Genel Hackintosh harici özel uğraşlarımız.

gokhlayeh

APPRENTICE
15 Ocak 2017
55
35
21
52
Hackintosh/mac severler toğluluğu değilde adeta müzisyenler topluluğu.
Çalışmalarını paylaşan arkadaşları yürekten tebrik ediyorum ( bu yorumumdan da anlaşılacağı üzere iyi bir dinleyiciyimdir ;) )

Bana gelecek olursak kısaca Ali ist 43
Hobim fotoğrafçılık astro/doğa ve astronomi son zamanlarda işlerin yoğunluğundan zaman ayıramıyorum :(

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Ralli yapıyorum. Amatör olarak müzikle uğraşıyorum.

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

linepower

JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
1 Mar 2017
407
218
301
Selam arkadaşlar. Aranıza 1 hafta önce katıldım.;)
Üniversite son sınıf mühendislik öğrencisiyim. 1.Seviye dalgıçım. Kamp hayatı ve otostopla seyahat vazgeçilmezim. Bunun yanında dijital, analog fotoğrafçılık ve elektro gitar ile ilgileniyorum.

BootLoader
OC
Anakart Modeli
Asus Z370 TUF Pro Gaming
İşlemci Modeli
i5 8600K
Grafik Kartı
Intel® UHD 630
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC887
Ağ Aygıtları
Fenvi T919 (BCM94360)
Disk ve RAM
Kingston 240 GB SSD & Gskill 8 GB Ram

LuTeuS

JEDI
24 Şub 2017
240
164
251
Sonunda muhabbet edebileceğimiz bir yer oluştu =)

Konsol oyunculuğu, türkçe rap müzik "hobi olarak kayıt vs" Bu sıralar varsa yoksa osxinfo =)

@montezuma Şaşırdım gerçekten.
Peki hocam bu sistemler ile güzel kayıtlar alabilir miyiz önerebilieceğin bir program var mı ?
Elimde idare edecek bir kayıt sistemim var B1 ve yine behringer mixer var.
Seni nerede yakalarsam soru soruyorum hehe
Radyonun link ini verebilir misin burdan.

@dj sms Selamlar, kendin müzik vs yapıyor musun ?
ortak zevklerimiz var. kimleri dinliyorsun ve hangi oyunarı oynuyorsun ?

BootLoader
Native
Laptop Modeli
MacBook Pro 2021
Anakart Modeli
Native
İşlemci Modeli
M1 Pro CPU
Grafik Kartı
M1 Pro GPU
Ses Kartı Modeli
Native
Ağ Aygıtları
Native
Disk ve RAM
500 GB SSD & 16 GB Ram

ohkamisli

APPRENTICE
12 Nis 2017
6
2
0
29
bu da benden güzel müziktir dinlemenizi tavsiye ederim. müzik dışında okul ve knight online(ömür çürüten :D)

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
43
İzmir
ortak zevklerimiz var. kimleri dinliyorsun ve hangi oyunarı oynuyorsun ?
Selamlar dostum, Bu benim parçam;
Çok uzun zamandan beri dinliyor ve bir şeyler karalıyorum, sago, ceza, şanışer, canfeza, yener,alper tunga, monoman emir.
Daha say say bitmez.

Oyun olarak, bu sıralar, the division ve fifa 17 ultimate oynuyorum.

Ya sen ?

Ayrıca, şu anda windows kurdum ve kullanıyorum.

Hackintosh ile bazı grafik hataları vs yaşadım, uygun wifi kart ne kadar arasamda bulamadım.
O nedenle, pes ettim. Durumum olursa imac alırım ya da bu sevdadan tamamen vazgeçerim.

Sitede güzel zaman geçirdim, özellikle montezuma üstad sayesinde, bir seviyeye getirebildim hackintosh bilgimi.
Çok özel bir insan, böyle bir insanın, böyle bir sitede olması ve bilgilerini paylaşıyor olması, bu işlerle ilgilenen insanlar için çok büyük bir şans.

