MSI GP73 Leopard 8RE Mojave Uyumu

txtt

APPRENTICE
21 Ocak 2020
97
19
21
sistem bilgilerim imzamda yer alıyor, Mojave kurmak istiyorum ama kararsızım daha önce ekran kartıyla ilgili güncelleme yapılmadığından bahsedilmiş, wifi modeliyle uyumlu olmadığından bahsedilmiş, kurmamı çözümleri var mı bilmiyorum?? Mojave önerir misiniz ? veya herhangi bir osx sistemi kurmak istersem hangisini önerirsiniz?

Laptop Modeli
MSI GP73 Leopard 8RE
Anakart Modeli
MSI, MS-17C5, REV:1.0
İşlemci Modeli
Intel core i7-8750H CPU @ 2.20 GHz
Grafik Kartı
Nvidia 1060 gtx ve Intel UHD Graphics 630
Ses Kartı Modeli
Realtek, RTKVHD64.sys
Ağ Aygıtları
Wifi: Intel(R) Wireless-AC 9560
Disk ve RAM
256 GB SSD, 1 TB HDD, 16 GB RAM

Duj

PADAVAN
16 Ara 2018
117
20
71
İstanbul
WiFi kartınız desteklenmiyor, bildiğim kadarıyla hiçbir macOS sürümünde o kartı çalıştıramazsınız. Ses kartınızın kodeğini yazmamışsınız. Onun dışında uyumsuz bir şey yok gibi görünüyor. WiFi için ya kablosuz ağ kartınızı değiştirmeniz ya da USB WiFi adaptör almanız gerekmekte.

Laptop Modeli
Asus X556UJ
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6200U
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & Nvidia GT920M
Ses Kartı Modeli
ALC255
Ağ Aygıtları
RTL8111 & Atheros AR9565
Disk ve RAM
120 GB SSD & 500 GB HDD & 8 GB DDR3 1600MHz

txtt

APPRENTICE
21 Ocak 2020
97
19
21
Teşekkür ederim öncelikle yine bir kaç sorum olacak bu alanı hiç bilmediğim için soruyorum kusra bakmayın
1. Gtx 1060 ekran kartımı kullanabilecek miyim (çünkü diğer ekran kartım 128 mb olarak yazıyor)
2. macos u sadece usb ye kurmak istiyorum usb yi takmadığım zaman windows umu kullanmak istiyorum bu mümkün mü nasıl yapılıyor
3. pc mde ssd ve hdd sırasıyla C ve D sürücüler eğer mojaveyi ben D ye yüklersem (1 tb), bunu windows içinde kullanabiliyor muyum
4. Ses kodeğinden kastınız tam olarak anlamadım
5. Wifi problemimin çözümü için internette usb wifi adaptör aparatını alarak kesin olarak çözebilir miyim
NOT: macos mojaveyi kodlama öğrenmek unity çalıştırmak için kurmak istiyorum
Son olarak bu sorularıma ek olarak Catalina sürümünü de yükleyebilirim eğer mümkünse (bu donanım bilgilerimle) onu da yorumlayabilen olursa çok sevinirim
Son olarak bilmediğimden daha sonra farkettim daha yeni olan Mac os Catalina sürümünü de kurabilirim eğer bu donanım bilgilerimle mümkünse şimdiden teşekkür ederim, bunuda yorumlayabilirseniz çok sevinirim

Son düzenleme:
Laptop Modeli
MSI GP73 Leopard 8RE
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek, RTKVHD64.sys
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Duj

PADAVAN
16 Ara 2018
117
20
71
İstanbul
1. Gtx 1060 ekran kartımı kullanabilecek miyim (çünkü diğer ekran kartım 128 mb olarak yazıyor)
High Sierra sürümünü kurarsanız GTX1060'ı kullanabilirsiniz. Mojave ve Catalina'da Nvidia ekran kartı desteği bulunmuyor

2. macos u sadece usb ye kurmak istiyorum usb yi takmadığım zaman windows umu kullanmak istiyorum bu mümkün mü nasıl yapılıyor
3. pc mde ssd ve hdd sırasıyla C ve D sürücüler eğer mojaveyi ben D ye yüklersem (1 tb), bunu windows içinde kullanabiliyor muyum
Bu iki soruya tek cevap vereyim, D diskinizden bir miktar alan (örneğin 100 GB) bölüntüleyerek içine MacOS kurabiliyorsunuz. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra bilgisayarınız açılırken ister Windows'u isterseniz MacOS'i boot edebiliyorsunuz.

4. Ses kodeğinden kastınız tam olarak anlamadım
Windowsunuzda AIDA64 programını çalıştırarak ses kartınızın kodeğini öğrenebilirsiniz, ALCXXX gibi bir modeli olacaktır. Onu yazabilirseniz ses hakkında da bilgi verebilirim.

5. Wifi problemimin çözümü için internette usb wifi adaptör aparatını alarak kesin olarak çözebilir miyim
2019 Hackintosh Uyumlu Uyumsuz Wi-Fi Kartların Listesi - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
İlgili konuda bulunan uyumlu bir aparat alarak wifi kullanabilirsiniz.

NOT: macos mojaveyi kodlama öğrenmek unity çalıştırmak için kurmak istiyorum
Son olarak bu sorularıma ek olarak Catalina sürümünü de yükleyebilirim eğer mümkünse (bu donanım bilgilerimle) onu da yorumlayabilen olursa çok sevinirim
Son olarak bilmediğimden daha sonra farkettim daha yeni olan Mac os Catalina sürümünü de kurabilirim eğer bu donanım bilgilerimle mümkünse şimdiden teşekkür ederim, bunuda yorumlayabilirseniz çok sevinirim
Dediğim gibi, High Sierra'dan daha yukarı bir sürümde Nvidia ekran kartınızı kullanamazsınız. Diğer kartınızın 128 MB görünmesi problemi çözülebilir, o şekilde Mojave veya Catalina kullanabilirsiniz ancak bu sürümlerle GTX1060'ı kullanamazsınız.

Laptop Modeli
Asus X556UJ
İşlemci Modeli
Intel Core i5 6200U
Grafik Kartı
HD Graphics 520 & Nvidia GT920M
Ses Kartı Modeli
ALC255
Ağ Aygıtları
RTL8111 & Atheros AR9565
Disk ve RAM
120 GB SSD & 500 GB HDD & 8 GB DDR3 1600MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
High Sierra sürümünü kurarsanız GTX1060'ı kullanabilirsiniz. Mojave ve Catalina'da Nvidia ekran kartı desteği bulunmuyor
Laptop cihaz Optimus ise Nvidia kartını hiç bir şekilde tanıtamaz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Duj

txtt

APPRENTICE
21 Ocak 2020
97
19
21
Laptop cihaz Optimus ise Nvidia kartını hiç bir şekilde tanıtamaz.

Optimus ne demek tam olarak acaba onu nasıl öğreneceğim?

Sizce yüklemeye çalışmayayım mı bana birşey önerebilir misiniz? çözümü olmayan birşey kurma da diyebilirsiniz ya da başka yolları olabilir kur da diyebilirsiniz sizlere göre hareket edeceğim

Laptop Modeli
MSI GP73 Leopard 8RE
Anakart Modeli
İşlemci Modeli
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
Realtek, RTKVHD64.sys
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Optimus ne demek tam olarak acaba onu nasıl öğreneceğim?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler