Herkese merhaba; imzamdaki sisteme Sierra dan Monterey e kadar başarılı kurulumlar yaptım. Ancak geçen yıl Big Sur kurulumunda bataryayı tanıttıktan sonra cihazın biosu bozuldu. Tamircide tekrar bios yazdırdım fakat bu sefer Big Sur kurulumundan sonra ekran kartı tanımasına rağmen performans sorunu vardı. Tekrar aynı model farklı bir cihazdan alınan bios dump dosyasıyla orginal bios yazdırdım. Bu sefer Monterey kurup ekran kartını tam performanslı şekilde bir ay kullandım. İki gün önce tekrar bataryayı tanıtınca yine bios bozuldu. Tamircideki aynı bios dump dosyasıyla bios yazdırdım.HighSierra_Mojave_Catalina_BigSur_Monterey hepsini kurup denedim. Hepsinde de tekrar ekran kartı performans sorunu ile karşılaştım. Ekran kartını tanıyor sistem fakat grafikler çok yavaş. Biosda ne değişiyor olabilir?
High Sierra ve Mojave de ilk kurulumda tam performans çalışıyor. Fakat sistemi kapat , yeniden başlat ve nvram yapınca tekrar bozuluyor. Catalina , Big Sur ve Monterey de grafikler hep yavaş. Windows kuruyorum yanlarına dual boot. Windows da hiç bir sorun yok.Ne yapabilirim?⁷Yardımlarınızı rica ediyorum.
High Sierra ve Mojave de ilk kurulumda tam performans çalışıyor. Fakat sistemi kapat , yeniden başlat ve nvram yapınca tekrar bozuluyor. Catalina , Big Sur ve Monterey de grafikler hep yavaş. Windows kuruyorum yanlarına dual boot. Windows da hiç bir sorun yok.Ne yapabilirim?⁷Yardımlarınızı rica ediyorum.
- BootLoader
- OpenCore 1.0.6
- Anakart Modeli
- Aus Prime H510M-E
- İşlemci Modeli
- Intel i5 10400
- Grafik Kartı
- Amd RX 590
- Ağ Aygıtları
- Fenvi T919 1750Mbps Pci Card
- Disk ve RAM
- 240 gb m.2 ssd & 16 gb Ddr4