Şu anda win 10 kullansamda, tekrar tekrar kendisine teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalın, ara ara uğrarım...

• Like
Tepkiler: Ediko ve montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
@zamirpolen üzüldüm Hackintosh silmene. Hatırladığım kadarıyla senin sistemini sorunsuza yakın bir şekilde Hackintosh uyumlu hale getirmiştik. Grafik kartın dahil. Eğer Hackintosh ile ilgili soru ve sorunlar varsa, her zaman yardımcı oluruz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko

zamirpolen

JEDI
8 Ocak 2017
250
89
0
43
İzmir
@zamirpolen üzüldüm Hackintosh silmene. Hatırladığım kadarıyla senin sistemini sorunsuza yakın bir şekilde Hackintosh uyumlu hale getirmiştik. Grafik kartın dahil. Eğer Hackintosh ile ilgili soru ve sorunlar varsa, her zaman yardımcı oluruz.
Selamlar, çok iyi duruma gelmişti sayende ama arada sırada hearthstone oynuyordum ve grafik hataları vs alıyordum.
O nedenle bir anda sert bir geçiş yaptım. Ne olursa olsun, gerçek bir mac rahatlığını yaşayamayacakmış gibi hissettim sonunda =)
Uygun bir zamanda, yeniden kurmayı denicem.

• Like
Tepkiler: Ediko ve montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Selamlar, çok iyi duruma gelmişti sayende ama arada sırada hearthstone oynuyordum ve grafik hataları vs alıyordum.
O nedenle bir anda sert bir geçiş yaptım. Ne olursa olsun, gerçek bir mac rahatlığını yaşayamayacakmış gibi hissettim sonunda =)
Uygun bir zamanda, yeniden kurmayı denicem.
Eğer firsatın olursa aşağıdaki linkte ki konuları incele. Zira Mac üzerinde Heartstone oynayanların benzer sorunlarının çözümleri bulunabilir;
https://us.battle.net/forums/en/hearthstone/10881288/
Ne zaman Hackintosh dönmek istersen, senin konuların mevcut. ;) Ek olarak biz de buradayız. :)

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Ediko

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Bende Ucak Teknolojileri bolumu mezunuyum. Elbette meslegimi icra edemiyorum farkli sebeplerden dolayi. Ticaret ile ugrasiyorum
Eski elmacilardanim gerci hala hayranlikla kullaniyorum. Sayisal terimlere yabanciyimdir ama muzik kulagim iyidir.
gitarimi daha yeni sattim yani :D Yoksa Garageband ile amator calismalarim had safhadaydi fakat su an ugrasmiyorum.
E biraz da Apple urunlerinin koleksiyonerligi de var ruhumuzda.
Arsivimde sifir kutulu ve kutusuz olmak uzere 25 tane iPhone 2G var desem, kimi insan saskinligini gizleyemez :)
Ustelik neredeyse tamaminin versiyonunun iOS 1.0 veya 1.1 oldugunu ogrenen de, teknosapik oldugumu soyler :D
ipod'larin altindaki 2 kat full 2G :D

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
49
1. Kahve.
Evde efsane Beko espresso makinesi(ucuz ve kaliteli tam bir performans canavarı) ve Baratza Sette değirmenim var. Latte vs yapıyorum. Bir kere taze kahve içince, Starbucks falan artık kesmiyor.
2. Reverse Engineering
Programları alıp ne yaptıklarını incelemeye bayılıyorum. Mesela bir örnek, Facebook Messengerdaki basketbol oyununu kendi kendine oynatmak. Yazı ingiliççe ama en altta video var onu seyredebilirsiniz.

