Atheros AR9565

maliturkcan

PADAVAN
27 Nis 2017
165
29
271
Boot menunun ayarlarinda Add clover files gibi bir şeyler olmalı
değişen birşey yok hocam benim sistemim usb de görmüyor bugün temiz kurulum yaptım ama değişen birşey olmadı clover ekranında da usb mousum çalışmıyor fakat touchpad vs. çalışıyor bootloader'i yeniden yüklesem düzelirmi aceba

real

APPRENTICE
27 Tem 2017
83
10
21
29
Bakı
değişen birşey yok hocam benim sistemim usb de görmüyor bugün temiz kurulum yaptım ama değişen birşey olmadı clover ekranında da usb mousum çalışmıyor fakat touchpad vs. çalışıyor bootloader'i yeniden yüklesem düzelirmi aceba
Belki, donanımın Mojaveyi desteklemiyor. IO80211Family.kext-i S/L/E-e atdıkdan sonra rebuild cache yaptın mı?

• Like
Tepkiler: maliturkcan

gokhlayeh

APPRENTICE
15 Ocak 2017
55
35
21
52
Wifi üzerindeki bluetooth çalışmıyor, harici bluetooth aygıtı ile denedim fakat birincil aygıt olarak wifi gördüğü için harici aygıtda devreye giremiyor (en azından benim uğraşlarımda gördüğüm bu).

luiss34

APPRENTICE
15 Ara 2018
15
2
21
35
Bluetooth'u çalıştırmayı öğrendim, sabah detaylı yazarım :)

Herkese merhaba,

Dün bluetooth'u nasıl çalıştırdığımı sizinle paylaşacağım. Uzun araştırmalar sonunda yabancı bir kaynakta çözümünü öğrendim. Belki osxinfo forumunda da vardır ancak bulamadım.

Aşağıdaki linkten indirebileceğiniz paketi yükleyince /System/Library/Extensions bölümüne bir kext yükleniyor BTFirmwareUploader.kext

.pkg linki : Atheros QCWB335 (AR9565) High Sierra 10.13 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Eğer hackintosh'unuzda Xcode yüklü ise onunla düzenleyin yoksa da metin düzenleyiciyle düzenleyin.
Öncelikle kartınızın hangi model olduğunu bilmeniz gerekli bunun için ekranınızın sol üstündeki elma işaretine tıklayın, sonra ''bu mac hakkında''ya tıklayın. Akabinde açılan ekranda sistem raporuna tıklayın. Şimdi bilgisayarımızın donanımlarını görebileceğimiz sayfa açılacak. Bu ekranda sol kısımda ''Donanım''ın altındaki ''bluetooh''a tıklayın ve ekrandan kartınızın ''SATICI KİMLİĞİ ve ÜRÜN KİMLİĞİNİ'' öğrenin. Benim ki 0x0CF3 ve 0x311F . Bu bilgi çok önemli. Bunun yanısıra bluetooth kartınızın modelini de bilmeniz gerekli, benimki combo bir kart. QCWB AR9565 (wifi) AR3012 (bluetooh).

Şimdi BTFirmwareUploader.kext ' i düzenleyin. Kext'i sağ tıklayıp ‘’Paket içeriğini göster’’ i seçin. Contens klasörünün içindeki ‘’info.plist’’ dosyasını daha önce de dediğim gibi ya Xcode ile yada Metin Düzenleyici ile açın. IOKitPersonalities yazısını bulun ve altındaki kodu aşağıdaki gibi düzenleyin (bu benim kartıma göre düzenlendi, sizde kendi satıcı kimliği ve ürün kimliğine göre düzenleyin)

<key>Atheros-AR3012-311f-0cf3</key>
<dict>
<key>BTController</key>
<string>AR3012</string>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>org.emlydinesh.driver.BTFirmwareUploader</string>
<key>IOClass</key>
<string>BTFirmwareUploader</string>
<key>IOProviderClass</key>
<string>IOUSBHostDevice</string>
<key>Use Linux fw</key>
<true/>
<key>idProduct</key>
<integer>12575</integer>
<key>idVendor</key>
<integer>3315</integer>
</dict>

bu işlem bitince dosyayı kaydedin.

