Maalesef mouse da çalışmıyor daha doğrusu usblere güç gelmiyor mesela kulaklığın ışığı yanmıyor mouseun da öyle klavyenin de öyle biosa bakacağım şimdiBios ayarlarında USBlegacy gibi bir ayar olmalı bunun enable olduğundan emin olun. Mümkünse farklı bir klavye ile yine deneyin.
Ek olarak aldığınız hatalarda ekran görseli paylaşın.
Xhci unsupported ve birkaç kext daha kurduğunda sorun düzeldi fakat disk bölümleme kısmında mounting disk kısmında takılı kaldı birkaç dakikadır böyle ne kadar beklemem gerekBios ayarlarında USBlegacy gibi bir ayar olmalı bunun enable olduğundan emin olun. Mümkünse farklı bir klavye ile yine deneyin.
Ek olarak aldığınız hatalarda ekran görseli paylaşın.
Kuruluma başladım hocam biraz uğraşıp bir sorun olursa ekran görüntüsü atacağım teşekkürlerHataların anlaşılması için ekran görseli paylaşın lütfen.
Mld m300 SSD kullanıyorum olmayınca birinden rica ettim imaj üzerinden bootlamayi denedim fakat görselde ki hatayla karşılaşıyorum artıkBu imajı nerden edindiniz?
Şu anda kuruluyor bazı durumlarda zaman barı dolduğunda 1 dakikadan az kaldı görünü ve bu saatleri alabilir. Cihazı kapatmayın kurulum dosyalarını sabit diske kopyalasın. Daha sonra cihaz yeniden başladığından macOS installer seçeneği görünür. Bu seçenkle ilerlemeniz gerekir. Kurulum bir kaç kez kendini yeniden başlatabilir. Her başlattıktan sonra macOS installer seçili olmalı. Kurulum tamamlandığında macOS BigSur seçeneğini görürünüz sabit disk üzerinde.
Bu arada disk marka modelinizi de ekleyin. Eğer Samsung PM 991 veya PM 981 serisi bir disk kullanıyorsanız uyumsuzdur. Yine micron s2200 de macOS sürümleri ile yaygın olarak sorunlu olan bir SSD disk modelidir.
Ve şuan farkettim still waiting for rooot device diyor hocamBu imajı nerden edindiniz?
Şu anda kuruluyor bazı durumlarda zaman barı dolduğunda 1 dakikadan az kaldı görünü ve bu saatleri alabilir. Cihazı kapatmayın kurulum dosyalarını sabit diske kopyalasın. Daha sonra cihaz yeniden başladığından macOS installer seçeneği görünür. Bu seçenkle ilerlemeniz gerekir. Kurulum bir kaç kez kendini yeniden başlatabilir. Her başlattıktan sonra macOS installer seçili olmalı. Kurulum tamamlandığında macOS BigSur seçeneğini görürünüz sabit disk üzerinde.
Bu arada disk marka modelinizi de ekleyin. Eğer Samsung PM 991 veya PM 981 serisi bir disk kullanıyorsanız uyumsuzdur. Yine micron s2200 de macOS sürümleri ile yaygın olarak sorunlu olan bir SSD disk modelidir.
Bu kext bulunmakta ama ben usbtoolbox ile USB portlarımi mapledim ancak o şekilde USB portlarım çalışıyor configde portlimiti açsam da kapasam da aynı durum ne yapmam lazimtTam boot edeceği zaman usb portları boşa düşüyor.
Config > Kernel > Quirks altında XhciPortLimit değeri false ise true değilse tersi olarak deneyin.
Bu çözüm olmazsa bağlantıdaki çekirdek uzantısını indirip EFI > OC > KEXT klasörüne ekleyin ve Config > Kernel kısmında gösterin. Reset nvram yapıp tekrar deneyin.
https://github.com/johnlimabravo/XH...ad/XHCI-unsupported/XHCI-unsupported.kext.zip
Aynı zamanda farklı usb portlarında deneyin.
Hala aynı yerde kalıyor hocam nvram resetide yaptımEğer portları sabitlediyseniz XHC-unspported ihtiyacınız yoktur. Bunu pasife alıp reset nvram ile deneyin. Yine USB injek kextine de ihtiyacınız yoktur. Sxhci port limit false olarak dursun bu durumda.
