12: "System uptime in nanoseconds" Hatası Alıyorum
BIOS ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
USB 3.0 portu kullanıyorsanız USB 2.0 portu kullanın.
USB 3.0 Flash Disk kullanıyorsanız USB 2.0 kullanın.
BIOS UEFI ise Legacy olarak deneyin.
Clover Boot Menü / Options / Boot ARG içine cpus=1 komutunu ekleyin.
EFI / CLOVER / Kexts / Others içinde ki kextleri FakeSMC.kext dışındakilerinin yedeğini aldıktan sonra silip tekrar deneyin.
Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject Intel işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
Clover Boot Menü / Options / Graphics/ Inject EDID işaretli yada işaretli olmadan deneyin.
USB /EFI içindeki Kurulum Sonrası Araçlar / Config dosyaları klasöründen donanımınıza uygun olanını belirleyip yine aynı klasördeki rehbere göre hazırlayıp kullanın.
AppleHDA yedeği almaktaki amaç, eğer editlenmiş bir AppleHDA ile ses kurulumu gerçekleştirmek istersen ve başarısız olursan, AppleALC yöntemini deneyebilmen için gerekli. Zira AppleALC çalışması için düzenlenmemiş AppleHDA olması gerekiyor. Eğer sen herhangi bir farklı ses kurulumu teşebbüsünde bulunmadıysan sorun yoktur.Sistemimi yeni kurduğum için ve ses ile ilgili herhangi bir kext kurmadığımdan dolayı, AppleHDA yedeğini almadım. Acaba bunu uygulamamamda olumsuz bir etki bırakır mı?
Aynen. Bu zaten ekli.Config.plist --> ACPI--> DSDT-->Patches içinde yamalamama gerek kalmamıştı çünkü bu yama zaten mevcuttu
Olmaması iyi. İlk alıntıladığımda belirtttim.Sistemimde VoodooHDA.kext, HDAEnabler.kext, AppleHDADisabler.kext ve realtekALC.kext arattığımda bulamadım. Aramaya güvenmeyerek bizzat extensions olan klasörleri kontrol ettim, fakat onlarda da bu 4 kext'i bulamadım
Doğru yapıyorsun.Rebuild Cache olayını, KCPM'den gerçekleştirdim. Maintenance sekmesine tıkladığımda, Repair permissions'da bulunan kutucuklardaki tikleri kaldırıp, altta ''Rebuild system and kexts caches of the target volume'' kutucuğunu işaretleyerek ''Execute'' butonuna basıyorum.
Config/ Devices / Audio içinde uygun Layout-ID girdiğinden emin ol. Ek olarak AppleALC eski sürümünü dene;İlk Sierra kurulumumda, sesi aktive ettim ama nasıl aktive ettiğimi hatırlamıyorum. Grafik ile ilgili sorunlarla uğraşırken sesin o k adar da önemli olmadığını düşündüm fakat şu an bütün sistem tamam olmasına rağmen, ciddi ses sorunu yaşamıyorum. Daha önce aynı sistemde (Mac OS Sierra 10.12.4) sesi duymamış olsaydım, umudumu keserdim ama ses ile ilgili gözden kaçırdığım bir şey var ve ben onu bulamadım.
AppleALC tablosunda göreceğin üzere ALC3236 için AppleALC kurulumu mümkün;Hocam Asus X550VX-DM263TC cihazımda Realtek ALC 3236 var bu kodec için id bulamadım rica etsem yardımcı olabilir misiniz ?
| Realtek | ALC3236 | layout 4, 5, 28, 29 |
Doğru hocam ama linke tıklayınca clover'a girmem gereken id'yi bulamadım acemiliğime verinAppleALC tablosunda göreceğin üzere ALC3236 için AppleALC kurulumu mümkün;
[TBODY] [/TBODY]
Realtek ALC3236 layout 4, 5, 28, 29
Bu da aynı ses kodeksine sahip olan üyelerimize yol gösterecektir. Eline sağlık @TolgaOzLayout 3 seçili geldi ilk başta. Listede olmamasına rağmen ses kalitesi ve yüksekliği en iyi olan 3 çıktı saygılar sorun çözüldü.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.