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Evde efsane Beko espresso makinesi(ucuz ve kaliteli tam bir performans canavarı) ve Baratza Sette değirmenim var. Latte vs yapıyorum. Bir kere taze kahve içince, Starbucks falan artık kesmiyor.
Değirmen yapıyordum ancak evdeki ocak injeksiyon olduğu artık bu zor. Bu yüzden Nespresso kullanıyorum artık. Ve tadı değirmen ile aynı neredeyse (ama neredeyse). Ancak hiç biri taze çekilmiş kahvenin yerini tutmuyor nitekim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: tosbaha

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
49
Kahve olayi tamamen bir hastalık. En azından benim için. El değirmeni ile başladım ama gır gır uğraşmaktan bıkıp elektronik değirmen aldım. Bir kez taze kavrulmuş o kremalı kahveyi içince geri dönüş olmuyor. V60 ile demle olayına da girdim. Tam alışamadım ama öğreniyorum :)

• Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Kahve alışınca bırakmak zor. Kendimi bildim bileli çay adamı olamadım. Yıllardır kahve olmadan yapamıyorum ben de. Zira yıllarca mekan işletip, dj'lik ile uğraşınca sabahları kahve olmadan çıkartamıyorsun. ;)

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: DJ Rush

helersu

APPRENTICE
22 Eyl 2017
6
2
21
46
Bende Ucak Teknolojileri bolumu mezunuyum. Elbette meslegimi icra edemiyorum farkli sebeplerden dolayi. Ticaret ile ugrasiyorum
Eski elmacilardanim gerci hala hayranlikla kullaniyorum. Sayisal terimlere yabanciyimdir ama muzik kulagim iyidir.
gitarimi daha yeni sattim yani :D Yoksa Garageband ile amator calismalarim had safhadaydi fakat su an ugrasmiyorum.
E biraz da Apple urunlerinin koleksiyonerligi de var ruhumuzda.
Arsivimde sifir kutulu ve kutusuz olmak uzere 25 tane iPhone 2G var desem, kimi insan saskinligini gizleyemez :)
Ustelik neredeyse tamaminin versiyonunun iOS 1.0 veya 1.1 oldugunu ogrenen de, teknosapik oldugumu soyler :D
ipod'larin altindaki 2 kat full 2G :D

Adam geleceğe yatırım yapmış :)

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,400
1,013
1,401
Evet, demekki müzikle ilgilenenler Mac kullanıyormuş buradan bunu anlıyoruz. Bana gelecek olursak biraz farklı bir profil olacak;

* Bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum,
* Teknoloji ve bilgisayar ile 1989 yılında okulda tanıştım, Basic ve Pascal ile bir süre uğraştım, 486dx işlemciler, MSDOS ve windows 1.0 bilgisayarlarda,
* Daha sonra iş yoğunluğundan programcılığı bıraktım,
* Kahvesiz olmaz tabii. Evdeki Krups EA815P10 kahve makinesi ile taze çekilmiş kahvenin tadına doyum olmuyor,
* Hiç Mac'im olmadı ama @montezuma ve OsXiNFO sayesinde çok güzel hackintosh deneyimlerim oldu hatta son 1 yıldır Windows kullanmıyorum, bilgisayardan tamamen sildim, ama 2010'dan beri iphone kullanıyorum, 2010 da aldığım iphone4'ü hala kullanıyorum.
* Mac'in özellikle apple cihazları arasında senkronizasyon, veri aktarma, bağlantı, hotspot, evrensel kopyalama vb. birçok özelliğini çok seviyorum,
* Meyve olarak muza bayılırım.
* İyi bir müzik dinleyicisiyim, melodisi hoşuma giden her türlü müziği dinlerim.
* Bisiklet sürmeyi çok severim her gün işe bisiklet ile gidip gelirim, (Fuji Traverse One.1 şu anki bisikletim, Hibrit Şehir Bisikleti)
* ve Fakat hala High Sierra'ya geçemedim ikinci ekran kartını iptal girişimlerim sonuçsuz kaldı :)

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler