[Başarılı Kurulum] Lenovo Ideapad 510 15ISK Sierra 10.12.5

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Evet, ilginçmiş çünkü İtunes sürümünden kaynaklandığını düşünenler var bende günlerdir sorunu çözemedim bu arada Lilu, Shiki son versiyonları kurulu. Shikigva=1 denememiştim şimdi bakacağım. Teşekkürler
Ek olarak sorun sadece Hackintosh cihazlarda da değil. Bazı önerilerde alternatif iTunes çözümleri önermişler. Ama dediğim gibi benim iki masaüstü ve iki Macbook cihazda sorun yok.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
37
Ek olarak sorun sadece Hackintosh cihazlarda da değil. Bazı önerilerde alternatif iTunes çözümleri önermişler. Ama dediğim gibi benim iki masaüstü ve iki Macbook cihazda sorun yok.
Sorun malesef çözülmedi. Bir çok sayfa gezdim hemen hemen herşeyi denedim diyebilirim. Özellikle belirteyim RehabMan ile birebir konuştum bu konuyu fakat dosyalarımı kontrol ettiği halde o da birşey göremedi.

İşin ilginç kısmı eğer HECI>IMEI patch kullanmazsan çökme olmuyor fakat uykudan uyandığı anda cihazda uygulamaların çoğu dock da takılı kalıyor, yeniden başlatana kadar açılmıyor. Ayrıca boot zamanı biraz daha uzuyor. Tam tersi, kullanırsan, sistem çok daha stabil çalışıyor ama bir kaç uygulamada İtunes dahil, çökme oluyor.

10.13 şuan için ''hackintosh'' adına benim tarafımda çok beğenmeme rağmen biraz hayal kırıklığı yönünde..

Biraz daha kapsamlı denemeler yapacağım bakalım bulabilecekmiyiz.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bir de şunları deneyelim;
Boot komutu: Shikigva=4 olarak dene.
Olmazsa Shiki kext silip dene.
Bir de geçici çözüm olabilir. Bu yöntem ile iTunes sorunsuz açıldığı ancak kapatılıp tekrar açıldığında hata verdiği yazmış. Yani her hatadan sonra aşağıdaki kodları girmen lazım.
Kod:
killall -9 com.apple.iTunesLibraryService
sudo rm -rf /Users/Shared/SC\ Info

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: gsprodaslo

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
37
Shiki olmadan da sorun malesef mevcut. Ama verdiğin yönteme de bakıyorum şimdi.

Bu arada ufak bir soru, Clover'da Drop Oem= True iken bir yandan Oem SSDT'leri sistemden dinamik enjekte edip bir yandan SSDT-PNLF ve SSDT'yi (ssdtPRGen.sh) nasıl statik olarak enjekte ederiz? Çünkü Drop Oem= False olursa bu iki dosya da enjekte olmuyor biliyorsun. Amacım ekran kartını bios'dan kapatıp SSDT'lerin dinamik yüklenmesi ki belki sorunu çözebilir. Varmıdır bir yolu @montezuma ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
SSDT-PNLF ve SSDT'yi (ssdtPRGen.sh)
Bu iki dosyada sistemin kendi SSDT dosyaları değil. Bu iki dosya sonradan yaratılan dosyalar. Bunlar ile DropOEM false kullanılabilir. Bunların hata vermemesi lazım DropOEM false ile.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
37
Bu iki dosyada sistemin kendi SSDT dosyaları değil. Bu iki dosya sonradan yaratılan dosyalar. Bunlar ile DropOEM false kullanılabilir. Bunların hata vermemesi lazım DropOEM false ile.
Malesef hiçbir deneme etkili olmadı ( Çok fazla kombinasyon denedim). Sanıyorum 520 Grafik kartı ile alakalı kronik bir durum. Bu durumda İtunes güncellemesini beklemekten başka çare kalmıyor gibi...

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Malesef hiçbir deneme etkili olmadı ( Çok fazla kombinasyon denedim). Sanıyorum 520 Grafik kartı ile alakalı kronik bir durum. Bu durumda İtunes güncellemesini beklemekten başka çare kalmıyor gibi...
Biraz araştırma yaptım. Şu anda iTunes buglı. Herkesin iTunes ile şikayeti var. En önemli sorunlardan biri bu. Bir diğeri de Finder üzerinde müzik dosyalarının Thumbnail gözükmeme sorunu. Apple'da bu hataları kabul etmiş durumdaki, yeni gelecek güncelleme ile bu sorunları çözeceklerinin sözünü vermişler.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: gsprodaslo

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
37
Bilgi için teşekkürler, bir yandan üzücü bir yandan sevindirici bir haber. Umarım kısa zamanda düzeltirler.