Maalesef hocam sonuç aynıUSB ile ilgili bütün kextleri pasife alıp sadece USBinjek kextini kullanmayı denedniz mi?
Evet hocam masaüstü usbden gücü çekiyor sorun orda usbx ssdtsini attigimda buda çözüldü fakat bu seferde flashi resetliyor lanet şeyBir de ben el atayım. Bilgisayar masaüstü değil mi?
USB port mappin dursun xhci unsupported sil ve usb injectall ı da disable yap.Port limit true olsun. Hata alırsan port limiti false olarak tekrar dene.
Olmadı farklı bir flash ile dene. Bir de benim şöyle bir şey dikkatimi çekti eğer flashina imajı yazdırıp denedikten sonra başarılı açılıyor ve aynı usb yi fat32 ye biçimlendirip dosya vs attıysan o da sebep olabilir her ne kadar kucağa saçma gelse de aynı imajı yazdırıp 64gb 3.0 bir cihaza yazdırdım. Kurulum ekranına geliyordu. Lakin ben o an kurmayacağım için sadece açılıp açılmayacağını kontrol etmek için imajı yazdırmıştım. Fat 32 ye düzgün bir şekilde formatladım. İçine daha sonra bir şeyler attım. Yazın kurulum yapmak için aynı imajı aynı usb ye attığımda kurulum ekranına gelemedim ve senin hatanın aynısını aldım. O yüzden 0 bir 32gb usb 3.0 flash aldım ve o flashı da asla fat32 ye formatlayıp içine veri yazmadım.
Haa bilgisayar niye firmaya gitti diye sorarsan canım çok sıkıldı Legacy bios anakartı yaktım, firmaya gitti UEFİ anakart olarak geldi sonrasını üstte anlattım zaten.Galiba en rahat kurulumu yapan benim. Flashı başlatır başlatmaz direk boot etti. Bios ayarlarına dokunmadım bile. Sonra dedim bu açılıyor bu kadar basit olamaz. Bios ayarlarına baktım. Hepsi hackintosh için olması gereken seçeneklerde. Galiba monster firmasına bilgisayarı yolladığımızda bize Freedos olarak gönderdiği zaman biosu da hackintosh yapalım diye düzenlemiş![]()
Stop Stop Stop sen USB X SSDT sini mi atıyorsun. E 0.92 yusufklncc efi de (Eğer kullanıyorsan o SSDT var zaten) Tekrar atmana gerek yok. Belki de hatanın sebebi bu olabilir.Evet hocam masaüstü usbden gücü çekiyor sorun orda usbx ssdtsini attigimda buda çözüldü fakat bu seferde flashi resetliyor lanet şey Ekli dosyayı görüntüle 50548
Yok hocam strangerone hocamın attığı efiyi kullanıyorum onda o ssdt yokGaliba en rahat kurulumu yapan benim. Flashı başlatır başlatmaz direk boot etti. Bios ayarlarına dokunmadım bile. Sonra dedim bu açılıyor bu kadar basit olamaz. Bios ayarlarına baktım. Hepsi hackintosh için olması gereken seçeneklerde. Galiba monster firmasına bilgisayarı yolladığımızda bize Freedos olarak gönderdiği zaman biosu da hackintosh yapalım diye düzenlemiş
Haa bilgisayar niye firmaya gitti diye sorarsan canım çok sıkıldı Legacy bios anakartı yaktım, firmaya gitti UEFİ anakart olarak geldi sonrasını üstte anlattım zaten.
Stop Stop Stop sen USB X SSDT sini mi atıyorsun. E 0.92 yusufklncc efi de (Eğer kullanıyorsan o SSDT var zaten) Tekrar atmana gerek yok. Belki de hatanın sebebi bu olabilir.
Onda log exit bsnin ötesini bile göremedimYalnız daha bir de bunun kurulumdan sonrası var söyleyeyim. Daha kuruluma gelemedik.
yusufklncc efisini kullanmayı denedin mi hiç?
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.