü.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Rica ederim. Bu sorun bir kaç satır önce bahsettiğim Bios versiyonlarının farklı olmasından kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Aynı sorunu bios update yaptıktan sonra ben de yaşamıştım.

Eğer bilgisayar açılırken f4 komutu ile ACPI dosyalarını çıkartıp ( EFI/CLOVER/ACPI/orign ) buraya upload edersen yardımcı olabilirim. Yanlız dosyalar çıkartılmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli nokta config.plist dosyanızda DSDT ve SSDT dosyalarının tanımlanmamış olması + Clover Configurator - ACPI - Fixes altında herhangi bir seçeneğin işaretli olmaması. Aksi taktirde dosyalar doğru çıkartılmayacaktır ve bende bu durumda Yardımcı Olamayacağım.

Lütfen tekrar soru sormadan önce yazılanları dikkatli şekilde okuyunuz.

Sanırım tek sorun handoff kullanamıyor olmamız. Üzücü.
Ihtiyacim olmadigi icin sorun etmemistim handoff'u. su an tamamen masaustu kullandigimdan oturu BCM94352Z cekmecemde yatiyor :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
ihtiyacı olanlara duyurulur o zaman @tuncay Sanırım arayanlar da vardı istersen bir başlık aç. Yurtdışı beklemesi külfetli iş malum.
Yok ben satmiyorum zaten. Bu kart kesinlikle nimet ve beklemesiydi kargosuydu felan, cok zahmetli is. Sakliyorum, ne olur ne olmaz :)
Desktop icin de PCIsata Airport Extreme buldum, G5'den cikma. ona niyetlendim bu aralar, tak calistir

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
37
Yok ben satmiyorum zaten. Bu kart kesinlikle nimet ve beklemesiydi kargosuydu felan, cok zahmetli is. Sakliyorum, ne olur ne olmaz :)
Desktop icin de PCIsata Airport Extreme buldum, G5'den cikma. ona niyetlendim bu aralar, tak calistir
Haha iyimiş! İhtiyacı olanları hayal kırıklığına uğratmış olmalısın :)

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: gsprodaslo

CommaL

APPRENTICE
9 Eki 2017
13
5
21
42
Lenovo İdeapad 510 - 15IKB kullanıyorum Cover dosyası ile hiç hata almadan kurdum ekran kartı ve wifi çalışmıyor internette wifi için key vermişler aslında arkadaşlar bir el atsanız onuda yapsak varya windows kullanmaktan sıkıldım artık

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
www.facebook.com
Lenovo İdeapad 510 - 15IKB kullanıyorum Cover dosyası ile hiç hata almadan kurdum ekran kartı ve wifi çalışmıyor internette wifi için key vermişler aslında arkadaşlar bir el atsanız onuda yapsak varya windows kullanmaktan sıkıldım artık
@montezuma üstad wi-fi nin çalışmayacağını destek vermediğini söyledi bunun için asus n10 wifi satın aldım yarin aksam deneyeceğim geri bildirimde bulunurum burdan. Aynı şekilde 940mx ekran kartı destek vermiyor apple.

oguzhantasdemir

APPRENTICE
23 May 2017
77
17
21
Peki konu başlığı neden Lenovo Ideapad 510-15ISK?
Bunun için forumun tamamını okumanız yararınıza olacaktır. Kısaca özetlemem gerekirse;; Benimisayarım konu başlığında adı geçendir. Ama arkadaş kendi bilgisayarı ile aynı olduğunu düşünüp karşılaştığı hataları söyledi. Bende bilgisayarının kabylake olduğunu kullandığımızdan farklı olduğunu , boot etmek için (alıntı yapmış olduğunuz mesajda söylediğim gibi) foruöda aynı laptoba(510-15ikb) sahip olan arkadaşın clover dosyasını paylaştım. Durum bundan ibarettir. 15ikb içinde konu açılırsa daha açığa kavuşacaktır

Laptop Modeli
lenovo ideapad 510 15ikb
İşlemci Modeli
intel core i5 7200u
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
intel 3165ac
Disk ve RAM

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
www.facebook.com
Bunun için forumun tamamını okumanız yararınıza olacaktır. Kısaca özetlemem gerekirse;; Benimisayarım konu başlığında adı geçendir. Ama arkadaş kendi bilgisayarı ile aynı olduğunu düşünüp karşılaştığı hataları söyledi. Bende bilgisayarının kabylake olduğunu kullandığımızdan farklı olduğunu , boot etmek için (alıntı yapmış olduğunuz mesajda söylediğim gibi) foruöda aynı laptoba(510-15ikb) sahip olan arkadaşın clover dosyasını paylaştım. Durum bundan ibarettir. 15ikb içinde konu açılırsa daha açığa kavuşacaktır
Arkadaşlar biraz konu karışmış olsada aynı marka lara sahibiz. Yeterli donanım desteği aldıktan sonra örneğin pil göstergesi gibi sonrada makale yazacağım kurulum makalesi. Kısaca vermiş olduğunuz destek ile herkesin yararına bir iş yapmış bulunduk.

oguzhantasdemir

APPRENTICE
23 May 2017
77
17
21
Batarya göstergesi de çalışıyor mu sizde?

Laptop Modeli
lenovo ideapad 510 15ikb
İşlemci Modeli
intel core i5 7200u
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
intel 3165ac
Disk ve RAM

tuncay

PADAVAN
4 Eki 2017
150
37
221
İstanbul
www.facebook.com
Arkadaşlar asus n10 nano wifi sıkıntısız çalışıyor tavsıye ederım
eksik kalan yanlarım pil göstergesi ve birde yan kısımda bulunan kart okuma yuvası calısmıyor kartı okumuyor.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Arkadaşlar asus n10 nano wifi sıkıntısız çalışıyor tavsıye ederım
eksik kalan yanlarım pil göstergesi ve birde yan kısımda bulunan kart okuma yuvası calısmıyor kartı okumuyor.
Benim cihazimda da kart okumuyordu. bunu 6 ay once arastirdigimda, kesinlikle cozumunun olmadigini yabanci forumlarda da belirtmisler. Yine de arastirmak gerekir

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: tuncay

oguzhantasdemir

APPRENTICE
23 May 2017
77
17
21
Hangi bios bios versiyonu kullanıyorsun?

Eğer Lenovo'nun Ağustos ayında yayınladığı v5.0 kullanıyorsan biraz değişiklik yaptım ve aşağıda 10.12 için %100 herşeyiyle tamamlanmış stabil sistem dosyalarını paylaşıyorum. Tek eksik Wifi çünkü aynı kartı kullanmıyoruz. Deneyip sonucu bildirirsen sevinirim.
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
mesajınızı yeni gördüm. diğer mesajlarla karıştırmışım. deneyip sonucu buraya yazacağım.

Laptop Modeli
lenovo ideapad 510 15ikb
İşlemci Modeli
intel core i5 7200u
Grafik Kartı
Ağ Aygıtları
intel 3165ac
Disk ve RAM
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler