Yeni Hackintool üzerinde aşağıda bussid değeri yazmıyor.
Aşağıda yazan port değeri farklı bir değer.
- İndex 1 her zaman Port 5'i ifade eder
- İndex 2 her zaman Port 6'yı ifade eder
- İndex 3 her zaman Port 7'yi ifade eder
Bu mantıkla hareket edip.
Yukarıda HDMI çalıştığını söylediğin ve bozuk ses ile olan config ile sistemi aç.
Konnektörler sekmesine gel.
Her index değeri için her detayı kontrol et
İndex kaç bus id değeri ne pipe değeri ne türü ne hangi flaglar işaretli
Bunların hepsini kapsayacak şekilde yukarıda verdiğim platform id ve fakeid ile bir yama oluştur. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Yani kısacası yukarıdaki çalışan config ile sistemi açacaksın ve konnektörler sekmesinde ne var ise birebir kopyalayıp yama üzerinde uygulayacaksın bunun olumlu sonuç vermesi gerekmekte bu sayede diğer yapılan yamalarla birleşince ses sorununda da çözülme olması gerekmekte.
Hocam dediğinizi anlar gibiyim, halihazırda boot edilen configteki özellikleri al framebuffer içinde seç diyorsunuz çok mantıklı fakat bir sorun var, yukarıda size attığım resimde 3 tane hdmi var fark ettiyseniz ben siz patch yap dediğinizde öncesinde bunu seçmiştim ve aynı şekilde duruyor, yani demek istediğim kopyalayıp yapıştıracağım iki yer de aynı gözüküyor bu yüzden bir config dosyası generate etmeye çalıştım ama maalesef kernel panic ile sonuçlandı. Belki de çok fazla patch seçmişimdir konu başında gösterdiğiniz patchlerin hepsini seçtim, oluşturduğum config’i de bu mesaja ekleyeceğim.
Etkiler tıpkı grafik yamalarında olduğu gibi, Ses portlarının da (NODE) belli bir düzeni vardır. AppleALC ' deki farklı layout ID'ler bu farklı port düzenlerini içerir.
hocam maalesef ki ses kartımla uyumlu tüm layout id’leri denedim ama bir sonuç alamadım. Denemelerimi Clover ekranında audio seçeneklerinden id değiştirerek yaptım ayrı ayrı configler oluşturmadım.
Bu da aldığım notlar buyurun:
ALC269 /Layout: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 27, 28, 29, 32, 33, 35, 40, 76, 93, 99, 127
Hackintooldan gelen ek layout idleri: 10,12,21,30,31,44,45,55,58,66,88,100,47
1 ses yok
2 ses yok oynatma yok
3 hdmi bozuk ses var normal ses yok
4 ses yok oynatma yok
5 sadece hdmi bozuk ses var ses kontrolü yok
6 hdmi ve dahili gözüküyor, dahili ses kontrolü var ses iyi fakat hdmi bozuk ses ses kontrolü yok.
7 dahili gözüküyor ses kontrolü de var ama çalışmıyor, hdmi gözüküyor ama bozuk ses ve kontrol yok
8 dahili ses kontrolü dahil çalışıyor, hdmi takınca hdmi gözüküyor ve kayboluyor el çabukluğuyla tıklarsanız bozuk ses ve ses kontrolü yok
9 sadece hdmi bozuk ses ses kontrolü yok
10 yukarıdaki listede yok ama hackintool’da var, hoparlör çalışmıyor fakat kulaklık çıkış aygıtı var ve çalışıyor, sayısal çıkış gelmiş ama benim cihazımdaki ses kartı dandik olduğundan ışıkla çalışmıyor bu yüzden deneyemiyorum ses kontrolü yok hdmi bozuk ses, ses kontrolü yok
11 sadece hdmi bozuk ses ses kontrolü yok
12 hackintool’da var, sorunsuz ses , hdmi takılı olduğunda hdmi aygıtı gözükmedi çıkar tak yapınca belirdi fakat bozuk ses ve ses kontrolü yok
13 sadece hdmi bozuk ses ses kontrolü yok
14 yerleşik gözüküyor ses kontrolü var ama ses yok, hdmi bozuk ses kontrol yok
15 çıkış aygıtı yok
16 çıkış aygıtı yok fakat sök tak yaparken el çabukluğuyla tıklarsanız hdmi geliyor fakat ses bozuk ve kontrol yok
17 sadece kulaklık gözüküyor
18 dahili ses kontrolü var ses çalışıyor, hdmi bozuk ses ve ses kontrolü yok
19 sadece hdmi gözüküyor fakat kayboluyor, çıkış aygıtı yok.
20 sadece dahili hoparlörler
21 çıkış yok
27 sadece hdmi bozuk ses
28 dahili ses sorunsuz, hdmi bozuk ve ses kontrolü yok (diğerlerine göre bir tık daha iyi)
29 yerleşik sorunsuz, hdmi bozuk ve ses kontrolü yok
30 dahili sorunsuz, sayısal çıkış belirdi ses kontrolü yok ses kartım tırt olduğundan deneyemiyorum.
31 sadece hdmi ses kontrolü yok ve ses bozuk
32 yerleşik gözüküyor fakat ses yok, hdmi da bilgisayarı açınca görünüp kayboluyor
33 yerleşik sorunsuz, hdmi bozuk ve ses kontrolü yok
34 bu değer hackintoolda da yokmuş kazara denedim zaten boş çıktı.
35 sadece sorunsuz dahili hdmi kayboluyor
40 sorunsuz dahili, Bozuk hdmi
44 sorunsuz dahili, bozuk hdmi
45 sadece bozuk hdmi
47 sadece bozuk hdmi fakat kullanılamıyor kayboluyor.
55 sorunsuz dahili, ses çıkış(ses kontrolü mevcut), bozuk hdmi kontrol yok
58 sorunsuz dahili, bozuk hdmi
66 sorunsuz dahili, bozuk hdmi
76 sadece bozuk hdmi
88 hdmi açılınca var ama kayboluyor, sadece sorunsuz yerleşik
93 sadece bozuk hdmi
99 sadece bozuk hdmi
100 yerleşik ses gözüküyor fakat ses yok, hdmi bozuk ses
127 sadece bozuk hdmi