şimdi BTFirmwareUploader.kext\Contents\PlugIns\BluetoothDevQAtherosInjector.kext ‘ e sağ tıklayıp ‘’paket içeriğini göster’’ e tıklayın. Açılan sayfada ‘’Content’’ klasörünün içinde aynı üstteki gibi ilk kodu bulup aşağıdaki gibi düzenleyin (bu benim kartıma göre düzenlendi, sizde kendi satıcı kimliği ve ürün kimliğine göre düzenleyin);

<key>Info - AR3012-311f-0cf3</key>
<dict>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.driver.AppleUSBMergeNub</string>
<key>IOClass</key>
<string>AppleUSBMergeNub</string>
<key>IOProviderClass</key>
<string>IOUSBHostDevice</string>
<key>IOProviderMergeProperties</key>
<dict>
<key>USB Product Name</key>
<string>Atheros USB AR3012 Bluetooth 4.0 Controller</string>
</dict>
<key>idProduct</key>
<integer>12575</integer>
<key>idVendor</key>
<integer>3315</integer>
</dict>

Son olarak

BTFirmwareUploader.kext\Contents\Resources klasörünün içerindeki AtherosBluetoothDevices.rtf dosyasını düzenleyin.
dosyayı açın ve yukarda değiştirdiğiniz iki kodun satıcı kimliği ve ürün kimliğini bulun ve kendinizinki ile değiştirin (aynısından iki tane olabilir dikkatli bakın) sonra dosyayı kaydedip kapatın.

Şimdi BTFirmwareUploader.kext ‘ ini /System/Library/Extensions bölümüne kopyalayıp yapıştırın. Dilediğiniz bir programla Rebuild System and Kext Caches yapın (KCPM Utility Pro ile yapabilirsiniz)

Bilgisayarınızı kapatın ve tekrar açın.

Bende işe yaradı umarım sizde de başarılı olur :)

Herkese iyi forumlar.

‘’bi hatam varsa lütfen düzeltiniz, memnun olurum’’

• Like
Tepkiler: darkside

MehmetAslanoglu

APPRENTICE
17 Ocak 2018
44
2
21
30
Bu kext Sierra (Lenovo G50-80) ile test edildi, başarılı şekilde çalışmaktadır.

Link:
Dropbox - 9565.zip

Kurulum:
  • /System/Library/Extensions dizininden aşağıdaki iki dosyayı silin (tabiki yedek aldıktan sonra).
    • IO80211Family.kext
    • IO80211FamilyV2.kext
  • KCPM veya Kext Utility ile aşağıki iki dosyayı yükleyin
    • corecapture.kext
    • CoreCaptureResponder.kext
Bu işlemlerden sonra Clover Configurator / Mount EFI bölümünden diskinizdeki EFI bölümüne bağlanın.
IO80211Family.kext adlı dosyayı bağlandığnız EFI bölümündeki;
/EFI/CLOVER/kexts/10.12 dizinine kopyalayın. (10.12 dizini yoksa siz oluşturun)

Tüm bu işlemleri tamamladıkdan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Merhaba, bende Atheros AR95x var. Denemek istiyorum ancak linkte dosya yok, rica etsem yenileyebilir misiniz?

mesanka

APPRENTICE
25 Kas 2017
99
13
21
30
İstanbul
Bu kext Sierra (Lenovo G50-80) ile test edildi, başarılı şekilde çalışmaktadır.

Link:
Dropbox - 9565.zip

Kurulum:
  • /System/Library/Extensions dizininden aşağıdaki iki dosyayı silin (tabiki yedek aldıktan sonra).
    • IO80211Family.kext
    • IO80211FamilyV2.kext
  • KCPM veya Kext Utility ile aşağıki iki dosyayı yükleyin
    • corecapture.kext
    • CoreCaptureResponder.kext
Bu işlemlerden sonra Clover Configurator / Mount EFI bölümünden diskinizdeki EFI bölümüne bağlanın.
IO80211Family.kext adlı dosyayı bağlandığnız EFI bölümündeki;
/EFI/CLOVER/kexts/10.12 dizinine kopyalayın. (10.12 dizini yoksa siz oluşturun)

Tüm bu işlemleri tamamladıkdan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Hocam link kırık yenisini koymanız mümkün mü

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,676
9,469
4,401
BootLoader
OpenCore 1.0.7