- Sistemimi yeni kurduğum için AppleALC.kext ve Lilu kextlerini S/L/E ve L/E içine drag and drop yaptım, AppleHDA sadece EFI/Clover/Kexts/Others içinde mevcut
- Config.plist --> ACPI--> DSDT-->Patches içinde HDAS ve HDEF yama aktif durumda
- Sistemimde VoodooHDA.kext, HDAEnabler.kext, AppleHDADisabler.kext ve realtekALC.kext yoklar
- AppleALC ve Lilu kext'lerinin birden fazla lokasyonda olması veya KPCM olmadan Drag&Drop ile yüklenmesi sorun olur mu?
- Rebuild Cache olayını, KCPM'den gerçekleştirdim. Maintenance sekmesine tıkladığımda, Repair permissions işleminden sonra /L/E ve S/L/E kutucuklarını da seçip Execute yapıyorum
- Config.plist içinde Device ID:11 yani benim ses yongası ALC221'in olması gerektiği gibi ve HDAS to HDEF aktif (kutucukta işaret yok)
Şimdi sistemim daha önce Apple ALC ile denemelerimde ses alamamakla birlikte EFI/Clover/Kexts/Others içinde AppleHDA.kext mevcut olduğundan sanırım HDMI üzerinden ses alabiliyorum. Ancak cihaz üzerindeki ses kartı (ALC221) aktif durumda değil. Bu ses kartını şu ana kadar sadece Voodoo ile aktif edebiliyorum bu sefer benim için daha önemli olan HDMI üzerinden ses pasifleşiyor.
Sorum şu; ALC221 cihazın 2 kanal ses sürücüsü benim için çok önemli değil zira Creative Live 24Bit 5.1 USB ses kartını takınca direk tanıyor. Bu durumda HDMI üzerinden ses almam daha önemli ancak sistemi açıp kapadığımda HDMI üzerinden aldığım ses pasifleşiyor. Elle sistem açıkken HDMI kabloyu söküp takınca tekrar TV yi görüyor ve ses alabiliyorum. Bu durumu düzeltmemin bir yolu var mıdır?
AppleHDA.kext acaba sistemde (EFI/Clover/Kexts) bulunan dosyayı Sierra içindeki AppleHDA ellenmemiş dosya ile değişmek mi gerekiyor. Yada en başından beri bu şekilde Apple ALC veya kalıcı HDMI ses alamamın AppleHDA patcher ile bir işlem yapmamam ile bir ilişkisi var mı?