İyi forumlar dilerim. Başarılı kurulum işini çözdükten sonra 2TB ana HDD’im yanına 128GB’lık SSD’mi ekleyerek Fusion Drive yapmak istedim. Kuruluma sıfırdan başlayarak işletim sistemini SSD’ye kuracağım. SSD ve HDD APFS(GUID) olarak biçimlendirdim kurulum ekranında ki Disk Utility’den. Daha sonra burda RAID bölümünü fark ettim. Tıklayınca 3 seçenek çıkıyor. RAID0, 1 ve Concatenated olarak. Burdan mı ayar yapmalıyım yoksa Fusion Drive farklı bir sistem mi? Şuan SSD ve HDD biçimlendirilmiş işletim sistemi olmadan duruyor.
Şuan yükleme ekranında cevap bekleyeceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Not: İşletim sistemini SSD’ye kurarak, disk izlencesinden HDD’yi biçimlendirip internette bulduğum Fusion Drive kodlarını girdiğimde hata alıyorum. SSD’yi ve HDD’yi OSX kurulum ekranından biçimlendirmeme rağmen Clover Boot menüsünde Windows’tan kalma EFI görüntüsü gözüküyor. Sanki HDD’de Windows’un boot dosyaları varmış gibi.
Şuan yükleme ekranında cevap bekleyeceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Not: İşletim sistemini SSD’ye kurarak, disk izlencesinden HDD’yi biçimlendirip internette bulduğum Fusion Drive kodlarını girdiğimde hata alıyorum. SSD’yi ve HDD’yi OSX kurulum ekranından biçimlendirmeme rağmen Clover Boot menüsünde Windows’tan kalma EFI görüntüsü gözüküyor. Sanki HDD’de Windows’un boot dosyaları varmış gibi.
- Laptop Modeli
- HomeWork - Catalina 10.15.4
- Anakart Modeli
- MSI B450M Mortar Max
- İşlemci Modeli
- Ryzen 7 3700X @4.3 Ghz
- Grafik Kartı
- MSI 5700 XT Nitro Plus
- Ses Kartı Modeli
- Creative SoundBlaster Omni
- Ağ Aygıtları
- Realtek® GbE LAN
- Disk ve RAM
- 1 TB S40G Nvme SSD / 2TB Toshiba P300 HDD - GSkill TridentZ Neo 2x8GB 3600 Mhz CL16