Bu arada ideapad 510 serisinde çıkan 5. Sorun nedeni ile cihazı iade yada değişim ile sonuçlandırdılar ( müşteri hizmetleri ile sorun yaşayıp, aynı modeli kullananlara duyurulur) Sanırım artık daha detaylı bir araştırma ile daha düzgün bir marka/modele geçme zamanı geldi.

• Like
Tepkiler: montezuma

oguzhantasdemir

APPRENTICE
23 May 2017
77
17
21
Bilgi için teşekkürler, bir yandan üzücü bir yandan sevindirici bir haber. Umarım kısa zamanda düzeltirler.

Bu arada ideapad 510 serisinde çıkan 5. Sorun nedeni ile cihazı iade yada değişim ile sonuçlandırdılar ( müşteri hizmetleri ile sorun yaşayıp, aynı modeli kullananlara duyurulur) Sanırım artık daha detaylı bir araştırma ile daha düzgün bir marka/modele geçme zamanı geldi.
sizin pc deki sorun nedir acaba? bu arada ben 10.13 te ek güncelleme'yi yapamıyorum. sizde sorun oldu mu?

Laptop Modeli
lenovo ideapad 510 15ikb
İşlemci Modeli
intel core i5 7200u
Grafik Kartı
intel hd 620 & nvidia 940mx
Ağ Aygıtları
intel 3165ac
Disk ve RAM
250gb hdd & 1tb hdd & ddr4 8 gb

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
37
Hayır, ek güncelleme Apple'ın paylaştığı son versiyona dahil olduğu için sonradan yüklememe gerek kalmadı. Benim bilgisayarda ki sorunlar genel olarak donanımsal fakat yazılımsal olarak Nvidia'nın ısınmadan dolayı süper performanssız çalıştığını söyleyebilirim. Henüz buna yönelik Bios güncelleme yok, ne zaman çıkacağı ise aşikar...

oguzhantasdemir

APPRENTICE
23 May 2017
77
17
21
Hayır, ek güncelleme Apple'ın paylaştığı son versiyona dahil olduğu için sonradan yüklememe gerek kalmadı. Benim bilgisayarda ki sorunlar genel olarak donanımsal fakat yazılımsal olarak Nvidia'nın ısınmadan dolayı süper performanssız çalıştığını söyleyebilirim. Henüz buna yönelik Bios güncelleme yok, ne zaman çıkacağı ise aşikar...
anladım. acaba donanım sorunları kronik mi? SOrunları ayrıntılı yazar mısınız? ayrıca son durumdaki efi klasörünüzü paylaşabilir misiniz?

Laptop Modeli
lenovo ideapad 510 15ikb
İşlemci Modeli
intel core i5 7200u
Grafik Kartı
intel hd 620 & nvidia 940mx
Ağ Aygıtları
intel 3165ac
Disk ve RAM
250gb hdd & 1tb hdd & ddr4 8 gb

gsprodaslo

PADAVAN
9 Ara 2016
135
63
0
37
anladım. acaba donanım sorunları kronik mi? SOrunları ayrıntılı yazar mısınız? ayrıca son durumdaki efi klasörünüzü paylaşabilir misiniz?
Kronik olan tek sorun nvidia o da bios update ile ileriki bir zamanda düzeltilir diye umuyorum.

Arkadaşlar özellikle Lenovo kullanan arkadaşlar,

Bilgisayarımın iade işlemleri başladığından dolayı daha yeni almış olduğum bu parçaları belki türkiyede bulamayan yada beklemek istemeyen vardır düşüncesi ile cüzzi rakamla satışa çıkartıyorum.

Kingston HyperX 8GB DDR4 2133MHZ Ram. 200TL.

BCM94352z 802.11AC, 867mbps Bluetooth 4.0 ngff m.2 WiFi kart. 125TL.

mf0411

APPRENTICE
31 Ara 2017
2
0
0
41
Merhabalar bende Lenovo İdeapad 500-15ISK modeline sahip İntel İ5-6200 U işlemcili bilgisayaıma Mac os kurulum araştrmaları yapmaktayım ve bu konu hakkında hiç bilgim yok o yüzden direk başarılı kurulum aramaktayım bunu kurabilir miyim veya Lenovo ideapad 500-15ISK için başarılı kurulum dosyamız varmı teşekkürler.

debjs

APPRENTICE
20 Mar 2019
20
2
21
28
Laptop Modeli
Lenovo IDEAPAD 510 15isk
Anakart Modeli
Lenovo
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i7-6500U
Grafik Kartı
nVIDIA GeForce 940MX (Lenovo) & Intel HD Graphics 520
Ses Kartı Modeli
Conexant CX20751/2
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8168/8111 PCI-E & Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165
Disk ve RAM
DDR4 2133MHz 8GB
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler