ÇÖZÜLDÜ Big Sur Synaptics Touchpad'in İzleme Dörtgeninde Gözükmemesi

Bu konudaki mesaj 2 en iyi cevap olarak seçildi.

erhanbicer

APPRENTICE
8 Ocak 2018
74
13
21
Arkadaşlar merhaba,
Aşağıda ki konuda paylaştığım gibi başarılı bir şekilde big sur kurulumunu yaptım. bütün donanımlarım sorunsuz şekilde çalışıyor. Yalnız tek sorunum var synaptics touchpad'im izleme dörtgeninde gözükmüyor.

Aslında touchpad çalışıyor mouse hareket ediyor ama dokunmalarda felan sıkıntı yaşatıyor. Örneğin. klasör açmak için iki defa dokunduğumda klasörün önizlemesi açılıyor.

Kullandığım kextler voodoops2controller.kext ve appleps2smarttouchpad.kext ikisinde de sorun aynı

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad Z510
İşlemci Modeli
Intel i5 4200m
Grafik Kartı
HD Graphics 4600 & Nvidia 740m
Disk ve RAM
250GB SSD & 8GB RAM

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
VoodooSMBus/VoodooRMI buradaki dosyayı indirin, bu kextleri(VoodooRMI.kext ve VoodooSMBus.kext) alın, acidanthera/VoodooPS2 buradanda VoodooPS2Controller.kext dosyasını indirin ve alın. Sonra bu dosyaları Kext klasörüne atın. Ardından bunları Pluginleri ile birlikte sırası ile ekleyeceğiz. Burada sadece VoodooRMI'ın VoodooInput plugin ini bağlayacağız. Yani burada eklenmesi gerekenleri belirteceğim. Bunların haricindekileri lütfen configten çıkarın(VoodooPS2Mouse vb gibi). Yukarıdan aşağıya VoodooPS2Controller -> VoodooPS2Keyboard -> VoodooPS2Trackpad -> VoodooRMI -> VoodooSMBus -> VoodooRMI(VoodooInput) -> VoodooRMI(RMISMBus) sıralı olacak şekilde config dosyasına işleyin. Ondan sonra Reboot ve NVRAM Reset

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Intel Core i7 7700HQ | HM175 Chipset
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 630 & Nvidia 1050M
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 269 | Realtek 8411B PCI Express Card Reader
Ağ Aygıtları
Realtek 8168/8111 Gigabit Ethernet Controller & Intel DualBand AC 8265
Disk ve RAM
Samsung 970 Evo Plus 500gb & Adata 8 GB DDR4 2133Mhz

erhanbicer

APPRENTICE
8 Ocak 2018
74
13
21
VoodooSMBus/VoodooRMI buradaki dosyayı indirin, bu kextleri(VoodooRMI.kext ve VoodooSMBus.kext) alın, acidanthera/VoodooPS2 buradanda VoodooPS2Controller.kext dosyasını indirin ve alın. Sonra bu dosyaları Kext klasörüne atın. Ardından bunları Pluginleri ile birlikte sırası ile ekleyeceğiz. Burada sadece VoodooRMI'ın VoodooInput plugin ini bağlayacağız. Yani burada eklenmesi gerekenleri belirteceğim. Bunların haricindekileri lütfen configten çıkarın(VoodooPS2Mouse vb gibi). Yukarıdan aşağıya VoodooPS2Controller -> VoodooPS2Keyboard -> VoodooPS2Trackpad -> VoodooRMI -> VoodooSMBus -> VoodooRMI(VoodooInput) -> VoodooRMI(RMISMBus) sıralı olacak şekilde config dosyasına işleyin. Ondan sonra Reboot ve NVRAM Reset
Allah razı olsun hocam. dediklerini harfiyen yaptım ve sonuç başarılı :) çok teşekkür ederim

BootLoader
Opencore
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad Z510
İşlemci Modeli
Intel i5 4200m
Grafik Kartı
HD Graphics 4600 & Nvidia 740m
Disk ve RAM
250GB SSD & 8GB RAM
  • Like
Tepkiler: Bugra_TR

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Rica ederim, yardımcı olabildiğime sevindim :)

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: erhanbicer

yuksel12

APPRENTICE
27 Şub 2020
89
13
71
Buğra Bey merhaba Big Sur izleme dörtgeni gözükmeme sorunu benim PC de de var.Sizin açıklama doğrultusunda yapmaya çalıştım.Ancak anladığım kadarıyla (verilen linkteki açıklamalarda bu aygıt kimliği yok :ACPI\SNYA002 ) VoodooRMI Kext dosyası benim Synaptics Touchpatı desteklemiyor sanki. Synaptics Touchpat çalışıyor ama imleç hareketleri yavaş.EFİ/OC/Kext dosyalarım VoodooPS2Controller var.(Config: VoodooPS2Controller-VoodooPS2Keyboard-VoodooPS2Mouse-VoodooPS2Trackpad bunlar işlenmiş durumda.)Synaptics Touchpat sağ ve sol tıklama görevini yapmadığı için sonradan ApplePS2SmartTouchPad.kext dosyası işlendi.

