macOS Mojave 10.14.5 AMD & Intel Kurulum İmajı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
unmount of /home failed (45) if i do restart
The relevant quote is by leamanc (profiled at Mac OS X Hints - A community-built collection of OS X hints):
"As has been noted above several times, these two filesystems--/net and /home--are related to the new auto-mount daemon introduced in 10.5. I haven't seen anyone mention what their primary purpose is, and that is to provide mountpoints for clients managed by OS X Server. If your home folder lives on the server (and syncs to your local machine), it will be placed under /home, which is traditionally where Unix-like systems store home folders (instead of OS X's usual /Users). And your auto-mounted sharepoints will live under /net, instead of the usual place in OS X--/Volumes.
If you start up your non-managed Mac OS X 10.5 or 10.6 machines in verbose mode (cmd-V at startup), you will notice on shutdown the following two entries on the console screen:
Unmounting of /home failed
Unmounting of /net failed
This is nothing to be alarmed about; the unmounting failed because you never mounted anything there in the first place, because you are not a managed client. Some folks I've seen on the 'Net have wrongfully assumed these entries were due to a bug in Apple's code."

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

rasha

APPRENTICE
8 Nis 2019
7
0
1
46
The relevant quote is by leamanc (profiled at Mac OS X Hints - A community-built collection of OS X hints):
"As has been noted above several times, these two filesystems--/net and /home--are related to the new auto-mount daemon introduced in 10.5. I haven't seen anyone mention what their primary purpose is, and that is to provide mountpoints for clients managed by OS X Server. If your home folder lives on the server (and syncs to your local machine), it will be placed under /home, which is traditionally where Unix-like systems store home folders (instead of OS X's usual /Users). And your auto-mounted sharepoints will live under /net, instead of the usual place in OS X--/Volumes.
If you start up your non-managed Mac OS X 10.5 or 10.6 machines in verbose mode (cmd-V at startup), you will notice on shutdown the following two entries on the console screen:
Unmounting of /home failed
Unmounting of /net failed
This is nothing to be alarmed about; the unmounting failed because you never mounted anything there in the first place, because you are not a managed client. Some folks I've seen on the 'Net have wrongfully assumed these entries were due to a bug in Apple's code."

ProTekno (taha)

APPRENTICE
7 Haz 2019
1
0
0
25
Hocam sorunsuz bir şekilde kurdum hiçbir ayar yapmadan sıkıntı çıkartmadı ama ses gelmiyor ve wifi çalışmıyor touchpad'de çalışmıyor
laptop kullanıyorum Bilgisayarım: ASUS X542UR-GQ275T hocam yardım et bir buçuk yıldır mac os yükleme için uğraşıyorum sorunsuz kuruldu ama ses gelmiyor ve wifi çalışmıyor touchpad'de çalışmıyor hocam yardım et.....

mathematist

APPRENTICE
6 Haz 2019
8
0
0
32
-v -x ile başlatma işlemi nasıl yapılıyor? ben de -v ile başlatıp hatalarımın nerede olduğunu görmek istiyorum fakat -v ile başlatmanın ne demek olduğunu ve nasıl yapıldığını bilmiyorum. yardımcı olur musun

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ugacomtr

JEDI
9 Şub 2017
209
58
301
43
drive dan dosya inmiyor :( yputubeden drive içerisine atıp indirme yöntemini denediğimde önizlemeyi açmaya çalışınca aşağıdaki gibi hata veriyor.
Önizlemede bir sorun oluştu.
İndir
Daha fazla uygulama bağla...
Bu öğeyi açmak veya düzenlemek için aşağıdaki uygulamalardan birini deneyin

