Soyle bir problemim var, kurulumdan sonra other os secili oldugunda mojavenin kurulu oldugu hard diski gormuyor. Eger other os ve uefiyi secersemde bu durumda da yasak isaretinde kaliyor. Benzeri konulari arastirdim ancak yontemleri ile cozum bulamadim.
BIOS'ta Other OS ya da Secure Boot= Disable yapmazsan sistem açılmaz, hata verir vs. Bu yüzden ilk olarak sistem bilgilerini doğru bir şekilde paylaşmalısın. Zira bir laptop cihaza kurulum yapıyorsun.
BIOS'ta Other OS ya da Secure Boot= Disable yapmazsan sistem açılmaz, hata verir vs. Bu yüzden ilk olarak sistem bilgilerini doğru bir şekilde paylaşmalısın. Zira bir laptop cihaza kurulum yapıyorsun.
Ürün Özellikleri
Intel Core i7 3610QM 2.3 Turbo 3.3 GHz Quad Core
Intel 3. Nesil Core Platformu (Ivy Bridge)
Intel HM76 Mobile yongaseti
8 GB DDR3 SODIMM, 16 GB Bellek desteği
750 GB SATA 2,5" Disk
2 GB GeForce GT630M Ekran Kartı
1 GB DDR3 Ayrılmış Video Belleği
DirectX 11 desteği, VGA + HDMI 1.4
15.6" 1366 x 768 16:9 LED Ekran
DVDRW +/- Dual Layer Sürücü
9-in-1 Çoklu Kart Okuyucu
2 x USB 3.0
1 x USB 2.0
1 x eSATA
Bluetooth 3.0
802.11 b/g/n Wireless
Gigabit Lan
Bunlarda ekran resimleri
Bu arada bir şey daha eklemek istiyorum. "Os Select" kısmını "Disable" yaptığım zaman "UEFI Boot" kısmını disabled oluyor, bu durumda UEFI aktif olmadığı için MacOs yüklü olan Ssd'yi görmeme olasılığı var mı?
GÜNCELLEME:
Yeniden kurulum yaptım bu sefer Hard Disk Formatını MacOs Günlüklü olarak işaretleyip kurulum yaptım, şuan itibari ile Other Os seçili olduğu halde, Macos yüklü olan hard diski görüyor. Oradan sistemi başlatmaya kalktığımda reset atıyor.
Yeniden kurulum yaptım bu sefer Hard Disk Formatını MacOs Günlüklü olarak işaretleyip kurulum yaptım, şuan itibari ile Other Os seçili olduğu halde, Macos yüklü olan hard diski görüyor. Oradan sistemi başlatmaya kalktığımda reset atıyor.
Hocam makine çok iyi çekmiyor Şimdi şöyle bir hata alıyorum ben uefie kurulum yapmadım, apple_partition şeklinde disk bölüntü ismi var. Ancak bu yollar cloveri kurduğumda hata alıyorum, uefie kurudğumda sorun çıkmıyor ama
Hocam makine çok iyi çekmiyor Şimdi şöyle bir hata alıyorum ben uefie kurulum yapmadım, apple_partition şeklinde disk bölüntü ismi var. Ancak bu yollar cloveri kurduğumda hata alıyorum, uefie kurudğumda sorun çıkmıyor ama
Diskini kurulumda yanlış formatlıyorsun. UEFI olarak boot etmek istiyorsun ama diskin (/dev/ disk0) EFI'si yok. konu bu. Yapman gereken kurulum ekranında Disk İzlenceleri ile diskini formatlarken aşağıdaki resimdeki gibi diskini formatlaman. Bunun için ilk olarak disk izlenceleri sol kolonda Görüntü tıkla ve tüm aygıtları göster seç. Ardından diske tıkla ve GUID / macOS genişletilmiş (günlüklü) olarak formatlamak. Bundan sonra diskin EFI'si oluşacaktır. Kurulum bittikten sonra da yapman gereken Clover Bootloader UEFI ayarları ile Clover bootloader kurulumunu yapmak.
Diskini kurulumda yanlış formatlıyorsun. UEFI olarak boot etmek istiyorsun ama diskin (/dev/ disk0) EFI'si yok. konu bu. Yapman gereken kurulum ekranında Disk İzlenceleri ile diskini formatlarken aşağıdaki resimdeki gibi diskini formatlaman. Bunun için ilk olarak disk izlenceleri sol kolonda Görüntü tıkla ve tüm aygıtları göster seç. Ardından diske tıkla ve GUID / macOS genişletilmiş (günlüklü) olarak formatlamak. Bundan sonra diskin EFI'si oluşacaktır. Kurulum bittikten sonra da yapman gereken Clover Bootloader UEFI ayarları ile Clover bootloader kurulumunu yapmak. Ekli dosyayı görüntüle 8027
Dediginiz gibi harddiski bicimlendirerek kurulum yaptim. Aslinda soyle bir sorun yasiyorum. Boot menusunde windows yerine other os'u sectigim zaman uefi boot secenegi ortadan kalkiyor.
Bunuda denedim ancak basarili olamadim maalesef. Soyle bir problem var, kurulun uefi oldugu icin biostan bu sekilde baslatmam gerek, ancak win8 disinda bir secimi uefi baslatamuyoruz. Win8 secip baslatirsak bu seferde yine devam etmiyor. Acaba uefi olmadan kurulum yapma sansimiz var mi ? Suan icin basla cozum gelmiyor aklima. American Mega.... bios firmasi yordu adamlarin biosu.
Teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için sorun çözüldü, şuan usbsiz boot edebiliyorum. Zaman zaman takılıyor ama çok şükür düzeni oturtabildim. İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.
Teşekkür ederim, makine keyifli daha öncede kurmuştum ama ufak tefek sorunları çözemediğim için kaldırmıştım. Şuan tüm sorunları çözerim umarım. Verimlilik konusunda pratik uygulamaları ile MacOs gerçekten kullanışlı bir işletim sistemi
Merhabalar, aynı sorunu ben de yaşıyorum, sorunun çözümü hakkında detay verebilir misiniz.
Mojave kurulumunu denemek istedim ancak başlayamadan bir sorun ile karşılaştım. Yardımcı olursanız sevinirim.
öndelikle halihazırda kullandığım Win10 + High Sierra diskimi çıkardım ve yeni bir diske Win10 kurdum. Kılavuzdaki gibi Mojave USB sini oluşturdum. Ancak USB den Mojave kurulumunu başlattığımda ek'li resimlerdeki gibi Girilmez işareti çıkıyor ve kurulum ilerlemiyor.
forumda benzer iki konu var (macOS Mojave Kurulumda Yasak İşareti) ancak sorunların nasıl çözüldüğü ile ilgili bir detay verilmemiş arkadaşlar tarafından, ya da ben anlayamadım.
Mojeve kurulumunu başlatınca resimdeki Resmim.Net aşamaya kadar gelip az bir süre burada takıldıktan sonra Resmim.Net bu resindeki ekran çıkıyor ve burada kalıyor.
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Fujitsu LifeBook U745
Anakart Modeli
Intel Wildcat Point-LP, Intel Broadwell
İşlemci Modeli
Mobile DualCore Intel Core i5-5200U
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 5500
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC282
Ağ Aygıtları
Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265 & ASUS USB-N10 150Mbps 11n Wireless USB dongle
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.