BootLoader
OpenCore bootloader
Laptop Modeli
Sony Vaio Svs Serisi
İşlemci Modeli
Intel(R) Core(TM) i7-3520M CPU @ 2.90GHz
Disk ve RAM
120 GB SSD 1TB HDd/ 8 GB RAm
  • Like
Tepkiler: Bugra_TR

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Buğra Bey merhaba Big Sur izleme dörtgeni gözükmeme sorunu benim PC de de var.Sizin açıklama doğrultusunda yapmaya çalıştım.Ancak anladığım kadarıyla (verilen linkteki açıklamalarda bu aygıt kimliği yok :ACPI\SNYA002 ) VoodooRMI Kext dosyası benim Synaptics Touchpatı desteklemiyor sanki. Synaptics Touchpat çalışıyor ama imleç hareketleri yavaş.EFİ/OC/Kext dosyalarım VoodooPS2Controller var.(Config: VoodooPS2Controller-VoodooPS2Keyboard-VoodooPS2Mouse-VoodooPS2Trackpad bunlar işlenmiş durumda.)Synaptics Touchpat sağ ve sol tıklama görevini yapmadığı için sonradan ApplePS2SmartTouchPad.kext dosyası işlendi.
İzleme dörtgenini eğer TrackPad'i kullanıyorsanız MacOS ayarlarından hızlandırabilirsiniz. Synaptics için VoodooRMI kullanırken VoodooPS2Mouse'u yüklettirmeyin sisteme, yani çıkarın. Artı olarak ApplePS2SmartTouchPad yaklaşık olarak bir çok cihazda çalışıyor fakat SMBus ve TrackPad kullanımından yoksun.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

yuksel12

APPRENTICE
27 Şub 2020
89
13
71
Bugra_TR Bey Merhaba, Sizin açıklamaya göre yaptığımda izleme dörtgeni bembeyaz hiç bir şey yokken bu kez aranıyor masajı geldi ama aygıtı bulamadı.Nerede yanlış yapıyorum.Ayrıca ApplePS2SmartTouchPad.kext kaldırdığımda Touchpat tıklama görevini yapmıyor.Sağ sol tık ve seçme görevini yapmıyor.Sadece imleç hareketleri var.
Ekran Resmi 2021-03-07 08.45.40.png
Ekran Resmi 2021-03-07 08.49.59.png
Ekran Resmi 2021-03-07 08.43.19.png

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore bootloader
Laptop Modeli
Sony Vaio Svs Serisi
İşlemci Modeli
Disk ve RAM

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
TrackPad ayarlaması için önce Bluetooth'u komple kapatalım. Buna Bluetooth'un gelişmiş ayarları da dahil. Sonra yeniden başlatıp ResetNVRAM yapalım. TrackPad aktif olunca sistemden ayarlamalarını yaparsınız.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

yuksel12

APPRENTICE
27 Şub 2020
89
13
71
TrackPad ayarlaması için önce Bluetooth'u komple kapatalım. Buna Bluetooth'un gelişmiş ayarları da dahil. Sonra yeniden başlatıp ResetNVRAM yapalım. TrackPad aktif olunca sistemden ayarlamalarını yaparsınız.
Bluetooth kapanmıyor kapanması için /Library/Preferences içindeki com.apple.Bluetooth.plist dosyasını silip restart ve ResetNVRAM yapıyorum.Bu kez Bluetooth kapanıyor ama yine izleme dörtgeni aygıtı bulamıyor.
Ekran Resmi 2021-03-07 17.00.28.png
Ekran Resmi 2021-03-07 17.00.43.png

BootLoader
OpenCore bootloader
Laptop Modeli
Sony Vaio Svs Serisi
İşlemci Modeli
Disk ve RAM

Bugra_TR

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
16 Kas 2020
424
263
301
Bluetooth kapanmıyor kapanması için /Library/Preferences içindeki com.apple.Bluetooth.plist dosyasını silip restart ve ResetNVRAM yapıyorum.Bu kez Bluetooth kapanıyor ama yine izleme dörtgeni aygıtı bulamıyor.Ekli dosyayı görüntüle 34971Ekli dosyayı görüntüle 34972
Bluetooth normal olarak kapanmıyorsa BluetoothInjector ve Bluetooth kextlerinle ilgili de problem var demektir. Lütfen bu sorunlarla alakalı yeni bir konu açalım, çünkü buradaki konu kapanmıştı. Açtığınız yeni konuda yardımcı oluruz.

BootLoader
OpenCore 0.6.8
Laptop Modeli
Monster Abra A5 v9.1.2
Anakart Modeli
Monster(Ami)
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

resul060606

PADAVAN
28 Ağu 2020
103
15
121
Arkadaşlar merhaba,
Aşağıda ki konuda paylaştığım gibi başarılı bir şekilde big sur kurulumunu yaptım. bütün donanımlarım sorunsuz şekilde çalışıyor. Yalnız tek sorunum var synaptics touchpad'im izleme dörtgeninde gözükmüyor.

Aslında touchpad çalışıyor mouse hareket ediyor ama dokunmalarda felan sıkıntı yaşatıyor. Örneğin. klasör açmak için iki defa dokunduğumda klasörün önizlemesi açılıyor.

Kullandığım kextler voodoops2controller.kext ve appleps2smarttouchpad.kext ikisinde de sorun aynı

Hocam kext dosyanı paylaşabilirmisin ?

BootLoader
Clover
Laptop Modeli
Dell Inspiron 3581.
İşlemci Modeli
Intel i3 7200u
Grafik Kartı
-Intel HD Graphics 620. -Radeon 520.
Disk ve RAM
8 gb 2133 mhz ddr4