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
drive dan dosya inmiyor :( yputubeden drive içerisine atıp indirme yöntemini denediğimde önizlemeyi açmaya çalışınca aşağıdaki gibi hata veriyor.
Önizlemede bir sorun oluştu.
İndir
Daha fazla uygulama bağla...
Bu öğeyi açmak veya düzenlemek için aşağıdaki uygulamalardan birini deneyin
Şu anda sorunsuz iniyor. Ek olarak kendi google driver'ina eklerken kendi deponda yeterli alan olması lazım. Aksi takdirde hata alırsın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

lenovo555

APPRENTICE
9 Haz 2019
3
0
0
56
Samsun
kullanmış olduğum sistemde ssd ye hs yerine mojave kurulumu yapsam intel'in grafik birimini kullanarak anakart hdml giriş var ondan bağlasam 2 işletim sistemi kullanacağım yani esas sorum şu hdml uyumu var mı bu sürümün

zha7503

APPRENTICE
12 Haz 2019
3
0
1
OS X Mojave Masaüstü config plist dosyası bende bulunmuyor. Verilen linkteki kurulum imajı.
Nereden bulabilirim?
Config ellemeden kurulum yaptığımda çözünürlük düşük geliyor ve sistem takılarak çalışıyor gibi.
Hani Yeni Windows kurulumu yapıp sürücüleri güncellemeyiz ya. Aynen o şekilde oluyor.
Pek akıcı değil yani.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

zha7503

APPRENTICE
12 Haz 2019
3
0
1
EFI / Clover içindeki config.plist masaüstü içindir.
Peki tam akıcı hale nasıl getirebilirim?
1080p çözünürlükte akıcı kullanmak için.
GTX 750 TI ekran kartı ve güncel bir işlemci kullandığımdan sistemin performansının daha fazla olması ve akıcı olmasını bekliyorum ki çoğu kişide öyle.
Bu arada platformunuz çok iyi.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Peki tam akıcı hale nasıl getirebilirim?
1080p çözünürlükte akıcı kullanmak için.
GTX 750 TI ekran kartı ve güncel bir işlemci kullandığımdan sistemin performansının daha fazla olması ve akıcı olmasını bekliyorum ki çoğu kişide öyle.
Bu arada platformunuz çok iyi.
Sistem bilgilerinle konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Şerif Karaman

APPRENTICE
13 Haz 2019
2
0
0

macOS MOjave 10.14.4 sürümü için osxinfo güncel kurulum imajı. Artık iki farklı imajımız yok. Sadece tek imaj ile laptop ve masaüstü kurulumunu deneyebilirsiniz. Ek olarak Clover boot içinde sisteminize uygun Config dosyalarını artık kendiniz kolaylıkla seçebilirsiniz. Bununla ilgili adımları konu içinde paylaştım. Herkese Hackintosh'lu güzel günler!!

Google da indirme limiti dolduğu için İndirme yapamayanlar şu yöntemi deneyebilir:

1. Gmail hesabınıza giriş yapın,
  2. Linki açın ve sağ üstte yer alan Drive ikonuna tıklayarak linki kendi gmail hesabınız içerisindeki drive a kaydedin,
  3. Kendi Drive ekranınızı açın, eklediğiniz linki bulun ve sağ tıklayıp "Kopya Oluştur" a tıklayın,
  4. Oluşan yeni kopya ya sağ tıklayın ve indirme işlemini başlatın
10.14.5 İMAJ İNDİR:

Google:
Kod:
https://drive.google.com/open?id=1ExfwxeifskUrHZMIojtnNvdb6zByb5Xg

[INFORMATION]
Önemli:
macOS cihazlarda Nvidia Grafik Kartının çalışmasını sağlayan Nvidia Web Driver macOS Mojave için güncellenmedi. Bu bağlamda Maxwell ve üzeri Nvidia Grafik Kartı kullananlar beklemeli ya da işlemcilerinin dahili grafik desteği varsa bunun üzerinden Mojave kurmalılar.

[/INFORMATION]

İmaj Özellikleri:
  • UEFI ve Legacy Destekler.
  • AMD Ryzen ve FX Sistemler için Kurulum Desteği.
    Bu imaj içinde paylaşılan dosyalar ile AMD Ryzen sisteminize kurulum yapabilirsiniz. Ve AMD kurulum ise oldukça kolay:
    Kernel, prelinked kernel, 3 kere boot edip terminalde kernel yaması vs ile uğraşmadan, Intel kurulumdaki gibi sandalyenize yaslanıp kurulumun tamamlanmasını bekliyorsunuz.
    Bunun için yapmanız gereken ise EFI / Kurulum Sonrası Araçlar içindeki AMD klasöründen sizin işlemciniz ile uyumlu Config dosyasını Clover klasöründeki ile değiştirmek.
  • MBR desteği.
    Normal olarak, macOS Windows kurulu diskte oluşturulan bir bölüntüye kuruluma izin vermemekte. Ve genel olarak paylaşılan çoğu imaj da bu şekilde hazırlanmış. Bizim hazırladığımız imajda yapılan yama sayesinde Windows yanında oluşturulan bölüntüye kurulum yapabilir, sistemi UEFI Dual Boot olarak kullanabilirsiniz.
    [INFORMATION]Windows yanına kurulumda, bölüntüyü Windows üzerinden AppleHFS olarak formatlamalısınız. Kurulum Ekranında bu diski formatlamak isterseniz hata alabilirsiniz. Tek HDD ise sorunsuz formatlanmakta.[/INFORMATION]
  • GPT kurulumu destekler.
    İmaj GPT olarak kurulumu destekler. Yani tek bir diski formatlayıp bununla UEFI & Legacy kurulu yapabilirsiniz.
  • Sadece Intel tabanlı sistemler içindir AMD işlemcili cihazlar için uygun değildir.
  • İmajda, kurulum sırasında grafik kartından kaynaklı sorun yaşanmaması için Intel/ NVIDIA / ATI / kextleri silindi.
  • HFS + disk formatına kurulum desteği. Bu sayede APFS formatına geçmek zorunda kalmazsınız.
  • İmaj sadece temiz kurulumu destekler. Sierra'dan ya da High Sierra'dan güncellemeye izin vermez.
SSE 4,2 Desteği Olmayan Sistemlere Kurulum Desteği
  • macOS Mojave SSE 4,2 öncesi işlemcilere kuruluma izin vermiyor. İmaja eklediğimiz betik sayesinde SSE 4,2 desteği olmayan Q8300, E8400 gibi sadece SSE 4,1 olan Core 2 Duo işlemciler için kuruluma olanak tanır.
    • Bunun için yapılması gerekenler;
      1. Kurulum bittikten sonra sistem yeniden başlatıldığında tekrar kurulum ekranına gelin.
      2. Burada Menü Bar -> Utilitys içinde Terminal açın ve aşağıdaki kodu
        Kod:
        cd /Volumes/osxinfo10142/usr/bin (enter basın)
        mojave2core. (Enter basın)
      3. Ardından gelen ekranda betik sizi yama işlemi için yönlendirecektir.
KURULUM

BIOS Ayarları (Intel) :

1. Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı öntanımlı ayarlara çekin (Load Default Settings).
  2. SATA: AHCI olarak ayarlayın
  3. VT-D: Disable olarak ayarlayın
  4. EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
  5. xHCI Mode: Smart Auto
  6. Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
  7. CFG-Lock= Disable
  8. Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.
BIOS Ayarları (AMD Ryzen) :
  1. OC Tweaker -> Load XMP Setting: XMP 2.0 Profile 1
  2. Advanced \CPU Configuration -> SWM Mode = Enabled
  3. Advanced\North Bridge Configuration -> IOMMU: Disabled
  4. Advanced \South Bridge Configuration -> Deep Sleep: Disabled
  5. Advanced \Storage Configuration -> Sata Mode: AHCI Mode
  6. Advanced\AMD CBS\FCH Common Options\USB Configuration Options -> XCHCI controller enable: Enabled
  7. Advanced\AMD CBS/NBIO Common Options\NB Configuration -> IOMMU: Disabled
  8. Security -> Secure Boot: Disabled
  9. Boot -> Fast Boot: Disabled
İmaj Dosyasını USB'ye Yazdırmak:

macOS Mojave İmaj dosyasını USB'ye yazdırmak için Etcher programını kullanabilirsiniz:
Etcher | İmaj Dosyasını USB'ye Yazdırma Uygulaması | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Sisteminiz için uygun Config seçmek.

Sisteminize uygun Config için şu adımları takip edin.
  1. USB diskinizi takın.
  2. Sistemi USB üzerinden boot edin.
  3. Clover boot Menüye ulaşın.
  4. Burada klavyenizin sağ sol tuşlarını kullanarak options seçin.
    Ekli dosyayı görüntüle 8379
  5. gelen ekranda Configs tıklayın:
    Ekli dosyayı görüntüle 8375
  6. Select a config file altında donanımınıza uygun config seçin ( Masaüstü sistem için config Masaüstü seçin).
    Ekli dosyayı görüntüle 8376
  7. Bundan sonra return ile ana menüye dönün ve "BootmacOS Install osxinfo10142" seçip kuruluma geçin.
    Ekli dosyayı görüntüle 8377
Kurulum Sonrası
Kurulum sonrası USB / EFI içinde paylaştığımız Clover bootloader ile sisteminizin USB olmadan yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki rehberi takip edin.

Sisteminize uygun ayarları yaptıktan ve Clover bootloader kurulumunu bitirdikten sonra USB / EFI CLOVER içinden size gerekli dosyaları oluşturduğunuz yeni CLOVER içibe kopyalayın.
Ek olarak kurulum için video rehberimiz size yardımcı olacaktır.

Olası sorunlar ve çözümler için;
macOS Mojave Olası Sorunlar / Değişiklikler / Çözümler

macOS High Sierra Kurulumda Olası Sorun ve Çözümleri

Ses tanıtmak için;
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek
[Video Rehber] VoodooHDA ile Ses Tanıtmak
CloverALC ile Hackintosh Sistemlerde Ses Tanıtmak

NVIDIA Grafik kartı tanıtmak;
Nvidia Web Driver Kurulumu ve Sorunları Çözme
Bilgisayar Özelliklerim
Acer Aspire E1 572G
AMD Radeon R5 M200 Ekran Kartı+İntel HD Ekran kartı işlemcinin
İntel Core i3 4010U CPU 1.70 Ghz 4 Çekirdekli
4 GB Yüklü Ram
64 Bit X64 Tabanlı İşlemci
Windows 10 Home
Abi Lütfen Yardım et hangi MacOs Sürümü İçin uygundur

haQQo

APPRENTICE
15 Haz 2019
12
1
21
Merhaba...

Kod:

Bu adresten dosya indirmek istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. Maalesef çok bilinen bir sitedeki İmaj dosyası ile zar zor kurulum yapmış olsam da her seferinde restart sonrası açılma hataları alıyorum. Bu yüzden bu sitedeki imajla yoluma devam etmek istiyorum. GoogleDrive hatası aşağıdaki gibidir:

Maalesef şu anda bu dosyayı görüntüleyemez ve indiremezsiniz.
Bu dosya yakın zamanda çok fazla kullanıcı tarafından görüntülendi veya indirildi. Lütfen dosyaya erişmeyi daha sonra yeniden deneyin. Erişmek istediğiniz dosya özellikle büyükse veya çok sayıda kişiyle paylaşılıyorsa dosyayı görüntülemek veya indirmek için 24 saate kadar beklemeniz gerekebilir. Bir dosyaya 24 saat sonra hala erişemiyorsanız alan yöneticinizle irtibat kurun.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,599
4,401
Bu adresten dosya indirmek istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum. Maalesef çok bilinen bir sitedeki İmaj dosyası ile zar zor kurulum yapmış olsam da her seferinde restart sonrası açılma hataları alıyorum. Bu yüzden bu sitedeki imajla yoluma devam etmek istiyorum. GoogleDrive hatası aşağıdaki gibidir:
İlk mesajda çözümünü paylaştık. Kaldı ki şu an link sorunsuz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler